• No results found

Instellingen Ondersteuning Apparaatonderhoud Zelfdiagnose Het geluid testen

Probeer nu

Als de melodie van Het geluid testen zonder vervorming wordt afgespeeld, kan er een probleem zijn met een extern apparaat of de signaalsterkte van de uitzending.

Het probleem Mogelijke oplossing

Hoe kan ik een audio-apparaat op de tv aansluiten?

Afhankelijk van het audio-apparaat, zoals HDMI (eARC), Optisch, Bluetooth en wifi kan de verbindingsmethode verschillen.

HDMI (ARC) wordt ondersteund door sommige modellen. Controleer de naam van de HDMI-poort van het aangeschafte productmodel.

Voer Verbindingshandleiding uit voor meer informatie over het aansluiten van een audio-apparaat.

Bron Verbindingshandleiding Audioapparaat

Er is geen geluid of het geluid is bij het maximale volume te zacht.

Controleer het volume van de tv en vervolgens het volume van het externe apparaat (kabel- of satellietbox, dvd-speler, Blu-ray-speler, enzovoort) dat op uw tv is aangesloten.

Controleer de kabelaansluiting tussen een extern apparaat en de tv en probeer de kabelaansluiting opnieuw.

Het beeld is goed, maar er is geen geluid.

Stel Geluidsuitvoer in op TV-luidspreker.

Instellingen Geluid Geluidsuitvoer

Als u een extern apparaat gebruikt, controleer dan de audio-uitvoeroptie van dit apparaat.

Mogelijk moet u bijvoorbeeld de geluidsoptie van uw kabeldecoder wijzigen in HDMI als voor de decoder die op uw televisie is aangesloten, is gebruikmaakt van een HDMI-kabel.

Als u op de tv wilt luisteren naar het geluid van de computer, moet u de externe luidspreker verbinden met de audio-uitgang van de computer.

Als de tv een koptelefoonaansluiting heeft, controleer dan of daar niets op is aangesloten.

Start het aangesloten apparaat opnieuw op door het netsnoer van het apparaat los te koppelen en vervolgens opnieuw aan te sluiten.

Controleer bij een settopbox of kabelbox de kabelaansluiting en start het extern apparaat opnieuw op. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met uw internetprovider.

132

-Het probleem Mogelijke oplossing

U hoort geen geluid.

Controleer of Digitaal formaat voor geluidsuitvoer is ingesteld op Doorloop.

Als u de optie Doorloop selecteert om een AV-ontvanger te gebruiken die geen Dolby Digital+ ondersteunt, wordt er geen geluid met Dolby Digital+ uitgevoerd.

Het wordt aanbevolen om Digitaal formaat voor geluidsuitvoer in te stellen op Auto wanneer de aangesloten ontvanger alleen de beperkte audio-indelingen ondersteunt.

Instellingen Geluid Expertinstellingen Digitaal formaat voor geluidsuitvoer Auto

Er komt een vreemd geluid uit de luidsprekers.

Voer Het geluid testen uit.

Instellingen Ondersteuning Apparaatonderhoud Zelfdiagnose Het geluid testen

Zorg ervoor dat de audiokabel is aangesloten op de juiste audio-uitgang van het externe apparaat.

Controleer de Signaalinformatie bij een antenne- of kabelaansluiting. Een zwak signaal kan geluidsvervormingen veroorzaken.

Instellingen Ondersteuning Apparaatonderhoud Zelfdiagnose Signaalinformatie

Het geluid wordt onderbroken.

Het geluid kan regelmatig worden onderbroken bij gebruik van een Bluetooth-luidspreker. Zorg ervoor dat de Bluetooth-luidspreker en het draadloze toegangspunt zich op een rechte lijn bevinden en dat de Bluetooth-luidspreker zo dicht mogelijk bij de tv is geplaatst.

Om een onderbreking te voorkomen raden wij aan om een draadloos toegangspunt te gebruiken dat gebruikmaakt van een frequentie van 5 GHz.

Als het probleem zich blijft voordoen, wordt er aanbevolen een bekabelde verbinding te gebruiken, zoals HDMI-eARC en optisch.

HDMI (ARC) wordt ondersteund door sommige modellen. Controleer de naam van de HDMI-poort van het aangeschafte productmodel.

Wanneer een functie op de tv wordt gebruikt of het kanaal wordt gewijzigd, geeft de tv een spraaksignaal van de activiteit.

De tv legt in een voice-over de videoscènes uit die op het scherm worden weergegeven.

Schakel de functie Spraakgids uit in Spraakgidsinstellingen.

Instellingen Algemeen Toegankelijkheid Spraakgidsinstellingen Spraakgids

Het geluid van de televisie wordt niet via de AV-ontvanger

Controleer de stroomvoorziening en instellingen van de A/V-ontvanger.

• Controleer wanneer u een optische kabel aansluit tussen de tv en A/V-ontvanger dat de geluidsuitvoer op uw tv is ingesteld op Optisch.

• Zorg er bij een HDMI-eARC-verbinding voor dat die is verbonden met de speciale eARC-HDMI-poort op uw tv. De eARC kan echter alleen worden gebruikt wanneer

Het probleem Mogelijke oplossing

Het geluid kan niet goed worden gehoord.

Wijzig naar een passende geluidsmodus.

Instellingen Geluid Geluidmodus Deze functie wordt niet op elk model ondersteund.

Het volume van het externe apparaat kan niet worden aangepast.

Controleer de kabelverbinding tussen de tv en het externe apparaat.

Controleer bij het aansluiten van een externe luidspreker, zoals een thuisbioscoop via HDMI of deze is verbonden met de HDMI (eARC)-poort van uw tv. Zorg ervoor dat de

Instellingen Algemeen Beheer externe apparaten Anynet+ (HDMI-CEC) actief is op uw tv.

HDMI (ARC) wordt ondersteund door sommige modellen. Controleer de naam van de HDMI-poort van het aangeschafte productmodel.

Ik wil de tv en het audioapparaat tegelijkertijd in- en uitschakelen.

Wanneer u de Samsung Soundbar via bluetooth verbindt met de tv worden ze tegelijkertijd in- en uitgeschakeld. Wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van het model van de Samsung Soundbar.

Wanneer u een audioapparaat dat HDMI-eARC ondersteunt, verbindt met de HDMI (eARC)-poort van de tv, worden ze tegelijkertijd in- en uitgeschakeld.

HDMI (ARC) wordt ondersteund door sommige modellen. Controleer de naam van de HDMI-poort van het aangeschafte productmodel.

134