• No results found

Formele deelnemingsvoorwaarden 5

3 Takenpakket

4.1 Formele deelnemingsvoorwaarden 5

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan onderstaande voorwaarden:

• Je hebt, op datum van indiensttreding, minimaal 6 maanden functierelevante beroepservaring

1 in onderhoud aan gebouwen (kleine herstellingen) of groenonderhoud

Je hebt minimaal 6 maanden functierelevante beroepservaring met betrekking tot EN toezichtstaken.

- Je bent vlot in de omgang en blijft klantvriendelijk, ook in stresserende situaties.

Je kunt deelnemen via horizontale mobiliteit als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan de volgende voorwaarde:

Je werkt contractueel bij de diensten van de Vlaamse overheid in een betrekking met een salarisschaal of geldelijke loopbaan die overeenstemt met dezelfde of een hogere rang als deze van de vacante functie.

Ook wie solliciteert via de horizontale mobiliteit, moet beschikken over de vereiste relevante werkervaring.

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden kun je contact opnemen met Sylvie Van der Beken, wervingen@sport.vlaanderen, 02 209 46 71.

4.2 COMPETENTIES

Technische competenties 1. Vaktechnische kennis

- praktische kennis van de eigen specialisatie

- zeer goede kennis van de reglementen en procedures verbonden aan de eigen specialisatie - praktische kennis van werk-, sport- en veiligheidsmateriaal

- praktische kennis van veilige en ergonomisch verantwoorde werkmethodes - kennis van de structuur en werking van het centrum en Sport Vlaanderen

1 Enkel werkervaringen onderhevig aan het RSZ stelsel worden meegenomen bij het bepalen van de beroepservaring. Onbetaalde stages beantwoorden hier niet aan.

2. Informaticakennis

- kennis van het werken met een kassasysteem - beperkte kennis computer

Persoonsgebonden competenties

• Verantwoordelijkheid nemen

Handelen in overeenstemming met de belangen, waarden en normen van de organisatie.

Niveau 1 – Neemt verantwoordelijkheid voor zijn werk.

- accepteert de doelen, waarden en normen van de organisatie en gedraagt zich ernaar - respecteert geldende afspraken, regels, procedures en werkwijzen

- doet wat hij zegt, komt afspraken en beloften na

- is aanspreekbaar op zijn acties (komt voor fouten uit, staat open voor feedback) - reageert correct en loyaal als anderen kritiek uiten op zijn werk, entiteit of organisatie

• Flexibiliteit

Zijn werkwijze, aanpak of stijl veranderen om doelen te bereiken. In verschillende situaties of ten aanzien van verschillende personen op een efficiënte wijze zijn gedrag kunnen aanpassen.

Niveau 1 – Past zijn aanpak of gedrag aan als de concrete situatie dat vereist.

- schakelt gemakkelijk tussen verschillende werkzaamheden

- handelt doelmatig en effectief bij tijdsdruk, wijzigende prioriteiten, nieuwe gegevens, dringende vragen of behoeften

- is bereid taken uit te voeren die niet tot het normale pakket behoren, als de omstandigheden dat vereisen

- zoekt tijdig een alternatieve oplossing of aanpak als blijkt dat de gekozen aanpak niet geschikt is - staat open voor andere werkwijzen en is bereid zijn aanpak bij te stellen

• Samenwerken

Een bijdrage leveren aan een gezamenlijk resultaat in een team of project, ook als dat niet meteen van persoonlijk belang is.

Niveau 1 – Informeert, pleegt overleg en werkt mee.

- stemt zijn inbreng/prioriteiten/aanpak af op de behoeften van de groep - deelt kennis, informatie en ervaringen en vraagt anderen naar hun mening - biedt hulp aan bij problemen, ook al valt de taak niet onder zijn opdracht - houdt rekening met de gevoeligheden en met de verscheidenheid van mensen

- draagt bij aan een positieve werksfeer en teamgeest (toont enthousiasme, geeft complimenten, …)

• Klantgerichtheid

Wensen en behoeften van de belanghebbenden binnen en buiten de organisatie onderkennen en adequaat op reageren.

