Zelfmoordterroristen in naam van de profeet beseffen niet dat ze, naast 72 maagden, ook meteen met 72 schoonmoeders opgezadeld zitten.

Na de Rode Duivels haalt onze terrorismedreiging nu eindelijk ook international niveau.

Ik heb hem vermomd als de zwarte koning Caspar en hem zo het kerststalletje binnen gesmokkeld.

TRES HOMBRES

Veteranen Nieuws

Overwicht alleen was niet voldoende SV Someren – Mifano / 1-2

Verrekt mooi voetbal bepaalde het beeld van de 1e helft. Al vrij vlot werd Mifano door ons op de eigen helft teruggedrongen. Mooie acties en combinaties wisselden elkaar in hoog tempo op. De

defensie van Mifano had het er erg druk mee om hun doel schadevrij te houden. Een van onze gesmeerde aanvallen werd door de vlagger van de tegenpartij als een buitenspelactie beoordeeld. De treffer die door Marco als een echte spits was ingeschoten telde dus niet.

Hans, die als scheids in dit duel mocht oordelen had de positie van onze spits ook anders uitgelegd. Dat betekende dus een nieuwe doelkans creëren. Deze kwam er even later. Martien zorgde ervoor dat hij vanuit de rebound de bal goed op de slof nam en met zijn schot de score opende. Mifano had een enkele keer een antwoord kunnen vinden op ons spel. Dat zorgde dan even voor wat spanning achterin, maar veel leverde hen dat niet op.

De 2e helft werd er gewisseld bij beide ploegen. Dat zorgde er bij ons voor dat we even tijd nodig hadden om weer in ons spelritme te komen. Mifano maakte daar slim gebruik van en wist al vrij snel een aansluitingstreffer te forceren. Gaandeweg de 2e helft kregen we weer meer balbezit en ontstonden er weer kansen te over, ja zeg maar JOEKELS van kansen. Maar de bal mocht er in deze wedstrijd blijkbaar niet meer in!

Over de hele wedstrijd genomen was er overwicht genoeg geweest.

Het enige wat de tegenstander alleen nog maar kon helpen was een beetje geluk op het juiste moment. Nou ja, geluk, een goeie spits, een perfecte steekpass, een verdediger die zich dik vergistte in die steekpass en een keeper die net op het juiste moment even te ver uit zijn doel stond. Hoppa, dan kan dat schot gelost worden vanaf ongeveer 25 meter en in een boog in de linkerbovenhoek van de goal vallen. Prachtig doelpunt, valt niks over te zeggen!

Brandevoort Helmond Veteranen

2-0

Someren Veteranen

Met een goed gevoel zijn we met een kleine groep voor de eerste keer afgereisd naar het Helmondse

Brandevoort. Velen hadden zich al afgemeld omdat ze wellicht Danny Koevermans tegen zouden kunnen komen in de wedstrijd.

Aangekomen op het mooie sportpark dachten we dat heel Brandevoort aan het voetballen was, maar dit bleken een 25 jonge veteranen te zijn!

Als jonge honden waren ze bezig met de warming up en daar schrok Martin zo van dat hij al gelijk het veld met een blessure moest verlaten.

Maar goed, na bemoedigende woorden van de coach zijn we de wedstrijd begonnen.

Brandevoort zette gelijk de aanval hoog in, waaruit dan ook binnen 10 minuten onze keeper Marc overhoop gelopen werd en we met 1-0 achterstonden. Hierna hebben we ons toch nog goed kunnen handhaven met af en toe een aanval op hun goal. Het tempo van Brandevoort was voor Erik een beetje te veel, waardoor hij het na 15 minuten hoorde knakken in zijn hamstring. Dus einde wedstrijd na een herintreding van 2 wedstrijden bij de veteranen voor Erik. Hopelijk na de winterstop weer inzetbaar. Gelukkig had Arno zich nog aangemeld via de groepsapp en die liet zich niet zomaar aan de kant zetten door Brandevoort.

Door het continu wisselen van Brandevoort met zo 'n 6 man leek het elke keer weer een invasie waardoor wij de tactiek ook elke keer aan moesten passen. Onze coach had het er maar druk mee om iedereen weer op de juiste positie te krijgen.

In de rust konden we even op adem komen en opwarmen met een bakkie thee, want het was een guur, donker, regenachtig weertje.

In de tweede helft hebben we toch enkele kansjes gehad en heeft Marc weer een aantal spec-

taculaire reddingen laten zien.

P.S. Ik hoorde langs de lijn van Bran- devoort dat ze nog geen een vrije trap op goal gemist hadden. Daar is door Marc nu een halt op geko- men, want hij stopte de vrije trap prima wat een applaus van Bran-

devoort opleverde. Ook Marco moest op het einde uitvallen met een blessure waardoor onze grensjager René nog wat wedstrijdritme op kon doen voor de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop. In de laatste

minuten ging het bij een aanval nog even mis en moesten we de sportieve wedstrijd als echte veteranen met een 2-0 verlies afsluiten.

De nabespreking is nog tot laat doorgenomen zodat we er volgende week weer fris staan !

Someren Veteranen - Helden Veteranen / 4-1

De laatste wedstrijd voor de winterstop is afgesloten met een klinkende overwinning op het Limburgse Helden.

De opkomst was groot met 17 spelers waardoor Jan weer

verschillende spelwijzen en tactieken moest toepassen

De eerste tactiek om geen blauwtje op te lopen was om in gele shirts te gaan spelen. Dit pakte al gelijk goed uit.

Meteen na de aftrap hadden we Helden onder druk staan wat na 10 minuten al de eerste goal opleverde. Ruud gaf een splijtende pass door de verdediging van Helden aan Geert, die op zijn beurt met een harde droge knal de bal achter de keeper boven in het net schoot 1-0.

Een paar minuten later was het weer raak. Met wat pingelwerk door Anthonie gaf hij de bal door aan Martien die met een afstandschot de keeper op het verkeerde been zette en hiermee 2-0 maakte.

Dit was voor Helden een beetje teveel van het goede, waardoor 3 minuten later een aanval van hun voor onze goal belandde en hun spits door onze verdediging slalomde en de bal achter Mark plaatste.

2-1. Gelukkig voor ons viel hun spits in de tweede helft uit met een blessure.

Verder ging de wedstrijd de eerste helft gelijk op met verschillende kansen aan beide kanten en moest Bas met een blessure naar de kant waardoor Tommy zijn positie in kon nemen. In de rust zijn er een paar verse krachten ingezet waardoor we dachten naar de 10 goals door te kunnen stomen, maar dit was helaas niet het geval.

Niettemin een mooie afsluiter van de eerste helft van het seizoen 2015-2016 die ook nog afgesloten is met een derde helft. Voor nu even in de rust en voor iedereen prettige feestdagen en een gezond en sportief 2016!