• No results found

Process telecare of exergame uitleggen. Eigen gegevens

1. Geslacht 2. Leeftijd 3. Functie

4. Dienstjaren (welke functies)

5. ICT gebruik in functie, zo ja waarvoor

6. Digitaal begeleiden patienten/digitale patientendossiers? Algemeen Telecare in exergaming

7. Vindt u de telecare en exergaming een goed idee? 8. Wat vindt u er goed/slecht aan?

9. Waarvoor denkt u dat het systeem goed te gebruiken is? 10. Aan welke voordelen denkt u?

11. Aan welke nadelen denkt u? Gebruikersgemak

12. Als het systeem beschikbaar is, zou u het dan willen gebruiken? 13. Zo ja, wat zouden uw taken kunnen zijn?

14. Zo ja, bent u betrokken bij het primaire proces (bijvoorbeeld advies over wat clienten die exergame gebruiken kunnen verbeteren, alarmsituaties bijv. client is gevallen)? Zie alle processen die weergegeven zijn in figuur.

F Results of the interviews with healthcare providers (incl. general

practitioner)

Voordelen en nadelen exergame en telecare

Zorgaanbieder A

Voordelen Voor ouderen die nog wel fit zijn maar liever niet naar de sportschool gaan.

Er is momenteel een opkomende markt naar bewegen met allerlei games/virtuele invullingen, maar de vraag is of dit ook voor ouderen geldt.

Spelelement belangrijk voor jongeren, maar is voor ouderen ook leuk. Het nieuwe aspect trekt mensen.

Nadelen Het is de vraag of mensen het gaan gebruiken. Veel mensen hebben ook een home trainer thuis waar ze niks mee doen. Ook de haalbaarheid van begeleiding kan een nadeel zijn.

Zorgaanbieder B

Voordelen Binnenhuis, lage drempel. Goedkoop, niet elke maand aan te schaffen. Gezellig samen met vrienden gamen. Spel duurt in ieder geval half uur, dus genoeg beweging voor dag. Uitdagend, altijd bezig met scores. Doen wanneer je het zelf wilt, geen verplichte tijd.

Nadelen Moeilijk te bedenken, maar binnenhuis creëren heeft gevolg dat je maar thuis blijft. Verder geen sociale connecties behalve

medespelers.

Zorgaanbieder C

Voordelen Voor client: balans wordt getraind en komt terug. Minder vaak in gevaarlijke situaties.

Voor zorgaanbieder: minder zorgen over mensen die over straat lopen. Helpen in zorg. Hondje niet uitlaten: beter dat er

begeleiding van fysiotherapeut is. Deze maakt diagnose afhankelijk van individu. Als fysiotherapeut client vrij kan geven dan

exergame. Ze hebben in ieder geval wat beweging

Nadelen Geen nadelen, voor studie ook interventie doen. Klasgenoten hebben bij ouderen balanstraining gedaan, dit is echt nodig. Klasgenoten in seniorencentrum, onderdeel Wii maar ook langs lijn lopen niet digitaal etc. Ouderen hebben balanstraining nodig.

Zorgaanbieder D

Voordelen Ervaring met systeem is extra toevoeging aan behandeling Voor mezelf: objectievere gegevens. Nu vragen stellen en straks kan systeem het zien: zoals gewichtsverdeling benen.

Nadelen Drempel voor ouderen, ict gebruik

Vertrouwen op een systeem. Validiteit moet wel juist zijn. Resultaten moeten kloppen.

Zorgaanbieder E

Voordelen Leuke manier. Telecare, je kan iemand goed monitoren. Rol fysiotherapeut: als iemand heel vaak valt, valbeweging geven. Of aanpassingen in huis, training op houding, kleedjes in huis weg. Nadelen Houding van ouderen, zien ouderen het wel zitten?

Zorgaanbieder F

Voordelen Je kan iemand goed monitoren. Verder leuke manier voor clienten. Rol fysiotherapeut: als iemand heel vaak valt, valbeweging geven. Of aanpassingen in huis, training op houding, kleedjes in huis weg. Nadelen Zien ouderen een schaatsgame wel zitten? En hoe worden ze

gemotiveerd?

Zorgaanbieder G

Voordelen Mensen kunnen thuis bewegen: gevolg is minder kosten, minder reistijd, data verzamelen gaat makkelijker en er komt op een eenvoudige manier data beschikbaar die voor onderzoeken gebruikt kan worden.

