• No results found

Structuurvisie 2009-2019

De Structuurvisie Buren 2009-2019 (vastgesteld, 27 oktober 2009) bevat de hoofdlijnen van de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente tot 2019. In de Structuurvisie

lokale bedrijven. Ook bevat de structuurvisie voor iedere kern kenmerken die waardevol zijn en behouden moeten worden. Per kern zijn de bijzondere kwaliteiten van het omliggende buitengebied aangeduid, waaronder waardevolle gebieden, landschappelijke grenzen, bufferzones, waardevolle landschapselementen, kenmerkende kleinschaligheid en waardevolle ruimtelijke relaties. De structuurvisie vormt een leidraad voor de beoordeling van nieuwe plannen en initiatieven.

De gemeente kent weinig verstedelijking, waardoor kwaliteiten als rust, ruimte en een schoon milieu nog ruimschoots aanwezig zijn. Het ruimtelijk beleid van de gemeente is erop gericht deze kwaliteiten te behouden en verder uit te bouwen, zodanig dat deze kwaliteiten bepalend worden voor het imago van de gemeente. Nieuwe ontwikkelingen dienen om deze reden aan te sluiten bij de karakteristieken van het landschap en respect te tonen naar het cultuurhistorisch verleden.

De planlocatie ligt op een oeverwal. Dit betreft een hoger gelegen gebied waarop van oudsher de bebouwing met name plaatsvond. Het hier aanwezige landschap kenmerkt zich door meer bebouwing en opgaande begroeiing. De planlocatie ligt ten westen van de kern van Maurik en ten zuiden van de westelijke uitloper van de hoofdstraat. Aan deze weg is reeds bebouwing aanwezig. Vanuit de gemeente bestaat de wens om in lijn van de bestaande bebouwing uit te breiden. Om deze reden vindt uitbreiding van de bedrijfslocatie plaats in noordelijke richting. Verder wordt de uitbreiding van de bedrijfslocatie landschappelijk ingepast met een boomgaard hoogstamfruit ten noorden, westen en zuiden van de locatie en de ontwikkeling van robuuste natuur ten oosten van de locatie.

Uitsnede structuurvisiekaart gemeente Buren

Door middel van een landschapsplan is een gedegen landschappelijke inpassing van het plangebied gewaarborgd. Het landschapsplan voorziet in de ontwikkeling van een hoogstamfruit boomgaard en robuuste natuur en sluit daarmee aan op bestaande kernkwaliteiten van het landschap. Verder worden er bij uitvoering van het plan geen waardevolle kenmerken aangetast. Gelet op de aard, omvang en situering van het voornemen, past voorliggend plan binnen de gemeentelijke structuurvisie.

Structuurvisie Landschapsontwikkelingsplan

Dit betreft een nadere uitwerking van de Structuurvisie Buren 2009-2019. Het landschapsontwikkelingsplan (vastgesteld 30 oktober 2012) biedt instrumenten en houvast om ontwikkelingen in het landschap in de gewenste richting te begeleiden. In dit plan beschrijft de gemeente Buren wat ze in het landschap willen versterken en hoe ze dit willen doen.

De structuurvisie bestaat uit een visiedeel, een uitvoeringsprogramma met (voorbeeld)projecten alsmede vier praktische werkboeken voor vier verschillende landschappen en een aanvullende beleidsnotitie over de landschapsversterkingszones zoals die zijn aangegeven in de Structuurvisie.

Binnen de gemeente Buren zijn op basis van de historie én het huidige gebruik vier verschillende varianten van het rivierenlandschap te herkennen:

1. Buren’s historische rivierenlandschap met zes dubbellintdorpen op smalle stroomruggen en het stadje Buren aan de Korne, met een afwisseling van burgerlijk verpozen en grootschalig boeren;

2. Rijswijk’s weidse rivierenlandschap van de binnen- en buitendijkse agrarische polders in en om het Rijswijkse Veld waar verhalen over de verdwenen en verschenen rivieren te lezen zijn;

3. Maurik’s dynamische rivierenlandschap van het Eiland van Maurik naar De Beldert met van noord naar zuid de (vergraven) uiterwaarden; dijk; oeverwal (met Maurik);

komgebied het Broek en het Hornixveld; ontgronde oeverwal langs de Linge;

4. Lienden’s lommerrijke rivierenlandschap met lintbebouwing op het brede stroomruggencomplex van Lienden- Ommeren- Ingen tegenover de Utrechtse Heuvelrug - met de uiterwaarden van de Nederrijn en de Marspolder in het noorden en de dorpspolders van Aalst, Meerten, Ommeren en Ingen in het zuiden.

