• No results found

meubileringskosten en overige servicekosten

BIJLAGE 8: Huishoudelijke reglement

Welkom in De Startmotor! Om wonen hier leuk, veilig en prettig te houden hebben we de onderstaande huisregels en tips opgesteld.

SOCIAAL

1. In De Startmotor staan wij voor een vriendelijke en open cultuur waar iedereen zich thuis en veilig moet kunnen voelen. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor deze cultuur en vragen jou deze nadrukkelijk uit te dragen. Daarnaast is er veel ruimte voor ideeën en initiatieven om leuke zaken met en voor elkaar te organiseren. Zie daarvoor de Community app voor allerlei activiteiten en werk gerelateerde

ondersteuning.

2. Zijn er zaken die niet goed gaan of heb je ergens last van, neem daarvoor contact op met je Team Captain en/of de Complex Beheerder, Blijf er niet te lang mee

rondlopen en zorg dat zaken snel worden besproken zodat we grotere problemen kunnen voor blijven met elkaar. Team captain en Complex Beheerder zijn ook de vertrouwenspersoon.

3. Omdat we hier met veel mensen wonen is het de bedoeling dat je geen

geluidsoverlast veroorzaakt. Hou hier dus altijd rekening mee! Zeker tussen 22.00 uur en 7.00 uur moet het echt stil zijn.

4. Feesten zijn in De Startmotor ALLEEN toegestaan in overleg op de volgende plekken: de hal op de begane grond, het restaurant, de hobbyruimte in de

fietsenberging en de loungeruimte op de 13e verdieping. Uiteraard altijd in overleg met de Complex Beheerder en voor het gebruik van het restaurant met

contactpersoon hiervan.

5. Alle bezoekers die je thuis ontvangt heb je zelf uitgenodigd. Daar ben je er ook verantwoordelijk voor. Van het moment van binnenkomst tot het moment dat ze het pand verlaten. Geef daarom ook onbekenden geen toegang tot het gebouw.

Veiligheid is voor iedereen erg belangrijk en daar zijn we dan ook met zijn allen verantwoordelijk voor.

6. In veel ruimten zijn camera’s opgehangen voor de veiligheid van alle bewoners. Een aantal camera’s zijn bijzonder praktisch om te zien of ruimten in gebruik zijn. Dat zie o.a. op de schermen in de lifthallen.

7. Het is niet de bedoeling dat gasten in je woning verblijven als je zelf weg bent.

8. Deze woonvorm laat niet toe dat je hier met kinderen woont.

9. Bezit van wapens en/of hard/soft drugs en handel hierin, bedreiging van

medebewoners of medewerkers binnen De Startmotor, of het opzettelijk schade toebrengen, leiden tot onmiddellijke ontbinding van je huurovereenkomst.

10. Huisdieren houden in De Startmotor is niet toegestaan.

11. Roken (ook je bezoek) is, met uitzondering van de aangewezen plaatsen zoals op de dakterassen, in, rond én op De Startmotor niet toegestaan. Roken in je woning leidt tot schade aan meubels, wand en plafondafwerking. De Startmotor is rookvrij. Per

overtreding zal er een boete volgen van € 1.000,00 (duizend euro) welke direct opeisbaar is.

12. In De Startmotor doet iedereen 2 dagen per jaar vrijwilligerswerk voor het gebouw of de omgeving. Op de Community app is te zien wat dat kan inhouden. Zie je daarvan af dan wordt een vergoeding van Euro 250,- (tweehonderdvijftig euro) in rekening gebracht, zie Bijlage 6 van de huurovereenkomst.

VOORZIENINGEN

1. De Startmotor kent diverse voorzieningen zoals een hobbyruimte, een binnentuin/

evenementendak, een sportdak, een tuindak en een loungedak. Je mag hier gebruik van maken, uiteraard op die manier waarvoor ze bedoeld zijn. Laat de voorziening en ruimte achter zoals je deze hebt aangetroffen. Schades moet je direct melden. Neem ook geen meubels of spullen/gereedschap mee of verplaats deze niet naar andere ruimten.

