• No results found

Maatregelafweging vanwege aanleg nieuwe Ontsluitingsweg

Wegen OWN

6 BEREKENINGSRESULTATEN LUCHTKWALITEIT

7.3 Maatregelafweging vanwege aanleg nieuwe Ontsluitingsweg

Figuur 15: Clusters Kanaalweg (links) en Parallelweg (rechts)

7.2 Reductiepunten

Om het aantal reductiepunten per cluster te bepalen zijn er berekeningen verricht voor de toekomstige situatie zonder toepassing van maatregelen. Aan alle bestemmingen in een cluster met een geluidsbelasting hoger dan de voorkeursgrenswaarde worden conform het DMC reductiepunten toegekend. Het aantal reductiepunten per cluster is weergegeven in Tabel 23. In Bijlage C zijn tabellen opgenomen met de vastgestelde reductiepunten per bestemming.

Tabel 23: Reductiepunten per cluster

Cluster Bron Reductiepunten

Kennemerstraatweg 423 Ontsluitingsweg 2.100

Oosterzijweg 47 Ontsluitingsweg 1.600

Lagelaan 5 Ontsluitingsweg 4.100

Lagelaan 6 Ontsluitingsweg 3.900

Kanaalweg 13a Parallelweg 2.400

Kanaalweg 13 en 13a Kanaalweg 6.300

7.3 Maatregelafweging vanwege aanleg nieuwe Ontsluitingsweg

Op basis van de beschikbare reductiepunten per cluster zijn maatregelen/maatregelpakketten

samengesteld. Uitgangspunt hierbij is dat allereerst de voorkeur uitgaat naar bronmaatregelen en dat het aantal maatregelpunten van een maatregel/maatregel pakket niet hoger mag zijn dan het aantal beschikbare reductiepunten.

Kennemerstraatweg 423

Binnen dit cluster is één woning aanwezig waarbij een geluidbelasting wordt berekend die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De geluidbelasting bedraagt 53 dB. De woning is gelegen ter hoogte van de kruising van de nieuwe ontsluitingsweg met de N203 Kennemerstraatweg. Een stil wegdektype (dunne deklagen B) is niet toepasbaar ter hoogte van kruisingen. De toepassing van stil asfalt ter plaatse stuit op

43 overwegende bezwaren van technische aard (beheer en onderhoud). Een stil wegdektype is niet bestand tegen het optrekken, remmen en draaien van het vrachtverkeer en zal snel kapot gereden worden.

Aangezien toepassing van een stil wegdektype niet mogelijk is zijn overdrachtsmaatregelen

(geluidschermen) afgewogen. Een geluidscherm is ter plaatse echter ook niet inpasbaar voor de woning. De afstand tussen de woning en de weg bedraagt hooguit 5 meter. Verder is er ter plaatse een oprit

(erftoegangsweg) en is direct naast de woning haaks op de Kennemerstraatweg de Kapellaan aanwezig, waardoor het ook niet mogelijk is hier een aaneensluitende voldoende lang geluidscherm toe te passen.

Voor deze woning is het daarom noodzakelijk een hogere grenswaarde vast te stellen.

Er kan nog opgemerkt worden dat de geluidbelasting op de gevel van de woning vanwege de N203

Kennemerstraatweg aanzienlijk hogere is als de geluidbelasting vanwege de nieuwe ontsluitingsweg (61 dB vanwege de Kennemerstraatweg, 53 dB vanwege de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg). De

geluidbijdrage vanwege de ontsluitingsweg is daardoor voor de cumulatieve geluidsbelasting ook beperkt.

Oosterzijweg 47

Binnen dit cluster is één woning aanwezig waarbij een geluidbelasting is berekend die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. De geluidbelasting bedraagt 51 dB. Tabel 24 presenteert verschillende geluidmaatregelen met de bijbehorende kosten uitgedrukt in maatregelpunten conform het DMC (zie doelmatigheid van maatregelen).

Tabel 24: Doelmatigheidsafweging - Oosterzijweg 47

Variant Omschrijving Maatregel-punten

Min. 5 dB

reductie Doelmatig Restant knelpunten

1 Dunne deklagen B over 480 m

(niet nabij rotonde) 3.068 N.v.t. Nee 1

2 Dunne deklagen B over 153 m

(niet nabij rotonde) 1.592 N.v.t. Ja 1

Dit cluster is aanwezig tegenover cluster Lagelaan 6, maatregelpunten voor bronmaatregelen worden voor de overlappende delen van de clusters daarom 50/50 verdeeld. De kosten voor de toepassing van

geluidsarm asfalt (dunne deklagen B) binnen de volledige 2d zichthoek bedragen 3.068 maatregelpunten, de kosten bedragen meer dan het beschikbare budget waardoor deze maatregel niet doelmatig is. Toepassing van geluidsarm asfalt is niet mogelijk om op de rotonde van de Ontsluitingsweg met de Oosterzijweg toe te passen.

