• No results found

9.1 WERKEN VAN LEERLINGEN

Bij alle werken die je maakt, word jij als auteur beschouwd. De Academie kan hierop geen enkele afbreuk doen zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

Wij nodigen je uit om alle werken die je op de Academie hebt gemaakt in de loop van het schooljaar vrij ter beschikking te stellen aan de Academie. Wij kunnen deze werken enkel gebruiken voor didactisch-pedagogische doeleinden (voorbeeldfunctie) of voor activiteiten die de Academie naar buiten uit vertegenwoordigen zoals

tentoonstellingen, opendeurdagen, drukwerk … Je ontvangt hiervoor geen vergoeding.

Als wij gebruik maken van jouw werk voor een activiteit zullen wij je naam vermelden en er op toezien dat er zo goed mogelijk zorg voor wordt gedragen. Wij verzekeren je werk voor een redelijk bedrag.

9.2 JOUW GEGEVENS & PRIVACY

Je hebt recht op inzage in, en toelichting bij de gegevens die we bijhouden die op jou betrekking hebben, waaronder jouw evaluatiegegevens. Als je dit wenst kan je je richten tot de Academie met een vraag tot inzage van je dossier. Je kan een kopie krijgen van deze gegevens.

Iedere kopie die je op deze wijze verkrijgt, dien je persoonlijk en vertrouwelijk te behandelen. Dergelijke kopieën mogen niet verspreid worden of publiek worden gemaakt en mogen enkel gebruikt worden in functie van jouw onderwijsloopbaan.

Als bepaalde gegevens ook een derde betreffen en volledige inzage in de gegevens door jou, afbreuk zou doen aan de privacy van deze derde, geven wij toegang tot de gegevens via een gesprek, gedeeltelijke inzage of rapportage.

Wij delen geen leerlingengegevens mee aan derden, tenzij voor de toepassing van een wettelijke of reglementaire bepaling of in het kader van een overeenkomst die de Academie afsluit met verwerkers voor leerplatformen, leerlingenvolgsystemen, leerlingenadministratie en dergelijke meer.

Een gemeenteraadslid kan in het kader van zijn controlerecht inzage krijgen in gegevens van leerlingen op voorwaarde dat deze gegevens noodzakelijk zijn om het

21 controlerecht effectief uit te kunnen oefenen (aftoetsen van finaliteit, proportionaliteit, transparantie en veiligheid).

Ook in het kader van het lidmaatschap bij de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten (OVSG) en de daaruit voortvloeiende dienstverlening kunnen er leerlingengegevens worden meegedeeld.

Als je verandert van Academie worden jouw leerlingengegevens overgedragen aan de nieuwe Academie tenzij je hiertegen expliciet verzet aantekent nadat je die gegevens hebt ingezien.

9.3 ALGEMENE GEDRAGSREGELS

Je volgt strikt alle richtlijnen op en bent correct en beleefd tegenover iedereen in de Academie.

Je zorgt dat je de werking in de ateliers niet stoort.

Na afloop van de les laat je de ruimte in ordelijke staat achter. Je toont het nodige respect voor onze gebouwen, meubilair, apparatuur, toestellen, producten … Alle materiaal en producten worden na afloop van het atelier gereinigd en teruggebracht naar hun plaats.

Tijdens het atelier gebruik je geen eigen toestellen zonder toestemming. Dit gaat onder andere over gsm’s, camera’s, muziekspelers ...

Laat je persoonlijke bezittingen (boekentassen, rugzakken, mobiele telefoon, juwelen…) niet onbeheerd achter. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen of beschadigingen.

Je onthoudt je van gedrag dat:

• het ordentelijk verstrekken van onderwijs in gevaar brengt

• de verwezenlijking van het artistiek pedagogisch project van de Academie in het gedrang brengt

• de veiligheid of de hygiëne in het gedrang brengt

• ernstige of wettelijk strafbare feiten uitmaakt

• de naam van de Academie of de waardigheid van het personeel aantast

• de Academie materiële schade toebrengt

Je bent aansprakelijk voor alle schade die je opzettelijk en buiten het toezicht van de leraar toebrengt aan schoolinfrastructuur, gebouwen, meubilair, apparatuur,

toestellen of materiaal van de instelling en/of materiaal, werken van andere leerlingen

22

e.d. Dit houdt in dat je de schade (herstelling, vervanging…) vergoedt, onverminderd de tuchtsancties die in dit verband kunnen worden opgelegd.

