• No results found

 Figuur laten zien

 Meer in de binnenstad vergeleken met hub  Transferpunt van goederen naar ander voertuig

 Zero-emission last mile: levering door fietskoerier (of lopend met handkar)

49

 Ook mogelijkheid tot self-pickup 1. Wat vindt u hiervan?

a. Voordelen b. Nadelen

2. In hoeverre voldoet dit concept aan uw belangen? a. Welke doelen het meest?

b. Welke doelen niet?

3. In hoeverre is dit concept volgens u toepasbaar in de praktijk? a. Factoren: waarom past dit concept in de binnenstad (relevance,

suitability factoren)

b. Wat moet er gebeuren om het uit te kunnen voeren?

i. Uitdagingen bij implementatie (implementatie aspecten, barrières, feasibility factoren)

ii. Wat ziet u als uw rol in dit concept (vanuit stakeholder perspectief)?

iii. Heeft u suggesties voor dit concept die de nadelen zouden kunnen wegnemen?

4. In welke mate verwacht u dat dit concept het praktijkprobleem oplost? a. Wilt u vanuit uw stakeholderperspectief dat dit concept er komt? b. Wilt u vanuit het algemenere perspectief van iedereen dat dit concept

er komt?

c. Perspectief overheid, verzender, vervoerder, ontvanger, hub 5. Gebruik fietskoeriers: wat vindt u hiervan?

Verschillende opties: container parkeerplaats, leegstaand pand, mobiele hub 6. In welke van de 3 types micro-hubs ziet u de meeste potentie en waarom? E. Retouren Uitleg concept:

 Definitie retouren: consumenten retouren, verpakkingsafval, verzendingen webshops binnenstad

 Integreren met gegeven concepten

1. Hoe denkt u dat retouren in de eerder genoemde concepten passen? a. Voordelen

b. Nadelen

50 2. Gefocust op de micro-hub:

a. Waarom wel b. Waarom niet

c. Wat zijn de kritieke factoren d. Verbeteringen mogelijk

3. In hoeverre voldoet dit idee aan uw belangen? a. Welke doelen het meest?

b. Welke doelen niet?

4. In hoeverre is dit idee volgens u toepasbaar in de praktijk?

a. Factoren: waarom zou dit een goed idee zijn (relevance, suitability factoren)?

b. Wat moet er gebeuren om het uit te kunnen voeren?

i. Uitdagingen bij implementatie (implementatie aspecten, barrières, feasibility factoren)

ii. Wat ziet u als uw rol in dit concept (vanuit stakeholder perspectief)?

iii. Heeft u suggesties voor dit concept die de nadelen zouden kunnen wegnemen?

5. In welke mate verwacht u dat dit concept het praktijkprobleem oplost? a. Wilt u vanuit uw stakeholderperspectief dat dit concept er komt? b. Wilt u vanuit het algemenere perspectief van iedereen dat dit concept

er komt?

c. Perspectief overheid, webshop, vevoerder, ontvanger hub Afsluiting Relevante onderwerpen die nog niet aan bod zijn gekomen vanuit

stakeholder Vervolgstappen:

 Samenvatting/transcript gewenst?  Eindresultaat scriptie gewenst?

51

A

PPENDIX

B.C

ODING TREE EXCERPT Table 9.2 Coding tree excerpt

Third order themes

Second order category

First order code (quote)

Efficiency oriented

Costs: delivery, consolidation, micro-hub, returns

Binnenstadservice Hendriks 6:14 Maar dat betekent dat je hier dus echt wel een kostenreductie krijgt. Maar dan is dus de kunst, krijg je met de goede partijen de contracten om die kostenreductie ook terug te halen.

Blokker 15:29 Ja dat betekent dus nog steeds dat je een volle rolcontainer hebt die je naar dat punt hebt gebracht, en die splits je weer over naar 6 fietsen. Dus wederom weer waarde, of kosten, die je toevoegt in het totaal. Dus over die assen heen, ja als ik het echt puur vanuit euro's bekijk, zie ik het concept niet vliegen.