Nadelen Het contact met lotgenoten vermindert. Verder worden er door het systeem geen non-verbale signalen opgevangen. Ook de motivatie kan minder zijn, in een groep kunnen vreemde ogen dwingen om je goed in te zetten. Is bij exergaming niet het geval.

Zorgaanbieder H

Voordelen Medisch gezien is het de juiste beweging om evenwicht te trainen. Als het werkt is het een goed systeem om mensen fitter te houden. Nadelen Geef af en toe even gebruiken van de exergame resultaat?

In de zomer vinden mensen het waarschijnlijk niet leuk om te schaatsen.

Gaan de mensen het wel zelf gebruiken, en vinden ze het niet alleen een leuk speeltje voor hun kleinkinderen?

Het drukt mensen nog meer in een isolement, het alleen thuis gamen.

Als het in de zomer niet gebruikt wordt, hoe moeten mensen het systeem in de winter dan weer oppakken?

Hoe zit het met de invloeden van buitenaf (o.a. medicijnen)? Mensen die een hoge bloeddruk hebben zijn duizelig bij het opstaan, trainen helpt hier niet tegen. Mensen met slaapmedicatie zijn snachts ook duidelig als ze opstaan, deze mensen moeten een valse hoop krijgen.

Gebruikersgemak

Zorgaanbieder A

Zorgaanbieder A wil het systeem in eerste instantie niet gaan gebruiken, tenzij er veel subsidie voor vrijkomt en het weinig kost om het te gaan gebruiken. De insteek van de sportschool is om mensen daarheen te laten komen om te sporten, begeleiding is dan ook een stuk makkelijker te realiseren. Hij zal ook niet de eerste zijn die het gaat testen. Hij vindt het belangrijk dat de gemeente zal hiervoor subsidie geeft. Er is in de gemeente Eemsmond genoeg geld beschikbaar om ouderen in beweging te krijgen. De populatie in de gemeente Eemsmond bestaat namelijk uit veel ouderen. Gebruik van maken Nee, in eerste instantie niet

Wanneer gebruiken Weet niet of het systeem goed te gebruiken is in de sportschool. Tijd die wegvalt voor updates Geen mening over, want persoon weet niet of het systeem wel

past binnen het beleid van de sportschool.

Overtuigen in gebruik Subsidies, lage aanschafprijs, gemakkelijk in gebruik, leuk in gebruik.

Interesse bij collega’s Dat ligt aan de insteek van de sportscholen. Sommigen wel, omdat ze innovatief zijn en bepaalde manieren van kopen hebben

(bijvoorbeeld iedere maand een bedrag voor het gebruik betalen). Andere sportscholen niet, omdat ze als ze iets nieuw aanschaffen liever een eenmalige investering doen, wat waarschijnlijk bij dit systeem erg duur zal zijn en ze zich meer richten op het naar de sportschool toe laten komen van klanten.

Zorgaanbieder B

Zorgaanbieder B wil er niet vanuit sportschool gebruik van laten maken, hij wil mensen graag lid laten worden van sportschool. Als ze geen lid zijn, prima. Huur betalen om mensen te begeleiden, via webcame of 1x in de maand langsgaan. Werkt het nog, gaat alles nog goed. Advies geven over hoeveelheid van gebruik.

Gebruik van maken Ja, maar dan mensen die niet lid zijn van de sportschool Wanneer gebruiken Ik wil de data alleen maar tijdens werkuren bekijken.

Tijd die wegvalt voor updates Updates kunnen ‘s nachts en wanneer mensen het minst sporten. Overtuigen in gebruik Stimuleren, fabrikant moet langskomen om te testen tegen lage

prijs/korting. Als dit lukt goede mond-tot-mond reclame. Di trekt ook weer publiciteit voor de sportschool.

Interesse bij collega’s Ja, zeker weten. Die willen altijd mensen aan sporten krijgen. Als dit in de sportschool niet lukt, dan willen ze de client wel

overtuigen de Kinect te gaan gebruiken.

Zorgaanbieder C

Zorgaanbieder B wil er niet vanuit sportschool gebruik van laten maken, hij wil mensen graag lid laten worden van sportschool. Als ze geen lid zijn, prima. Huur betalen om mensen te begeleiden, via webcame of 1x in de maand langsgaan. Werkt het nog, gaat alles nog goed. Advies geven over hoeveelheid van gebruik.

Wanneer gebruiken Vast punt 1 x in de 2 week, beeldmateriaal: half uurtje genoeg voor 5 min per persoon. Langs gaan duurt veel langer.

