• No results found

KERST-IN 2020 IN DE ODULPHUSKERK

Afgelopen 12 december was de allereerste Kerst-In. De kinderen uit Wijk aan Zee hadden van alles voorbereid: dansjes, live gezongen liedjes, gedichtjes, toneelstukjes en alles in het thema van kerst!

Ook was de kerstman van de partij in een prachtige zelfgemaakte arrenslee met rendier Rudolf begeleid door twee beeldschone kerstmeisjes. De kerk was super mooi versierd en voorzien van prachtig licht. Alle vrijwilligers hadden super hard gewerkt. Het resultaat toonde zich in een hard applaus en een lach op alle gezichten.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond met de twee gegeven voorstellingen. Op naar volgend jaar!

Zien we u ook weer bij de volgende familieviering in de Odulphuskerk?

De eerstkomende vieringen zijn op 17 januari en 20 februari !

De organisatie van het Jeugd- en jongerenkoor Wijk aan Zee wenst u een liefdevol en gezond 2021 toe!

BERICHT VAN JEUGDKOOR EIGEN WIJS 2021 is het alweer. Wat gaat de tijd snel. Eigen Wijs viert dit jaar haar 9e verjaardag. Niet dat we dit echt heel uitgebreid vieren, maar ik vind het altijd wel iets bijzonders om op terug te kijken. In 2012 begonnen met vier kinderen die wat liedjes bij de dierenzegening zongen en daarna bij een eerste Sint Maarten viering.

We zouden het een jaar aankijken en dan beslissen of het leuk genoeg was om door te gaan en of we meer leden zouden krijgen die mee wilden zingen.

Nu 9 jaar later zijn we nog actief en het is nog steeds leuk. We hebben inmiddels onze eigen familievieringen die we met veel plezier verzorgen. We hebben geen vaste zondag in de maand een familieviering, maar in goed overleg met de andere koren maken we een planning en kunnen we allemaal onze vieringen verzorgen. Gemiddeld zingen we zo’n 8-10 vieringen per jaar. Ik hoop dat we dit nog een hele tijd vol kunnen houden.

En als ik het dan toch over terugkijken heb, dan wil ik toch nog even aankaarten hoe mooi en bijzonder onze online-familiekerstviering is geweest.

Wat zijn we dankbaar dat we dit hebben kunnen doen. Het heeft wat flexibiliteit van iedereen gevraagd om dit zo mogelijk te maken, maar wat een fijne groep mensen is er om ons heen die dat mogelijk gemaakt heeft. Van alle kanten kwam hulp en de ouders en kinderen waren ook zo behulpzaam in het zoeken naar een juist moment om te repeteren en om de viering zo mooi voor te bereiden.

Mirella en ik willen nogmaals benadrukken dat we ontzettend trots zijn op iedereen die hieraan meegewerkt heeft, maar natuurlijk het meest trots zijn wij op alle leden van ons Eigen Wijs. En laten we de 5 oud-leden niet vergeten die meegezongen hebben en Marieke Zondervan die geholpen heeft om met een tweede stem deze oud-leden nog meer plezier in het zingen te geven. Dat smaakt naar meer…

En nu vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Hoe het jaar zal verlopen weten we allemaal niet, maar laten we positief zijn en er vanuit gaat dat het beter zal

Op 31 januari staat de eerste familieviering gepland. Het thema van deze viering zal zijn: Het scheppingsverhaal! Nog nooit hebben we een familieviering gehad met dit thema, maar hoe leuk kan het zijn?

Pastor Nico gaat voor in deze viering en we zullen er weer iets moois van maken, al weten we nog niet precies in welke vorm dit zal zijn en hoeveel mensen erbij kunnen zijn.

Ook op 28 februari zal er weer een gezinsviering zijn, pastoor Kaleab gaat dan voor. Het thema is nog niet bekend, maar er wordt nu al over nagedacht, u leest er nog over!

Rest mij nu alleen nog om u alleen een heel goed 2021 toe te wensen en een hele goede gezondheid!

En mocht u de kerstviering gemist hebben of nog een keer willen kijken: https://www.youtube.com/watch?v=c_1dVFw8QD0&t=208s

In ieder geval worden de vieringen op 31 januari en 28 februari gestreamd, u kunt de vieringen volgen via You Tube Katholieke Kerk regio 0251, we zetten het ook nog op de website en Facebook.

Groet, Wendy van de Lageweg-Blom en natuurlijk ook van Mirella Paardekooper

INFO VOOR DE JONGEREN

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina’’s van:

Jeugd- en jongerenkoor Wijk aan Zee Iedere vrijdagavond om 19:00 uur repeteren zij in de Odulphuskerk.

Jeugdkoor Eigen Wijs, zij repeteren meestal elke vrijdag om 19.00 uur in de Regina Caeli aan het Hilbersplein.

Onder de naam “YOUth0251” werken we als parochies van de regio 0251 samen bij kinder- en jongerenbijeenkomsten:

https://www.instagram.com/youth0251/ (ook zonder in te loggen!) https://www.facebook.com/groups/YOUth0251/

VORMSEL 2021

Allereerst wensen wij jullie een heel gezond en gezegend nieuwjaar!

Wij hopen in 2021 dat wij weer met elkaar in de kerk kunnen samenkomen!

Onze tweede vormselbijeenkomst heeft op 15 december jl. plaats gevonden en wel digitaal. Elkaar in het echt zien, is onvervangbaar, maar gezien de voorzorgsmaatregelen vanuit de overheid, heeft de bisschop dit advies ook voor ons aangehouden. Welkom in het digitale tijdperk en fijn dat deze er is!

Zo konden wij de bijeenkomst toch door laten gaan!

Het eerste half uur hebben wij met elkaar de verbinding getest waar dit nodig was: “Zien wij elkaar allemaal goed? Horen wij elkaar allemaal goed?

Ja?” Dan konden wij vervolgens om 19.15u officieel de bijeenkomst starten.

Deel 2 van de Alpha Youth Series kwam aan bod, waarna wij in groepjes (ja, dat kan ook digitaal!) in gesprek gingen met elkaar met behulp van de vragen behorende bij de filmpjes.

In het begin was het even wennen, maar in de pauze van het 3e gedeelte duurde deze pauze veel te kort! Wij hadden nog zoveel met elkaar te bespreken! Hoe leuk en leerzaam, ook voor ons als werkgroep! Wij sloten de avond af rond 20.30u en zien uit naar de volgende bijeenkomst!

Pina Russo-Contino

GERELATEERDE DOCUMENTEN