• No results found

Lopende opdrachten

In document Een eigen onderneming starten (pagina 34-37)

Niet alle opdrachten heb ik afgesloten. Er zijn ook een aantal opdrachten, die voor de toekomst ingepland staan.

True Memories Design

Na het afmaken van de website, vond de opdrachtgever de stijl van de website toch niet passen bij zijn bedrijf. Er komt een nieuwe huisstijl voor zijn bedrijf. Hier is hij zelf mee bezig. Nadat de huisstijl af is gemaakt, zal ik een gedeelte van de website aanpassen, zodat het bij de huisstijl past van het bedrijf.

Nadat de huisstijl is bepaald, moeten de Social Media websites worden gemaakt. Ook is de opdrachtgever bezig om de teksten voor de site en voor de Social Media sites af te maken. Okhuizen Slaaptotaal

Ik ben nog bezig met de opdrachten van Okhuizen Slaaptotaal. De Okhuizen Slaaptotaal website blijf ik voorlopig beheren. De webshop is ook nog niet af. Hier zijn de eigenaar en ik mee bezig om het af te krijgen zodat het online kan.

el Sauco

el Sauco levert speciale chocolade aan delicatessenwinkels, kookwinkels, koffie en theewinkels en de betere biologische winkel. Deze chocolade wordt door verschillende leveranciers aangeleverd uit Latijns Amerika.

el Sauco richt zich op potentiële klanten uit Nederland en België.

Een van de grote leveranciers van el Sauco heeft el Sauco geadviseerd om een Facebook Fanpage te maken.

De el Sauco opdracht is nog lopend. Die is in volle gang. Er wordt hier elke week aan gewerkt. De opdrachtgever van deze opdracht is een kennis. Ik heb eerder een opdracht voor hem gemaakt. Ik zag dat hij een Facebook Fanpage had maar deze miste een welkom pagina. Ik heb voorgesteld om deze voor hem te maken, samen met Andrea Rios.

www.elsauco.biz

Toekomstige opdrachten

Er staan twee opdrachten voor ons ingepland in de toekomst. Deze opdrachten ga ik samen met Andea Rios uitvoeren.

Website real state

Dit is een potentiële opdracht. We hebben 13 juni een afspraak om hierover te praten met de opdrachtgever. Het is een website opdracht die van het grafisch tot het technisch aspect wordt uitgevoerd. Het is nog niet zeker of we deze opdracht aannemen.

Eggcentric

Eggcentric is een muziekband in Wageningen. De band heeft promotie materiaal nodig om hun concerten bekend te maken bij de doelgroep. Zij hebben een poster nodig en misschien ook een Facebook Fanpage.

De opdrachtgever is een kennis van Andrea Rios. Hij heeft ons gevraagd om deze opdracht aan te nemen.

10.0 Conclusie

Uit de opdrachten die ik heb gemaakt, ben ik er achtergekomen dat mijn technische

vaardigheid mij beperkt. Ik kan niet al mijn ideeën en de ideeën van de klant realiseren. Dit is erg jammer. Als ik een websiteopdracht aan wil nemen in de toekomst, moet ik de klant laten weten dat ik niet alles kan creëren. Ik heb een basiskennis en kan geen grote opdrachten aannemen.

De website opdrachten die ik heb gemaakt, hebben veel energie van mij geëist. En toch zijn het geen indrukwekkende websites geworden. Ik kan ervoor kiezen om hiermee door te gaan en gedurende de opdrachten verbeter ik mijn techniek. Of ik kan mij concentreren op de grafische, structurele en gebruiksvriendelijke gedeeltes van een website.

Door de opdrachten heb ik wel een beter inzicht gekregen in de mogelijkheden. Facebook Fanpage

Door deze opdrachten heb ik veel geleerd over de mogelijkheden van Facebook. Ik heb mij tijdens en na de opdracht er goed in verdiept. Ik ben hierdoor goed op de hoogte van de vele voordelen en een aantal nadelen. Ik heb de techniek nu goed onder controle. Het waren leuke opdrachten en ik heb besloten hiermee door te gaan.

Met behulp van deze opdrachten heb ik een eigen werkwijze ontwikkeld. Ik heb de processen van de opdrachten goed in de gaten gehouden. Ik heb van mijn fouten geleerd en ik wist het de volgende keer beter te doen.

Voor elk product heb ik een proces kunnen ontwikkelen die ik in de toekomst kan gaan gebruiken. Ik ben goed voorbereid.

Ik heb meer ervaring opgedaan om met klanten te werken. Door met verschillende klanten te werken heb ik geleerd om flexibel te zijn en in te spelen op de wensen van de klant. Bij elk bedrijf heb ik een andere manier van communicatie gebruikt. Ik kom tot de conclusie dat voor deze bedrijven face to face communicatie het beste toepasbaar is. Dat heb ik gemerkt door de Okhuizen Slaaptotaal opdracht. De communicatie voor deze opdracht was face to face. Zodra er geen sprake was van deze vorm, ging het niet naar wens.

Alaa Beauty Salon

Voor een klant als Alaa Beauty Salon zal ik meer face to face afspraken moeten maken in de toekomst, zodat we meer uit het project kunnen halen.

True Memories

Met True Memories zal ik niet meer alleen Skype gebruiken om te communiceren. Er zal meer face to face communicatie nodig zijn om een goed product te leveren. Ook zal ik de klant minder bij het project betrekken.

Ik zal per opdracht een offerte moeten maken en deze met True Memories bespreken. Okhuizen Slaaptotaal

De communicatie met Okhuizen Slaaptotaal verliep goed omdat het grotendeels face to face was. De communicatie met het programmeerbedrijf was minder. Dit omdat we weinig afspraken hebben gemaakt om het project te bespreken.

Het was lastig om een goed beeld te krijgen over de financiën omdat ik hier weinig ervaring mee heb. De producten die ik aan bied hebben geen vaste prijs. Dit aspect vind ik ook het minst interessante gedeelte. Ik moet mij zelf nog wel leren om te over handelen over een bepaalde prijs.

Zelf keuzes maken en initiatief nemen hebben mij zelfstandiger gemaakt. Ik wilde niet afhankelijk zijn van anderen. Ik wil leren, om zelf een goede en langdurige relatie met de klant op stand houden. Ik heb mij best gedaan om de opdrachten van een goed proces te voorzien. Ik heb mijn eigen manier van werken hiervoor ontwikkeld.

In document Een eigen onderneming starten (pagina 34-37)

GERELATEERDE DOCUMENTEN