• No results found

Dinsdag 24/11/2020 om 15u in het restaurant Verslag:

*Bespreking opmerkingen verslag vorige gebruikersraad 08/09/2020

- Vuil bestek/ borden/ plateaus: nog steeds vuil, aanslag blijft. Verschillende bewoners geven aan dat ze deze zelf afwassen.

- Tijdens de vorige bewonersraad waren een aantal bewoners van mening dat de overgangen van het infokanaal te snel op elkaar volgden. De snelheid is ondertussen beter maar de bewoners ondervinden vaak storing.

- Een bewoner die slechtziend is, meldde dat ze moeilijkheden ondervond om het zakje van haar medicatie open te doen. Dit werd doorgegeven aan het zorgteam. De bewoner zegt dat het zakje nu steeds door het zorgpersoneel wordt open gedaan.

- In de vorige bewonersraad gaven enkele bewoners van de Pelikaan aan dat er soms eten tekort is voor de bewoners die als laatste bediend worden. Er wordt meer besteld en er is nu voldoende voor iedereen.

* Algemene mededelingen:

• Er is recent een nieuwe kok gestart. De bewoners merken geen verschil op, het eten is goed. Ze zijn dus zeer tevreden.

• Er wordt aan de bewoners gevraagd om de flat te verlaten tijdens het poetsen. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de bewoners en om de coronamaatregelingen te respecteren. Daarnaast is het voor de poetsvrouwen eenvoudiger om de flat grondig te poetsen.

• Vanuit de directie is er de beslissing genomen om het aantal activiteiten voor de bewoners van de assistentiewoningen af te bouwen en meer te laten draaien op de vrijwilligers. Momenteel worden er verschillende activiteiten opgenomen door

ergotherapeuten maar deze zullen meer ingezet worden in het woonzorgcentrum.

Daarnaast werd er bij de laatste activiteiten opgemerkt dat er minder waardering kwam vanuit de bewoners naar het personeel toe.

* Bespreking huidige coronamaatregelen

- Momenteel wordt er geen bezoek toegelaten in de assistentiewoningen. Op elke weekdag is er bezoek mogelijk door een vaste bezoeker in de polyvalente ruimte onder toezicht van een personeelslid tussen 14u en 17u. Op dinsdag kan er bezoek op afspraak geregeld worden tussen 17u en 19u in de polyvalente ruimte. De vaste bezoeker kan om de 14 dagen gewijzigd worden.

- Bezoek moet zich verplicht registreren bij het toezichthoudende personeelslid, de handhygiëne toepassen en temperatuur laten nemen. Wanneer de temperatuur hoger is dan 37,5° wordt gevraagd aan het bezoek om de residentie te verlaten en niet op bezoek te komen.

- Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf het ogenblik dat het bezoek op het terrein van de residentie komt tot op het moment ze de residentie verlaten. De

bewoners moeten ook een mondmasker dragen bij het bezoekmoment. Daarnaast wordt er steeds gevraagd om voldoende afstand te houden.

- De tearoom is enkel open voor de bewoners en niet voor de bezoekers.

- Het personeel/ directie mag iemand aanspreken op niet naleven van de regels of mag toegang tot de residentie ontzeggen na herhaaldelijke waarschuwingen.

- De bewoner mag de residentie enkel verlaten voor medische afspraken en essentiële boodschappen. Sommige bewoners maken hier misbruik van om naar buiten te gaan.

De cijfers zijn nog steeds problematisch en het risico op besmetting blijft hoog. Er wordt gevraagd aan de bewoners om niet elke dag naar de winkel te gaan maar bijvoorbeeld één keer per week. Het is belangrijk om allen onze

verantwoordelijkheid te blijven opnemen.

- De directie heeft beslist om op kerstavond en oudejaarsavond geen bezoek toe te staan in de assistentiewoningen. Daarnaast mogen de bewoners ook niet bij hun familie gaan vieren.

- Tijdens de feestdagen geldt de huidige bezoekersregeling. Op kerstmis en nieuwjaar zelf zal er mogelijkheid zijn om bezoek te ontvangen in de polyvalente ruimte onder toezicht. De directie zal op kerstmis en nieuwjaar aanwezig zijn om het bezoek in goede banen te leiden en vragen te beantwoorden. Hoe het bezoek exact georganiseerd wordt, zal intern nog besproken worden. Er zal hier tijdig over gecommuniceerd worden met de bewoners en hun familie via mail.

- Het kerstdiner en nieuwjaarsdiner zal ondanks de coronamaatregelen toch doorgaan.

Dit zal helaas enkel mogelijk zijn voor de bewoners, bezoekers/familieleden worden niet toegestaan. De bewoners kunnen zich inschrijven voor het diner om op deze manier de feestdagen in groep te kunnen doorbrengen. Het inschrijvingsformulier zal begin december worden verspreid onder de bewoners.

- De bewoners die hun feestmaaltijd zelf bereiden of zouden bestellen, kunnen uiteraard tijdens de feestdagen naar de winkel gaan. Dit zijn immers essentiële boodschappen.

