• No results found

Partijen zullen bij een tussen hen gerezen geschil, verband houdend met de uitleg of toepassing van deze overeenkomst geen staking of uitsluiting toepassen.

Partijen zullen geen tussen hen gerezen geschil bij de rechter aanhangig maken alvorens een minnelijke oplossing te hebben nagestreefd. Daartoe zal de partij die naar aanleiding van feiten of omstandigheden van oordeel is dat de wederpartij deze overeenkomst niet op de juiste wijze heeft uitgelegd of toegepast dan wel niet heeft nageleefd, aan de wederpartij binnen een maand nadat mondeling overleg of een verzoek daartoe niet tot resultaten heeft geleid, schriftelijk verzoek de uitleg of toepassing te herzien, of de bepalingen der overeenkomst in acht te nemen, met vermelding van de overwegingen die aan haar oordeel ten grondslag liggen. Zodanig verzoek verplicht de partijen tot overleg omtrent een minnelijke regeling, tenzij het verzoek voetstoots wordt ingewilligd.

Pas wanneer binnen twee maanden nadat het geschil bij de wederpartij op de omschreven wijze is aangebracht geen minnelijke regeling tot stand is gekomen, kan het door de meest gerede partij bij de rechter aanhangig worden gemaakt.

Duur van de CAO

Deze Collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking per 1 januari 2021 en eindigt op 1 april 2022 van rechtswege, derhalve zonder dat enige opzegging is vereist.

Aldus is overeengekomen en getekend in de respectievelijke woonplaatsen:

Partij ter ener zijde:

Axel Christiernsson B.V. te Heijningen

E.J. van der Horst General Manager

Partijen ter andere zijde:

CNV Vakmensen te Utrecht

P.S. Fortuin - Voorzitter

Bijlage A Salarisschalen

Voor medewerkers uit de doelgroep banenafspraak Participatiewet geldt een loonschaal van 100% Wettelijk Minimumloon.

Schaaltabel: Axel Christiernsson

Ingangsperiode: 01/04/2021 1,50% in EUR

Salarisschaal 1 2 3 4 5 6

0 periodieken 2.063,00 2.200,00 2.381,00 2.598,00 2.858,00 3.160,00 1 periodieken 2.200,00 2.336,00 2.517,00 2.742,00 3.014,00 3.328,00 2 periodieken 2.269,00 2.432,00 2.627,00 2.869,00 3.150,00 3.483,00

3 periodieken 2.499,00 2.718,00 2.975,00 3.280,00 3.624,00

4 periodieken 2.530,00 2.787,00 3.067,00 3.387,00 3.753,00

5 periodieken 2.831,00 3.138,00 3.479,00 3.866,00

6 periodieken 2.854,00 3.192,00 3.556,00 3.963,00

7 periodieken 3.226,00 3.620,00 4.047,00

8 periodieken 3.247,00 3.668,00 4.118,00

9 periodieken 3.698,00 4.177,00

10 periodieken 3.712,00 4.218,00

11 periodieken 4.248,00

12 periodieken 4.261,00

Noot: de in deze CAO doorgevoerde verhogingen van de salarissen hebben betrekking op de looptijd 1 januari 2021 tot 1 april 2022.

Bijlage B Randvoorwaarden ten aanzien van ADV / ‘duurzame inzetbaarheidsdagen’

• ADV is een opbouwend recht: per periode van 4 weken wordt 1 ADV dag opgebouwd.

• Werkgever zal, in overleg met de ondernemingsraad, maximaal 3 collectieve ADV dagen vaststellen aan het begin van ieder nieuw jaar, die collectief door de werknemers worden genoten; de resterende 10 ADV dagen dienen, op initiatief van de werknemer in overleg met de leidinggevende, verspreid over het jaar tijdig ingepland en opgenomen te worden: 5 ADV dagen voor 1 juli van enig kalenderjaar en 5 ADV dagen na 1 juli van enig kalenderjaar; van die 10 ADV dagen mogen maximaal 2 ADV dagen geclusterd worden;

• Werknemers zonder of met onvoldoende ADV saldo of zonder ADV rechten (3-ploegenrooster) dienen op deze collectieve dag een verlofdag of ‘duurzame inzetbaarheidsdag’ (3-ploegen) op te nemen.

• Indien de werknemer op een ingeroosterde ADV dag arbeidsongeschikt is, vervalt zijn aanspraak daarop.

• Niet opgenomen ADV- of duurzame inzetbaarheidsdagen komen aan het einde van het kalenderjaar te vervallen.

• Werknemers hebben de mogelijkheid om maximaal 6 ADV dagen per jaar -indien mogelijk- fiscaal vrien-delijk, binnen wettelijke kaders, te laten uitbetalen.

Bijlage C Reglement vergoeding lidmaatschapskosten van een werknemersorganisatie

Artikel 1

De werknemer kan bij de werkgever een verzoek indienen tot verlaging van het brutoloon ter hoogte van de door hem in het betreffende kalenderjaar betaalde kosten voor het lidmaatschap van een werknemersorgani-satie. De werkgever zal dit verzoek inwilligen in ruil voor een onkostenvergoeding gelijk aan de op de voor-melde bruto looncomponent * ingehouden bedrag, zoals nader bepaald in dit reglement.

*) Aanbevolen wordt te verrekenen met loonbestanddelen die geen onderdeel zijn van het vaste salaris, het pensioengevend salaris, de grondslag voor de berekening van de vakantietoeslag of enige andere arbeidsvoorwaardelijke grondslag)

Artikel 2

1. De werknemer dient schriftelijk opgave te doen van de werkelijke kosten van het lidmaatschap. Daartoe dient hij het “Declaratieformulier vergoeding van de lidmaatschapskosten van een werknemersorgani-satie” volledig in te vullen en te ondertekenen.

2. Om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding van de lidmaatschapskosten van de werknemers-organisatie, dient de werknemer uiterlijk 1 december van het betreffende kalenderjaar het in lid 3 ge-noemde declaratieformulier aan de werkgever te overleggen. Hierbij wordt een door zijn vakvereniging en op zijn naam gesteld jaaroverzicht van betaalde contributie over het betreffende jaar bijgevoegd.

Overschrijding van genoemde datum leidt tot uitsluiting van deelname.

3. De in lid 1 bedoelde vergoeding wordt vastgesteld op basis van de door de werknemer op het declara-tieformulier vermelde gegevens en op basis van de toepasselijke fiscale en premierechtelijke Wet- en regelgeving.

4. Indien door de werknemer is voldaan aan het gestelde in lid 2 wordt de vergoeding zoals bedoeld in artikel 1 door de werkgever aan de werknemer betaald tezamen met de loonbetaling in de maand de-cember.

Artikel 3

Bij beëindiging van het dienstverband, ongeacht de reden hiertoe, eindigt het recht op vergoeding als bedoeld in artikel 1.

Artikel 4

Indien bij controle door de inspecteur der belastingen of de inspecteur van het Uitvoeringsinstituut werkne-mersverzekeringen blijkt dat de belastingen premievrije vergoeding ten onrechte of tot een te hoog bedrag is uitbetaald en dientengevolge naheffing bij de werkgever plaatsvindt, dan komt deze naheffing (inclusief even-tuele rente en boete) voor rekening van de werknemer. Werkgever aanvaardt geen aansprakelijkheid over het gebruik van deze (fiscale) mogelijkheid.

(Voorbeeld)

DECLARATIEFORMULIER VERGOEDING VAN DE LIDMAATSCHAPSKOSTEN VAN EEN WERKNEMERSORGANISATIE

Door de werknemer uiterlijk 1 december van het betreffende kalenderjaar in te leveren bij de werkgever Ondergetekende, ... (naam werknemer):

BSN-nummer ...

a. is ter zake van zijn arbeidsovereenkomst bij Axel Christiernsson BV lid van ...

(naam werknemersorganisatie) en betaalt in dit verband kosten voor het lidmaatschap;

b. werknemer verklaart akkoord te gaan met het gestelde in het Reglement Vergoeding van de lidmaat-schapskosten van een werknemersorganisatie voor werknemers werkzaam bij Axel Christiernsson BV;

c. verklaart dat de kosten voor het betreffende kalenderjaar die krachtens dit reglement voor vergoeding in aanmerking komen als volgt bedragen:

kosten voor lidmaatschap van de onder a. genoemde werknemersorganisatie in betreffende kalen-derjaar): ... euro;

d. verklaart afstand te doen van een deel van zijn bruto loon in december van het betreffende kalender-jaar met een geldswaarde ter grootte van het hierboven onder c. aangegeven bedrag;

e. verklaart zich bewust te zijn van het feit dat door vergoeding van de kosten een tijdige declaratie bij zijn werkgever nodig is (uiterlijk 1 december van het betreffende kalenderjaar);

f. verklaart zich er van bewust te zijn dat het afzien van een deel van het salaris gevolgen kan hebben voor het bruto loon sociale verzekeringen en arbeidsvoorwaardelijke berekeningsgrondslagen;

g. Verklaart zich bewust te zijn dat hij zulks conform artikel 4 van het reglement hij bij controle door de inspecteur der belastingen of de inspecteur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen een eventuele naheffing bij de werkgever voor rekening van hem komt en dat werkgever hier geen aansprakelijkheid aanvaardt.

h. als bijlage bij dit formulier betalingsbewijzen overlegt als bedoeld in artikel 2, lid 2 van het reglement.

Datum: ...

Handtekening: ...

Bijlage D Werkgelegenheid

De werkgever richt zich in zijn beleidsvoornemen op de levensvatbaarheid en de continuïteit van de onderneming op langere termijn. In dit kader stelt de werkgever zich ten doel de kwaliteit en de kwantiteit van de werkgelegenheid te handhaven. Binnen dit uitgangspunt is het beleid van de werkgever erop gericht de werknemer zoveel als redelijkerwijs in zijn vermogen ligt op langere termijn zijn werkgelegenheid te bieden.

Indien bedrijfseconomische redenen zouden leiden tot ontslagaanzeggingen, zal het afspiegelingsbeginsel worden toegepast. Tenzij naar het oordeel van de werkgever het bedrijfsbelang en/of sociale omstandigheden van de werknemers zich n geval de werkgever tot wederaanneming van personeel overgaat, zal doorhem zoveel mogelijk voorrang worden gegeven aan die sollicitanten die het langste dienstverband bij de onderneming hadden, voor zover zij geschikt zijn de opgedragen werkzaamheden te verrichten en niet meer dan een halfjaar verlopen is sedert hun ontslag.

Bijlage E Re-integratie arbeidsongeschikte werknemer

• Indien in het kader van de reïntegratie van de arbeidsongeschikte werknemer een aanbod tot passend werk wordt gedaan, dan zal de werkgever in eerste instantie trachten een aanbod tot intern passend werk te doen, waarbij onder meer rekening wordt gehouden met opleiding, ervaring en vaardigheden van de werknemer.

• De werkgever is verplicht een aanbod tot passende arbeid zowel naar een interne als een externe functie schriftelijk te (laten) doen. Het aanbod vermeldt tevens het wettelijk recht van de werknemer een deskundigenoordeel aan te vragen bij de UWV. De werknemer dient dit deskundigenoordeel binnen 10 dagen aan te vragen.

De werknemer kan zich bij een aanbod tot intern of extern passend werk van de werkgever laten bijstaan door een eigen vertrouwenspersoon.

• Indien de werknemer een aanbod tot passend werk heeft geweigerd en een second opinion heeft aangevraagd bij het UWV, zal de werkgever het maandinkomen tot 100% aanvullen tot de UWV tot een uitspraak is gekomen met een maximum van 2 maanden.

• Indien de werknemer een aanbod tot passend werk heeft geweigerd en de UWV zou aansluitend tot het oordeel komen dat deze weigering op onterechte gronden is geschiedt, dan heeft de werknemer de gelegenheid het gedane aanbod alsnog te accepteren. De werknemer dient hierover binnen 2 werkdagen na het kennisnemen van de uitspraak van het UWV een beslissing te nemen.

• De werkgever draagt zorg voor voorlichting aan de werknemer over de rechten en plichten voortvloeiend uit de Wet Verbetering Poortwachter. Dit betekent onder meer voorlichting over moment van ziekmelding, plan van aanpak, reïntegratieverslag, aanvraag WIA-uitkering en aanvraag persoonsgebonden budget.

• De werkgever zal in overleg met de Ondernemingsraad komen tot een selectie van één of meer reïntegratie bedrijven waarmee kan worden samengewerkt in het kader van het reïntegratieproces van werknemers. Eventueel kunnen de reïntegratiediensten ook worden geleverd door de Arbo-dienst van de werkgever. Bij de keuze van het reïntegratiebedrijf zal onder meer aandacht worden besteed aan zaken als privacyreglement, maatwerk per werknemer en ander kwaliteitseisen.

