• No results found

R: Waarom hebben jullie gekozen voor een samenwerking met Saleshelden?

E: In eerste instantie is dat via Bart Breedijk gegaan. Zijn indruk is dat jullie pro-actief jong en gemotiveerd waren en dit past wel bij ons.

R: Had je die indruk zelf ook van het begin? E: Ja dat had ik zeker.

R: En waarom kreeg je die indruk?

E: Dit zat hem erin hoe er met verschillende taken werd omgegaan. Er werd snel geschakeld en ik had meteen het gevoel dat ik met een gemotiveerd bedrijf te maken had die het beste eruit willen halen. R: En hoe is de samenwerking tot nu toe bevallen?

E: De samenwerking bevalt gewoon erg goed. Dit blijkt ook wel uit dat we nu al 2 jaar samenwerken met Saleshelden voor de vestiging Apeldoorn. Vanuit Heijmans is daar nog BeSense bijgekomen. BeSense is een onderdeel van Heijmans en zij hebben bij ons geïnformeerd naar Saleshelden waarop wij positieve berichten hebben afgegeven en Saleshelden hebben aanbevolen.

41

R: En wat waren/zijn de belangrijkste doelen voor jullie bij een telemarketingcampagne?

E: De belangrijkste doelen zijn voldoende kwalitatieve leads verkrijgen en daarop volgend nieuwe klanten krijgen.

R: Dus naamsbekendheid was voor jullie geen doel van de campagne?

E: Voor ons is dat secundair. Op het gebied van energie wel, maar onze eigen naam Heijmans bouw en techniek niet. Dus voor een bepaalde campagne was dat wel zo, maar in het gros niet.

R: Jullie nemen natuurlijk een dienst af bij Saleshelden, hoe zou je die dienst beoordelen qua kwaliteit?

E: Het kan altijd beter. Wat beter kan is de communicatie en het verwachtingspatroon. R: Word dit vanuit Saleshelden niet goed gemanaged?

E: Nou wij kunnen onszelf ook aankijken. Het is denk ik van beide kanten. Wij geven te weinig aan dat een lead niet kwalitatief goed genoeg is voor ons. De doelgroepen moeten wij ook beter beschrijven en Saleshelden moet eigenlijk in de gaten hebben van dit is een kleine partij en dit heeft denk ik weinig waarde voor Heijmans om het gesprek aan te gaan.

R: Dus de feedback op afspraken zou dus beter kunnen?

E: Ja ik vind van wel, vanuit Saleshelden zou je dit vind ik proactiever moeten gaan organiseren. R: En wat is de huidige gebruikswaarde voor jullie in de samenwerking met Saleshelden?

E: Het heeft voor ons verschillende waarde. Agenda technisch is het voor ons zeer gemakkelijk in gebruik, het bellen van leads en de opvolging daarvan is tijdrovend en dit besteden wij liever uit zodat wij kunnen focussen op andere taken?

R: Dus eigenlijk worden jullie ontzorgd door Saleshelden? E: Klopt

R: En hebben jullie hiervoor zelf niet genoeg capaciteit om dit zelf te doen of?

E: Voor koude acquisitie vind ik dat je bepaalde eigenschappen moet bezitten en dit hebben wij momenteel intern niet. Verder denk ik ook dat de omgeving het succes bepaald en aangezien wij een hele andere organisatie zijn kunnen wij dit beter uitbesteden, het is natuurlijk ook niet onze core business.

R: Dus jullie hebben geen mensen hiervoor in dienst of gehad?

E: Nee op dit moment niet, we hebben wel mensen die het kunnen, maar die zijn met hun eigen dingen bezig en dan word dit veels te tijdrovend.

R: En wat is dan de gebruikswaarde voor jou concreet?

E: Ik krijg zelf zakelijke afspraken ingeschoten in mijn agenda. Ik hoef hier verder niks mee te doen, omdat ik de datum tijdstip en notities van wat er aan de telefoon besproken is doorgestuurd krijg.

42

Voor mij werkt dit prettig, omdat ik mij kan focussen op andere taken en er verder niet naar om hoef te kijken.

R: Hebben jullie het idee/gevoel dat Saleshelden voldoende aandacht aan jullie besteed. Hierbij kun je denken aan telefonisch contact, terugkoppeling, pro-actieve benadering tijdens een campagne. E: Rapportages zijn bruikbaar. Maar in het vele mailverkeer dat ik krijg raakt het wel snel

ondergesneeuwd. Dat ligt meer aan de opdrachtgever dan aan Saleshelden. Verder moet ik zeggen dat de rapportages wel erg veel informatie bevatten. Als in deze rapportages belangrijke punten wat meer uitgelicht worden zodat ik het zelf niet allemaal hoeft te zoeken zou dit wel een toevoeging zijn. Als je de highlights eruit haalt zou dit de waarde wel doen toenemen.

R: En hoe verloopt het contact tussendoor in een campagne? E: Dat verloopt goed

R: Zijn er wel eens problemen ontstaan in een campagne?

E: We hebben niet echte problemen gehad. Als er iets was dan werd dit vrijwel direct opgelost. R: Uit de telemarketing campagnes worden zakelijke afspraken gemaakt, maar er blijven ook voldoende leads over waar niet direct wat mee gedaan kan worden. Adviseert Saleshelden jullie hierin hoe jullie het beste met deze resultaten om kunnen gaan?

E: Nee, we krijgen gewoon de rapportages opgestuurd, maar er wordt niet aangegeven wat we er verder nog mee zouden kunnen doen. Zoals ik hiervoor ook aangaf het zou fijn zijn als de highlights eruit gehaald worden.

R: En wat vinden jullie echt belangrijk in een klantrelatie als deze?

E: Wat belangrijks is in de samenwerking is open communicatie. Stel Saleshelden haalt het rendement niet wat ze willen halen dan moeten ze dat gewoon aangeven zodat wij ook kunnen helpen dat dit wel lukt. Dit moet niet pas aangegeven worden tijdens een evaluatiemoment of dat ik het in een rapportage lees. Als het goed gaat hoor je bedrijven meestal niet, maar als het minder gaat moet je dit ook aangeven zodat er wat aan gedaan kan worden.

R: En gebeurt dit nu?

E: Ik denk dat dit niet gedaan word. Saleshelden heeft een bepaalde doelstelling qua kwalitatieve afspraken voor een bepaalde periode en dit is ook wel eens niet gehaald en toen werd het

tussendoor niet echt aangegeven. Ik vind niet dat het de bedoeling is dat ik dit zelf uit een lijstje of rapportage moet halen.

R: Dus het contact over een weer tijdens een campagne zou wel beter kunnen?

E: Ja dat vind ik wel, ze kunnen het gerust aangeven als het wat minder loopt. Ik wil ze dan gerust helpen om hierin stappen te maken als ze hiermee zelf komen met concrete problemen of vragen. R: Vindt je wel dat er voldoende contact gelegd word in het algemeen?