Je bent verantwoordelijk voor alle boeken en apparatuur die je leent. Je staat in voor de herstel- of vervangingskosten bij schade, behoudens natuurlijke slijtage.

Je respecteert te allen tijde het geldende auteursrecht. Downloaden, installeren en verdelen van illegale software in de Academie is verboden.

9.4 VOERTUIGEN

Je laat je fiets achter in de daartoe voorziene rekken.

Parkeren op de terreinen van de school is niet toegestaan. Laden en lossen kan enkel op afspraak, je ontvangt een schriftelijke toelating die je zichtbaar in de auto legt.

Je voertuig mag de doorgangen niet belemmeren en mag enkel opgesteld worden in de daartoe aangewezen ruimte.

9.5 GENOTSMIDDELEN

Binnen het volledig domein van de Academie zowel binnen als buiten de gebouwen, de binnentuinen en andere open ruimten is het verboden:

• te roken

• alcohol te gebruiken

• drugs te gebruiken

• enig voorwerp als wapen te gebruiken of wapens in de Academie binnen te brengen

Je mag niet in de Academie arriveren onder invloed van roesopwekkende middelen (zoals alcohol, drugs,…). Dit geldt ook voor de door ons georganiseerde extra-murosactiviteiten.

Ons personeel ziet toe op naleving van het rookverbod en zal ouders en cursisten hierop aanspreken. Bij leerlingen die dit verbod overtreden kunnen er sancties worden opgelegd zoals vermeld in hoofdstuk 10. Ouders die het rookverbod overtreden, zullen verzocht worden te stoppen met roken of het schooldomein te verlaten.

23

9.6 OPNAMES

Het is niet toegestaan om beeld- of geluidsopnames te maken op het domein van de Academie zonder onze toestemming. Overeenkomstig de privacywetgeving en het recht op afbeelding mogen er geen beeld- of geluidsopnamen van medeleerlingen,

personeelsleden, modellen of andere personen gemaakt worden of verspreid zonder hun uitdrukkelijke toestemming.

Er mogen geen films, geluidsfragmenten, foto’s enz. die betrekking hebben op de Academie op websites of sociale media geplaatst zonder de uitdrukkelijke

toestemming van de Academie. Dit geldt voor de leerlingen, ouders en grootouders en alle personen die onder hetzelfde dak wonen als de leerling.

9.7 GEWELD, PESTEN, GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

Iedere daad van geweld, pesten en grensoverschrijdend gedrag is onaanvaardbaar. Bij vermoeden van een inbreuk neemt de Academie gepaste maatregelen om de fysieke en psychische integriteit van de betrokken leerlingen te beschermen.

Bij communicatie via sociale media worden de normale fatsoensnormen in acht genomen. Cyberpesten is verboden.

9.8 INITIATIEVEN VAN LEERLINGEN

Alle teksten die je wenst te verspreiden in de Academie, moeten vooraf ter goedkeuring aan de directeur worden voorgelegd.

Een geldomhaling in de Academie door de leerlingen kan slechts gebeuren na schriftelijke goedkeuring van de directeur.

Neem je deel aan een wedstrijd of kunstmanifestatie buiten de Academie en wil je daarbij de naam van de Academie gebruiken, dan moet je daarvoor eerst schriftelijke toestemming van de directeur hebben.

Activiteiten die leraars, leerlingen of derden op eigen initiatief organiseren voor een bepaalde leerlingengroep vallen niet onder de verantwoordelijkheid van het schoolbestuur.

24

10 WAT ALS JE DE GEDRAGSREGELS

GERELATEERDE DOCUMENTEN