• No results found

mailadres van contactpersoon: het e-mailadres van de contactpersoon wordt samen met de verdachte bestanden naar ESET verzonden en kan worden gebruikt om contact met u op te nemen als meer informatie

In document ESET Endpoint Antivirus (pagina 160-166)

Verzenden van voorbeelden voor analyse

E- mailadres van contactpersoon: het e-mailadres van de contactpersoon wordt samen met de verdachte bestanden naar ESET verzonden en kan worden gebruikt om contact met u op te nemen als meer informatie

nodig is voor de analyse. Het invoeren van een e-mailadres voor de contactpersoon is optioneel. Selecteer Anoniem verzenden om dit leeg te laten.

U krijgt geen reactie van ESET tenzij er meer informatie van u nodig is. Elke dag ontvangen onze servers tienduizenden bestanden, waardoor het onmogelijk is om iedereen te beantwoorden.

Als het bestand een schadelijke toepassing of website blijkt te zijn, wordt de detectie ervan in een van de volgende ESET-updates opgenomen.

Voorbeeld voor analyse selecteren - Verdacht bestand

Waargenomen tekens en symptomen van malware-infectie: voer een beschrijving in van het verdachte gedrag van het bestand dat u op de computer hebt waargenomen.

bestand bent tegengekomen.

Opmerkingen en aanvullende informatie: hier kunt u aanvullende informatie of een beschrijving opgeven die van nut kan zijn bij het identificeren van het verdachte bestand.

De eerste parameter, Waargenomen tekenen en symptomen van malware-infectie, is verplicht. Het verstrekken van aanvullende informatie kan onze laboratoria echter aanzienlijk helpen bij het

identificatieproces van voorbeelden.

Voorbeeld voor analyse selecteren - Verdachte site

Selecteer een van de volgende opties in het vervolgkeuzemenu Wat is er mis met de site:

• Geïnfecteerd: een website waarop zich virussen bevinden of andere schadelijke software aanwezig is die op diverse manieren wordt verspreid.

• Phishing: hiermee wordt vaak geprobeerd toegang te krijgen tot gevoelige gegevens zoals

bankrekeningnummers, pincodes, enzovoort. Zie de woordenlijst voor meer informatie over dit type aanval.

• Oplichting: een website die is gemaakt om bezoekers op te lichten of fraude te plegen, vooral bedoeld om snel winst te behalen.

• Selecteer Overige als de bovengenoemde opties geen betrekking hebben op de site die u wilt melden.

Opmerkingen en aanvullende informatie: hier kunt u aanvullende informatie opgeven of een beschrijving die van nut kan zijn bij het analyseren van de verdachte website.

Voorbeeld voor analyse selecteren - Vals-positief bestand

Wij vragen u om bestanden te verzenden die als infectie worden gedetecteerd maar dit niet zijn, zodat wij onze antivirus- en antispyware-engine kunnen verbeteren en anderen beter kunnen beschermen. Valse positieven (VP) kunnen optreden wanneer een patroon van een bestand overeenkomt met een patroon in de detectie-engine.

Naam en versie van toepassing: de titel en versie van het programma (bijvoorbeeld een nummer, alias of codenaam).

Oorsprong van bestand (URL-adres of leverancier): geef de oorsprong (bron) van het bestand op en hoe u dit bestand bent tegengekomen.

Doel van toepassing: de algemene beschrijving van de toepassing, het type toepassing (bijvoorbeeld browser, mediaspeler, ...) en de functionaliteit ervan.

Opmerkingen en aanvullende informatie: hier kunt u aanvullende informatie of beschrijvingen toevoegen die van nut kunnen zijn bij het verwerken van het verdachte bestand.

de eerste drie parameters zijn vereist voor het identificeren van legitieme toepassingen en om deze te kunnen onderscheiden van schadelijke code. Het verstrekken van aanvullende informatie kan onze laboratoria echter aanzienlijk helpen bij het identificatieproces en de verwerking van voorbeelden.

Voorbeeld voor analyse selecteren - Vals-positieve site

Wij verzoeken u sites te melden die als geïnfecteerd, oplichting of phishing worden gedetecteerd, maar dit niet zijn. Valse positieven (VP) kunnen optreden wanneer een patroon van een bestand overeenkomt met een patroon in de detectie-engine. Meld een dergelijke website om onze antivirus- en antiphishing-engine te verbeteren en anderen betere te beschermen.

Opmerkingen en aanvullende informatie: hier kunt u aanvullende informatie of beschrijvingen toevoegen die van nut kunnen zijn bij het verwerken van de verdachte website.

Voorbeeld voor analyse selecteren - Overige

Gebruik dit formulier als het bestand niet kan worden gecategoriseerd als een Verdacht bestand of een Vals positief.

Reden voor verzending van bestand: geef hier een gedetailleerde beschrijving op en de reden waarom het bestand wordt verzonden.

Meldingen

Als u wilt wijzigen hoe u wordt geïnformeerd over gebeurtenissen in ESET Endpoint Antivirus, navigeert u naar Geavanceerde instellingen (F5) > Hulpmiddelen > Meldingen. In dit configuratievenster kunt u de volgende typen meldingen instellen:

• Toepassingsmeldingen: deze worden rechtstreeks in het hoofdprogrammavenster weergegeven.

• Bureaubladmeldingen: deze worden weergegeven in de vorm van een pop-upvenstertje naast de systeemtaakbalk.

• E-mailmeldingen: e-mailmeldingen worden verzonden naar het opgegeven e-mailadres.

