• No results found

Interview guideline and questions

Allereerst wil ik u hartelijk bedanken voor het meewerken aan dit onderzoek. U draagt hiermee bij aan het afronden van mijn bedrijfskunde masterspecialisatie Organisational Design and Development aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Er is momenteel weinig wetenschappelijke literatuur in de evenementen industrie en dit onderzoek zal er aan bij dragen dit gat op te vullen. De vragen in dit onderzoek zullen eerste inzichten geven in het belang van sociaal kapitaal en netwerken voor de effectiviteit van een project in de evenementen industrie, wat dan ook het doel hoofddoel van dit onderzoek is. De resultaten kunnen ook inzicht geven in hoe sociaal kapitaal een mogelijke invloed heeft op de effectiviteit van “Into the Future” zelf.

Ik wil u vragen om zo eerlijk mogelijk antwoord te geven op de vragen vanuit uw eigen ervaringen, er zijn geen goede of foute antwoorden op deze vragen. Dit is van belang voor de betrouwbaarheid van de onderzoeksresultaten. Dit interview wordt opgenomen, zodat alle informatie kan worden meegenomen in de data analyse. Deze opname en de transcripten zullen alleen inzichtelijk zijn voor u zelf, mijn begeleider vanuit de Radboud Universiteit en mij zelf. Er zal op een verantwoorde manier worden omgegaan deze opnames en de inhoud hiervan. De data zal worden geanonimiseerd en in het onderzoek zullen geen namen genoemd en de data zal zorgvuldig verwerkt worden zodat citaten niet terug te leiden zijn een persoon. Alle opnames worden na het afronden van het onderzoek verwijderd.

Mochten er nog vragen zijn op dit moment dan kunt u ze nu alvast stellen. Daarna zal ik beginnen met het interview. Mocht u tijdens het interview of naderhand nog vragen hebben, dan kunt u deze natuurlijk gewoon stellen.

Algemeen inleidende vragen

1. Wat is uw naam?

2. Wat is uw functie binnen Into the Future?

3. Hoelang bent u bezig geweest met Into the Future?

4. Vanuit welke organisatie bent u aan Into the Future aan het werken?

5. Door welke organisatie bent u benaderd om aan Into the Future mee te werken? 6. Heeft u aan meerdere projecten gewerkt vanuit deze organisatie? Zoja, welke?

50 7. Heeft u contact met alle betrokken partijen die meewerken aan dit project? Waarom wel of

niet?

8. Met welke partijen/stakeholders heeft u allemaal contact voor dit project?

Approbriable organization

9. Zitten hierbij partijen uit uw eigen netwerk die u kent uit vorige samenwerkingen?

Network configuration

10. Hoe verloopt dit contact met deze andere partijen? Denk hierbij aan de hiërarchie/ moeilijkheid om nieuwe contacten leggen.

Network stability

11. Zijn er tijdens de uitvoering partijen waarmee u samen werkte gestopt? Zoja, om welke reden? 12. Heeft het stoppen van deze partijen grote invloed gehad op het uiteindelijke resultaat van het

evenement?

Structural embeddedness algemeen

13. (draagt) Dragen (een deel van) deze contacten er volgens u aan bij dat het project op tijd opgeleverd kan worden? Zoja, welke contacten?

14. Op wat voor een manier dragen deze contacten volgens u bij aan de tijdige oplevering van het project?

15. (draagt) Dragen (een deel van) deze contacten er volgens u aan bij dat het project binnen de begrote kosten opgeleverd kan worden? Zoja, welke contacten?

16. Op wat voor een manier dragen deze contacten volgens u eraan bij dat de oplevering van het project binnen de begrote kosten vallen?

17. Wat draagt er voor u aan bij dat u tevreden bent over een project? Denk hierbij aan het behaalde resultaat, maar ook aan het proces, de planning etc.

18. Bent u in zijn geheel tevreden over dit project? Waarover wel of niet?

19. Denkt u dat uw netwerk heeft bijgedragen aan uw (on)tevredenheid over het project? Zoja, welke partijen hebben hieraan bijgedragen en hoe?

20. Denkt u dat de andere partijen in het project team tevreden zijn over het project? Waarom wel of niet?

Interpersonal trust

21. Durft u zich kwetsbaar op te stellen in de samenwerking met andere partijen binnen uw netwerk in bijvoorbeeld onderhandelingen en het delen van (gevoelige) informatie? Zoja, waardoor komt dit?

22. Durven volgens u de andere partijen waar u contact mee heeft zich kwetsbaar op stellen in bijvoorbeeld onderhandelingen en het delen van (gevoelige) informatie?

23. Draagt het wel/al dan niet kwetsbaar opstellen volgens u bij aan het halen van tijdige oplevering van het project? Waarom wel of niet?

24. Draagt het wel/ al dan niet kwetsbaar opstellen volgens u bij aan het opleveren van het project binnen de begrote kosten? Waarom wel of niet?

25. Draagt het wel/ al dan niet kwetsbaar opstellen volgens u bij aan uw (on)tevredenheid over het project? Waarom wel of niet?

Norms and obligations

26. Heersen er bepaalde normen en waarden binnen alle partijen die meewerken aan dit project? Zoja, hoe zijn deze tot stand gekomen?

51 28. Dragen deze normen en waarden bij aan het halen van tijdige oplevering van het project?

Waarom wel of niet?

29. Dragen deze normen en waarden bij aan het opleveren van het project binnen de begrote kosten? Waarom wel of niet?

30. Dragen deze normen en waarden bij aan uw (on)tevredenheid over het project? Op wat voor een manier wel of niet?

Level of identification

31. Kunt u zich herkennen in de andere personen die aan dit project werken waar u contact mee heeft? Zoja, op wat voor een manier wel of niet?

32. Draagt deze vorm van herkenning bij aan uw (on)tevredenheid over het project? Op wat voor een manier wel of niet?

Shared goals

33. Delen alle partijen in het netwerk hetzelfde overkoepelende doel of zijn er partijen die vooral hun eigen doel nastreven?

34. Denkt u dat het voor alle partijen hebben van een gezamenlijk doel bijdraagt aan het halen van tijdige oplevering van het project? Waarom wel of niet?

35. Denkt u dat het voor alle partijen hebben van een gezamenlijk doel bijdraagt aan het opleveren van het project binnen de begrote kosten? Waarom wel of niet?

36. Draagt het hebben van een gezamenlijk doel bij aan uw (on)tevredenheid over het project? Waarom wel of niet?

Afsluitende vraag

52