Het is maximaal mogelijk om over 153 m een stil wegdektype (dunne deklagen B) toe te passen. Hiermee wordt de geluidbelasting met 2 dB teruggebracht. De geluidbelasting ligt nog wel boven de

voorkeursgrenswaarde. Hierdoor is nog bekeken in hoeverre het mogelijk is een afschermende maatregel binnen het resterende budget te treffen. Aanvullende schermmaatregelen zijn echter niet doelmatig. Voor deze woning is het daarom noodzakelijk een hogere grenswaarde vast te stellen.

Lagelaan 5

Binnen dit cluster is één woning aanwezig waarbij een geluidbelasting wordt berekend die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. De geluidbelasting bedraagt 60 dB.

44 Tabel 25 presenteert verschillende geluidmaatregelen met de bijbehorende kosten uitgedrukt in

maatregelpunten conform het DMC (zie doelmatigheid van maatregelen).

45 Tabel 25: Doelmatigheidsafweging – Lagelaan 5

Variant Omschrijving Maatregel-punten

Min. 5 dB

reductie Doelmatig Restant knelpunten

1 Dunne deklagen B over 205 m 2.132 N.v.t. Nee 1

De kosten voor de toepassing van Dunne deklagen B binnen de volledige 2d zichthoek bedragen 2.132 maatregelpunten, de kosten bedragen minder dan het beschikbare budget waardoor deze maatregel

doelmatig is. Met deze maatregel wordt de geluidbelasting teruggebracht tot onder de maximaal te ontheffen grenswaarde, de geluidbelasting bedraagt 56 dB. Vanwege de aanzienlijke overschrijding van 12 dB wordt met het geluidsarme asfalt niet de overschrijding weggenomen. Aanvullend zal nog bekeken moeten worden in hoeverre het mogelijk is een afschermende maatregel binnen het resterende budget te treffen.

Het is niet meer mogelijk om met het resterende budget aan reductiepunten een geluidscherm te plaatsen die de woning voldoende afschermt (maximaal 37 m lang 1m hoog). Aanvullende schermmaatregelen zijn dus niet doelmatig. Voor deze woning is het daarom noodzakelijk een hogere grenswaarde vast te stellen.

Lagelaan 6

In dit cluster is één woning gelegen waarbij een geluidbelasting groter dan de voorkeursgrenswaarde wordt berekend. De geluidbelasting bedraagt 59 dB. Tabel 26 presenteert verschillende geluidmaatregelen met de bijbehorende kosten uitgedrukt in maatregelpunten conform het DMC (zie doelmatigheid van maatregelen).

Tabel 26: Doelmatigheidsafweging – Lagelaan 6

Variant Omschrijving Maatregel-punten

Min. 5 dB

reductie Doelmatig Restant knelpunten

1 Dunne deklagen B over 205 m

(niet nabij rotonde) 1.300 N.v.t. Ja 1

Dit cluster ligt tegenover cluster Oosterzijweg 47, maatregelpunten voor bronmaatregelen worden voor de overlappende delen van de clusters daarom 50/50 verdeeld. De kosten voor de toepassing van Dunne deklagen B binnen de volledige 2d zichthoek bedragen 1.300 maatregelpunten, de kosten bedragen minder dan het beschikbare budget waardoor deze maatregel doelmatig is. Toepassing van Dunne deklagen B is niet mogelijk op de rotonde van de Ontsluitingsweg met de Oosterzijweg. Vanwege de aanzienlijke

overschrijding van 11 dB wordt met het geluidsarme asfalt niet de overschrijding weggenomen. Aanvullend zal nog bekeken moeten worden in hoeverre het mogelijk is een afschermende maatregel binnen het resterende budget te treffen.

Het is niet meer mogelijk om met het resterende budget aan reductiepunten een geluidscherm te plaatsen die de woning voldoende afschermt (maximaal 49 m lang 1m hoog). Aanvullende schermmaatregelen zijn dus niet doelmatig. Voor deze woning is het daarom noodzakelijk een hogere grenswaarde vast te stellen.