• No results found

Zaterdag 7 mei, een mooie lentedag en volop drukte bij ons kunstwerk. De kunstwerk

commissie, de carnavalsvereniging en kunstenaar Willem Hoogeveen zijn druk in de weer om alles netjes af te werken.

Er wordt een mooie cirkelvormige bestrating aangelegd en een stevig bankje geplaatst. Ook het grondwerk is aangepakt en ons kunstwerk staat nu te pronken op een heuvel in de wadi.

Gaan we bij het kunstwerk kijken, dan zien we in de bestrating een stalen punt. En dat bankje zit prima, maar zou de straatkant geen betere plek zijn?

Reden om aan Willem Hoogeveen uitleg te vragen. Onderstaand zijn uitleg bij ons kunstwerk.

De boom staat op een bestraatte cirkel, dat is Kraggenburg. In de cirkel ligt een punt van roestvrij staal en die heeft de volgende betekenis:

Een dorp kan voor het overgrote deel mooi en gezellig zijn, maar soms is iedereen (te) dichtbij. Er wordt gekletst, je kunt niet onder de groepsdruk uit, en daar kun je last van hebben. Dat kan pijn doen.

Omdat het over het algemeen gezellig is in Kraggenburg, is er het bankje om elkaar te ontmoeten, juist in de cirkel van het dorp. Daarboven is er de beschermende paraplu, die tevens windwijzer in de top is.

Bij de onthulling op 8 januari is al de uitleg van de 4 kanten van de boom gegeven:

Op één kant een vis in de vroegere Zuiderzee en daarboven een schop van de pioniers.

De andere kant het fruit, wat staat voor de producten die groeien op de vruchtbare aarde.

De derde kant geeft de rust en het karakteristieke van Kraggenburg weer: de bomen met een spelevarend bootje.

Ten slotte kant vier, de toekomst. Deze kant is ontstaan via tekeningen van de kinderen over het Kraggenburg van de toekomst.

Dorpsbelang Kraggenburg.

Jeugdvolleybal

De competitie zit er inmiddels weer op en de teams hebben allemaal zeer goede resultaten behaald!

Niveau 1, niveau 2 en niveau 6 (D2) zijn allemaal kampioen geworden. Ze hebben Be Fair weer even goed op de kaart gezet, bravo! De teams hebben het kampioenschap per team met de coach gevierd, al toeterend door het dorp of naar het hoekje. We willen de spelers nog een klein beetje huldigen tijdens de stratenvolleybal in de feestweek.

Niveau 3 en niveau 6 (D1) hebben beide de 3de plaats behaald, ook een knappe prestatie.

Het mix B team Be Fair/SVM is 7de geworden, ze trainen hard en hebben het prima naar hun zin in Marknesse.

21 mei hebben alle teams mee gedaan aan het jaarlijkse SVM volleybal toernooi.

En zonder de inzet van trainsters, coaches, scheidsrechters en ouders hadden al die mooie wedstrijden niet gespeeld kunnen worden, bedankt allemaal!!

De trainingen gaan tot de zomervakantie gewoon door zodat iedereen lekker in vorm blijft.

Diana Potters Be Fair

Seniorenvolleybal

De competitie zit er al een aantal weken op en de resultaten na zes maanden volleyballen lopen nogal uiteen. Waar bij onze jeugd enkele teams kampioen zijn geworden (SUPER gedaan allemaal!!!) is hier bij onze senioren iets minder gepresteerd. Daar doe ik gelijk het

damesteam tekort mee, want die zijn op een zeer erkentelijke 6e plaats in onze tweede klasse geëindigd (maar er zat meer in!). Een iets minder goede prestatie kwam op conto van de heren. Geplaagd door een blessuregolf in de laatste maanden van de competitie bleef de teller na de afsluitende (overigens gewonnen!) wedstrijd op 11 punten staan. Daarmee werd

tegelijkertijd directe degradatie naar de vierde klasse behaald; een knappe prestatie.