Bijlage F Basispensioenregeling Axel Christiernsson BV 1-1-2020 t/m 31-12-2024

Pensioenovereenkomst

De onderstaande bepalingen vervangen per 1 januari 2020 de eerdere bepalingen in de pensioenovereen-komst.

Artikel 1. Pensioenregeling

a. Tussen werkgever en werknemer is een pensioenovereenkomst tot stand gekomen.

b. De pensioenuitvoerder is Nationale-Nederlanden Levensverzekering Mij. NV gevestigd te Rotter-dam.

c. De pensioenregeling voor het ouderdoms- en partnerpensioen na pensioendatum is een premie-overeenkomst op basis van beleggingen volgens de definitie uit de Pensioenwet.

d. De pensioenregeling voor het partner- en wezenpensioen voor pensioendatum is een uitkerings-overeenkomst volgens de definitie uit de Pensioenwet.

e. De pensioenregeling voor het Anw-hiaatverzekering is een uitkeringsovereenkomst volgens de defi-nitie uit de Pensioenwet.

f. De pensioenregeling zoals vastgelegd in deze pensioenovereenkomst is uitgewerkt in een pensi-oenreglement. Het pensioenreglement bevat de volledige vastlegging van de pensioenregeling.

Daar waar de inhoud van het pensioenreglement afwijkt van het bepaalde in deze pensioenovereen-komst, is het pensioenreglement bepalend.

Artikel 2. Deelnemerschap

a. De ingangsdatum van deelname aan de pensioenregeling is gelijk aan het moment van indiensttre-ding, of indien de werknemer jonger was dan 21 jaar, vanaf het bereiken van de 21-jarige leeftijd.

b. Werknemer kan deelnemen aan de vrijwillige bijspaarregeling zoals omschreven in het pensioenre-glement. Werknemer dient zich hiervoor tijdig aan- of af te melden volgens de geldende procedure en de werkgever hiervan op de hoogte te stellen.

c. Werknemer is verantwoordelijk voor het tijdig doorgeven van wijzigingen in de persoonlijke situatie die van invloed zijn op de uitvoering van de pensioenregeling.

Artikel 3. Pensioenaanspraken De werknemer heeft aanspraak op:

a. Een door de werkgever beschikbaar gestelde premie. Deze wordt aangewend voor een belegd kapi-taal bij leven. Dit kapikapi-taal komt beschikbaar op de (flexibele) pensioendatum. Dit wordt gebruikt om ouderdoms- en partnerpensioen na pensioendatum aan te kopen.

b. Partnerpensioen op risicobasis voor de partner van de werknemer. Dit partnerpensioen wordt le-venslang uitgekeerd na het overlijden van de werknemer voor de (flexibele) pensioendatum.

c. Anw-hiaatpensioen op risicobasis voor de partner van de werknemer. Dit Anw-hiaatpensioen wordt tijdelijk uitgekeerd na het overlijden van de werknemer voor de (flexibele) pensioendatum tot de AOW-gerechtigde leeftijd van de partner maar uiterlijk tot 68-jarige leeftijd van de partner.

d. Wezenpensioen op risicobasis voor ieder kind van de werknemer. Dit wezenpensioen wordt tijdelijk uitgekeerd na het overlijden van de werknemer voor de (flexibele) pensioendatum tot aan de 21-ja-rige leeftijd van het kind.

e. Vrijstelling van premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid van de werknemer.

f. In de pensioenregeling is geen toeslagregeling van toepassing.

Artikel 4. Kosten van de pensioenregeling

a. De voor de pensioenregeling verschuldigde premies en kosten komen geheel voor rekening van de werkgever.

b. Voor deelname aan de pensioenregeling geldt een eigen bijdrage van 7,25% van de in het

pensi-Artikel 5. Wijziging van de pensioenovereenkomst

a. De werkgever kan bij een ingrijpende wijziging van omstandigheden, zoals bedoeld in de Pensioen-wet, de premies die door hem zullen worden opgebracht verminderen of beëindigen. Indien de werk-gever van dit recht gebruik maakt, deelt hij dit direct schriftelijk mee aan de werknemers.

b. De werkgever en de werknemer kunnen deze pensioenovereenkomst in onderling overleg wijzigen.

c. De werkgever kan deze pensioenovereenkomst alleen wijzigen zonder instemming van de werkne-mer als naar redelijkheid en billijkheid de belangen van de werkgever zwaarder wegen dan die van de werknemer.

d. De pensioenuitvoerder kan het pensioenreglement wijzigen indien dit voortvloeit uit wet- en

regelgeving. In dat geval wordt de pensioenovereenkomst geacht dienovereenkomstig te zijn gewij-zigd.

e. Bij wijziging van de pensioenovereenkomst zullen de tot de datum van wijziging opgebouwde aan-spraken door deze wijziging niet worden aangetast.

