• No results found

HOOFDSTUK B.4. BIJZONDER POLITIEREGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE SPORTACCOMMODATIES

In document Algemeen Politiereglement Schoten (pagina 59-63)

AFDELING 4.1. ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 1.

Tot de sportaccommodaties op het grondgebied Schoten behoren:

a) de sporthal ‘Vordensteyn’, Vordensteinstraat 78 (eigendom van het Autonoom Gemeentebedrijf Schoten, hierna afgekort AGBS)

b) de sporthal ‘De Zeurt’, Eksterdreef 12 (eigendom van het AGBS) c) schoolsportaccommodaties in naschools gebruik

d) de openluchtsportterreinen in het Gemeentepark e) de openluchtsportterreinen “De Zeurt”.

De bepalingen van “Het Sport voor Allen-decreet van 9 maart 2007” zijn van toepassing op deze sportaccommodaties.

Art. 2.

De sporthallen ‘Vordensteyn’ en ‘De Zeurt’ staan onder het beheer en toezicht van het AGBS. De gebruiksvoorwaarden worden bepaald door het bevoegde orgaan van het AGBS.

De andere sportaccommodaties c), d) en e) vermeld in artikel 1 staan onder het beheer en toezicht van de bevoegde gemeentelijke overheid. De gebruiksvoorwaarden worden bepaald door de bevoegde gemeentelijke overheid.

Art. 3.

De controle op de naleving van de bepalingen van dit reglement wordt uitgeoefend door het bevoegde orgaan van het AGBS voor de sporthallen ‘Vordensteyn’ en ‘De Zeurt’ en door de bevoegde gemeentelijke overheid en haar bevoegd personeel voor de sportaccommodaties c), d) en e) vermeld in artikel l.

Art. 4.

Het bevoegde orgaan van het AGBS en de bevoegde gemeentelijke overheid en haar bevoegd personeel hebben het recht om resp. de sporthallen ‘Vordensteyn’ en ‘De Zeurt’ en de gemeentelijke sportaccommodaties te sluiten of te ontruimen, telkens wanneer zij dit nodig achten om redenen van openbaar nut, gezondheid of gevaar. Deze maatregel geeft geen recht op enige schadevergoeding.

Art. 5.

Iedereen die de sportaccommodaties vermeld in artikel 1 betreedt, is onderworpen aan de bepalingen van dit reglement. De personen die deze bepalingen niet eerbiedigen, kunnen uit de sportaccommodaties verwijderd worden door resp. het bevoegde orgaan van het AGBS of de bevoegde gemeentelijke overheid en haar bevoegd personeel, zonder recht op enige schadevergoeding. Aan deze personen kan een tijdelijk of permanent toegangsverbod worden opgelegd.

Art. 6.

Het is iedereen, behoudens het bevoegd personeel, verboden de sportaccommodaties te betreden buiten de openingsuren. Indien inkomgeld wordt gevraagd, dient de betreder van de sportaccommodaties in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs.

Art. 7.

De toegang wordt geweigerd aan personen die zich in een zodanige toestand bevinden, dat zij de orde en de veiligheid in de sportaccommodaties in het gedrang kunnen brengen.

Art. 8.

Het gebruik van de sportaccommodaties is slechts mogelijk na voorafgaandelijke toestemming van resp. het bevoegde orgaan van het AGBS of de bevoegde gemeentelijke overheid en haar bevoegd personeel. Het doorgeven van een toegewezen gebruiksrecht aan andere personen is verboden, zonder voorafgaandelijke toestemming van het bevoegde orgaan van het AGBS of de bevoegde gemeentelijke overheid en haar bevoegd personeel.

Art. 9.

Het is, zonder voorafgaandelijke toestemming van het bevoegde orgaan van het AGBS of de bevoegde gemeentelijke overheid, in de sportaccommodaties verboden:

- manifestaties, van welke aard ook, in te richten

- publiciteit te voeren, behalve wanneer het gaat om publiciteit op toegangskaarten, tombolakaarten, folders voor de aankondiging van wedstrijden, en op andere gelijkaardige informatiedragers

- koopwaar te verhandelen

- geldinzamelingen te houden, behalve wanneer het gaat om de verkoop van tombolakaarten of steunkaarten ten voordele van de rechtmatige gebruiker.

Art. 10.

Het is in de sportaccommodaties verboden:

- handelingen uit te voeren die de bezoekers of gebruikers kunnen hinderen of schade kunnen toebrengen aan de gebouwen, terreinen en materialen

- zich om te kleden buiten de daartoe voorziene plaatsen

- afval achter te laten, behalve in de daartoe voorziene recipiënten - voertuigen te parkeren op daartoe niet voorziene plaatsen

- de toegangswegen te versperren, behalve bij leveringen en in geval van bijzondere diensten

- zich zonder toestemming van het bevoegd personeel te bevinden in de ruimten voorbehouden voor het personeel en in de technische ruimten.

In de gebouwen van de sportaccomodaties geldt een algemeen rookverbod.

