• No results found

Individual

* Belangrijk bij ondernemen is dat je ook echt in je eigen product gelooft.

* Wil niet aan andermans ideeën meer werken die misschien helemaal niet zo goed zijn maar wil aan zijn eigen ideeën werken. Vind het belangrijk dat dingen zelf bepaald kunnen worden.

* Het gemak dienen van de mens was onderwerp van participant E zijn studie. Daar leer je hoe je het gemak kan vergroten van consumenten.

* Studie sluit goed aan bij het bedrijf

* Was nog student toen participant E met zijn bedrijf begon. 23 jaar. * Had nog geen ervaring met ondernemen

* Komt uit een ondernemersfamilie

* Bedrijf van de familie sluit niet aan bij het bedrijf. Scheepvaart.

* Geen ervaring met ondernemen maar wel het netwerk en ondernemende familie * Groot netwerk is belangrijk. Dit is iets wat participant E heeft.

* Heeft veel coaching gehad van ondernemers Firm

* Hebben een platte organisatie structuur.

* Heeft afstudeerders en stagiaires in dienst die onderzoek deden.

* Werken vooral met jonge mensen omdat die goed op de hoogte zijn van applicatie en mobiel. * Het is belangrijk dat werknemers gedreven zijn. Veel belangrijker dan opleiding.

* Hebben veel trainingen en workshop voor de werknemers om op de hoogte te blijven van alles. * Organiseren één keer in de twee maanden social clubs waarbij iedereen met ideeën kan komen en meningen kan uiten.

* Door social club blijven de werknemers gemotiveerd en op de hoogte van wat er speelt.

* Een bekende bank heeft een aandeel van 80%. Het bedrijf is wel een aparte BV. bleven. Dit vonden ze belangrijk zodat snel beslissingen genomen konden worden.

Offering

* Is het bedrijf gestart om een probleem om te lossen , om mensen te helpen, dat geeft een kick. * Hebben een demo versie gemaakt en zijn daarmee naar investeerders gestapt.

* Wat het bedrijf uniek maakt is dat het veel locaties heeft aangesloten. Die locaties kunnen andere app ontwikkelaars niet zomaar aansluiten. De koppelingen zijn belangrijk.

* Ze hebben geen patent omdat de bestaande software combineren. Het voordeel van het bedrijf is dat ze heel erg voorlopen op anderen en dat ze een goede strategie hanteren.

* Hebben een platform. Belangrijk is om veel mensen en ondernemers op dit platform te hebben om het te laten slagen.

* Doelgroep focus zijn de early-adopters. Studenten, 18-34 jaar.

* Het bedrijf kan een erg groot publiek aanspreken. Het een grote mogelijke user groep. Offer development

* Ontstaan door inefficiëntie, kon sneller en makkelijker allemaal

* Marketing: hebben via een bekende bank een televisie campagne gehad en die gevolgen waren echt ongelofelijk. Hebben hierdoor het target van hun doelstellingen verhoogd.

* Deden in het begin qua marketing eigenlijk alleen maar aan free publicity. Hadden niet het geld om grote campagnes te doen.

* Zijn continue bezig met het verbeteren van het bedrijf. Doen heel veel aan testen.

External

Strategy

* Doel van het bedrijf is het gemak van de consument vergoten. En het MKB ondersteunen. Heel veel processen kunnen volgens het bedrijf geoptimaliseerd worden.

* Doel is hetzelfde gebleven in de loop van de tijd.

* Het is trail and learning, je past er je strategie op aan. Het is een kwestie van falen, doorzetten en leren.

* Hebben heel veel dingen geautomatiseerd.

* Hebben een focus om internationaal te gaan. Zit alleen een risico aan omdat Rabobank een nationaal bedrijf is. Moeten gaan kijken hoe ze dat gaan doen.

* Meedoen aan wedstrijden is meer voor iets in het begin als je net begonnen bent met het bedrijf. Nu moet je je focussen op wat je moet doen.

* Hebben aan meerdere innovatie wedstrijden meegedaan. Hebben in 2009 de Horecava Innovation Awards gewonnen. Ze kregen hierdoor free publicity en dat is in het begin heel belangrijk.

Opportunity analysis

* Kijken naar de ontwikkelingen in Amerika.

* Heeft nooit in het begin onderzoek gedaan verder of er wel behoefte aan was. Het was vanuit een eigen idee dat mobiel betalen groot zou worden.

* Doen wel onderzoek naar concurrenten.

*Concurrenten zijn failliet gegaan. Het bedrijf heeft de juiste strategie en hadden een voorsprong. *Hebben strategische partners aangesloten. Eerst IC kassasystemen. Via hun netwerk kon het bedrijf groter worden gemaakt. Ander voorbeeld strategische partner is een bekende bank.

* Een bekende bank is een partner met een bekende naam en dit heeft voordelen krijgt er onder andere naamsbekendheid door en mensen vertrouwen het bedrijf sneller.

Social/ governmental

* Het idee werd door de omgeving niet als heel succesvol ingeschat in het begin. Other

AIA

* Tijdens het de Innovation Awards kon er ook genetwerkt worden. Met de bekende bank ook, wat participant E als belangrijke mogelijke partner zag.

Finance

* Het bedrijf heeft naast geld ook kennis gekregen van de investeerder.

* Hebben in het begin meteen investeerders aangetrokken. Niet met eigen geld gefinancierd. * De investeerder was een ICT bedrijf wat heel mooi was want die kon het bedrijf van participant E een stuk op weg helpen.

Technological development

* Speelt in op een trend van mobiel bankieren * De technologie ontwikkeld zich snel