Niveau 1 – Reageert vriendelijk, adequaat en correct op vragen van belanghebbenden.

- helpt anderen op een beleefde en vriendelijke wijze voort

- neemt vragen van klanten (intern en extern) ernstig en reageert er gepast op

- onderneemt concrete acties om de problemen en klachten van klanten op een adequate manier op te lossen

- zet zich in om, rekening houdend met de bestaande procedures en planning, de wensen en behoeften van belanghebbenden te vervullen en zelfs te overtreffen

- gaat expliciet na of de klant tevreden is met de aangeboden oplossing en dienstverlening

• Initiatief

Kansen onderkennen en uit eigen beweging acties voorstellen of ondernemen.

Niveau 1 – Neemt het initiatief om binnen zijn takendomein acties te initiëren (reactief en ad hoc).

- doet eerst zelf al het mogelijke om een probleem op te lossen alvorens de hulp van anderen in te roepen - onderneemt uit eigen beweging gerichte acties om concrete problemen op te lossen

- gaat uit zichzelf achter informatie aan - ziet werk liggen en gaat over tot actie - grijpt de kansen die zich aandienen

• Zorgvuldigheid

Handelen met aandacht voor kwaliteit en gericht op het voorkomen van fouten.

Niveau 1 – Levert met oog voor detail correct werk af.

- gaat zorgvuldig en precies om met informatie en materiaal - houdt zijn werk overzichtelijk en inzichtelijk, ook voor anderen

- blijft aandachtig bij routineuze of repetitieve taken en voert ze foutloos uit - controleert zijn werk op juistheid en volledigheid

- merkt fouten en onnauwkeurigheden in de beschikbare informatie op, met het oog op het aanbrengen van correcties

Bijkomende informatie over de persoonsgebonden competenties bij de Vlaamse overheid vind je op https://www.vlaanderen.be/nl/publicaties/detail/competentiewoordenboek-vlaamse-overheid.

Bijkomende voorwaarden en verwachtingen

• Je bent bereid tot avond – en weekendwerk.

4.3 TOELATINGSVOORWAARDEN

Op de datum van aanwerving moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

1. Je hebt een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking;

2. Je beschikt over een blanco uittreksel uit het strafregister, model 2.

3. Je geniet de burgerlijke en politieke rechten;

4. Je bent geslaagd voor de selectieprocedure.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het diverse Vlaanderen van morgen.

5 AANBOD

• Je krijgt een contract van onbepaalde duur.

• Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.

• Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.

• Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar.

Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.

• Geen fan van files? Bij de Vlaamse overheid kan je rekenen op gratis openbaar vervoer van en naar je werk of een fietsvergoeding voor je woon-werkverkeer.

• Je kan je gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van je gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.

• Je hebt recht op een aanvullend pensioen, ook wel ‘tweede pijler’ genoemd, volledig betaald door de werkgever. Je hoeft dus zelf niets bij te dragen.

• Je ontvangt maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag. 5,91 euro wordt door de werkgever betaald, 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon.

• Je wordt verloond in de salarisschaal die gekoppeld is aan de graad van assistent (rang D1, salarisschaal D111). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten. Je aanvangssalaris is minimaal 1880,28 euro (brutomaandsalaris, aangepast aan de huidige index), reglementaire toelagen niet inbegrepen. Op www.werkenvoorvlaanderen.be/salarissimulator kun je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.

• Je eerste 4 maanden vormen een inwerkperiode.

• Als je solliciteert via horizontale mobiliteit, moet je de functie ten laatste drie maanden na datum van de selectiebeslissing opnemen

• Deze selectieprocedure verloopt via een objectief wervingssysteem. Het slagen ervoor kan later toegang geven tot het meedingen naar een statutaire bevorderingsfunctie of naar een statutaire functie via de horizontale mobiliteit.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?

www.werkenvoorvlaanderen.be

GERELATEERDE DOCUMENTEN