Efficiency: dispersion of final addresses, success rate, additional handling, load factor

Binnenstadservice Hendriks 6:13 Ga je nu hier opeens 6 pakketten van 3 verschillende pakketdiensten in één stop benoemen, ja dan heb je daar maar één stop van nodig van één chauffeur, waar je vroeger naar allerlei adressen toe moest, en met 3 verschillende chauffeurs.

Ideska 4:51 En misschien is het ook nog wel, maar ik weet niet hoe economisch dat is, dat je op twee tijdstippen gaat draaien. Dat je bijvoorbeeld overdag rijdt voor de detaillist, en 's middags, end van de middag rijdt voor de consument, of 'avonds, weet ik veel. Maar ook een ding, want dan willen we allemaal 50% opslag na 5 uur, zo zijn we ook wel weer.

Society oriented Number of vehicles: consolidation, micro-hub, returns

Stadsleveransen Göteborg 3:10 If we take the B2B, we have the challenge of minimizing the traffic in the city core, but when it comes to consumers in residential areas, the roads and streets system is not designed to handle any large goods traffic volumes, so we see an increasing stress on those areas in traffic.

52

Go-Fast 11:45 Die drie hele efficiënte routes voor zichzelf hebben, maar toch drie busjes zijn. Wat ook in één bus had gekund als we alles samenvoegen. Dan heb je al twee busjes minder, en zo werkt het in de praktijk denk ik wel. Als je dat samenvoegt heb je altijd minder busjes.

City liveability: consolidation, micro-hub

Province of Drenthe 10:13 Punt één niet omdat je met al die gassen en weet ik het wat, dat wil je niet. En punt twee omdat je eigenlijk dat hele verkeer daar niet in wil. Voor je leefbaarheid is het denk ik goed om dat zo veel mogelijk eruit te halen.

PostNL 16:40 Ander punt is dat we ook wel wat te doen is rondom veiligheid. Je krijgt met heel veel meer fietsen ook in de stad, en niet alle fietspaden zijn daarop gebouwd dat er met steeds grotere bakfietsen.

Emission and sustainability: consolidation, delivery, micro-hub

Noorderpoort 12:28 Ja, dat is ook zo, maar je ziet wel tegenwoordig dat die green deals, die ook hier in dit kader worden afgesloten, daar heeft iedereen uiteindelijk belang bij.

Bol.com 14:17 Weer terug van het gemak van de klanten dat ze zelf kunnen kiezen, misschien is het voor klanten wel prima als het via zo'n groene route gaat en het een dag langer duurt, of dat het niet dezelfde dag geleverd wordt, dus ik vind dat je daar de keuze bij de klant moet neerleggen en dat je moet zorgen dat je infrastructuur op orde is om dat te kunnen aanbieden.

Enables bicycle delivery

Stadsleveransen Göteborg 3:15 So those very centrally located pickup points could make it possible to use smaller vehicles, especially the cargo-bikes, because we have large volumes so it can be efficient to use cargo-bikes, for example, because they would be loaded enough to do an efficient distribution round in the city.

53

Binnenstadservice Hendriks 6:26 Wij zien eigenlijk alleen maar een meerwaarde van een micro-hub helemaal in die binnenstad. Waarom? Omdat we daar met geen enkel ander voertuig meer in kunnen op enig moment, he, met name to-consumer he. En dan is het interessant om, op het moment dat je nog wel die stad in mag, alle consumentengoederen die gooien we in een grote, dat gebeurt met name in Maastricht nu, in een grote pallet box, dus een grote krat van het formaat van een pallet en ook zo he, daar zitten alle consumentenpakketten in. Die palletboxen zetten we dan op die micro-hub al 's morgens, en dan kan er vervolgens de hele dag, dan hoef je er met een auto niet meer te komen, de hele dag kan je vanuit daar, met inderdaad een handkar of fietskar gaan uitleveren.

