• No results found

Verslagdeel 4

Inleiding

In dit laatste verslagdeel zal het gehele project geëvalueerd worden. Eerst zal bekeken worden of de vragen zoals gesteld in het plan van aanpak beantwoord zijn. Daarna zal het gehele proces geanalyseerd worden en worden gekeken waar van het initiële plan is afgeweken en waarom.

Ten slotte zal het gehele project worden geëvalueerd en dan vooral op het persoonlijk vlak. Wat waren de ver-wachtingen voordat het project van start ging, welke verver-wachtingen zijn uitgekomen en welke uiteindelijk niet. Aan de hand van bovenstaande onderdelen zijn dan aanbevelingen te maken voor de concepten en het proces.

Vraagstelling

In dit gedeelte zal worden bekeken welke onderzoeksvragen zijn beantwoord en op welke wijze ze zijn beant-woordt. Dit zijn de vragen die aan het begin van deze bacheloropdracht in het plan van aanpak zijn gesteld.

1.1.1 Wat is de gewenste functionaliteit van het CareBOX systeem?

De gewenste functionaliteit is onderzocht in het verslagdeel Aanpak

1.1.2 Welke eisen komen voort uit deze functies?

De eisen zijn vervolgens in het PVE aan bod gekomen

1.1.3 Welke wensen komen voort uit deze functies?

Ook de wensen zijn in het PVE benoemd.

1.1.4 Welke specificaties komen voort uit deze eisen en wensen?

Er is geen lijst van specificaties opgesteld omdat deze meetbaar moeten zijn om te kijken of er aan wordt voldaan. Bij een concept dat nog geen afgewerkt product is zijn specificaties lastig of niet meetbaar en leek het dus niet wenselijk om deze lijst alsnog proberen op te stellen.

1.2.1 Welke eisen stelt de opdrachtgever aan de functionaliteit van het CareBOX systeem? 1.2.2 Welke eisen stelt de opdrachtgever aan de uitstraling van het CareBOX systeem?

1.2.3 Welke eisen stelt de opdrachtgever aan de gebruiksvriendelijkheid van het CareBOX systeem? 1.2.4 Welke andere eisen stelt de oprachtgever?

Deze eisen zijn verkregen door de bestaande CareBOX documenten te bestuderen. Ook is er informatie verkregen uit informele vraaggesprekken met de opdrachtgever.

Deze eisen zijn te lezen in hoofdstuk ‘Bestaande eisen’.

1.2.5 Welke specificaties komen voort uit deze eisen?

De eisen zijn vervolgens in het PVE verder gespecificeerd.

1.2.6 Welke wensen worden gesteld door de opdrachtgever?

Ook de wensen zijn verkregen uit vraaggesprekken en bestudering van de bestaande CareBOX

Evaluatie

1.3.7 Welke specificaties komen voort uit deze eisen?

De eisen zijn vervolgens in het PVE verder gespecificeerd.

1.4.1 Wat zijn de kenmerken van de cliënten?

1.4.2 Welke eisen stelt de cliënt aan de functionaliteit van het CareBOX systeem? 1.4.3 Welke eisen stelt de cliënt aan de uitstraling van het CareBOX systeem?

1.4.4 Welke eisen stelt de cliënt aan de gebruiksvriendelijkheid het CareBOX systeem? 1.4.5 Welke andere eisen stelt de cliënt?

1.4.7 Welke wensen worden gesteld door de cliënt?

Deze kenmerken en eisen zijn onderzocht in het hoofdstuk ‘Analyse Dementie & Alzheimer’. Ook zijn er eisen verkregen uit de interviews die gehouden zijn, uit de onderzoeken naar gelijksoortige producten en uit de brainstormsessie die is gehouden.

1.4.6 Welke specificaties komen voort uit deze eisen?

De eisen zijn vervolgens in het PVE verder gespecificeerd.

1.5.1 Wie zijn de overige stakeholders en gebruikers?

1.5.2 Wat zijn de kenmerken van deze stakeholders en gebruikers? 1.5.3 Welke eisen stellen de overige stakeholders en gebruikers? 1.5.5 Welke wensen stellen de overige stakeholders en gebruikers?

De eisen en wensen van de stakeholders zijn voortgekomen uit bestudering van de bestaande CareBOX documenten en uit de CareBOX kick-off meeting.

1.5.4 Welke specificaties komen voort uit deze eisen?

De eisen zijn verder gespecificeerd in het PVE.

1.6.1 Wat zijn de componenten van het CareBOX systeem? 1.6.2 Welke componenten bevinden zich in de CareBOX? 1.6.3 Wat zijn de kenmerken van deze componenten?

1.6.3 Wat zijn de beoogde interacties met de verschillende componenten?

1.6.4 Welke eisen komen voort uit de kenmerken en interacties van de componenten? 1.6.6 Welke wensen komen voort uit de kenmerken en interacties van de componenten?

