• No results found

Huidige situatie

In document onze omgeving creëren (pagina 7-11)

2 PLANBESCHRIJVING

2.1 Huidige situatie

2.1.1 Ontstaansgeschiedenis

Van het dorp Uden is voor het eerst sprake rond 1200. Uden was aanvankelijk een agrarische gemeenschap en had van oudsher een centrumfunctie binnen het Land van Herpen en later Land van Ravenstein. Eind 19e eeuw kwam de eerste industrie in Uden van de grond, toen ten zuiden van het dorp een spoorlijn werd aangelegd, met een station ten zuidoosten van de toenmalige kern. Deze ruimtelijke ingreep heeft belangrijke gevolgen gehad voor de ontwikkeling van Uden, omdat het de aantrekkingskracht voor bedrijven vergrootte. Na de Tweede Wereldoorlog is de kern Uden sterk uitgebreid, met name door de aanwijzing tot kerngemeente (1951) en de industrialisatie. Vanaf deze periode is woonbebouwing voornamelijk ten noordoosten en ten westen van de kern gerealiseerd. Industrie werd geconcentreerd ten zuiden van de spoorlijn en aan de Industrielaan.

1935 1980 2016

Het plangebied is gelegen op de hoek van de Loopkantstraat met de President Kennedylaan, tussen de Loopkantstraat en de Volkelseweg, in een gebied met functiemenging. In de loop van de tijd is aan deze ontsluitingswegen, en later ook in de binnengebieden een zeer gevarieerd gebied ontstaan. Binnen dit gebied hebben naast woningbouw-, bedrijfs- en recreatieve functies ook kantoor- of maatschappelijke functies een plek gekregen.

De locatie ligt op het overgangsgebied van recreatie/ sport (zuidzijde Volkelseweg) naar woningbouw (ten noorden van de bebouwing aan de Loopkantstraat). De Markt in het centrum van Uden ligt op circa 800 meter ten westen van de locatie. Verder zijn ten oosten van het plangebied diverse grote bedrijventerreinen gelegen. Als gevolg van diverse uitbreidingen van de kern Uden met woongebieden, maar ook met bedrijventerreinen, is de planlocatie steeds meer onderdeel gaan uitmaken van het stedelijke (woon)gebied. De omgeving van het plangebied is een uitloper van de bedrijventerreinen met voornamelijk bedrijfsmatige activiteiten en bedrijfswoningen langs de Loopkantstraat en Volkelseweg. Door de verscheidenheid aan functies kent het gebied rondom de planlocatie weinig ruimtelijke samenhang (versnipperd), en staat de ruimtelijke kwaliteit in het gebied onder druk.

2.1.2 Structuuranalyse omgeving van hetplangebied

Functionele structuur

De omgeving van het plangebied, het gebied tussen de Volkelseweg en de Loopkantstraat, is aan het transformeren. Vanuit het gegeven dat meer aandacht moet zijn voor herontwikkeling van bestaande ruimte binnen het stedelijk gebied in plaats van uitbreiding van kern, hebben verschillende gebieden een nieuwe ruimtelijke en functionele invulling gekregen. Steeds meer bedrijven verdwijnen en maken plaats voor woningbouw.

Ontwerpbestemmingsplan Loopkantstraat 3

Gemeente Uden

20150467 januari 2020 blad 6

Aan de noordzijde van de Loopkantsraat, waar de bedrijfsactiviteiten lang de hoofdfunctie waren, is nu voornamelijk sprake van een woonfunctie in combinatie met lichte bedrijfsmatige activiteiten.

Centrum

Loopkant l Líessent

Lippstadt-síngel

Buitengebied

«Mmui

Bedrijfszone

Transformatiegebied wonen met bedrijven Wonen

Wonen met bednjven Groenstructuur Solitaire functies Bedrijventerrein Plangebied

Met de aanleg/realisatie van woongebied de Gaarden en het retraitehuis, ten oosten van het plangebied, wordt voorzien in een hoogwaardig en gevarieerd woongebied. Dit woongebied is ingebed in een groen raamwerk van smalle bosstroken en groenzones. In het gebied worden grondgebonden huur- en koopwoningen, appartementengebouw en maatschappelijke/

zorgwoningen (retraitehuis) ontwikkeld. Het plangebied sluit hier op aan.

Ten zuiden van het plangebied is bebouwing gerealiseerd met kleinschalige bedrijvigheid op de begane grond en wonen op de verdieping. Op de andere hoek van de Loopkantstraat met de President Kennedylaan, ten oosten van het plangebied, is een tijdelijke woonvoorziening gerealiseerd in de vorm van een appartementencomplex met twee bouwlagen en ten noorden van het tankstation aan de Volkelseweg wordt woningbouw ontwikkeld in de vorm van grondgebonden woningen. Het transformatieproces van gebied vindt perceelsgewijs plaats. Per perceel is gezocht naar een optimale programmatische invulling met een optimale inpassing naar de omgeving. Dit is een lastige opgave doordat de omgeving snel verandert.

Het plangebied is gesitueerd op de hoek van de President Kennedylaan en Loopkantstraat en is in de huidige situatie georiënteerd op de Loopkantstraat. De Loopkantstraat vormt een belangrijke verbindingsweg naar de verschillende (hoofd)ontsluitingswegen van de kern Uden.

De straat kent verschillende verschijningsvormen. Deels betreft het een woonstraat (met bedrijvigheid op de achterzijde van het perceel) en deels betreft het meer een straat over een bedrijventerrein met grotere bedrijfspanden zoals een autobedrijf en kantoorpanden. Ter hoogte van het plangebied wordt de omgeving gekenmerkt door woonbebouwing aan de straatzijde (Loopkantstraat) met achter op het perceel bedrijvigheid/bedrijfspanden.

