• No results found

Beste (oud-)deelnemer van de Council of Coaches,

Mijn naam is Laura Bosdriesz en ik studeer Interaction Technology aan de Universiteit van Twente. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerproject waarbij ik de Council of Coaches heb veranderd in een applicatie die werkt via spraak. Dit betekent dat er nu gesprekken met de coaches gehouden kunnen worden door tegen ze te praten, waarop de coaches op hun beurt weer terugpraten. Voor het evalueren van dit systeem ben ik op zoek naar mensen die al ervaring hebben met het gebruik van Council of Coaches, om zo een goed beeld te krijgen van de voorkeuren van de gebruiker en de effectiviteit van een op spraak gebaseerd systeem.

Ik hoop dat u het leuk heeft gevonden om deel te nemen aan het eerste onderzoek en graag zou ik vragen of u nog een week wilt meedoen aan dit afstudeeronderzoek?

Wat houdt het onderzoek in?

Mocht u interesse hebben in het onderzoek, dan zal u rond half september een informatie brochure toegestuurd krijgen met alle details van het onderzoek. U zult via email benaderd worden voor het maken van een afspraak voor een online

introductiegesprek. Tijdens dit introductiegesprek wordt de spraak-versie van de Council of Coaches uitgelegd en wordt u gevraagd om twee vragenlijstjes in te vullen met betrekking tot u geslacht, leeftijd, opleiding en werk, en met betrekking tot u ervaring met technologieën. Na dit gesprek kunt u zo vaak als u wilt, zo lang als u wilt en op momenten dat het u uitkomt het systeem gebruiken. Een week later wordt opnieuw een meeting via Skype ingepland waarbij u vragen krijgt over wat u van het systeem vond, en wordt er een vergelijking gedaan met het oorspronkelijke op tekst-gebaseerde systeem.

Hoe kunt u mee doen?

Mocht u interesse hebben of nog vragen hebben dan hoor ik graag van u via onderstaande contactgegevens:

- Naam: Laura Bosdriesz

Met vriendelijke groeten, Laura Bosdriesz

B.2.2 Information brochure

FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING, MATHEMATICS AND COMPUTER SCIENCE

Informatieblad

INFORMATIEBLAD VOOR ONDERZOEK

‘Het Toevoegen van Spraak aan de Council of Coaches Applicatie’

Doel van het onderzoek

Dit onderzoek wordt geleid door Laura Bosdriesz. Dit onderzoek is onderdeel van een afstudeerproject waarbij een op spraak-gebaseerde versie van de Council of Coaches applicatie is gemaakt. Het doel van dit onderzoek is om een de robuustheid van dit systeem, en de bijbehorend voor-en nadelen in kaart te brengen.

Hoe gaan we te werk?

Het onderzoek begint met een online introductiegesprek. Tijdens dit introductiegesprek wordt de spraak-versie van de Council of Coaches uitgelegd en wordt u gevraagd om twee

vragenlijsten in te vullen met betrekking tot u geslacht, leeftijd, opleiding en werk, en met betrekking tot u ervaring met technologieën. Deze vragenlijsten kunnen via een Google form worden ingevuld. Na dit gesprek kunt u zo vaak als u wilt, zo lang als u wilt en op momenten dat het u uitkomt het systeem gebruiken. U wordt verzocht om op het meegegeven dagboek formulier in te vullen wanneer u de applicatie gebruikt en wat de voornaamste zaken waren die opvielen tijdens de interactie. Een week later wordt opnieuw een meeting via Skype ingepland. Tijdens deze meeting wordt informatie vergaard door u te interviewen en uw antwoorden op te nemen via een Skype beeld- en audio-opname. Er zal ook een transcript worden uitgewerkt van het interview. Tijdens dit interview worden vragen gesteld over u ervaringen met het systeem, en wordt er een vergelijking gedaan met het oorspronkelijke op tekst-gebaseerde systeem.

Potentiële risico's en ongemakken

Er zijn geen fysieke, juridische of economische risico's verbonden aan uw deelname aan deze studie. U hoeft geen vragen te beantwoorden die u niet wilt beantwoorden. Uw deelname is vrijwillig en u kunt uw deelname op elk gewenst moment stoppen.

Vergoeding

U ontvangt voor deelname aan dit onderzoek geen vergoeding .

