• No results found

Al onze vrijwilligers

Wij prijzen onszelf elke dag gelukkig met alle vrijwilligers die zich inzetten voor Fier. Wij willen alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

Nationale Postcode Loterij

Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM)

van Fier strijdt tegen mensenhandel in Nederland. In 2016 is het CKM vaste beneficiënt geworden van de Nationale Postco-de Loterij. Wat een enorme erkenning en waarPostco-dering voor het belangrijke werk van het CKM! Dankzij de steun van de Nati-onale Postcode Loterij heeft het CKM ook in 2020 weer veel kunnen betekenen in de strijd tegen mensenhandel. En dank-zij een eenmalige extra bijdrage van de loterij konden wij de tweede Veilige Veste in Capelle aan den IJssel realiseren.

Adessium Foundation

De Adessium Foundation leverde een belangrijke bijdrage aan het programma Systemic Change van het Centrum tegen Kin-derhandel en Mensenhandel (CKM) van Fier in de strijd tegen seksuele uitbuiting van minderjarige kinderen in Nederland.

Ook maken zij het project Onzichtbare Kinderen mogelijk. Een project gericht op de allerkleinsten in geweldsituaties, van on-geboren baby’s tot kinderen van zeven jaar. Er wordt onderzoek gedaan en er worden interventies ontwikkeld en lobby gevoerd.

Oranje Fonds

Op 1 januari 2020 ging het derde jaar van start van het vier-jarige programma ‘Meedoen, samen uit de armoede’, een programma van het Oranje Fonds. We doen met de sociale ondernemingen Blooming Bakery en het L.A.P. Atelier mee aan dit programma.

Stichting Kinderpostzegels Nederland

Dankzij de bijdrage van Kinderpostzegels konden wij in Capelle aan den IJssel een aantal kindvriendelijke ruimtes in-richten. Het gaat hierbij om een tuin met speeltoestellen en een chillplek, een serre en ook een binnenruimte waar ge-speeld kan worden. Ook is er een therapieruimte voor kinde-ren en gezinnen gemaakt en zijn er plekken gecreëerd waar kinderen zich even terug kunnen trekken om tot rust te ko-men. Deze ruimtes zullen in het voorjaar van 2021 in gebruik genomen worden.

Voor het mogelijk maken van de bouw en inrichting van onze Veilige Veste Capelle aan den IJssel:

Stichting Kinderpostzegels, Sint Laurensfonds, Stichting Dura Charity Foundation, Dura Vermeer, Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Rotterdams Vrouwenfonds, Stichting Boschuysen, Stichting Elise Mathilde Fonds, Van Cappellen Stichting, Konferen-tie Nederlandse Religieuzen, Stichting Physico, Stichting Zonnige Jeugd, Stichting Sociaal-Medische Hulp, Stich-ting Kinderfonds van Dusseldorp, StichStich-ting Bevordering van Volkskracht, Soroptimistclub Rotterdam, Zonta Rotter-dam, Zonta Rotterdam aan de Maas, Stichting Weeshuis der Doopsgezinden, Stichting Steunfonds Jeugdbescherming Rotterdam, Stichting Kinderzorg Den Haag-Rotterdam, Sor-optimistclub Voorne Putten en Rozenburg, SorSor-optimistclub Goeree-Overflakkee, Stichting Bevordering Maatschappelijke Dienstverlening Rotterdam, Avinty, Stichting van Zinloos Ge-weld naar Zinvol Gedrag, Christine Bader Stichting Irene Kin-derZiekenhuis, Dirk Bos Fonds, Stafford Capital Partners, De Groot Fonds, Hélène de Montigny Stichting, The Body Shop, Soroptimisten Rotterdam, Ikea Barendrecht.

Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis. Een initia-tief van Augeo Foudation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind:

Middelen om het schoolprogramma te kunnen volgen en (digitaal) contact te kunnen hebben met vrienden

Spelletjes en spelmateriaal (voor binnen en buiten)

In de zomervakantie financiële steun voor de Summer-Art-School

Stichting voor de bevordering van Volkskracht

Donatie uit het corona noodfonds van Stichting voor de be-vordering van Volkskracht voor het aanschaffen van laptops ten behoeve van schoolwerk voor onze cliënten in Rotterdam.

DANKBAAR

Rabobank Foundation

Rabobank Foundation steunde ook in 2020 onze sociale on-derneming Blooming Bakery. Dit jaar niet alleen met finan- ciële steun, maar ook door de inzet van een externe adviseur.

Stichting DOEN

Stichting DOEN steunt Blooming Bakery in Rotterdam-Rijn-mond.

Het Kansfonds

Het Kansfonds steunde ook in 2020 onze sociale onderne-ming L.A.P. Atelier.

A House of Happiness

Wij bedanken ook A House of Happiness als inspirerende partner van het L.A.P. Atelier. En dank voor het mooie bedrag dat is opgehaald tijdens het 100-jarige bestaan van A House of Happiness.

MIJOU

MIJOU blijmakers is een initiatief van JADOE geschenken-makers. Fier was ook in 2020 een van de goede doelen waar MIJOU aan heeft bijgedragen. De prachtige opbrengst is naar onze sociale ondernemingen gegaan.

Aan alle bedrijven die het mogelijk maken dat onze cliën-ten werkervaring opdoen:

Kruidvat, Sloobest, Brasserie Spiegelaar, Nieuw Mellens, Fi-desta het Vissershus, Gastouder Klavertje Vier, Brownies en Downies, Eten in de Molen, A House of Happiness

Summer-Art-School

De Summer-Art School werd mogelijk gemaakt door: Stich-ting het Old Burger Weeshuis, de Fokko Pompstra StichStich-ting Crisisfonds voor kwetsbare kinderen en Zontavrouwen Rot-terdam en Zontavrouwen RotRot-terdam aan de Maas.

Fonds Kinderhulp

Afgelopen jaar hebben we meerdere kinderen en jongeren die opgroeien in armoede kunnen helpen dankzij Fonds Kin-derhulp! Ook hebben de kinderen een sinterklaascadeau ge-kregen dankzij de Actie Pepernoot.

Vitus Stichting

Voor het mooie bedrag dat ze jaarlijks ter beschikking stellen voor reiskosten, zodat ouders bij systeemgesprekken kunnen zijn en jongeren op verlof kunnen. Daarnaast maken ze het be-halen van een zwemdiploma mogelijk voor cliënten van Fier.

Linda Foundation

Voor het ondersteunen van gezinnen, moeders en kinderen met cadeaubonnen van winkels als Albert Heijn en HEMA.

Samenwerking Noodfonds Fonds Slachtofferhulp Voor het bijstaan van slachtoffers in nood in de vorm van een uitkering in geld, natura of expertise.

Stichting Urgente Noden

Voor het beroep dat we op hen kunnen doen voor cliënten die het financieel moeilijk hebben.

Alle kerken en diaconieën die ons werk in 2020 steunden met een mooie gift.

Betsy Perk-Opleidingsfonds

Voor de financiële ondersteuning van de studiekosten van een cliënte voor haar mbo studie.

Janivo

Voor hun bijdrage aan het programma Systemic Change van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel, waar-mee ze een bijdrage leveren aan het tegengaan van seksuele uitbuiting van minderjarige kinderen in Nederland.

Stichting Hubertine

Voor hun jaarlijkse bijdrage waarmee we cliënten kunnen helpen die zelf niet voldoende geld hebben om medische kosten te betalen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een tandarts.

Het Troostdekentje-Gelderland en omstreken

Dank voor de prachtig gehaakte dekentjes en knuffels voor onze cliënten.

Hartverwarmende acties en campagnes:

Body Shop: in het voorjaar 2020 donatieprogramma maandverband en eind van het jaar 2020 de kerstcam-pagne ‘come together act together’.

Wibra Cammingaburen Leeuwarden, sinterklaas-snoep-goed.

Particuliere sinterklaasactie van twee inwoners uit Leeu-warden.

Taartenactie door serviceclubs om Blooming Bake-ry tijdens de coronacrisis in productie te houden: Sor-optimistclub Friesland Zuidwesthoek (initiatiefnemer) Soroptimisclub Zuid West Friesland; Soroptimistclub Leeuwarden Noorderlicht, Soroptimisten Voorne-Putten / Rozenburg en Zontavrouwen Rotterdam.

Bugaboo donaties kinderwagens.

Soap Treatment Store.

Post-Plaza Hotel & Grand Café donatie spreien en bedrokjes.

Vakmedianet doneerde advertentieruimte voor het be-strijden van de coronacrisis. In het najaar 2020 adverten-ties in vakbladen en online campagne ten behoeven van L.A.P. Atelier en het maken van mondkapjes.

Social Enterprise NL bood gratis online advies om de so-ciale ondernemingen ‘in de lucht te houden’ tijdens de coronacrisis

Giving Tree van Microsoft. Vanwege corona was het in

2020 een digitale actie. In totaal hebben 162 kinderen bij Fier hun wenslijstje in de boom kunnen hangen. De medewerkers van Microsoft hebben uit de wensenlijstjes cadeaus gekocht voor de kinderen van Fier.

Bakkerswereld voor de steun aan Blooming Bakery tij-dens de coronacrisis door o.a. gratis beschikbaar stellen van machines.

Tijdens de campagne ‘Orange the World’ hebben de Zon-tavrouwen Rotterdam en Rotterdam aan de Maas aan ac-tie uitgezet met ‘een tikkie tegen geweld voor Fier’ en dat leverde weer een mooi bedrag op.

Stichting Fonds voor Cultuurparticipatie

In samenwerking met een aantal kunstenaars, het Fries Mu-seum en andere culturele instellingen in Friesland wilde Fier in het najaar van 2020 de 10-daagse ‘Kunst is dichterbij dan je denkt’ organiseren. In deze 10-daagse trekken kunstenaars tien dagen met onze jongens en meiden op. Workshops, be-zoeken aan voorstellingen of exposities en eigen presentaties zijn de belangrijkste ingrediënten van deze 10-daagse. Helaas is dit programma vanwege de coronacrisis verplaatst naar 2021.

Tenslotte bedanken wij

Stichting serviceprojecten.nl, Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving, Universiteit voor Humanistiek, Stichting SIDN Fonds, Stichting Het Klaarkampster Weeshuis, Stich-ting Het Diakonessenhuis, StichStich-ting Femme van der Schaaf, Yspeert Advocaten, Impulse Info Systems, Sips Consulting, De Kleine Keizerin, Koor Wijnjewoude.

ZORGFUNCTIE

LANDELIJKE CONTRACTEN

VNG Landelijk Transitie Arrangement Jeugd (LTA)

Centrumgemeente Leeuwarden Specialistische Vrouwenopvang Centrumgemeente Rotterdam Opvang slachtoffers mensenhandel en

multiproblematiek

NCTV Landelijk Steunpunt Extremisme

Ministerie van SoZaWe Landelijk Steunpunt Extremisme REGIONALE CONTRACTEN

Centrumgemeente Leeuwarden Centrum Seksueel Geweld

DUUP / Uitstapprogramma’s Prostituees Sociaal Domein Fryslân Hoog Specialistische Jeugdhulp

Specialistische Jeugdhulp Beschermd Wonen

Decentralisatie Uitkering Vrouwenopvang Centrumgemeente Rotterdam Crisisopvang Huiselijk Geweld

WMO

RIGG Groningen Jeugdhulp

Gemeente Alkmaar Jeugdhulp

Gemeente Amsterdam Jeugdhulp

Zorgkantoor Friesland WLZ

Zorgkantoor Rotterdam-Rijnmond WLZ LOKALE EN SUB-REGIONALE CONTRACTEN Dienst Noordwest Fryslân WMO

Noardeast Fryslân WMO

Smallingerland WMO

Sudwest Fryslân WMO

Gemeente Heerenveen WMO

Gemeente Achtkarspelen &

Tytsjerksteradiel

WMO

ZORGVERZEKERINGEN

Regeling Medische Zorg Asielzoekers Specialistische GGZ Begeleiding Beschermd Wonen

De Friesland / Achmea Specialistische GGZ - ambulant Specialistische GGZ - klinisch

VGZ Specialistische GGZ - ambulant

Specialistische GGZ - klinisch

Menzis Specialistische GGZ - ambulant

Specialistische GGZ - klinisch

CZ Specialistische GGZ - ambulant

Specialistische GGZ - klinisch

Caresq Specialistische GGZ - ambulant

Specialistische GGZ - klinisch

ENO Specialistische GGZ - ambulant

Specialistische GGZ - klinisch Zorg en Zekerheid Specialistische GGZ - ambulant

Specialistische GGZ - klinisch

ONVZ Specialistische GGZ - ambulant

Specialistische GGZ - klinisch

ASR Specialistische GGZ - ambulant

Specialistische GGZ - klinisch

DSW Specialistische GGZ - ambulant

Specialistische GGZ - klinisch

CAK Subsidieregeling onverzekerbare vreemdelingen

t.b.v. ambulante en klinische GGZ

FINANCIERS

EXPERTISEFUNCTIE

CENTRUM TEGEN KINDERHANDEL EN MENSENHANDEL Adessium Foundation

Janivo

Nationale Postcode Loterij Politie

SIDN Fonds Stichting Porticus ONDERZOEKSGROEP ZonMW

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport FUTURE FACTORY

A House of Happiness Appeltjes van Oranje Kansfonds

Mijou Oranje Fonds

Rabobank Foundation Soroptimist

Start Foundation Stichting Doen Subsidie van Ommeren Zonta

LANDELIJK STEUNPUNT EXTREMISME ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum Ministerie van Justitie en Veiligheid

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

CHAT MET FIER Gemeente Den Haag Gemeente Rotterdam

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Zorginstituut Nederland

FIER ACADEMY

Nederlandse Zorgautoriteit

JAARREKENING