Tijd die wegvalt voor updates Handig als er geen gebruik van gemaakt wordt, dat game dan uitgaat. Ouderen moeten dit niet merken

Overtuigen in gebruik Moet goed werken: valide. Ouderen die geen fysiotherapie nodig hebben zouden goede doelgroep zijn. En seniorencentrums, op vaste dagen gebruiken.

Interesse bij collega’s 1 collega. De rest niet, want die vinden dit veel te omslachtig. Mensen moeten volgens hun maar gewoon naar sportschool komen en als dit niet mogelijk is kunnen ze de game ook niet uitvoeren.

Zorgaanbieder D

Zorgaanbieder D denk dat het in uithuizen en met deze generatie, het systeem bij niet veel mensen zal aanslaan. Ze hebben liever dat fysiotherapeut langskomt. Mensen moeten hier vertrouwd mee worden. Dit kan gebeuren door fysiotherapeut eerst aan huis komen, uitleg, daarna proberen. Loopt het niet, dan extra sturing.

Gebruik van maken Continue begeleiding is niet mogelijk. Achteraf feedback, op basis van filmpje.

Wanneer gebruiken 1x in de week hier tijd aan besteden.

Tijd die wegvalt voor updates Geen probleem, dan stel ik het gebruik van het systeem gewoon uit. Wil dit wel van tevoren weten.

Overtuigen in gebruik Lage prijs is belangrijk. Vergoeding en aanschafprijs.

Interesse bij collega’s Als het een goed systeem is zeker wel. Als het echt meerwaarde is. Is denk ik wel snel te implementeren.

Zorgaanbieder E

Gebruik van maken Pas als het goed uitontwikkeld is. Twijfels bij valdetectie, of de meeste mensen die nu valalarm hebben, valalarm gebruiken. Mensen die valalarm niet gebruiken horen niet thuis in thuissituatie, maar in verpleeghuis.

Wanneer gebruiken Kan wel een dag tussen het ontvangen en verwerken dan data zitten. Bij feedback 1 op 1, beeldbellen of langsgaan. Ook op langere termijn. In begin vaker heengaan, uitleg en week erna weer en daarna meer tijd, daarna 1x per maand. Verschilt ook per persoon.

Tijd die wegvalt voor updates Kan als ik er niet mee werk.

Overtuigen in gebruik Als het effect bij clienten heeft. Efficiënt met tijd omgaan, ligt wel aan gevoeligheid mensen. Of mensen gespeeld hebben is al feedback, kun je ook feedback op geven.

Interesse bij collega’s Twijfels, sommige wel, anderen niet. Iets nieuws kost weer extra tijd en het is al zo druk. Oudere collegas gebruiken minder internet etc. Als het een makkelijk concept is, dan weet ze haar collega’s wel te overtuigen.

Zorgaanbieder F

Gebruik van maken Pas als het goed uitontwikkeld is.

zitten. Bij feedback 1 op 1, beeldbellen of langsgaan. Ook op langere termijn. In begin vaker contact, uitleg en week erna weer en daarna 1x per maand of nog minder vaak. Verschilt ook per persoon.

Tijd die wegvalt voor updates Dat mag als ik het systeem niet gebruik.

Overtuigen in gebruik Veilig en validee systeem, dat effect bij clienten heeft. Of mensen gespeeld hebben is al feedback, kun je ook feedback op geven. Interesse bij collega’s Twijfels, sommige wel, anderen niet. Iets nieuws kost weer extra

tijd en het is al zo druk. Oudere collegas gebruiken minder internet etc. Als het een makkelijk concept is, dan weet ze haar collega’s wel te overtuigen.

Zorgaanbieder G

Gebruik van maken Ja

Wanneer gebruiken Wanneer het mij uitkomt. Coaching kan plaatsvinden in week 0, week 3, week 6, week 12, week 26 en week 52. Als er steeds nieuwe mensen starten met exergaming, betekend het dat ik eens per 3 weken de tijd ervoor moet nemen. Een halve dag ongeveer. Tijd die wegvalt voor updates Kan als ik het niet gebruik.

Overtuigen in gebruik Overzichtelijk en duidelijk systeem waarmee goede doelen gesteld kunnen worden, zodat mensen goed gemotiveerd kunnen worden. Verder moet het systeem veilig en valide zijn.

Interesse bij collega’s Ja, als het een veilig en valide systeem is wel.