Vertrouwelijkheid van gegevens

Wij doen er alles aan uw privacy zo goed mogelijk te beschermen. Er wordt op geen enkele wijze vertrouwelijke informatie of persoonsgegevens van of over u naar buiten gebracht, waardoor iemand u zal kunnen herkennen. Voordat onze onderzoeksgegevens naar buiten gebracht worden, worden uw gegevens zoveel mogelijk geanonimiseerd.

Uitsluitend ten behoeve van het onderzoek zullen de verzamelde onderzoeksgegevens worden gedeeld met bevoegde personen van de Universiteit Twente en Roessingh Research & Development.

FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING, MATHEMATICS AND COMPUTER SCIENCE

Informatieblad

De audio-opname wordt na 24 uur alleen gebruikt voor het maken van een transcript, daarna wordt deze verwijderd. Het transcript blijft vertrouwelijk en alleen voor analyse. De

onderzoeksgegevens worden bewaard voor een periode van 10 jaar. Uiterlijk na het verstrijken van deze termijn zullen de gegevens worden verwijderd. De onderzoeksgegevens worden indien nodig (bijvoorbeeld voor een controle op wetenschappelijke integriteit) en alleen in anonieme vorm ter beschikking gesteld aan personen buiten de onderzoeksgroep.

Vrijwilligheid

Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig. U kunt als deelnemer uw medewerking aan het onderzoek te allen tijde stoppen, of weigeren dat uw gegevens voor het onderzoek mogen worden gebruikt, zonder opgaaf van redenen. Het stopzetten van deelname heeft geen nadelige gevolgen voor u.

Als u tijdens het onderzoek besluit om uw medewerking te staken, zullen de gegevens die u reeds hebt verstrekt tot het moment van intrekking van de toestemming in het onderzoek gebruikt worden. Wilt u stoppen met het onderzoek, of heeft u vragen en/of klachten? Neem dan contact op met de onderzoeksleider. Tot 24 uur na het onderzoek kunt u nog weigeren dat de data gebruikt wordt.

Contact informatie

Dennis Reidsma (afstudeerbegeleider) of

Laura Bosdriesz (student)

Dit onderzoek wordt uitgevoerd vanuit de Universiteit Twente, faculteit Electrical Engineering Mathematics and Computer Science. Voor bezwaren met betrekking tot de opzet en of uitvoering van het onderzoek kunt u zich ook wenden tot de Secretaris van de Ethische Commissie van de faculteit Electrical Engineering Mathematics and Computer Science op de Universiteit Twente:

Contact Information

Ethics Committee, Faculty of EEMCS, University of Twente PO Box 217 7500 AE Enschede (NL) Tel: +31(0)53.4892085 Email: ethics-comm-ewi@utwente.nl Website: https://www.utwente.nl/en/eemcs/research/ethics/

Indien u specifieke vragen hebt over de omgang met persoonsgegevens kun u deze ook richten aan de Functionaris Gegevensbescherming van de UT door een mail te sturen naar

dpo@utwente.nl.

Tot slot heeft u het recht een verzoek tot inzage, wijziging, verwijdering of aanpassing van uw gegevens te doen bij de Onderzoeksleider.

B.2.3 Informed consent

FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING, MATHEMATICS AND COMPUTER SCIENCE

Toestemmingsverklaring Onderzoek

TOESTEMMINGSVERKLARING ONDERZOEK Door dit toestemmingsformulier te ondertekenen erken ik het volgende:

1. Ik ben voldoende geïnformeerd over het onderzoek door middel van een separaat informatieblad. Ik heb het informatieblad gelezen en heb daarna de

mogelijkheid gehad vragen te kunnen stellen. Deze vragen zijn voldoende beantwoord. 2. Ik neem vrijwillig deel aan dit onderzoek. Er is geen expliciete of impliciete dwang voor mij om aan dit onderzoek deel te nemen. Het is mij duidelijk dat ik deelname aan het onderzoek op elk moment, zonder opgaaf van reden, kan beëindigen. Ik hoef een vraag niet te beantwoorden als ik dat niet wil.

3. Ik geef toestemming dat bevoegde personen van de Universiteit Twente en Roessingh Research Development en bevoegde autoriteiten inzage kunnen krijgen in mijn onderzoeksgegevens. Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de doelen die in het informatieblad genoemd zijn.

Naam onderzoeker: Laura Bosdriesz Datum: Handtekening: Naam proefpersoon: Email-adres: Datum: Handtekening:

Ik verklaar hierbij dat ik bovenstaande proefpersoon volledig heb geïnformeerd over het genoemde onderzoek.

GERELATEERDE DOCUMENTEN