2. In iedere ruimte vind je een uitleg aan de wand hoe je de ruimte kunt en mag gebruiken. Lees deze vooraf goed door.

3. De woningen zijn uitgerust met een rookmelder en een sprinklerinstallatie. Als je deze onnodig laat afgaan levert dat problemen op voor jezelf en voor anderen en het veroorzaakt misverstanden over potentiele noodsituaties. Het kan zelfs een reden zijn je huurcontract te beëindigen. Dek verder ook nooit de rookmelder af en maak deze niet open. Geef storingen meteen door aan de Complex Beheerder. Houd ook geen warmtebronnen in de buurt van de sprinkler. Een sprinkler is een blusinstallatie die d.m.v. warmte wordt geactiveerd en water spuit in de ruimte. Mocht deze toch spontaan afgaan dan kan je deze afsluiten door de afsluithendel in de keukenkast of badkamer om te zetten. De positie hiervoor is met een sticker aangegeven.

4. In de woning is standaard een glasvezel gevoede router aanwezig. Bij oplevering ontvang je de code. Je hebt dan direct wifi en op de router kun je ook bekabeld internet betrekken en digitale TV aansluiten. Voor zendertoegang zie de community app.

5. De ventilatie in de woning is als volgt geregeld: In de gevel naast de pui is een ventilatiedoorvoer gemaakt. Sluit deze nooit af. In de badkamer en keuken wordt lucht afgezogen, op deze wijze vindt de ventilatie in je woonruimte plaats. De naad onder de badkamerdeur functioneert bij gesloten badkamer als toevoer. De keuken is voorzien van een wasemkap die met recirculatie de lucht filtert. De koolstoffilters hiervan moet je tijdig vervangen, minimaal éénmaal per 6 maanden bij gemiddeld gebruik. Je kunt een nieuw filter vragen bij de Complex Beheerder.

6. In de woning mag je geen frituurpan gebruiken of andere erg vette zaken bakken waardoor stankoverlast kan ontstaan. Een koolstoffilter is daar ook niet voor bedoeld.

7. Er is een centrale schotelantenne installatie aanwezig. Individuele schotels mogen niet geplaatst worden.

FINANCIEEL

1. Heb je (financiële) problemen? Dat kan soms gebeuren. Blijf er niet mee zitten, neem zo snel mogelijk contact op met de teamcaptain /beheerder en bespreek je probleem.

2. De verbruiksmeters zijn nagenoeg nergens zichtbaar. Deze worden digitaal op afstand uitgelezen en de standen zijn zichtbaar via inloggegevens die je ontvangt bij aanvang huur. Water, stroomgebruik, warmte en warm water zijn allemaal bemeterd en na aanvang huur ben je direct aangesloten. Je hoeft geen aansluit/afsluit handeling te verrichten of je aan te melden bij nutsbedrijven. Aan- en afsluiten gebeurt door de Complex Beheerder.

SCHOON

1. Schoonmaak van de woning dien je zelf te verzorgen. Hou alles netjes bij en zorg dat ook de buitenzijde van je woning een paar keer per jaar goed wordt schoongemaakt.

Denk daarbij aan de voordeur, de gevel-pui binnen en buiten, de ramen, de kozijnen, de balkonvloer en het hek. Gebruik daarbij geen milieuonvriendelijke stoffen zoals chloor op het balkon, dit afvalwater gaat niet naar het riool maar naar open water, vandaar.

2. Hou ook de keuken en badkamer netjes bij. Wis de badkamer na het douchen droog om schimmelvorming te voorkomen. De lucht is dan sneller vochtvrij en het werkt levensduur verlengend voor alle aanwezige zaken.