• Meldingen aanpassen: u kunt een aangepast bericht toevoegen aan bijvoorbeeld een bureaubladmelding.

In het gedeelte Basis kunt u de volgende opties aanpassen met de desbetreffende schakelaars:

Schakelaar Standaard Beschrijving

Meldingen weergeven op

bureaublad Uitschakelen om pop-upmeldingen naast de systeemtaakbalk te verbergen. U wordt aangeraden deze optie ingeschakeld te laten, zodat u wordt geïnformeerd over nieuwe gebeurtenissen.

Geen meldingen weergeven

wanneer... Laat Geen meldingen weergeven wanneer toepassingen in de

modus Volledig scherm worden uitgevoerd ingeschakeld om alle niet-interactieve meldingen te onderdrukken.

Meldingen over

beveiligingsrapporten weergeven Schakel in om een melding te ontvangen wanneer er een nieuwe versie van het Beveiligingsrapport wordt gegenereerd (alleen beschikbaar indien niet beheerd door ESET Security

Management Center).

Melding over succesvolle update Inschakelen om een melding te ontvangen wanneer onderdelen

Schakelaar Standaard Beschrijving Gebeurtenismelding per e-mail

verzenden Inschakelen om e-mailmeldingen te activeren.

U kunt specifieke toepassingsmeldingen in- of uitschakelen door te klikken op Bewerken naast Toepassingsmeldingen.

Toepassingsmeldingen

U kunt de zichtbaarheid van toepassingsmeldingen (weergegeven in de rechterbenedenhoek van het scherm) aanpassen door te navigeren naar Hulpmiddelen > Meldingen > Basis > Toepassingsmeldingen in de structuur Geavanceerde instellingen in ESET Endpoint Antivirus.

De lijst met meldingen is verdeeld in drie kolommen. In de eerste kolom zijn de namen van de meldingen gesorteerd op categorie. U kunt wijzigen hoe u vanuit het product wordt geïnformeerd over nieuwe

toepassingsgebeurtenissen door de selectievakjes in te schakelen in de kolommen Weergeven op bureaublad en Verzenden via e-mail.

Als u algemene instellingen voor bureaubladmeldingen wilt configureren, bijvoorbeeld hoe lang berichten worden weergegeven of het minimale detailniveau van gebeurtenissen dat moet worden weergegeven, gaat u naar Bureaubladmeldingen in Geavanceerde instellingen > Hulpmiddelen > Meldingen.

Als u de indeling van e-mailberichten wilt instellen en serverinstellingen van SMTP wilt configureren, gaat u naar E-mailmeldingen in Geavanceerde instellingen > Hulpmiddelen > Meldingen.

Als u de meldingen Bestand geanalyseerd en Bestand niet geanalyseerd wilt instellen voor tijdens het gebruik van ESET Dynamic Threat Defense, moet Proactieve beveiliging worden ingesteld op Uitvoering blokkeren tot ontvangst van het analyseresultaat.

Bureaubladmeldingen

Bureaubladmeldingen worden weergegeven in de vorm van een pop-upvenstertje naast de systeemtaakbalk.

Standaard worden deze meldingen 10 seconden weergegeven en verdwijnen ze vervolgens langzaam uit beeld.

Dit is de belangrijkste manier waarop u door ESET Endpoint Antivirus wordt geïnformeerd over geslaagde productupdates, apparaten die worden aangesloten, voltooide virusscantaken en nieuwe bedreigingen die zijn gevonden.

In het gedeelte Bureaubladmeldingen kunt u het gedrag van pop-upmeldingen aanpassen. U kunt de volgende kenmerken instellen:

Duur: hiermee stelt u in hoe lang meldingsberichten zichtbaar zijn. De waarde moet tussen 3 en 30 seconden liggen.

Transparantie: hiermee stelt u de transparantie van meldingsberichten in als percentage. De waarde moet tussen 0 (geen transparantie) en 80 (zeer hoge transparantie) liggen.

Minimaal detailniveau voor weergegeven gebeurtenissen: in het vervolgkeuzemenu kunt u het startniveau selecteren voor de weergave van meldingen:

bovenstaande archieven af te stemmen.

• Informatief: hiermee worden informatieve berichten geregistreerd, zoals berichten over

netwerkgebeurtenissen die niet standaard zijn, waaronder berichten over geslaagde updates, plus alle bovenstaande records.

• Waarschuwingen: hiermee worden kritieke fout- en waarschuwingsberichten vastgelegd ('Antistealth werkt niet goed' of 'Update mislukt').

• Fouten: hiermee worden fouten en kritieke fouten geregistreerd ('Documentbescherming niet gestart').

• Kritiek: hiermee worden alleen kritieke fouten geregistreerd, zoals fouten bij het starten van antivirusbeveiliging of een geïnfecteerd systeem.

In systemen met meerdere gebruikers meldingen weergeven op het scherm van deze gebruiker: typ de volledige accountnamen van de gebruikers die bureaubladmeldingen mogen ontvangen. Bijvoorbeeld: als uw computer wordt gebruikt door andere gebruikers dan alleen het Administrator-account en u op de hoogte wilt blijven van nieuwe productgebeurtenissen.

E-mailmeldingen

ESET Endpoint Antivirus kan automatisch meldingen per e-mail verzenden zodra een gebeurtenis met het geselecteerde detailniveau plaatsvindt. Schakel in het gedeelte Basis de optie Gebeurtenismeldingen per e-mail verzenden in om meldingen per e-mail te activeren.

In document ESET Endpoint Antivirus (pagina 160-166)