• No results found

De iPhone in het buitenland gebruiken

Met de iPhone kunt u in een groot aantal landen bellen. Hiervoor moet u de dienst voor internationale roaming van uw provider activeren.

Internationale roaming activeren: Neem contact op met uw provider.

Instellen dat de iPhone automatisch de juiste cijfers vóór telefoonnummers plaatst wanneer u vanuit een ander land belt: Tik op 'Instellingen' > 'Telefoon' en schakel 'Internationaal bellen' in. Hiermee kunt u naar uw eigen land bellen via de nummers van uw contactpersonen en favorieten, zonder dat u extra cijfers vóór het nummer of uw landcode hoeft in te voeren.1

Een provider instellen: Tik op 'Instellingen' > 'Aanbieder' en selecteer de gewenste provider. Deze optie is alleen beschikbaar als u zich buiten het netwerk van uw provider bevindt. U kunt alleen bellen via providers die een roamingovereenkomst met uw iPhone-serviceaanbieder hebben gesloten. Zie “Provider” op pagina 115 voor meer informatie.

Belangrijk: Voor spraak- en dataroaming kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Als u wilt voorkomen dat er kosten voor dataroaming in rekening worden gebracht, schakelt u dataroaming uit.

Dataroaming in- of uitschakelen: Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Netwerk' en schakel 'Dataroaming' in of uit. Dataroaming is standaard uitgeschakeld.

Als u dataroaming uitschakelt, is gegevensoverdracht via het mobiele netwerk onmogelijk wanneer u zich buiten het netwerk van uw provider bevindt, zodat er ook geen kosten voor dataroaming in rekening kunnen worden gebracht. Wanneer u een Wi-Fi-verbinding hebt, hebt u nog wel toegang tot het internet. Als u echter geen toegang tot een Wi-Fi-netwerk hebt, kunt u geen gebruikmaken van de volgende voorzieningen:

De gegevens van contactpersonen, agenda's of bladwijzers synchroniseren met Â

Aandelenkoersen ophalen Â

Locaties voor kaarten ophalen Â

Weerberichten ophalen Â

Muziek of programma's kopen Â

Als dataroaming is uitgeschakeld, kunt u nog wel bellen en gesprekken ontvangen, en tekstberichten versturen en ontvangen. Er kunnen kosten voor spraakroaming in rekening worden gebracht. Visual Voicemail wordt bezorgd als er geen kosten aan zijn verbonden. Als uw provider kosten voor de bezorging van Visual Voicemail in rekening brengt, kunt u dataroaming uitschakelen om te voorkomen dat Visual Voicemail wordt bezorgd. Visual Voicemail wordt weer bezorgd zodra u dataroaming weer inschakelt of als u naar een gebied gaat waar het netwerk van uw provider beschikbaar is.

Als u e-mail, het internet en andere gegevensdiensten wilt gebruiken, schakelt u dataroaming in.

Belangrijk: Als dataroaming is ingeschakeld, kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van een van de bovenstaande voorzieningen en voor de bezorging van Visual Voicemail wanneer u zich buiten het netwerk van uw provider bevindt. Neem contact op met uw provider voor informatie over kosten voor roaming.

Voicemail ophalen als Visual Voicemail niet beschikbaar is: Kies uw eigen nummer of houd '1' op het toetsenblok ingedrukt.

Kosten voor roaming voorkomen met behulp van de vliegtuigmodus: Tik op 'Instellingen' > 'Vliegtuigmodus' om deze modus in te schakelen, tik op 'Wi-Fi' en schakel Wi-Fi in. Zie “Vliegtuigmodus” op pagina 112.

Mail is geschikt voor MobileMe, Microsoft Exchange en de meeste andere populaire e-mailprogramma's, zoals Yahoo! Mail, e-mail van Google en AOL. Natuurlijk kunt u ook gebruikmaken van andere standaard POP3- en IMAP-e-mailsystemen. Met Mail kunt u bijlagen met foto's en afbeeldingen ontvangen en versturen, en meegestuurde pdf-bestanden en andere bijlagen weergeven.

E-mailaccounts instellen

Manieren om e-mailaccounts op de iPhone in te stellen:

In iTunes kunt u via de voorkeurenvensters voor de iPhone de instellingen voor Â

de e-mailaccounts van uw computer synchroniseren. Zie “Synchroniseren met iTunes” op pagina 7.

U kunt ook rechtstreeks op de iPhone een account instellen. Zie “

 Een account

instellen” op pagina 14.

E-mailberichten verzenden

U kunt e-mailberichten sturen naar iedereen die een e-mailadres heeft.

Een bericht opstellen en verzenden 1 Tik op .

2 Typ een naam of e-mailadres in het veld 'Aan' of tik op om een van uw contactpersonen toe te voegen.

Terwijl u een e-mailadres typt, verschijnen eronder overeenkomende e-mailadressen van uw contactpersonen. Tik op het adres dat u wilt toevoegen. Als u meer namen wilt toevoegen, tikt u op de returntoets of op .

4

Mail

Opmerking: Als u een e-mail opstelt met uw Microsoft Exchange-account en u toegang hebt tot de GAL-voorziening (Global Address List) van uw bedrijf, worden eerst de overeenkomende adressen van contactpersonen op de iPhone weergegeven, gevolgd door de overeenkomende GAL-adressen.

3 Tik op 'Kopie'/Blind, Van' als u een kopie of blinde kopie van het bericht naar anderen wilt versturen of de account wilt wijzigen vanaf waar u het bericht verzendt. Als u meerdere e-mailaccounts hebt, kunt u tikken op het veld 'Van' om in te stellen vanaf welke account u e-mailberichten verstuurt.

4 Typ een onderwerp en typ vervolgens het bericht.

U kunt naar het volgende veld gaan door op de returntoets te tikken.

5 Tik op 'Stuur'.

Een foto via een e-mailbericht verzenden Kies in Foto's een foto, tik op en tik vervolgens op 'E-mail foto'.

De foto wordt verzonden via uw

standaardmailaccount (zie het gedeelte “Mail” op pagina 126 in het hoofdstuk Instellingen).

Een conceptversie van een e-mailbericht bewaren

Tik op 'Annuleer' en vervolgens op 'Bewaar'.

Het bericht wordt in de postbus 'Concepten' bewaard.

Een bericht beantwoorden Tik op . Tik op 'Antwoord' om een antwoord te sturen aan de persoon van wie u het bericht hebt ontvangen of tik op 'Antwoord allen' om een antwoord te sturen aan zowel de verzender als de overige geadresseerden. Typ uw antwoord en tik vervolgens op 'Stuur'.

De bijlagen die in de vorm van bestanden of afbeeldingen die aan het oorspronkelijke bericht waren gekoppeld, worden niet opnieuw verzonden.

Een bericht doorsturen Open een bericht, tik op en tik vervolgens op 'Stuur door'. Vervolgens kunt u een of meerdere e-mailadressen toevoegen en eventueel uw eigen tekst toevoegen. Als u klaar bent, tikt u op 'Stuur'.

Als u een bericht doorstuurt waaraan bijlagen in de vorm van bestanden of afbeeldingen waren gekoppeld, kunt u deze bijlage eventueel ook doorsturen.

Een bericht verzenden naar een geadresseerde van een bericht dat u hebt ontvangen

Open het bericht en tik op de naam of het e-mailadres. Tik vervolgens op 'E-mail'.

Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten