• No results found

Drie maanden nadat wij de deelnemers hebben geïnformeerd, beëindigen wij met terugwerkende kracht de verzekeringen. Wij gaan daarbij niet verder dan het moment dat wij de deelnemers hebben geïnformeerd over de betalingsachterstand.

[100.110-N]Artikel 39 - Deelnemers aanmelden

U bent verplicht iedere deelnemer met een partner bij ons aan te melden. U doet dit binnen drie maanden vanaf het moment dat de deelnemer volgens het kapitaalreglement recht heeft om mee te doen aan de kapitaalregeling.

[100.120-N]Artikel 40 - Aanleveren van gegevens

De gegevens die u of de deelnemer verstrekt vormen de grondslag van de verzekering. De informatie is nodig voor het sluiten of wijzigen van elke verzekering.

U bent verplicht de onderstaande gegevens binnen drie maanden na de wijziging te leveren:

• elke deelnemer met een partner

• einde partnerrelatie van de deelnemer

• het overlijden van de deelnemer

• pensioengevend loon van de deelnemer

• een wijziging van de deeltijdfactor van de deelnemer

U levert de gegevens aan via mijnpensioen.zwitserleven.nl. Hiervoor gelden de "Gebruikersvoorwaarden werkgever mijnpensioen.zwitserleven.nl".

Daarnaast heeft u de volgende informatieverplichtingen:

• een exemplaar van het kapitaalreglement verstrekken aan de deelnemers;

• elke deelnemer te informeren over de fiscale gevolgen zoals omschreven in het kapitaalreglement;

• verzoek tot wijziging van het kapitaalreglement schriftelijk doorgeven aan Zwitserleven;

• het schriftelijk aan Zwitserleven melden van het voornemen tot het uitoefenen van het voorbehoud van artikel "Voorbehoud aanpassen recht op eenmalig kapitaal bij overlijden" van het

kapitaalreglement.

U kunt de volgende gegevens ook schriftelijk doorgeven:

• dit is bepaald in deze overeenkomst of het kapitaalreglement;

• de gegevens niet via mijnpensioen.zwitserleven.nl kunnen worden verstrekt.

[100.130-N]Artikel 41 - Gevolgen onjuiste, onvolledige of niet tijdige aanlevering gegevens

Als u gegevens onjuist, onvolledig of niet tijdig aanlevert, dan heeft dit gevolgen. Wij kunnen dan de verzekering opzeggen, de uitkering weigeren of de hoogte van de uitkering beperken.

Concept ACC

ACC

[100.140-N]Artikel 42 - Uitsluitingen

Zwitserleven keert het verzekerde eenmalig kapitaal bij overlijden niet uit:

a. als de deelnemer overlijdt door een eind aan zijn leven te (doen) maken of door een poging daartoe binnen twee jaar na het ingaan van de overlijdensrisicodekking. Uitkering vindt wel plaats als de begunstigde aantoont dat:

• de deelnemer handelde in een toestand waarin hij niet in staat was zijn wil te bepalen - zoals in een vlaag van acute waanzin (bijvoorbeeld ijlkoorts of razernij) - of;

• het overlijden van de deelnemer het gevolg is van euthanasie gepleegd met inachtneming van de daarvoor volgens de wet of rechtspraak geldende zorgvuldigheidsnormen.

Een verhoging van de overlijdensrisicodekking geldt voor de toepassing van deze bepaling als het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicodekking;

b. als de deelnemer overlijdt tijdens of als gevolg van enige krijgs- of gewapende dienst, waarbij wordt deelgenomen aan een oorlog of aan handelingen, die met oorlogshandelingen zijn gelijk te stellen.

c. als de deelnemer overlijdt als militair of als ambtenaar van het Ministerie van Defensie in burgerlijke openbare dienst tijdens de uitzending naar een gebied buiten Nederland in het kader van vredes of humanitaire operaties. Deze uitsluiting onder c geldt niet als Zwitserleven door het overlijden van de deelnemer een vorderingsrecht verkrijgt op grond van een overeenkomst met het Ministerie van Defensie.