Lichtpuntje is de grotere kans op het behalen van een kampioenschap bij de seniorenteams volgend seizoen, want er zullen ook in het seizoen 2011-2012 weer twee teams bij de senioren meestrijden om de punten.

Wil ik tot slot nog de aanvoerders bedanken voor het verzorgen van de wedstrijdformulieren en de scheidsrechters èn aspirant scheidsrechters voor het fluiten van onze thuiswedstrijden.

Door correct handelen van beiden zijn er weer zeer weinig boetes uitgedeeld aan onze vereniging; hiervoor een pluim.

Met vriendelijke groeten namens Be Fair-volleybal, Tonny Kommers

De Uitkijk staat ook op het web – www.kraggenburg.nl

orpsbelang Kraggenburg.

FC KRAGGENBURG

VOETBALJAARGANG 2010-2011

FC Kraggenburg – nieuws

De voetbalcompetitie zit er bijna op. In de volgende uitgave van de Uitkijk meer informatie over het reilen en zeilen van onze spelende leden. In deze Uitkijk willen wij u uitvoerig informeren over de afsluiting van het voetbalseizoen. De FC dag.

Op zaterdag 11 juni a.s. organiseert FC Kraggenburg de jaarlijkse FC dag. Voor de jeugd tot en met 14 jaar en de volwassenen (jeugd vanaf 15 jaar) zal er een voetbaltoernooi

georganiseerd worden. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van FC Kraggenburg. Dus; vind je het leuk om een keer mee te voetballen, dan ben je van harte welkom. Naast het voetballen vinden er voor de jeugd ook nog andere leuke activiteiten plaats. Na afloop van het sportieve deel wordt er een gezellige barbecue gehouden waar nagepraat kan worden over deze dag.

Indelen van de teams:

Plezier, laagdrempeligheid en elkaar ontmoeten staan voorop bij de FC dag. De dag moet in het teken staan van gezelligheid, waarbij ook nog gevoetbald wordt. Vorig jaar was met name door deze opzet de FC dag erg geslaagd. Na een wat mager jaar in 2009 hadden we in 2010 een prima deelname.

Deze lijn willen we graag doortrekken en daarom ontvangen alle leden binnenkort een opgave formulier, waarmee men zich kan aanmelden. Daarnaast willen we bij de indeling van de teams ook rekening houden met deelnemers die graag in teamverband met elkaar een balletje willen trappen. Ook zijn er een aantal wijk- en buurtvertegenwoordigers gevraagd om in hun wijk en/of buurt potentiële deelnemers te motiveren voor de FC dag.

Informatie over de barbecue:

De barbecue heeft de vereniging de laatste jaren veel geld gekost. Dit werd met name veroorzaakt door deelnemers die, ondanks aanmelding, zonder opgaaf van reden niet aanwezig waren op de FC dag en ook de hun bijdrage niet betaalden. Dit terwijl er wel een bestelling was geplaatst. Om dit te voorkomen hebben we besloten om, evenals vorig jaar, de verschuldigde bedragen voor de barbecue middels automatische incasso te innen. Een systeem dat ons goed is bevallen.

Door het ondertekenen en inleveren van de opgavestrook voor de barbecue, machtigt u onze penningmeester, Bert Meijer, om éénmalig, het verschuldigde bedrag bij u te innen.

Dit bedrag zal in de week voorafgaand aan de FC dag worden afgeschreven.

Hoe kunt u zich opgeven ???

Onze leden zullen een opgave formulier ontvangen waarmee ze zichzelf en anderen kunnen opgeven. Wie zich wil opgeven kan ook gebruik maken van het opgave formulier in deze editie van de Uitkijk. Graag voor vrijdag 3 juni inleveren bij één van de commissieleden van de FC dag.

LET OP !!!!!!!!! ZONDER OPGAVE GEEN DEELNAME !!!!

Meer info over de FC dag: bellen met Paul de la Vieter (0527-258500/06-41493873)