Vervolgens is de visie binnen de verschillende varianten van het rivierenlandschap nader uitgewerkt in 27 deelgebieden. De planlocatie maakt onderdeel uit van Maurik’s dynamische rivierenlandschap en is gelegen in deelgebied 16 ‘Het dorp Maurik’. Dit deelgebied wordt gekenmerkt door landschappelijke overgangen vanuit de kern van Maurik naar de dijk in het noorden, de wetering in het zuiden, de dreef in het oosten en de Park in het westen. De planlocatie is ten zuidwesten van de kern van Maurik gelegen. Voor dit gebied wenst de gemeente nieuwe landgoederen te ontwikkelen langs de hele zuidrand tot aan de provinciale weg. Deze landgoederen dienen de bestaande verkavelingsstructuur aan te houden. Ook geldt voor dit gebied dat een boomgaard en gebiedseigen erfbeplanting als deel van de ‘laan van erven’ vanuit de gemeente wenselijk is.

De voorgenomen uitbreiding vindt zoveel mogelijk aansluitend aan de bestaande bebouwing plaats. Voor de landschappelijke inrichting van het perceel is een landschapsplan opgesteld (zie bijlage). Door middel van het aanbrengen van een hoogstamfruit boomgaard en gebiedseigen beplanting wordt de bebouwing landschappelijk ingepast. Het plan sluit daarmee aan bij de bestaande verkavelingsstructuur en kernkwaliteiten van het landschap. Er worden geen waardevolle landschapskenmerken aangetast.

4 MILIEU- EN OMGEVINGSASPECTEN

4.1 Archeologie en cultuurhistorie

Archeologie

Sinds 1 september 2007 is de Wet op de Archeologische Monumentenzorg (Wamz) in werking getreden. Deze wet is de Nederlandse uitwerking van het Verdrag van Malta uit 1992. De Wamz is in zijn geheel opgenomen in de Monumentenwet 1988 (Mw art. 38 t/m 60). In de Wamz is vastgelegd dat Rijk, provincies en gemeenten in ruimtelijke plannen rekeninghouden met het aspect ‘archeologie’. De wet beoogt het archeologische erfgoed in hoofdzaak in situ te beschermen.

Gemeenten zijn met de inwerkingtreding van de Wamz in grote mate verantwoordelijk voor hun eigen bodemarchief. Daartoe heeft de gemeente Buren in de periode 2007-2008 een archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaart met bijbehorende toelichtende nota laten opstellen (A. Botman & M. Benjamins, ADC Heritage rapport H025, Amersfoort 2008). Met de beleidsadvieskaart wijkt de gemeente Buren beredeneerd af van de wettelijke vrijstelling van 100 m2 (Mw art. 41a).

De beleidsadvieskaart is integraal, middels dubbelbestemmingen, overgenomen in het Bestemmingsplan Buitengebied (artikel 49 ‘waarde archeologisch onderzoeksgebied’ en artikel 50 ‘waarde archeologisch waardevol gebied’). De archeologische dubbelbestemmingen zijn leidend bij het toetsen van een aanvraag Omgevingsvergunning.

De archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaart met de toelichtende nota is officieel nooit als zelfstandig beleidsdocument vastgesteld door de gemeenteraad. Sinds de oplevering (januari 2008) werkt de gemeente Buren echter geheel volgens dit document.

Uitsnede archeologische beleidskaart (bron: Archeologiekaart Buren)

Het plangebied is binnen een hoge archeologische verwachtingszone gelegen. De gemeente wil behoud van eventuele archeologische resten in dit gebied waarborgen. Om deze reden is het verplicht voor plangebieden gelegen in de historische kern groter dan 100 m2 en in overig gebied groter dan 1.000 m2 en/of gelegen binnen een straal van 50 m van AMK-terrein, archeologisch onderzoek uit te voeren wanneer bodemingrepen dieper dan 30 cm beneden maaiveld worden uitgevoerd.

Archeologisch onderzoek

Gezien het feit dat met het planvoornemen in een gebied groter dan 1.000 m2 bodemingrepen dieper dan 30 cm beneden maaiveld worden uitgevoerd, dient archeologisch onderzoek te worden uitgevoerd. Derhalve heeft ArcheoPro op 6 juni 2018 een Inventariserend Veldonderzoek Overig uitgevoerd op de planlocatie (ArcheoPro Rapport Hoolweg 1, Maurik 2018 06 21). Het onderzoek zelf is toegevoegd als bijlage aan de onderbouwing.

Op basis van dit onderzoek wordt geconcludeerd dat het plangebied op de overgang van een oeverwal naar een komgebied ligt. Hierdoor is een dik pakket zwak humeuze, kom-achtige klei aanwezig dat iets zandiger is dan gebruikelijk is in een komgebied. Deze klei loopt door tot ongeveer anderhalve meter beneden het maaiveld. In deze klei komen geen vegetatie-horizonten of overige vuile lagen voor. Onder deze klei is in alle boringen matig slappe, ongerijpte klei aangetroffen die nooit geschikt is geweest voor bewoning. Vanaf ongeveer twee meter beneden het maaiveld wordt deze klei zelfs venig.

Op alle boorpunten is tot onderin de zwak humeuze klei nageboord met een megaboor.

Ondanks het zorgvuldig laagsgewijs afsnijden van het hiermee opgeboorde materiaal, zijn hierbij geen archeologische indicatoren aangetroffen. Zelfs houtskoolspikkels ontbreken volledig.

Gezien het volledig ontbreken van archeologische indicatoren, geven de resultaten van het onderzoek geen aanleiding om archeologisch vervolgonderzoek te adviseren. Evenmin zijn tijdens het onderzoek archeologische resten aangetroffen waarmee tijdens de verdere planvorming of bij de uitvoering van de geplande werkzaamheden rekening zou moeten worden gehouden.

In alle gevallen geldt dat indien archeologische materialen en/of sporen aangetroffen worden, deze gemeld dienen te worden bij de gemeente Buren, conform de Erfgoedwet 2015, artikel 5.10 & 5.11.

Het aspect archeologie vormt geen belemmering voor onderhavig plan.

Cultuurhistorie

In een bestemmingsplan dient een beschrijving te worden opgenomen hoe met de in het gebied aanwezige cultuurhistorische waarden en in de grond aanwezige of te verwachten monumenten, rekening is gehouden. Ook de facetten historische bouwkunde en historische geografie dienen te worden meegenomen in de belangenafweging. Hierbij gaat het om zowel beschermde als niet formeel beschermde objecten en structuren.

Onderhavig planvoornemen voorziet in de uitbreiding van bedrijfslocatie. Het plangebied is gelegen binnen de dubbelbestemming ‘Waarde – Cultuurhistorisch waardevol gebied’.

Als ‘Waarde – Cultuurhistorisch waardevol gebied’ aangewezen gronden zijn bestemd voor behoud en herstel van de cultuurhistorische waarden die eigen zijn aan de desbetreffende gronden, met dien verstande dat de gronden tevens zijn bestemd voor de op de plankaart eveneens aangegeven overige bestemmingen. Om deze reden mag uitbreiding van de bedrijfslocatie de cultuurhistorische waarden die eigen zijn aan de desbetreffende gronden niet blijvend onevenredig schaden.

Onderhavig planvoornemen volgt de huidige bebouwingsstructuur en heeft daarom geen negatief effect op de huidige verkaveling. Het reliëf van de omgeving, de waterhuishouding en de bebouwing worden met het planvoornemen ook niet aangetast.

Gelet op vorenstaande geldt dat het aspect cultuurhistorie geen belemmering vormt voor onderhavig plan.

4.2 Leidingen

Ten zuiden van het plangebied loopt een ondergrondse gasleiding. Deze is op meer dan 60 meter afstand gelegen. Het plangebied is niet gelegen in de bij de gasleiding behorende (planologische) beschermingszone en raakt geen belangen van derden op dit punt.