Customer oriented

Customer effort: delivery, returns

BuyBay 2:11 Ik denk wel dat het oppikken van retouren dat dat lastig is, want dan moeten mensen thuis zijn voor iets wat ze niet meer willen. Je wil wel thuis zijn voor een delivery waar je op zit te wachten, dat is al moeilijk. Moet je nagaan dat jij thuis moet blijven omdat er een telefoon wordt opgepikt die je eigenlijk niet eens meer wilt hebben omdat je hem terugstuurt. Dat gaat nooit gebeuren. Binnenstadservice Hendriks 6:8 Die vinden het juist heerlijk, die hoeven dus nooit meer thuis te zijn voor een pakket, die hebben ook helemaal geen haast. Maar ze willen het, ze weten wel dat het onder handbereik richt, namelijk gewoon in het dorp op het afhaalpunt wat tot 8 uur open is, mochten ze het nodig hebben, dan kunnen ze het ophalen, maar ze laten het heel vaak gewoon opstapelen.

Flexibility: delivery, returns

Binnenstadservice Prudon 9:15 Ik denk dat dat heel wezenlijk is om punten te hebben waar mensen gewoon persoonlijk hun pakket op kunnen halen, en ook retouren

54

weer af kunnen geven, dat geeft mensen regie over het proces, en ze kunnen ook de retour kwijt.

Receiver Herbers 13:6 Ja, dan weet je zeker dat als je een dag weg bent dat je hem gewoon kunt ophalen, dat hij niet weer mee teruggenomen wordt omdat er niemand thuis is, omdat je huisgenoten niet thuis zijn. Maar het is wel chill, als je hier de hele dag gestudeerd hebt, en je weet dat het in een bepaalde kluis ligt die onderweg naar huis ligt, kun je gewoon daar altijd langs om hem op te pikken zeg maar. Dat is dan wel echt ideaal dan, of dat zou ideaal zijn als dat hier is.

Service level: delivery, returns, lead time, success rate

BuyBay 2:8 Weet ik helemaal niet of het wel optimaal is omdat het weer overpakken, komt met extra complexiteit of extra wachtruimte of wachttijd. Want ja, zeg maar, al die busjes die dan in dat ene busjes als voorbeeld, komen nooit allemaal op hetzelfde moment aan natuurlijk. Dus je zal altijd zien dat er een PostNL busje staat te wachten op een DPD-busje.

Bol.com 14:11 Wij kijken heel erg naar wat de klant wil en we geloven wel, de last mile vinden we ontzettend belangrijk, en daar is nog wel een noot in te kraken, om dat goed te doen, en daarbij is de visie van de organisatie maximaal gemak voor de klanten waar en wanneer je wil. Dus ik denk wel dat als dit is iets wat klanten willen, dan zou dat een optie moeten zijn.

Recognisability Municipality of Groningen 1:46 Wat misschien wel handig kan zijn is dat je in een stad bepaalde herkenbare nieuwe ankerpunten hebt, zoals een nieuw servicecentrum, als iedereen weet waar dat is, ja dat is logisch waar ik mijn fiets ook parkeer, ik denk dat dat wel bij kan dragen aan succes.

55

Ideska 4:54 Ja, en het moet gecommuniceerd worden he. Als er een pakketje wordt afgeleverd, het lukt niet, dus er gaat een briefje in de bus dan staat er een adres op. Ik vind echt zelf al hoogst verwarrend want de ene keer is dat een punt van Kiala en dan weer van PostNL, ik snap er geen reet van. En dat wisselt ook veel te snel. Dus ik denk dat enige continuïteit daarin alleen maar gewaardeerd zal worden.

Time windows Receiver Herbers 13:26 Als je aan huis komt zeg maar, dan geven ze ook weleens van die verschrikkelijk ruime tijden door, we komen tussen 9 en 6. Daar is geen pijl op te branden, dus dan zou ik ook eerder voor zo'n locker of een winkel kiezen.