De noordzijde van de Loopkantstraat kent een overwegend groen karakter met de groenzone tussen de woonbuurt 'Raam' en het bedrijventerrein aan de zuidzijde van de Loopkantstraat en ten westen van de Industrielaan.

De bebouwing langs de Loopkantstraat vormt het ruimtelijk kader waarbinnen de verschillende verkeersfuncties en groenfuncties een plaats hebben gekregen. Ondanks dat de bebouwing geen harde straatwand vormt, vormen de verschillende bouwmassa's toch een duidelijke lijn.

Ten oosten van het plangebied ligt de President Kennedylaan. Ter hoogte van het plangebied heeft deze laan de functie van een fietspad. De panden ten zuiden van het plangebied zijn vanaf de Volkelseweg bereikbaar met de auto. Met name aan de oostzijde van de President Kennedylaan zijn verschillende typen beplanting aanwezig met een aantal grote bomen. Ter hoogte van het plangebied staat een muur van circa 3 meter over de gehele breedte van het perceel.

Bebouwingsstructuur

De bebouwing in het plangebied is georiënteerd op de Loopkantstraat. Aan de overzijde van de straat is een autogarage met showroom aanwezig. De garage en showroom hebben grotendeels een bouwhoogte van circa 7 en deels 9 meter, waarbij de showroom wordt gemarkeerd door een schuin dak. De bebouwing is op enige afstand van de weg gelegen, overeenkomst de overige woon- en bedrijfsbebouwing langs de Loopkantstraat. De overige woon- en bedrijfsbebouwing langs de Loopkantstraat kent overwegend een goothoogte van 6 tot 7 meter en een bouwhoogte van 9 meter, waarbij platte en schuine daken wisselend voorkomen.

Aan de overzijde van de President Kennedylaan is recentelijk een tijdelijke woonvoorziening gerealiseerd. De goot- en bouwhoogte van dit bouwvolume bedrage 7 meter. Het gaat hierbij om een rechthoekig volume evenwijdig aan de Loopkantstraat. Dit rechthoekige bouwvolume sluit aan bij het bouwvolume van het naastgelegen bedrijfspand, bestaande uit drie bouwlagen met een plat dak, waarbij de bovenste bouwlaag aan de achterzijde van het pand enigszins terug ligt.

Aan de President Kennedylaan zijn in zuidelijke richting woonwerkeenheden gevestigd. Deze bebouwing, welke met name georiënteerd is op de President Kennylaan en op de hoek aanvullend op de Volkelseweg, is evenwijdig aan de weg gepositioneerd. De bebouwing wordt gekenmerkt door tweelaagse bebouwing, met op de hoek drie lagen (Parkzicht), waarbij de tweede laag enigszins terug ligt. De bebouwing heeft een plat dak. De tijdelijke bouw op de hoek van de President Kennedylaan en de woonwerkeenheden worden beiden ontsloten via de President Kennedylaan.

Groenstructuur

Aan de zuidzijde van de tijdelijke woonbebouwing, ten oosten van het plangebied, ligt een belangrijke groenstructuur die bij de ontwikkeling gespaard zal worden. Deze groenstructuur staat in verbinding met het ten oosten van het plangebied gelegen bos en het Retraitehuis met de bijbehorende nieuwe bebouwing.

Voor de Loopkantstraat geldt dat deze voor een groot deel een breed profiel kent met op enige afstand gelegen bebouwing. Tussen de bebouwing en de weg ligt vaak een breed voorterrein, dat afwisselend wordt ingezet als parkeerterrein, voortuin of groenstructuur. Ten oosten van President Kennedylaan kent de Loopkantstraat voornamelijk een groen karakter. Dit groene karakter wordt versterkt door de groenstructuur van de ten noorden van de Loopkantstraat gelegen voormalige spoorlijn Boxtel-Wesel (ook wel bekend onder de naam ^et Duits lijntje').

Aan de zuidwestzijde van het plangebied ligt een doodlopende straat met enkele woningen. De straat vindt haar beëindiging tegen het bedrijfsperceel.

Ontwerpbestemmingsplan Loopkantstraat 3

Gemeente Uden

20150467 januari 2020 blad 8

In het verleden werd de Loopkantstraat begeleid door een laanbeplanting in de vorm van berkenbomen. De structuur is aan de noordzijde van de weg op verschillende plekken goed zichtbaar. Ter hoogte van de Molenheiderweg staan vele berken in laanstructuur in een grasstrook. Over de gehele Loopkantstraat staan, soms in laanverband en soms solitair, her en der berken langs de weg. Slechts enkele berken zijn aan de zuidzijde van de straat behouden.

Plangebied Beeldbepalendeberkenboomplangebied

Loopkantstraatrichting westen Loopkantstraatrichtingoosten

PresidentKennedylaanrichtingnoorden PresidentKennedylaanrichtingzuiden

2.1.3 Beschrijving huidige situatieplangebied

Op de planlocatie is op dit moment een bouwbedrijf gevestigd. De huidige bebouwing betreft een vrijstaande bedrijfswoning bestaande uit twee lagen met een zadeldak en een vrijstaand bedrijfspand bestaande uit een laag met een zadeldak. Op de hoek van de Loopkantstraat met de President Kennedylaan bevindt zich een aantal garageboxen. Op het overige deel van het terrein vindt opslag plaats.

Aan de oost- en zuidzijde van het perceel is een muur van circa 3 meter hoog als erfafscheiding gerealiseerd. Het bedrijfsperceel heeft een omvang van circa 3.850 m2. Het bedrijfsperceel en de garages worden ontsloten via de Loopkantstraat.

In document onze omgeving creëren (pagina 7-11)