De uitsluiting onder b geldt niet als de verschuldigdheid van het verzekerde kapitaal volgt uit de uitzondering genoemd in dit artikel onder c, of als het bepaalde in het artikel 'Oorlogsrisico en terrorismerisico' van toepassing is.

[100.150-N]Artikel 43 - Oorlogsrisico en terrorismerisico

Op grond van de Noodwet financieel verkeer kan de overheid ingeval van oorlog, oorlogsgevaar of andere buitengewone omstandigheden met betrekking tot alle lopende levensverzekeringen beperkingen opleggen en nadere voorschriften geven ten aanzien van onder meer het verzekerde risico, uitkeringen en mutaties.

Deze beperkingen en nadere voorschriften gelden dan voor elke verzekering.

Als zich in Nederland een terroristische aanslag voordoet als omschreven in het Clausuleblad

terrorismedekking van de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor terrorismeschaden N.V.(NHT), geldt voor de hoogte van uitkeringen door Zwitserleven aan de werkgever het bepaalde in het Clausuleblad terrorismedekking en het Protocol afwikkeling claims van de NHT. Beide zijn gedeponeerd op 23 november 2007 onder nummer 27178761 bij de Kamer van Koophandel Amsterdam. U treft deze aan op

terrorismeverzekerd.nl. De teksten zijn ook bij Zwitserleven op te vragen. De prestatie van Zwitserleven is volgens dat Clausuleblad beperkt tot het bedrag dat Zwitserleven ontvangt op grond van de herverzekering voor het terrorismerisico bij de NHT.

Het gaat om terrorismerisico. Dat is een gebeurtenis die verband houdt met terrorisme, kwaadaardige besmetting of preventieve maatregelen. Ook handelingen of gedragingen ter voorbereiding daarvan vallen daaronder.

[100.160-N]Artikel 44 - Uitbetaling

Wij keren uit zodra wij op basis van de ontvangen gegevens van oordeel zijn dat de uitkering van het eenmalig kapitaal bij overlijden is verschuldigd.

De betaling vindt plaats door bijschrijving op een rekening bij een in Nederland of in een andere lidstaat van de Europese Unie gevestigde bankinstelling, in wettig Nederlands betaalmiddel. Eventuele door derden in verband met de uitbetaling in rekening gebrachte transactiekosten komen voor rekening van de

Concept ACC

ACC

Over niet in ontvangst genomen uitkeringen wordt geen rente vergoed.

[100.170-N]Artikel 45 - Persoonlijke gegevens

Zwitserleven kan persoonlijke informatie vragen wanneer een financieel product of een financiële dienst wordt aangevraagd of gewijzigd.

De gegevens kunnen wij gebruiken om:

• overeenkomsten te sluiten en uit te voeren;

• statistisch onderzoek te doen;

• te zorgen dat de financiële sector veilig en integer blijft;

• fraude te voorkomen en te bestrijden;

• te voldoen aan de wet;

• de klantrelatie te onderhouden en uit te breiden;

• u aanbiedingen te doen.

Zwitserleven hoort bij de groep van ondernemingen van VIVAT Verzekeringen (handelsnaam van VIVAT N.V.). VIVAT Verzekeringen is binnen deze groep verantwoordelijk voor de verwerking van

persoonsgegevens door haarzelf en haar groepsondernemingen. Zwitserleven kan schade- en verzekeringsgegevens uitwisselen met de Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS). Het volledige privacy- en cookiereglement van Zwitserleven is te lezen op zwitserleven.nl. Verder houdt Zwitserleven zich aan de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen. Deze gedragscode is te vinden op verzekeraars.nl.

[100.180-N]Artikel 46 - Beëindigen met opzegtermijn

De overeenkomst heeft dezelfde duur en opzegtermijn als de "Combinatie-overeenkomst".