3. Hou het balkon leeg van afval of opslag wat er niet hoort.

4. Gebruik alleen de stevige vuilzakken uit de vendingmachine in de hal. Dat voorkomt lekken in de gangen bij het wegbrengen. Buiten bij de ingang van de fietsenstalling zijn ondergrondse vuilcontainers, daar kun je je vuil wegbrengen. Vervuiling en dus schoonmaakwerk als gevolg van lekkende zakken worden op jou verhaald, dus let controleer de zak even voordat je je woning verlaat op lekken.

5. Folders worden niet standaard in de bus gedaan. Op een tafel ligt een stapel voor de geïnteresseerde.

6. Brommers/scooters/fietsen zet je alleen op je genummerde plek en/of in je berging.

Stalling van je vervoermiddel buiten je eigen nummer is niet toegestaan en de beheerder kan je fiets of brommer dan verwijderen. Elke huurder heeft recht op 1 (fiets)plek per woning en bij dubbel gebruik is een extra fietsenplek/brommerplek bij te huren. Buiten is het voor bewoners helaas niet toegestaan om je fiets/brommer te parkeren. Alleen bezoeker mogen buiten parkeren. Zo gaan we de overlast op straat tegen. In de gangen, in de woning of in de algemene ruimtes zijn ze uiteraard ook niet toegestaan! Naast dat het een enorme chaotische toestand kan worden is de veiligheid van het pand dan ernstig in gevaar. Hulpdiensten zoals de brandweer ondervinden bij de uitvoer van hun werk hier enorme hinder van. Alleen in de hobbyruimte mag je aan je vervoermiddel sleutelen.

7. Er zijn aparte bergingen te huur voor extra opslag bijvoorbeeld voor je fiets of je surfplank. Er is een bemeterd stopcontact aanwezig waar je bijvoorbeeld je fiets kan opladen.

8. Autoplekken zijn te huur in de kelder. Ook zijn er laadpalen aanwezig. In de kelder kun je ook je auto wassen. Dat is zonder overleg mogelijk op de wasplek naast het trappenhuis.

9. Verhuizen gaat altijd op afspraak met de beheerder en gebeurt via de kelder op de verhuisplek. Zo voorkomen we verhuizingen op hetzelfde moment. Bij de beheerder zijn karretjes te leen. Hou de verhuisplek niet langer bezet dan nodig en alleen voor verhuisactiviteiten.

10. Je kunt grofvuil, huisraad en recyclebare spullen in de hergebruikruimte plaatsen in de fietsenstalling. Als je iets zoekt kan het zomaar zijn dat je dat hier vindt. Op vaste tijden worden de dan aanwezige spullen afgevoerd.

11. Laten we met zijn allen Startmotor schoon en opgeruimd houden.

ALGEMEEN

1. Bij klachten neem contact op met Teamleider of Complex Beheerder of bel/mail naar complexbeheer@startmotorwonen.nl Zie bijlage 7

2. Het is bewoners alleen toegestaan hun eigen ruimte te gebruiken, zoals beschreven in de huurovereenkomst. Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke goedkeuring van De Startmotor extra ruimtes in gebruik te nemen.

3. Gangen dienen volledig vrij te blijven van inventaris, schoenenrekken, vuilniszakken e.d. Dit in verband met de veiligheid en het vrijhouden van de vluchtroutes. Spullen die buiten de eigen ruimte zijn gestald zullen worden verwijderd door de Complex Beheerder, gemaakte kosten zijn hierbij voor de veroorzaker.

4. Als je niet in jouw ruimte aanwezig bent, adviseren wij radiatoren op vorststand te zetten. De verlichting en de elektrische apparatuur dienen geheel uitgeschakeld te zijn. Ook adviseren we jou om ramen en/of deuren te sluiten bij afwezigheid, daarmee voorkom je insluiping.