AFDELING 4.2. BIJZONDERE BEPALINGEN VOOR DE SPORTHALLEN ‘VORDENSTEYN’ EN ‘DE ZEURT’

Art. 11.

De sporthal omvat het ganse gebouw en infrastructuur, met uitzondering van de cafetaria en de private ruimten.

Art. 12.

Het is verboden dieren in de sporthal te brengen.

Art. 13.

Het verbruik van dranken en etenswaren in de gemeentelijke sporthal is verboden zonder toestemming van het bevoegde orgaan van de AGBS.

Art. 14.

Het gelijktijdig gebruik van de omkleedruimten en de sanitaire voorzieningen door personen van verschillend geslacht is, behalve voor personen met een handicap, verboden zonder toestemming van het bevoegd personeel.

Art. 15.

De omkleedruimten, de bijhorende sanitaire voorzieningen en de sportvloeren zijn enkel toegankelijk voor de sportbeoefenaar en de begeleiders.

Art. 16.

De sportvloeren mogen alleen betreden worden met schoeisel of rolstoelwagens die geen beschadigingen veroorzaken, en die geen sporen achterlaten.

Art. 17.

De gebruiker dient de door het AGBS ter beschikking gestelde materialen na gebruik terug te plaatsen in de daartoe voorziene bergruimte, of terug te bezorgen aan het bevoegd personeel.

Art. 18.

Het is in de sporthal verboden:

- recht te staan op de tribunes en op de banken te stampen - op de afsluitingen te klimmen

- gebruik te maken van ontplofbare of knallende voorwerpen

- zonder toestemming van het bevoegd personeel gebruik te maken van apparaten die lawaai voortbrengen.

AFDELING 4.3. BIJZONDERE BEPALINGEN VOOR SPORTACCOMMODATIES IN NASCHOOLS GEBRUIK

Art. 19.

De gemeente exploiteert naschoolse schoolsportaccommodaties.

De wijze van exploitatie is vastgelegd in:

- een gebruiksovereenkomst tussen het gemeentebestuur en de schooldirecties:

- voorwerp

- duur van de overeenkomst - gebruik van de accommodatie - toezicht en sleutel

- taken zaalverantwoordelijke

- vergoeding voor het gebruik van de accommodatie - telefoon

- overdracht van gebruiksrecht - aansprakelijkheid/verzekeringen - rechten/boetes

- evaluatie van gebruik en beheer - slotbepaling.

- een raamovereenkomst tussen het gemeentebestuur en de sportclub(s):

- voorwerp

- duur van de overeenkomst - gebruik van de accommodatie - toezicht en sleutel

- taken zaalverantwoordelijke

- vergoeding voor het gebruik van de accommodatie - telefoon

- overdracht van gebruiksrecht - aansprakelijkheid/verzekeringen - rechten/boetes

- evaluatie van gebruik en beheer - slotbepaling.

- een sleuteloverdracht tussen gemeentebestuur en de sportclub(s).

Art. 20.

De gemeentelijke openluchtsportterreinen omvatten de sportvelden, de bijhorende plaatsen voor toeschouwers, de afsluitingen en de verlichting rond de sportterreinen, en voor zover zij geen deel uitmaken van een openbaar park: de wegenis, de parkings, de groenaanleg en de waterpartijen.

AFDELING 4.4. BIJZONDERE BEPALINGEN VOOR GEMEENTELIJKE OPENLUCHTSPORTTERREINEN

Art. 21.

Het is verboden de sportvelden te betreden zonder toestemming van de bevoegde gemeentelijke overheid, het bevoegd personeel of de rechtmatige gebruiker.

Art. 22.

Het is verboden dieren los te laten lopen op de gemeentelijke openluchtsportterreinen.

Art. 23.

Het is verboden op de gemeentelijke openluchtsportterreinen te rijden met gemotoriseerde voertuigen, met uitzondering van de hulpdiensten, de houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap, de toeleveringsbedrijven en de dagverantwoordelijken van de sportclubs.

Art. 24.

Het is verboden de toegang tot de gemeentelijke openluchtsportterreinen volledig of gedeeltelijk af te sluiten zonder toestemming van de bevoegde gemeentelijke overheid.

Art. 25.

Het is in de gemeentelijke openluchtsportterreinen verboden:

- de groenaanplantingen en waterpartijen te betreden - op de tribunes recht te staan en op de banken te stampen - op afsluitingen of in lichtpalen te klimmen

- gebruik te maken van ontplofbare of knallende voorwerpen.

Art. 26.

Het is verboden de atletiekbaan te betreden bij overvloedige regenval of bij dooiweer. Het betreden van de atletiekbaan en de andere sportvelden dient te gebeuren met schoeisel dat geen beschadiging veroorzaakt.

HOOFDSTUK B.5. BIJZONDER POLITIEREGLEMENT OP HET GEMEENTELIJK

In document Algemeen Politiereglement Schoten (pagina 59-63)

Outline

GERELATEERDE DOCUMENTEN