Bovenstaande vragen konden worden beantwoord door vraaggesprekken met de opdrachtgever te houden, door bestaande CareBOX documenten te bestuderen en overige vragen zijn

beantwoord tijdens de CareBOX kick-off meeting.

1.6.5 Welke specificaties komen voort uit deze eisen?

De eisen zijn verder gespecificeerd in het PVE.

1.7.1 Welke vergelijkbare producten zijn er op de markt? 1.7.2 Welke vergelijkbare producten zijn er in ontwikkeling?

1.7.3 Op welke manier lossen deze producten de gestelde problemen op? 1.7.4 Op welke manier kan het product zich onderscheiden?

1.7.5 Welke eisen komen voort uit deze mogelijkheden? 1.7.7 Welke wensen komen voort uit deze mogelijkheden?

In het hoofdstuk ‘Concurrerende systemen’ zijn vergelijkbare systemen die op de markt zijn onderzocht. In dit hoofdstuk zijn deze systemen in kaart gebracht en zijn er vervolgens conclusies getrokken en mogelijke unique selling points benoemt.

1.7.6 Welke specificaties komen voort uit deze eisen?

1.8 Welke eisen worden er gesteld door wetgeving?

Hier is slechts kort naar gekeken. Omdat de CareBOX niet als medisch product in de markt gezet wordt heeft het niet te maken met strengere regelgeving ten opzichte van gewone consumenten producten. Verder leek dit nog geen relevant onderdeel voor deze bacheloropdracht te zijn. 2.1 Welke gebruiksscenario’s zijn er mogelijk met betrekking tot het CareBOX systeem?

Er is gekeken naar een bestaand gebruiksscenario. Ook zijn er door middel van interviews en de brainstormsessie meerdere gebruikssituaties bekeken. Tevens is er een uitgebreider

gebruiksscenario geschreven waarbij de interviews als (gedeeltelijke) input diende.

Ontwerp

4.1 Op welke manier kan de cliënt het best met de behuizing van de CareBOX omgaan?

4.2 Op welke manier wordt een goede functionaliteit gegarandeerd in vergelijkbare producten?

Dit is onderzocht in het hoofdstuk Concurrerende systemen

4.3 Hoe zijn deze principes toepasbaar bij de behuizing van de CareBOX?

Dit is beschreven in het conclusie gedeelte van het hoofdstuk Concurrerende systemen

5.1 Met welke principes gaat het product werken?

De concepten zijn uitgebreid omschreven in het verslagdeel ‘Concepten’.

5.1.1 Welk concept voldoet het meest aan het programma van eisen?

Dit is te lezen in het hoofdstuk Concept Evalutatie

5.1.2 Welk concept krijgt de voorkeur van de opdrachtgever?

Hier is nog geen keuze voor gemaakt.

5.1.3 Voldoet dit concept aan de eisen van de opdrachtgever? De eisen van de opdrachtgever zijn meegenomen in het PVE.

5.1.4 Hoe kan het concept aangepast worden om aan eisen van de opdrachtgever te voldoen?

Hier is nog niks over te zeggen.

5.2 Van welke materialen gaat het concept gebruik maken?

In het hoofdstuk conceptbeschrijvingen is te zien welke materialen (mogelijk) gebruikt kunnen gaan worden. Dit zijn slechts eerste aanbevelingen omdat de concepten nog niet zover

zijn getailleerd dat het nodig is om een materiaalkeuze te maken.

5.3 Uit welke onderdelen bestaat het concept?

Deze vraag is nog niet te beantwoorden aangezien de concepten nog niet in een stadium van het ontwikkelproces zitten waarin de onderdelen tot in detail zijn uitgewerkt. Dit valt buiten de focus van het project.

5.4 Hoe kan het concept geassembleerd worden?

Conclusie

Er kan geconcludeerd worden dat de meeste onderzoeksvragen zoals in de het Plan van Aanpak genoemd ge-durende het project beantwoord zijn. Wel is, doordat het gege-durende het project noodzakelijk bleek een groot gedeelte van de tijd te besteden naar onderzoek naar het dragen van de draagbare sensor door de demente-rende oudere, er minder tijd besteed aan het detailleren van de conceptontwerpen. Ook het evalueren waar in eerste instantie relatief veel tijd voor stond ingepland kon hierdoor minder uitgebreid worden uitgevoerd omdat de tijd hiervoor simpelweg ontbrak. Gedurende deze evaluatie zouden onderdelen van de concepten geëvalueerd moeten worden door middel van het testen van werkende modellen. Uiteindelijk bleek dit totaal onrealistisch te zijn en is besloten de evaluatie op een andere, minder tijdrovende, manier uit te voeren. In de uitgebreide project evaluatie en aanbevelingen hieronder is te zien hoe het proces precies is aangepast.