Binnenstadservice Adema 5:30 Dan krijgt hij van tevoren keurig een berichtje van dan en dan komen we, en dan kun je ook nog zelfs aangeven tegenwoordig van in dat gedeelte niet. Maar, je krijgt wel altijd een dagdeel waarvan gezegd wordt dan staan we voor de deur. En dan krijg je op een dag voor de levering of op de dag zelf krijg je een berichtje van over een half uur staan we voor de deur. Zo ver gaat het al, prima service maar dat betekent wel dat je, als je dus niet gaat bezorgen mar mensen laat halen, dat je ze wel de tijd moet geven om te gaan halen. Willingness to

pay: delivery, returns

The Musthaves 7:6 En natuurlijk ook wat voor kostenplaatje het met zich meebrengt. En dan voor zowel natuurlijk consumenten aangezien daar het doorgerekend moet worden in de prijs, ik denk inderdaad als je misschien een optie kan aanbieden wat goedkoper is, omdat het distributieproces daardoor een stuk wordt ingekort, misschien dat klanten het dan nog interessanter zouden vinden.

56

Ideska 4:64 En het probleem blijft dat de consument wil het gewoon niet betalen, dat is het hele eieren eten. En de grootgrutters en ook de detaillisten die weigeren om consequent daaraan mee te doen, om dat door te belasten. Simpelweg uit competitieve overweging. Want als ik het ga doen, dan lopen ze naar mijn buurman. Als die buurman het inderdaad niet doet, dan lopen ze naar de buurman. Design micro-hub Extra services offered

Municipality of Groningen 1:10 Ik denk dat het wel in clustering van dat soort functies zit, dat je bepaalde servicefuncties bij elkaar hebt, en zo'n garage is ook wel een soort hub voor iedereen, maar als je dan daar ook nog je pakketje of spullen ophaalt achterlaat tijdelijk, dat kan ook.

Province of Drenthe 10:41 In de wetenschap dat het al heel moeilijk is om een verdienmodel te verzinnen voor dit, is het eigenlijk hoe meer je meeneemt, of hoe vaker je niet leeg rijdt, hoe efficiënter het in potentie is. En wat het daarmee ook is, dat je natuurlijk een stukje service levert en gewoon een probleem van een ander [retouren] oplost, dus het helpt je ook om het hele concept te verkopen. Availability Binnenstadservice Adema 5:34 Je kunt ook nog zeggen,

tussen 10 en 12 zijn we open, tussen 12 en 2 zijn we gesloten want dan rijd ik op de fiets rond, en van 2 tot 4 ben ik weer open en daarna rijd ik weer op de fiets rond, daar kan je een schema in maken.

Municipality of Groningen 1:24 Die kluizenmuur, dat vind ik een micro-hub, die interessant is voor consumenten maar ook voor winkeliers, bijvoorbeeld na sluitingstijd he, want een winkelier gaat niet als de winkel geopend is naar die micro-hub om zijn pakjes op te halen, maar het is meer zelf service gericht,

57 Combination with

other solution

Stadsleveransen Göteborg 3:6 Looking at the bigger perspective, to cover a significant part of the city, you would need quite a lot of consolidation centres also. If you just have a few consolidation centres, you would need to cover a very big area and that would be quite big, so in order to be efficient, I rather see the combination of existing service point systems and parcel lockers, rather than the urban consolidation centres to use for B2C. Binnenstadservice Prudon 9:14 Je wil de totale puzzel aan oplossingen aan kunnen bieden, er is niet 1 oplossing Design: building Binnenstadservice Adema 5:36 Ik denk dat het een

absolute meerwaarde heeft als je een vast pand hebt. Buiten het feit dat je daar reclame voor jezelf kan maken, omdat iedereen er toch constant langsloopt, wat is dat eigenlijk, dan gaan ze erover nadenken en zien ze ook reuring in die straat. Bovendien vanuit de gemeente en winkeliers, je ziet er is weer een pand bezet, er staat geen pand leeg.

Binnenstadservice Hendriks 6:30 Maar dat is enorm kostenverhogend, echt enorm kostenverhogend, dan is misschien toch het concept van een afhaalpunt in een bestaande weet ik veel wat, kan ook de bibliotheek zijn, of de receptie van het stadhuis, waarom hebben we niet een goederen afhaalpunt in de hal van een stadhuis? Die lui zitten daar achter de balie, die zitten de hele dag uit hun neus te eten.