[100.190-N]Artikel 47 - Beëindigen zonder opzegtermijn

De overeenkomst kan ook onmiddellijk worden beëindigd. In de "Combinatie-overeenkomst" staat in welke gevallen dit gebeurt.

[100.200-N]Artikel 48 - Gevolgen beëindiging

Nadat de overeenkomst is beëindigd worden de verzekeringen beëindigd. Is premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid toegekend voordat de overeenkomst is beëindigd? Dan zetten wij de

premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid voort zolang aan de voorwaarden hiervoor wordt voldaan.

[100.210-N]Artikel 49 - Vragen en klachten

Wilt u contact met ons of wilt u meer informatie over de kapitaalregeling? Dan kunt u terecht bij Zwitserleven. U kunt bij uw contactpersoon terecht voor al uw vragen. Heeft u een klacht, dan is uw contactpersoon het eerste aanspreekpunt.

Concept ACC

ACC

Is uw klacht niet naar tevredenheid behandeld? Dan kunt u de klacht voorleggen aan de directie van Zwitserleven via klachten@zwitserleven.nl. Of stuur een brief naar:

Zwitserleven O.v.v. Directieklacht Postbus 5000 1180 KA Amstelveen

Wilt u liever geen klacht indienen bij ons? Of is uw klacht niet naar tevredenheid opgelost? Dan kunt u de klacht voorleggen aan de bevoegde rechter.

[100.220-N]Artikel 50 - Onvoorziene omstandigheden

Doen zich omstandigheden voor die op het moment van het sluiten van de overeenkomst niet zijn voorzien en die nakoming van de overeenkomst beïnvloeden? Dan proberen wij samen met u een oplossing te vinden. Daarbij houden wij zoveel mogelijk rekening met wat redelijk is voor alle betrokken partijen.

Concept ACC

ACC

[110.002-N]C. Combinatie-overeenkomst

[110.100-N]Artikel 51 - Ingangsdatum combinatie-overeenkomst

Deze overeenkomst gaat in op 1 maart 2019. De overeenkomst heeft geen einddatum en geldt dus voor onbepaalde tijd.

[110.200-N]Artikel 52 - Beëindiging met opzegtermijn

De overeenkomst kan worden opgezegd met een opzegtermijn van twee maanden. Dit kan door u of door ons gebeuren. Een opzegging moet met een aangetekende brief.

[110.300-N]Artikel 53 - Beëindiging zonder opzegtermijn

De overeenkomst kan ook door een bijzondere situatie zonder opzegtermijn eindigen. Van een bijzondere situatie is sprake:

· bij uw faillissement. De overeenkomst eindigt op de datum van het faillissement;

· als u ook na het ontvangen van aanmaningen de factuur niet op tijd betaalt. De overeenkomst eindigt op de datum van de opzegging;

· als u of iemand die namens u optreedt in strijd handelt met de “Gebruikersvoorwaarden werkgever mijnpensioen.zwitserleven.nl”. De overeenkomst eindigt op de datum van de opzegging;

· als alle deelnemers verplicht moeten deelnemen aan de pensioenregeling van een bedrijfstakpensioenfonds. U kunt deze overeenkomst pas beëindigen als u bij het

bedrijfstakpensioenfonds om vrijstelling heeft verzocht en dit verzoek definitief is afgewezen. De overeenkomst eindigt op de datum van de opzegging.

Een opzegging moet met een aangetekende brief. Opzegging met terugwerkende kracht is niet mogelijk.

[110.400-N]Artikel 54 - Gevolgen beëindiging

Als de combinatie-overeenkomst eindigt, dan eindigt daarmee ook de uitvoeringsovereenkomst en de overeenkomst kapitaal bij overlijden. De uitvoeringsovereenkomst en de overeenkomst kapitaal bij overlijden vormen één geheel.

Concept ACC

ACC

[110.500-N]Artikel 55 - Slotbepalingen

GERELATEERDE DOCUMENTEN