De aanwezigheid van kabels en leidingen met betrekking tot de nutsvoorzieningen in de omgeving aan de straatzijde is evident. De uitbreiding is voorzien op het eigen perceel. Bij de vergunningaanvraag en realisatie van het bedrijfsgebouw zal bij de aansluiting indien nodig contact worden opgenomen met de beheerder van de leidingen.

Het aspect leidingen vormt geen belemmering voor het plan.

4.3 Milieu

Bedrijven en milieuzonering

Vanuit het aspect ‘goede ruimtelijke ordening’ dient voldoende ruimtelijke scheiding te zijn tussen hinderveroorzakende (o.a. bedrijven) en hindergevoelige functies (waaronder woningen). Hiervoor worden de afstanden uit de VNG publicatie ‘Bedrijven en Milieuzonering’ als maatgevend beschouwd. Bovenstaande moet op twee manieren getoetst worden. Enerzijds wordt er gekeken of het perceel zelf veroorzaker is van hinder en anderzijds wordt bekeken of het perceel kwetsbaar is voor hinder.

Op locatie is sprake van een woonwinkel. In het kader van milieuzonering is sprake van een hindergevoelige functie. Voor de woonwinkel zelf geldt dat sprake is van een bedrijfsmatige activiteit. In de VNG publicatie ‘Bedrijven en Milieuzonering’ is de activiteit opgenomen onder detailhandel, waarvoor een richtafstand van 10 meter voor geluid is opgenomen.

In de omgeving van het plangebied is sprake van een aantal burgerwoningen. De meest nabijgelegen woningen van derden betreffen de woning aan de Van de Geerstraat 15 op ca 25 m van het huidige bestemmingsvlak en de woning Parkstraat 2 op ca 80 meter van het huidige bestemmingsvlak. Ook na realisatie van het plan wordt voldaan aan de richtafstand van 10 m tot nabijgelegen milieugevoelige functies.

Daarnaast geldt dat als gevolg van de voorgenomen ontwikkeling sprake is van een forse afname van het aantal voertuigenbewegingen van en naar de inrichting aan de Hoolweg 1. Door het magazijn naast de showroom te realiseren is het mogelijk om veel bewegingen inpandig te gaan laten plaatsvinden, die nu nog over de openbare weg moeten plaatsvinden. Als gevolg van het plan is derhalve een milieuwinst te behalen in het kader van geluid, fijnstof en de uitstoot van stikstof.

De uitbreiding van het bedrijf leidt niet tot beperkingen voor omliggende functies. Ook vormen omliggende functies geen belemmering voor het plan. Gelet op vorenstaande vormt het aspect milieuzonering geen belemmering voor de voorgenomen planontwikkeling.

Bodem

Indien sprake is van een planologische functiewijziging, dient te worden bezien of de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem ter plaatse geschikt is voor het voorgenomen gebruik. Ten behoeve van de planontwikkeling is een verkennend bodem- en asbestonderzoek uitgevoerd conform de Nederlandse Normen NEN-5707 en NEN-5740 bodemonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is als bijlage toegevoegd aan deze ruimtelijke onderbouwing.

Het doel van een verkennend bodemonderzoek is vaststellen of de bodem ter plaatse van de planlocatie geschikt is voor de voorgenomen ontwikkeling. Uit het onderzoek komen de volgende bevindingen naar voren:

Boven- en ondergrond

Voor de bovengrond geldt dat deze geen van de onderzochte parameters betreffende de achtergrondwaarden (AW2000) overschrijdt. Voor de ondergrond geldt dat de concentratie nikkel de achtergrondwaarde overschrijdt, doch niet de bodemindex of interventiewaarde.

Daarnaast overschrijdt voornoemde concentratie niet de maximale klasse voor wonen.

Zowel de bovengrond als ondergrond worden als geschikt voor elk gebruik bestempeld.

Grondwater

Uit de analyseresultaten van het grondwater blijkt, dat slechts een licht verhoogde concentratie barium wordt aangetroffen welke de betreffende streefwaarde overschrijdt, doch niet de tussenwaarde of interventiewaarde.

Voornoemde verontreinigingen kunnen veelal als gebiedseigen bestempeld worden en vormen vanuit milieuhygiënisch oogpunt geen belemmeringen voor de beoogde uitbreiding van het bestaande bouwblok.