- Een aantal bewoners geven aan dat er in het weekend te weinig permanentie is aan de receptie. Momenteel is er in het weekend iemand aanwezig in de voormiddag, men vraagt of er uitbreiding mogelijk is naar de namiddag.

*Bespreking algemene werking GAW:

• Verpleging en verzorging:

- De aanwezige bewoners zijn tevreden tot zeer tevreden over de verzorging van het personeel dat zowel overdag als tijdens de nacht werkt.

- Over het algemeen is er een tevredenheid bij de bewoners over de snelheid waarop de beloproepen worden beantwoord. Ze geven aan dat ze niet lang moeten

wachten.

- De bewoners zijn tevreden over het wekelijks bad of douchemoment. Eén bewoner was minder tevreden over het wekelijks bad van een stagiair. Dit wordt nagegaan.

Men moet wel in acht nemen dat stagiairs nog in een leerproces zitten.

- De aanwezige bewoners zijn tevreden over de medicatiebedeling. Alles verloopt vlot en er werden geen fouten gemeld.

• Onderhoud kamers en gemeenschappelijke ruimten:

- De bewoners zijn tevreden over de vaste poetsvrouwen van onze residentie, ze poetsen de woning grondig.

- Een bewoner vertelde dat haar poetsvrouw 3 weken niet is gekomen. Dit wordt nagekeken.

- Enkele bewoners vroegen zich af of de externe poetsvrouwen momenteel mogen komen door de coronamaatregelen. Er werd aan de bewoners meegedeeld dat externe diensten zoals gezinszorg en poetshulp mogen blijven komen. Familieleden die normaal de assistentiewoning komen poetsen, worden momenteel niet toegelaten.

De bewoners kunnen tijdelijk een beroep doen op onze poetsvrouwen of een externe dienst als zij dit wensen.

- Verschillende aanwezige bewoners geven aan dat er beter gecommuniceerd moet worden naar de bewoners toe als hun poetsvrouw niet kan komen door

omstandigheden. Dit wordt volgens hen soms vergeten.

• Maaltijden:

- De aanwezige bewoners zijn tevreden over de maaltijden. Er is voldoende variatie.

- De soep wordt als heel lekker bevonden.

- De aanwezige bewoners geven aan dat de temperatuur van het middagmaal veel beter is. Het vast personeel sluit steeds de deksels goed waardoor het voldoende warm blijft bij de bewoners die als laatste bediend worden.

- De groenten zijn volgens de meesten niet altijd voldoende gaar, een langere kooktijd zou beter zijn. Onlangs werd er bijvoorbeeld bloemkool geserveerd en de stam was ongaar.

- Meerdere bewoners vonden de koude schotel afgelopen zaterdagavond minder goed. Er was weinig beleg en groenten, sommige salade was bruin.

- Een aantal bewoners vonden dat de bloedworst te droog was.

- Er werden geen opmerkingen over de frieten en kroketten gegeven. Het personeel gaat halverwege de toer om verse waardoor ze minder slap zijn.

- In de Pelikaan werdne er de laatste weken geen tekorten meer vastgesteld voor de bewoners die als laatste bediend worden. Er wordt meer besteld en iedereen krijgt voldoende.

- Er werden geen suggesties voor het middagmaal gegeven. Iedereen is tevreden.

- Suggesties voor charcuterie: gehakt, hoofdvlees, kaas

• Was:

- Er zijn geen aanwezige bewoners die gebruik maken van de wasserij. Een aantal bewoners hebben in het verleden beroep gedaan op de wasserij Dumoulin maar zijn overgestapt naar een ander systeem omdat ze niet tevreden waren.

• Kiné:

- Iedereen is tevreden over de kinesisten.

• Pedicure:

- De bewoners zijn tevreden over de pedicure.

• Kapster:

- De bewoners evalueren de diensten van de kapster als positief.

• Facturatie:

- Hier zijn geen opmerkingen over. Als er problemen zijn, zullen de bewoners dit melden.

• Receptie:

- De receptie en sociale dienst worden positief bevonden. De bewoners zijn tevreden en zouden niet zonder deze diensten kunnen.

• Personeel:

- De bewoners zijn hier positief over, iedereen is vriendelijk

• Herstellingen:

- Een aantal gemelde tekorten werden ondertussen verholpen.

• Ergo en animatie:

Muziek en verwennamiddag Goed

Welnessmiddag Goed

Bibliotheek op wielen Weinig mensen maken hier gebruik van Borrel en serienamiddag Goed

Eenmalige activiteiten

Uitstap boerderij Goed, voor herhaling vatbaar

Brunch Heel goed

Mosselfestijn Heel goed

Middag gezelschapsspelen Goed, zeker sjoelbakken

Modeshow Monitex Goed

Boswandeling Goed

Het frietkraam Minder tevreden, een aantal bewoners geven aan dat ze hier niet meer aan zullen deelnemen. De frieten waren koud en het duurde te lang.

De wekelijkse en maandelijkse wederkerende activiteiten worden positief geëvalueerd.

-De bijeenkomst is beëindigd om 16u35 -Volgende gebruikersraad: 9 februari 2021

GERELATEERDE DOCUMENTEN