Zorgaanbieder H

Gebruik van maken

Feedback

Alarmering

Als huisarts wil ik de mensen alleen stimuleren in het gebruik. Maar ik stuur ze niet naar een elektronica winkel. Wij zijn hoger

opgeleide mensen die weten waar ze van alles kunnen krijgen, maar er zijn heel veel mensen (vooral ouderen, waar de SRV-wagen voorheen altijd langskwam) die niet weten waar ze alles kunnen krijgen. Dit is een te grote stap. Ze moeten dan gewoon een afspraak maken met iemand die bij hun thuis langskomt met het apparaat en een demonstratie geeft. Als de mensen het willen kunnen ze het aanschaffen, en anders niet.

De rol om feedback te geven moet je een huisarts ook niet laten doen. Die heeft hier geen tijd voor. Ik denk dat de medewerker van de sportschool hier ook niet geschikt voor is, heeft een andere houding, vaak niet echt een helikopterblik. Een fysiotherapeut of bewegingstherapeut zou hier wel geschikt voor zijn. Voor

ingewikkelde technische vragen moet een gespecialiseerd iemand langskomen. Wanneer de batterij leeg is of een kabeltje niet goed, kan de therapeut dit wel doen.

Alarmering is ook geen taak van de huisarts. Die heeft hier geen tijd voor tussen zijn werkzaamheden door. Hiervoor zou wel

persoonalarmering gebruikt kunnen worden. Maar dan moeten de mensen een alarmknop om en dat maakt het systeem misschien wel huiverig voor mensen. Als het systeem automatisch

Aansprakelijkheid

en niet meer opstaat, zou dat nog beter zijn. Maar dit moet technisch wel kloppen. Het kan niet zo zijn dat iemand tijdens het gamen even naar de voordeur gaat omdat er iemand aan de deur is en het systeem dan aangeeft dat de gebruiker op de grond ligt. Verder speelt er nog de vraag wie er aansprakelijk is bij ongevallen. Als een oudere iets overkomt of misschien wel overlijd (wat ook gewoon tijdens het wandelen zou kunnen gebeuren), kan de familie het systeem hiervoor aansprakelijk stellen. Hier moet een goede clausule voor ingebouwd worden, dat het het eigen risico is van mensen om het systeem te gebruiken.

Informatie

Zorgaanbieder A

Als het systeem beschikbaar is, wil zorgaanbieder A geen informatie zien. Hij vindt dat er een centrale plek moet komen waar clienten online bekeken kunnen worden door speciaal hiervoor opgeleide mensen. 1 of 2 mensen begeleiden de clienten via bijvoorbeeld webcam en kunnen waar nodig tips geven. Bij een ongeval, moet er via normale kanalen gehandeld worden. Mensen kunnen nu thuis ook vallen.

Gegevens tijdens game Waar de klachten zijn, meekijken bij onzekerheden of standaard meekijken om de zoveel keer. De klant moet hierin aangeven wat hij wil. Houding van de klant en lichamelijke klachten. In vind het lastig communiceren met de doelgroep via internet, daarom is het naar de sportschool toe gaan zo belangrijk om bijvoorbeeld daar de game doen.

Gegevens na de game Alleen de gegevens die ik nodig heb om de klant te begeleiden in de sportschool

Belangrijke parameters Het is belangrijk om mensen vooraf te testen naar wat hun basisgegevens zijn. Maar deze gegevens zijn meer voor de

fysiotherapeut bedoeld, medische begeleiding van bijv. mensen die bepaalde bètablokkers (om te hoge hartslag te voorkomen) is te hoog grepen voor sportschool.

Tijd na afronden inzien gegevens

N.v.t., informatie moet naar centraal punt gaan

Oefeningein in game Conditie oefeningen: zijn voor heel veel mensen mogelijk om uit te voeren. Maar de bejaarde doelgroep heeft vaak

gezondheidsklachten als versleten knieën. Staande oefeningen zijn hierbij erg zwaar. Verder sta je met balansoefeningen op je

gewicht, voor oudere mensen niet zonder risico. Er zou ook iets ontwikkeld moeten worden voor de bovenste extremiteiten, zodat deze ook getraind kunnen worden.

Extra motivatie De oefeningen kunnen beter door een fysiotherapeut

voorgeschreven worden. Wel is het belangrijk dat mensen kunnen terugvallen op iemand. Bijvoorbeeld door tijdens het gamen een knop in te drukken, zodat een begeleider meteen mee kan kijken. Bij de begeleiding is het belangrijk om mensen eerst de game onder begeleiding te laten doen. In de sportschool heb ik ervaren

dat de eerste 2 momenten van sporten een goede benadering van de mensen het belangrijkst is. Maar hoe kun je met telecare mensen goed benaderen? Dan moeten ze al naar de sportschool komen of een voorlichting thuis krijgen. Ook een technische ondersteuning over de omgang met het systeem is belangrijk.