5. Koken op de kamers is toegestaan maar houdt hierbij rekening met de

brandmeldinstallatie en de sprinklerinstallatie. Het aan laten branden van eten en ook waterdamp na het douchen kunnen reden genoeg zijn om de brandmeldinstallatie af te laten gaan. Zorg in ieder geval voor genoeg doorluchtmogelijkheden en stop de mechanische ventilatiegaten niet dicht. In woningen die voorzien zijn van voorzetglas dient het luchtventilatiesysteem aangezet te worden na het koken.

6. Boren in de muren is niet toegestaan. Schilderen is ook niet toegestaan.

7. Fietsen van bewoners mogen niet rondom van het pand worden gestald. Je fiets zet je netjes weg in de fietsenstalling. Fietsen van bezoekers mogen gestald worden in de daarvoor beschikbaar gestelde plaatsen/rekken aan de voorkant. Blijkt dat de Complex Beheerder toch fietsen van bewoners moet verwijderen dan worden deze kosten in rekening gebracht bij de huurder.

8. Afval deponeer je in de daarvoor aangewezen containers nabij het gebouw. Laat geen afval of ongebruikte spullen achter in het pand.

9. De huurders zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de algemene ruimtes, spreek een ander aan op eventueel wangedrag.

10. Voor dringende calamiteiten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag kun je contact opnemen via het nummer 088-226 35 68.

11. Als bewoner ben je zelf verantwoordelijk voor je bezoek. Onbekenden mogen door bewoners aangesproken worden als niet duidelijk is wat hun reden van bezoek is.

12. Het is verboden vluchtwegen te blokkeren.

13. Roken is in het gehele pand niet toegestaan.

14. Huisdieren zijn niet toegestaan.

15. Meld verlies van de toegangssleutel direct bij de Complex Beheerder.

16. Bewoners mogen geen gebruik maken van kaarsen i.v.m. de brandveiligheid.

17. Als bewoner verwachten we dat je je studio een representatieve uitstraling geeft. Het is verboden kranten/posters op het raam te plakken.

18. Het is niet toegestaan schilderijen, versieringen of dergelijke op te hangen in de gangen.

19. Geef veranderingen in persoonsgegevens direct door aan De Startmotor, bijvoorbeeld bij wijziging van rekeningnummer, telefoonnummer of email adres.

20. Schrijf je zo snel mogelijk in bij de gemeente Rotterdam.

STUDIO

Inspectie bij inhuizing

Voorafgaand aan de sleuteloverdracht zal jouw studio worden geïnspecteerd door de verhuurder. Deze inspectie dient om de beginstaat van de ruimte vast te leggen. We informeren zowel de pandeigenaar als de huurder over de beginstaat om zo discussie aan het eind van je huurperiode te voorkomen. Dit document zal na ondertekening direct per mail worden toegestuurd

Eindinspectie bij beëindiging huurcontract

Aan het einde van de huurperiode wordt je studio weer grondig geïnspecteerd. Deze inspectie gebeurt in twee delen. Allereerst is er een voorinspectie. Worden er gebreken geconstateerd dan krijg je nog 2 weken de tijd om deze te herstellen. Vervolgens is er een eindinspectie. Zijn er op dat moment nog gebreken dan worden deze bij jou in rekening gebracht. De kosten die hiermee zijn verbonden worden met jouw borg of via een separate factuur verrekend. De beginstaat van je studio is het uitgangspunt tijdens de eindinspectie.

Mogelijke reeds aanwezige gebreken staan vastgelegd en kunnen dus niet aan jou worden toegerekend. Nieuw geconstateerde defecten en beschadigingen zijn wel voor jouw

rekening. Ga dus voorzichtig om met jouw studio. Van deze opleverdocumenten zal je direct een kopie ontvangen via de mail.

Technische problemen

Bij kleine technische storingen kun je even bij de Complex Beheerder langslopen en hij kijkt graag met je mee. Bij grotere problemen zal de Complex Beheerder voor jou de juiste bedrijven inschakelen. Dit hoef je niet zelf te doen want we werken met vaste leveranciers.