Design: mobile hub

Bol.com 14:44 Ja ik vind het wel een grappig concept dat je natuurlijk rijdende winkels hebt. Dat zie je natuurlijk ook in andere grote, Amerikaanse steden ook een beetje ontstaan. Die gaan gewoon waar de mensen zijn, en die zijn ook weg als het er niet is. Ik vind dat persoonlijk wel inspirerend, maar ik weet nog niet zo goed hoe dat nou past op de distributie dan, want ja je hebt ook geen zin dat

58

er ergens gewoon een grote vrachtwagen staat met alle eerlijkheid.

Go-Fast 11:39 Ik denk toch, als je je vaste hub hebt, dat oogt wat rustiger en werkt denk ik wat prettiger. Een vrachtauto zal ergens altijd in de weg staan denk ik, dat kan voor een bepaalde tijd. Ik denk dat daar een zekere tijdsdruk achter zit. Ik denk dat het uiteindelijk zou kunnen als je in de praktijk via zo'n klein winkelpandje/hub weet ik veel, als dat in de praktijk werkt, ik denk dat dit een tweede stap is een mobiele hub. Dat je eerst moet finetunen op een rustige plek, om vervolgens die volgende stap te zetten.

Design: container PostNL 16:43 Nee, een hub moet je zien als waar spullen worden aangeleverd, geregistreerd dat ze binnengekomen zijn en er weer uitgaan. Dus dat is niet meer dan een expeditie ruimte waar dat neergezet wordt. Dat kan ook gewoon een garagebox zijn, daar moet je je niet veel van voorstellen.

Noorderpoort 12:44 Ik vind het eigenlijk niet zo wenselijk dat er een truck staat, eigenlijk ook geen container. Maar voor de opbouw, maar misschien krijg je later wel een soort van garageboxen die wat netter eruitzien.

Location micro-hub

Go-Fast 11:22 Moet er alsnog een vrachtauto in het venstergebied, dan denk ik dat je de plank misslaat met het hele algemene concept van de nul emissie.

Municipality of Groningen 1:13 Volgens mij moet je het op plekken doen waar mensen toch al zijn, dat is de truc van zo'n hub

Location returns Receiver Te Flierhaar 8:18 Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, dat is tegenwoordig ook zo met die verschillende pick-up points, dat je ook op verschillende locaties je retouren moet aanmelden, wat natuurlijk een beetje onzin is.

59

Blokker 15:41 En met grote artikelen met een of tweemans levering is het bellen, en dan wordt er een afspraak gepland om het op te komen halen. Want je wil iemand niet met zo'n tuinhuisje bijvoorbeeld terug laten lopen.

Recognisability Ideska 4:52 Pop-upstore denk ik dat dat niet zo handig is, want het typische van een pop-upstore, het is voor beperkte tijd. Dan ge je ervan uit dat een succesvolle levering altijd plaatsvindt vanuit de micro-hub naar de eindgebruiker, maar dat is niet zo dat weten we allemaal. Dus waar moeten die mensen dan naartoe?

Province of Drenthe 10:35 Dan ga je niet in Groningen met een partij afspraken maken, en in Maastricht en in Nijmegen, je wilt dan gewoon één landelijk iets, dus dat is een hele logische. Daar kunnen wel allerlei onderlinge initiatieven aan vast zitten, maar de initiatieven moeten elkaar ook vinden. Daar zit ook duidelijk wel een rol voor de overheid in om dat te bewerkstelligen.

Other: priority, labelling and traceability

Binnenstadservice Prudon 9:11 Die SSCC-labelling dat zou het perfect maken, absoluut, maar een unieke codering, die gewoon centraal in Europa onbehouwen wordt, en de codes uitgegeven worden, dat doet GS1, dat is een NGO die zeg maar de SSCC-code methodiek beheert, namens overheden. Maar wij kunnen ook gewoon de barcodes van DHL en PostNL overnemen die

GERELATEERDE DOCUMENTEN