Asbest

Tijdens het verrichten van het bodemonderzoek zijn zintuiglijk geen asbestverdachte materialen aangetoond. Op basis van de bevindingen van voornoemd zintuiglijk bodemonderzoek en het analytisch bodemonderzoek kan de hypothese “onverdacht” met betrekking tot asbest worden bevestigd.

Nader bodemonderzoek is op basis van de bevindingen niet aan de orde. Vanuit milieuhygiënisch oogpunt zijn er geen belemmeringen c.q. beperkingen verbonden ten aanzien van de voorgenomen planontwikkeling.

Externe veiligheid

Externe veiligheid heeft betrekking op locaties waar een ongeval met gevaarlijke stoffen kan plaatsvinden, waardoor personen die geen directe relatie hebben tot de risicovolle activiteit zouden kunnen komen te overlijden. Bij een ruimtelijke besluit voor het toelaten van (beperkt) kwetsbare objecten moet worden getoetst aan risiconormen en veiligheidsafstanden. Dit is met name relevant op korte afstand van risicobronnen. Indien een (beperkt) kwetsbaar object wordt toegelaten binnen het invloedsgebied van een belangrijke risicobron, moet ook het groepsrisico worden verantwoord. Bovendien is het van belang om af te wegen in hoeverre nieuwe risicobronnen binnen een plangebied worden toegestaan.

Voor de beoordeling van een ruimtelijk plan moet voor externe veiligheid worden vastgesteld of het plangebied is gelegen binnen het invloedsgebied van specifieke risicovolle inrichtingen, relevante transportroutes voor het vervoer van gevaarlijke stoffen of relevante buisleidingen. Toetsingskaders zijn het "Besluit externe veiligheid inrichtingen”

(Bevi), het "Besluit externe veiligheid transportroutes" (Bevt) en het "Besluit externe veiligheid buisleidingen" (Bevb). Daarnaast zijn in het Vuurwerkbesluit en het Activiteitenbesluit milieubeheer veiligheidsafstanden genoemd die rond stationaire risicobronnen, niet zijnde een Bevi-inrichting, moeten worden aangehouden. Ook zijn in de beleidsvisie externe veiligheid van de gemeente ambities opgenomen over het al dan niet toelaten van risicovolle activiteiten.

In de omgeving van het plangebied zijn, op een zuidelijk gelegen gasleiding na, geen risicovolle activiteiten, zoals Bevi-activiteiten, aanwezig. De zuidelijk gelegen gasleiding betreft een gasleiding van Gasunie die op minimaal 60 meter afstand van de planlocatie verwijderd is. Derhalve ligt het plangebied niet in een risicozone. Het onderhavige plan voorziet zelf ook niet in het oprichten van een risicovol bedrijf.

Uitsnede risicokaart met ligging planlocatie

Geluid

Bij ruimtelijke ontwikkelingen dient er, op basis van de Wet geluidhinder, onderzocht te worden of er sprake is van geluidsoverlast, in het bijzonder in verband met verkeer, spoor of bedrijven.

Op locatie is sprake van een woonwinkel. In het kader van de Wet geluidhinder is geen sprake van een geluidgevoelig object. Voor de woonwinkel zelf geldt dat sprake is van een bedrijfsmatige activiteit. In de VNG publicatie ‘Bedrijven en Milieuzonering’ is de activiteit opgenomen onder detailhandel, waarvoor een richtafstand van 10 meter voor geluid is opgenomen.

In de omgeving van het plangebied is sprake van een aantal burgerwoningen. De meest nabijgelegen woningen van derden betreffen de woning aan de Van de Geerstraat 15 op circa 25 meter van het huidige bestemmingsvlak en de woning Parkstraat 2 op ca 80 meter van het huidige bestemmingsvlak. Ook na realisatie van het plan wordt voldaan aan de richtafstand van 10 meter tot nabijgelegen geluidgevoelige functies.

Indirecte hinder

Als gevolg van de voorgenomen ontwikkeling is sprake van een forse afname van het aantal voertuigenbewegingen van en naar de inrichting aan de Hoolweg 1. Derhalve neemt de geluidbelasting ten gevolge van verkeer af.

Gelet op vorenstaande vormt het aspect geluid geen belemmering voor onderhavig plan.