Bijlage G Onderhandelingsresultaat Pensioenregeling Axel Christiernsson BV

Op 17 april 2019 bereikten partijen een akkoord over het afsluiten van een nieuwe CAO ACBV.

Eén van de gemaakte afspraken betrof het onderwerp Pensioen en deze luidde als volgt:

Werknemers vallende onder de CAO ACBV zijn verzekerd van een aantal pensioenproducten. De huidige overeenkomst kent een looptijd van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2019. Partijen wensen met ingang van 1 januari 2020 een gelijkwaardige pensioenregeling voor een nieuwe contractperiode overeen te komen, echter daarbij wel rekening houdend met actuele ontwikkelingen in de pensioendiscussie.

Partijen spreken af om uiterlijk december 2019 met elkaar een nieuwe pensioenregeling vorm te geven.

Randvoorwaarden:

Bij het afsluiten van de arbeidsvoorwaarden CAO zijn partijen een aantal kaders overeengekomen t.b.v. de vaststelling van de nieuwe pensioenregeling.

1) De overeen te komen regeling per 1 januari 2020 zal een ouderdomspensioen, een partnerpensioen, een wezenpensioen en een Anw-hiatenpensioen bevatten.

2) De vastgestelde franchise zoals die geldt voor kalenderjaar 2019 zal (m.u.v. eventuele wijzigende wetgeving) ongewijzigd blijven.

Proces

ACBV geeft uiterlijk 30 juni 2019 haar pensioenadviseur de opdracht om sociale partners te adviseren over een nieuwe pensioenregeling en mogelijk nieuwe uitvoerder. De huidige pensioenregeling en bovenstaande randvoorwaarden zijn daarbij leidend. De pensioenadviseur zal een verzoek doen aan minimaal drie partijen om een offerte uit te brengen.

Uiterlijk in september 2019 zullen partijen op basis van het advies van de pensioenadviseur én de uitgebrachte offertes met elkaar in gesprek gaan met als doel een nieuwe regeling vorm te geven en een keuze te maken voor wat betreft de uitvoerende partij. Indien CNV Vakmensen het noodzakelijk acht om een check te laten uitvoeren door een eigen partij zullen de advieskosten met een maximum van 5 uur tegen een marktconforme tarifering worden vergoed door ACBV

Op 8 november 2019 hebben partijen nadere afspraken gemaakt over een betaalbare en toekomstbestendige pensioenregeling per 1 januari 2020.

De keuze voor uitvoering van de pensioenregeling is wederom gevallen op Nationale-Nederlanden.

De pensioenregeling is tot 1 januari 2020 een zogenoemde uitkeringsovereenkomst (middelloonregeling). Dit betekent dat er elk jaar een pensioen met een gegarandeerde hoogte wordt opgebouwd. Tot 1 januari 2020 wordt daarbij het opgebouwde pensioen jaarlijks met 3% verhoogd mits de werknemer in dienst is bij Axel Christiernsson.

De pensioenen die in deze pensioenregeling zijn opgebouwd bij Nationale-Nederlanden veranderen niet. Deze pensioenen worden niet samengevoegd met de nieuwe pensioenregeling.

De nieuwe pensioenregeling betreft een zogenoemde premieovereenkomst op basis van beleggingen. Dit betekent dat Axel Christiernsson elk jaar een premie beschikbaar stelt voor pensioenopbouw. Met deze premie wordt voor een pensioenkapitaal gespaard middels beleggingen. Alle premies samen en het behaalde rende-ment vormen een pensioenkapitaal waarmee op de pensioendatum een levenslange uitkering wordt aange-kocht. De hoogte van de aan te kopen uitkering is afhankelijk van verschillende factoren die op het moment van aankopen van toepassing zijn. De hoogte van deze uitkering is in tegenstelling tot de oude pensioenre-geling niet gegarandeerd.

