• No results found

Kerstfeest bij de Baptisten Gemeente

In document Tijd voor elkaar... (pagina 32-38)

is ‘Laat je Licht schijnen’. Je bent van harte welkom in de kerst-nachtdienst op 24 december om 21.00 uur, met inspireren-de prediking, prachtige kerstlie-deren en gospels en op Eerste Kerstdag om 10.30 uur, met een musical van de zondagschool (hierna vieren de kinderen hun eigen kerstfeest in aparte za-len). Vervolgens een boeiende prediking en mooie kerstliede-ren. De kerk is gevestigd aan de Eemstraat 30 in IJmuiden. Zie ook www.baptistenijmuiden.nl.

(foto: aangeleverd)

Puur Santpoort trakteert

Santpoort-Noord - De on-dernemers van Puur Sant-poort hebben een cadeautje voor het winkelend publiek.

In het winkelgebied klinkt nu al een gezellig muziek-je, vrijdag en zaterdag trak-teren ze buiten op een war-me choco in ‘de hut’ en zon-dag de 24ste is er een extra koopzondag. Veel winkels zijn dan extra geopend van

10.00 tot 16.00 uur. Het is er genieten van die heerlijke kerstsfeer dus neem lekker de tijd voor al uw kerstinko-pen. Reserveer tijdig uw be-stelling bij de (food)winkels en/of informeer naar de ex-tra openingstijden en moge-lijkheden.

Een fi jne Kerst... die maken we samen, liefs uit Sant-poort. (foto: aangeleverd)

In december is het gebruikelijk om terug te kijken op het afge-lopen jaar, dus dat doe ik dan ook graag. Wat betreft het Hos-pice mag ik zeggen dat het een uitstekend jaar is geweest. Er is door de medewerkers en de vrijwilligers weer hard gewerkt om onze gasten en hun fami-lieleden respectvol en vol zorg-zame liefde bij te staan bij het afscheid van het leven. Ik heb van de gasten en de familiele-den die ik heb gesproken al-leen maar positieve feedback gekregen en daar mogen we met z’n allen trots op zijn. Om-dat we inmiddels met bijna 100 vrijwilligers werken, die zich niet alleen in het Hospice in-zetten, maar ook bij mensen thuis, wordt er heel wat van on-ze medewerkers en vrijwilligers gevraagd. Daarom mogen we trots zijn dat we het NOV-cer-tifi caat dit jaar hebben ontvan-gen. Het is voor ons allemaal fi jn om te weten dat we onze zaken goed geregeld hebben en dat we voldoen aan de eisen die aan een vrijwilligersorgani-satie gesteld worden.

En zo’n certifi caat krijg je niet zomaar! Ook fi nancieel hebben we de eindjes weer aan elkaar kunnen knopen. Dit was ons echter beslist niet gelukt zon-der de bijdragen van onze trou-we donateurs en zonder de gif-ten die we gelukkig ook elk jaar weer mogen ontvangen.

En dat brengt me dan terug in de realiteit van nu. In het ko-mend jaar zullen we nog meer een beroep moeten doen op donateurs en vele anderen.

Want, de subsidie de we van de overheid ontvangen wordt elk jaar minder. In 2018 zal deze bijna 6% lager zijn dan in 2015.

Niet dat de overheid heeft be-zuinigd op deze subsidie, maar we moeten het beschikba-re geld delen met alle hospi-ces in Nederland en dat aan-tal neemt toe ten gevolge van de stijgende vraag naar termi-nale verzorging. Jammer dat de overheid onvoldoende rekening heeft gehouden met deze logi-sche ontwikkeling. Omdat wij wel anticiperen op toekomstige ontwikkelingen doe ik dan ook nu alvast een beroep op de le-zer om zich aan te melden als donateur. En, dat zou ik nog bij-na vergeten, wij hebben geen strijkstok. Ook alle bestuursle-den zijn vrijwilligers.

Ik wens u allen prettige feest-dagen en een gelukkig nieuw-jaar!

Robert van Westerhoven Voorzitter Hospice De Heide-berg

Resultaten uit het verleden….

Velsen-Zuid - Op 1 janua-ri organiseert SnowPlanet de Sneeuwjaarsduik. Om 12.00 uur wordt het startschot ge-geven om met en frisse duik in de sneeuw het nieuwe jaar in te luiden. Volgens de tradi-tie duiken veel mensen in het water op 1 januari. Bij Snow-Planet doen ze het net even anders. De warming-up wordt verzorgd door IJmond Fit, ge-volgd door een heuse duik in de sneeuw doormiddel van een kort parcours. Natuurlijk staat er naderhand de erw-tensoep klaar om je weer lek-ker op te warmen.

Iedereen is welkom en de duik is gratis. Aanmelden kan

al-leen via www.snowplanet.nl/

sneeuwjaarsduik. Tevens vindt u op deze website meer infor-matie. (foto: aangeleverd)

Kersttoernooi Velserbroek

Velserbroek - De tennis-hal in Velserbroek is helemaal klaar voor de feestdagen! Al-les is weer mooi versierd en de kerstboom staat. Kortom, het kersttoernooi kan begin-nen! Op zondag 24 decem-ber start Tenniscentrum Vel-serbroek weer met het be-kende kersttoernooi voor dub-bels. De eerste poulewedstrij-den beginnen om 12.00 uur. El-ke wedstrijd duurt een uur en

er wordt met een vaste part-ner gespeeld. Alle wedstrijden zijn inmiddels ingepland. In de toernooiklapper staat vermeld welke wedstrijden op welk tijdstip gespeeld worden. Eer-ste en Tweede Kerstdag is de hal gesloten, maar op 27 de-cember gaat het weer toernooi verder. Nadat alle partijen ge-speeld zijn vinden op zaterdagavond 30 december de fi -nales plaats.

Kerstfeest bij de

Baptisten Gemeente

In document Tijd voor elkaar... (pagina 32-38)