Zorgaanbieder B

Moeten gegevens opgeslagen worden

Ja, zoals highscores en motivatie. Deze kunnen de clienten

terugzien zodat ze beter worden, langer gaan gamen door training. Je gaat niet stoppen totdat highscore verbroken wordt.

Gezondheidsgegevens: gewicht, bloeddruk, vetmassa, hartslag (denkt niet dat deze te hoog wordt. Maar zone van begin tot eind en gemiddelde weergeven, of bijv. grafiek).

Gegevens tijdens game Niks, onmogelijk om dat te sturen. Zou wel moeten kunnen, zoals bijvoorbeeld bij Facebook mensen die online zijn, groen balkje erachter dat ze actief zijn en schermpje openen dat je kan zien hoe het gaat.

Gegevens na de game Als spel afgelopen is, resultaten via internet naar sportschool gestuurd worden. Wat gedaan, welk level, hoeveel fouten.

Eventueel met webcam opnemen, zodat filmpjes soms teruggezien kunnen worden. Film terugkijken voor bepaalde mensen, is niet voor iedereen mogelijk. Maar bijvoorbeeld bij fout 10 sec voortijd en natijd zien, zodat je oorzaak kunt zien en hieraan kunt werken. Belangrijke parameters Mensen die herstellen hebben eerst 10 weken fysio, dus ze hebben

al schema wat ze kunnen doen. Daarop verdergaan, geen nieuw schema.

Nieuwe heup: houding.

Suikerziekte: Niet te lang, niet goed voor gezondheid, slecht uithoudingsvermogen. H

oelang ze doorgaan. Wat doen ze, hoe ziet voedingspatroon er dan uit. Gaan ze drinken? Algemeen: bewegelijkheid, uitvoering. Armen meenemen?

Tijd na afronden inzien gegevens

Kan vrij snel met systeem, binnen minuut. Mag ook kwartier/half uur natijd binnen zijn. Wel belangrijk om meteen contact op te nemen hoe het gegaan is, belletje dat het super gegaan is of met adviezen. Bijv. nieuwe highscore, zorgt voor motivatie.

Oefeningen in game Plezier is het belangrijkste, zonder motivatie hebben mensen geen zin en doorzettingsvermogen. Wanneer ze maar even moe zijn zullen ze al stoppen. Met plezier gaan ze langer door.

Extra motivatie Highscore, samen iets doen in 1 huis, bijv. in bejaardencentrum in 1 ruimte gameruimte maken

Eerste start: naar mensen toegaan, spelletje met ze spelen, 5-10 min per persoon. In 1 wk heel uithuizen gehad. Game aanwezig in gebouw: motiveren door bonusspel. Spel goed gespeeld 1 maand lang vaak actief, punten waar je iets extra’s mee kan krijgen zoals bijv. mok of t-shirt etc.

Zorgaanbieder C

Doel balanstraining: spel heeft daar protocollen voor en kan zien of het beter gaat of niet. Anders doe je maar wat.

Moeten gegevens opgeslagen worden

Ja, liefst cijfers en diagrammen. Filmpjes gaat veel tijd in zitten. Resultaten van game zien is voldoende. Je kunt zien dat ze mobieler worden, ook informatie die gezien kan worden, door langs te gaan.

Gegevens tijdens game Geen.

Gegevens na de game Nulmeting: hier staan we nu. Per 2-3 weken zien wat iemand vooruit gaat. Na tijdje minder vaak langsgaan.

Belangrijke parameters Leeftijd, wat voor aandoening, hebben ze al begeleiding?, overige dingen: waar je rekening mee moet houden bij beweging: artrose etc. Balans is noodzakelijk, hartslag misschien: hoe inspannend het voor client is. Houding is ook belangrijk, kan blessures voorkomen. Op beeld zien: hoe uitvoering is, wat uitslagen zijn.

Tijd na afronden inzien gegevens

Zo snel mogelijk, maar er zit geen haast achter. Als het maar binnen 3 dagen is.

Oefeningen in game Mensen waren enthousiast over balansoefeningen van

klasgenoten. Kan wat meer aanvulling in komen behalve schaatsen, als afwisseling. Skeeleren is hetzelfde maar ziet er anders uit, motivatie. En skieen bijvoorbeeld.