De overeengekomen premiestaffel ziet eruit als volgt:

Leeftijd Beschikbare premie 96%

standaard inleg Bijsparen vrijwillige basis Maximale

beschikbare premie

Beschikbare premie = leeftijdsafhankelijk % vermenigvuldigd met pensioengrondslag

De pensioenregeling wordt per 1 januari 2020 op de volgende punten aangepast:

• van uitkeringsovereenkomst naar premieovereenkomst;

• van gegarandeerde pensioenuitkeringen vanaf de pensioendatum naar een pensioenkapitaal op basis van beleggingen waarmee de werknemer op zijn/haar pensioendatum de pensioenuitkeringen aan-koopt;

• de ploegentoeslag van 14% op basis van 2 ploegen wordt volledig pensioengevend;

• de eigen bijdrage gaat procentueel omlaag van 8,29% van de pensioengrondslag naar 7,25%. Mede-werkers met een ploegentoeslag blijven ongeveer hetzelfde betalen als nu, medeMede-werkers zonder ploe-gentoeslag betalen minder;

• een partner- en wezenpensioen op risicobasis in plaats van een partner- en wezenpensioen op op-bouwbasis;

• bij overlijden tijdens het dienstverband wordt het partner- en wezenpensioen na ingang jaarlijks 3%

verhoogd;

• voor de indexatie van het opgebouwde pensioen in de middelloonregeling is een budget afgesproken van maximaal € 30.000,00 per jaar. Er wordt gestreefd naar een indexatie van 0,5% maar dat is af-hankelijk van de prijs die Nationale-Nederlanden daarvoor vaststelt;

• De werknemer kan er in de nieuwe pensioenregeling voor kiezen om zelf vrijwillig vanuit zijn/haar bruto loon extra premie in te leggen om te sparen voor een hoger pensioenkapitaal. Dit dient de werk-nemer uiteraard eerst met de loonadministratie te overleggen zodat ook de inhouding tijdig geregeld wordt.

De aanpassingen hebben betrekking op de pensioenopbouw vanaf 1 januari 2020. Het reeds opgebouwde pensioen wijzigt niet en blijft ook bij Nationale-Nederlanden.

De looptijd van de nieuwe premieovereenkomst is 5 jaar. Voor afloop van deze premieovereenkomst zullen partijen met elkaar in overleg gaan over de eventuele continuering van de pensioenregeling. Bij onvoorziene omstandigheden die de uitvoering van de pensioenregeling (mogelijk) beperken, gaan partijen al eerder met elkaar in overleg met de intentie om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

CNV Vakmensen zal dit onderhandelingsresultaat met een positieve grondslag ter stemming voorleggen aan haar leden.

Heijningen, 22 november 2019

Axel Christiernsson B.V. CNV Vakmensen

Eric van der Horst Tjeerd Orie

Bijlage H Onderhandelingsresultaat CAO 1-1-2021 tot 1-4-2022

1. Looptijd

Van 1 januari 2021 tot en met 31 maart 2022 (15 maanden).

2. Loon

• Per 1 april 2021 zullen de salarisschalen en de daadwerkelijke lonen en bruto toeslagen structureel worden verhoogd met 1,5%.

• Per 1 januari 2021 ontvangt iedere werknemer, als blijk van waardering en blijvende inzet tijdens de coronacrisis, een eenmalige uitkering van bruto €500.

3. Wet Invoering Extra Geboorteverlof

De CAO zal aangepast worden op de Wet Invoering Extra Geboorteverlof.

4. Winstdelingsregeling (WDR)

CAO-partijen hebben afgesproken dat per 1 januari 2021 de WDR de bestaande resultaatafhankelijke uitke-ring (RAU) vervangt. Dit betekent dat per deze datum de RAU stopt. Voor de goede orde; de uitbetaling van de RAU over 2020 zal plaatsvinden medio kwartaal 1 van 2021.

CAO-partijen spreken v.w.b. de WDR 2021 een bruto uitkering per werknemer af van 1,5% over het bedrijfs-resultaat (local EBITDA) gedeeld door het aantal FTE (Axel werknemers) die op 1 januari van het opvolgend jaar in dienst zijn. Voor de parttime medewerker geldt t.o.v. de fulltime medewerker een bruto uitkering naar

CAO-partijen spreken v.w.b. de WDR 2021 een bruto uitkering per werknemer af van 1,5% over het bedrijfs-resultaat (local EBITDA) gedeeld door het aantal FTE (Axel werknemers) die op 1 januari van het opvolgend jaar in dienst zijn. Voor de parttime medewerker geldt t.o.v. de fulltime medewerker een bruto uitkering naar

In document COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST (CAO) (pagina 19-32)