• No results found

Overzicht nieuwe functionaliteiten van PR18.09.07 tov. PR18.09.06

2.2 Web toepassing

2.2.3 Overzicht nieuwe functionaliteiten van PR18.09.07 tov. PR18.09.06

 Bugfixes:

o Voor mensen die in het buitenland wonen kon geen aanvraag gestart worden.

Nu kan dit wel als aan de andere voorwaarden voldaan is. (THAB-3190) 2.2.4 Historiek functionaliteiten vorige releases

2.2.4.1 Overzicht nieuwe functionaliteiten van PR18.09.06 tov. PR18.09.05

 Nieuwe functionaliteit:

o Omdat vanaf 2019 Uitgaande Grensarbeiders, EU-studenten en ambtenaren met een officiële aansluiting THAB moeten kunnen aanvragen, wordt de voorwaarde ‘aansluitplicht=verplicht’ vervangen door

‘aansluitplicht<>verboden’. In combinatie met THAB-2101 en omdat deze mensen tot 2019 nog aansluitplicht=verboden’ hebben, is het geen probleem om dit nu reeds aan te passen (THAB-3014)

 Bugfixes:

o Het wijzigen of tenietdoen van de stopzetting van gemigreerde dossiers leidde in specifieke omstandigheden nog steeds tot een fout (fix op THAB-3087) 2.2.4.2 Overzicht nieuwe functionaliteiten van PR18.09.05 tov. PR18.09.04-bis

 Nieuwe functionaliteit:

o Een persoon die verhuisde van Vlaanderen naar Brussel kon na de verhuis nog de rest van dat jaar een aanvraag indienen in E-thab. Dit wordt nu vermeden.

(THAB-2101)

o Het ZF kan een eerste aanvraag voor overleden persoon indienen (THAB-2101)

 Technische kaartjes:

o Wanneer volgende externe services niet bereikbaar zijn zal slechts een waarschuwing gegeven worden ipv een foutboodschap (in het monitor scherm): ACM login url, ACM logout url, CRAB Service (Cities),CRAB Service (Streets). Over ETHAB WS, DPAsyncService, DPSyncService moet nog geoordeeld worden. (THAB-2984)

 Bugfixes:

o Bug in de nieuwe functionaliteit 'alternatief D' waardoor een zorgkas steeds een foutboodschap krijgt bij het negatief beslissen van een herziening met 'medische score te laag'. (THAB-3118)

o Het wijzigen of tenietdoen van de stopzetting van gemigreerde dossiers leidde steeds tot een fout (THAB-3087)

o Bij het beslissen werden aanvragen aan een het verkeerde indexation record gekoppeld als de referentiedatum gelijk valt met de indexdatum. De

berekening van de bedragen is correct maar deze bug maakt dat bij een volgende indexering, deze aanvragen overgeslagen zullen worden. (THAB-3096)

2.2.4.3 Overzicht nieuwe functionaliteiten van PR18.09.04-bis tov. PR18.09.04

 Nieuwe functionaliteit:

o De gedeeltelijke en daardoor storende implementatie van THAB-2067 (in PR18.09.03 en PR18.09.04) is verwijderd.

 Bugfixes:

o De einddatum die werd toegekend bij het negatief beslissen over een

herziening, met als reden “Medische score te laag” viel een maand te laat (in PR18.09.04, THAB- 1457)

2.2.4.4 Overzicht nieuwe functionaliteiten van PR18.09.04 tov. PR18.09.03

 Nieuwe functionaliteit:

o Negatief beslissen (zonder berekend basisrecht) over een herziening, met als reden “Medische score te laag” (Alternatief D in de UC) (THAB- 1457)

 Technische kaartjes:

o THAB vraagt nu de gegevens bij Handiservice niet meer verder in de toekomst dan systeemdatum + 2 maand op. De gegevensverzameling liep anders vast bij de automatische herzieningen wegens aflopen vorige beslissing. (eTHAB-3031)

 Bugfixes:

o De gevallen met (meldingsdatum >= initiatiedatum) werden ten onrechte niet als tijdige meldingen beschouwd. (THAB- 3038)

o Bij herzieningen werden geen verwijlinteresten berekend. (THAB- 2916)

2.2.4.5 Overzicht nieuwe functionaliteiten van PR18.09.03 tov. PR18.09.02

 Nieuwe functionaliteit:

o LET OP: THAB-2067 is gedeeltelijk geïmplementeerd. Dit maakt dat knipperlicht “De startdatum van de medische inschaling verschilt van de refererentiedatum”

REFERENCE_DATE_NOT_EQUAL_TO_MEDICAL_ASSESSMENT_STARTDATE al dan niet terecht zou kunnen worden getoond bij de zorgkas/zorgfonds gebruikers o FOD SZ geeft nu de reden waarom de medische inschaling niet is kunnen

doorgaan en de bijhorende datums, door. Deze gegevens verschijnen in Deel 4, Deel 5, GS102 en GS105 (THAB-2783)

 Technische kaartjes:

o De interface van LB gaat veranderen. Hiervoor zijn technische aanpassingen nodig aan de kant van eThab om met LB te kunnen blijven communiceren..

(THAB- 3055)

2.2.4.6 Overzicht nieuwe functionaliteiten van PR18.09.02 tov. PR18.09.01

 Nieuwe functionaliteit:

o Bij het initiëren van een herziening ‘wijziging inkomsten’ kan nu via een nieuw invulveld aangegeven worden wat de reden van de wijziging inkomsten is.

Deze reden zal ook in de pushes verschijnen. (THAB-2869) o De VSB-medewerker kan zelf de medische inschaling van een

aanvraag/herziening aanmaken en invullen (aanpassen kan niet) . (THAB-2854)

o Vertrekkend van een lijst van INSZ van overleden personen kan het THAB-recht worden stopgezet (THAB- 2865)

 Bugfixes:

o Indien een zorgbehoevende een correctieve herziening raadpleegde, was geen enkel aanvraagtype aangevinkt in bol 1, omdat deze types niet vermeld werden (THAB- 2552)

o Telkens er een wijziging in 'persoonlijke gegevens' werd bewaard, werd opnieuw een aanvraag medische inschaling voor parkeerkaart verstuurd naar FODSZ. Dit had ook tot gevolg dat als de persoon een administratieve

herziening had, de wijziging in 'persoonlijke gegevens' niet werd bewaard.

(THAB- 1045)

2.2.4.7 Overzicht nieuwe functionaliteiten van PR18.09.01 tov. PR18.06.04

 Nieuwe functionaliteit:

o Indien IVTIT of wet 69 voordeliger is, wordt positief beslissen niet toegestaan.

(THAB-2729)

o Bij bepaalde types van herzieningen wordt afgedwongen dat datum feit =<

meldingsdatum =< initiatiedatum. Bij alle types wordt (datum feit >=

initiatiedatum) of (meldingsdatum >= initiatiedatum) altijd als een tijdige melding beschouwd. (THAB-2677)

o Bij 'Totaal bedrag geschonken geld en beleggingen’ kan nu ook 'oudste datum waarop geld en beleggingen werd geschonken' ingevuld worden. (THAB- 2219)

o De overlijdensmeldingen van LB worden verwerkt. Aanvragen van de overledene worden zonodig stopgezet op de overlijdensdatum. (THAB-34)

 Technische kaartjes:

o Alle XML informatie die Ethab verstuurt via dataflow / outgoingmessages moet gevalideerd worden bij creatie adhv de XSD. (THAB- 2561)

 Bugfixes:

o Technische fout bij consulteren bol 5 van aanvragen in status

OVERRIDDEN_WITH_ZERO omdat family_category = null als de voorafgaande aanvraag nog niet status BASIC_RIGHT_CALCULATED had. (THAB- 2889) o Knipperlicht moet enkel getoond worden in aanvragen/herzieningen waarbij

er in de aanvraag/herziening een vergoeding voor ongeval of schade onder vorm van kapitaal werd opgegeven. Knipperlicht moet niet getoond worden bij een herziening zonder vergoeding voor ongeval of schade op een aanvraag met een vergoeding voor ongeval of schade. (THAB-2066)

o Verbetering van vaste teksten (THAB-1398, THAB-1549, THAB-2907)

2.2.5 Beperkingen van de versie

De web toepassing is nog in ontwikkeling waardoor maar een deel van de functies aanwezig zijn en niet alles volledig afgewerkt is. Hieronder kan u een overzicht van de gekende

beperkingen terugvinden.

 Het basisrecht-scherm kan geconsulteerd worden als er nog geen basisrecht

berekend werd. In dat geval verschijnt de knop “Positief beslissen” niet. De opbouw van het scherm moet nog verder verfijnd worden in dergelijke gevallen.

 Correcties door de ZK/ZF van pensioen of beroepsinkomsten.

 Dashboard

 Verkoopwaarde of opbrengst van de afstand is niet voorhanden (via KSZ) bij verkopen of schenkingen.

 Als je een herziening aanmaakt, worden de manueel ingevulde gegevens van de vorige aanvraag/herziening niet gekopieerd naar (deel 3 van) de herziening die je aanmaakt. Zie er dus op toe dat in de herziening de manueel ingevulde gegevens in deel 3 van de vorige aanvraag/herziening die nog steeds actueel zijn, terug in deel 3 van de herziening opgenomen worden. Deze gegevens worden wel al overgenomen voor de herzieningen die automatisch opgemaakt worden op basis van aflopen vorige medische inschaling

 Overzicht beslissingen is niet beschikbaar wanneer een persoon enkel aanvragen heeft in status ‘REJECTED’

2.2.6 Aandachtspunten bij het gebruik door de zorgkas

Wijzigingen doorvoeren in editeermodus (correcties)

Je mag correcties doorvoeren in een dossier via editeermodus (potlood) maar je dient volgende werkwijze te hanteren:

 Als je in een dossier een correctie doorvoert, dan moet je -op de pagina van de correctie- onderaan op ‘volgende’ klikken. Vervolgens mag je naar het einde van deel 3 gaan. Daar moet je op de knop ‘corrigeer aanvraag’ klikken. Let erop dat je een bevestigingsboodschap “Correcties werden succesvol doorgegeven” krijgt.

 Als je werkt in Internet Explorer en een bedrag wenst te corrigeren, gebruik dan niet het kruisje maar verwijder via de backspace toets het bedrag. Zoniet zal de correctie niet doorgevoerd worden. (THAB-1471)

 Na het doorvoeren van correcties worden alle externe gegevens van het dossier vernieuwd. Na de vernieuwing wordt het basisrecht opnieuw berekend (enkel als ook de indicatiestelling er is). Let erop dat je de verversing van de gegevensstromen ook in de schermen ziet.

Beslissen

 Controleer bij iedere aanvraag of de persoon niet binnen de 3 maanden verhuisd is uit Brussel of Wallonië. Zo ja, kan de zorgkas nu nog (in de FOD SZ-applicatie) nakijken of persoon een THAB had in Brussel of Wallonië. Is dit zo, dan moet de zorgkas voor het beslissen de aanvraagdatum eerst wijzigen naar de datum van verhuis. Opmerking: sinds versie PR18.06.01 doet de ethab dit zelf (THAB-516)

Varia:

 Controleer bij elk dossier of de bezittingen van onroerende goederen kloppen aan de hand van het eerste blok in de PDF consult immo:

- Soms wordt in ethab eenzelfde bezit onterecht tweemaal getoond en aangerekend, dan moet je 1 lijn schrappen.

2.3 Gekende bugs

JIRA Samenvatting Priority Impact