Geur

Met onderhavig planvoornemen wordt uitbreiding van de bestaande bedrijfslocatie aan Hoolweg 1 mogelijk gemaakt. Er is hierbij geen sprake van toevoeging van een geurgevoelig object.

Uitbreiding van de bestaande bedrijfslocatie leidt niet tot belemmeringen voor omliggende agrarische bedrijven. Het dichtstbijzijnde agrarisch bedrijf is op 500 meter afstand gelegen.

Gezien het feit dat andere geurgevoelige objecten naderbij het agrarisch bedrijf zijn gelegen, is onderhavige bedrijfslocatie niet het maatgevende geurgevoelige object.

Ten aanzien van de achtergrondbelasting kan op basis van de zeer beperkte aanwezigheid van veehouderijbedrijven in de directe omgeving worden gesteld dat sprake is van een acceptabel achtergrondsniveau voor geur. Het geuronderzoek uitgevoerd t.b.v.

het gemeentelijke geurbeleid onderschrijft dit.

Gelet op vorenstaande vormt het aspect geur geen belemmering voor onderhavig plan.

Luchtkwaliteit

In hoofdstuk 5, titel 5.2 van de Wet milieubeheer (hierna ook: Wmb), zijn de belangrijkste bepalingen inzake de luchtkwaliteit opgenomen. Dit hoofdstuk staat ook wel bekend als de

‘Wet luchtkwaliteit’. Het doel van titel 5.2 Wmb is om de mensen te beschermen tegen de negatieve gevolgen van luchtverontreiniging op hun gezondheid. In de wet- en regelgeving zijn de richtlijnen uit de Europese regelgeving opgenomen, waaraan voorgenomen ontwikkelingen dienen te voldoen.

Met onderhavig planvoornemen wordt het aantal verkeersbeweging van en naar de bedrijfslocatie verlaagd. Om deze reden leidt het planvoornemen tot een afname van de concentratie fijnstof en stikstofdioxide in de lucht ten opzichte van de huidige situatie. Het project is derhalve NIBM

Daarnaast geldt in het kader van het aspect luchtkwaliteit het Besluit gevoelige bestemmingen. Dit besluit is gericht op de beperking van de vestiging in de nabijheid van provinciale en rijkswegen van gevoelige bestemmingen, zoals gebouwen voor kinderopvang, scholen, verzorgings- of verpleegtehuizen. Dit besluit is om die reden niet op onderhavig bouwplan van toepassing.

Gelet op vorenstaande vormt het aspect luchtkwaliteit geen belemmeringen voor onderhavige planontwikkeling.

4.4 Natuur

Beschermde gebieden Natura 2000

Uit de kaarten van de gebiedendatabase op de website van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) blijkt dat het dichtstbijzijnde Natura 2000-gebied op ongeveer 800 meter afstand ten noorden van het plangebied ligt, zie onderstaand figuur.

Dit betreft het Natura 2000-gebied Rijntakken.

Ligging plangebied (rode stip) ten opzichte van het dichtstbijzijnde Natura 2000-gebied (geel) (bron:

http://www.synbiosys.alterra.nl/natura2000)

Uit de effectenindicator op de website van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) blijkt dat op het Natura 2000-gebied Rijntakken bij woningbouw mogelijk de volgende storingsfactoren optreden: oppervlakteverlies, versnippering, verontreiniging, verdroging, verstoring door geluid, verstoring door licht, verstoring door trilling en verstoring door beweging.

Doordat het plangebied buiten de Natura 2000-gebieden ligt, kunnen alleen effecten optreden als gevolg van externe werking. Dit betekent dat de storingsfactoren oppervlakteverlies en versnippering op voorhand zijn uit te sluiten. Gezien de afstand van het meest nabijgelegen Natura 2000-gebied tot het plangebied en de tussenliggende Rijnbandijk zijn ook de overige effecten op voorhand uit te sluiten.

Doordat het plangebied buiten de Natura 2000-gebieden ligt, kunnen alleen effecten optreden als gevolg van externe werking. Dit betekent dat de storingsfactoren oppervlakteverlies en versnippering op voorhand zijn uit te sluiten. Gezien de afstand van het meest nabijgelegen Natura 2000-gebied tot het plangebied en de tussenliggende Rijnbandijk zijn ook de overige effecten op voorhand uit te sluiten.