• No results found

V Excursies

Tweedaagse jubileumexcursie in augustus 1989 naar Maastricht De prijs van f. 150,– all-in is op basis van een 2-persoonskamer. Alleenstaanden, die een eigen kamer wensen, betalen (helaas) een toeslag van f. 45,–.

Maar voor die prijs krijgt u:

- de heen en terugreis naar Zuid-Limburg per touringcar - de boottocht van Maastricht naar Luik

- koffie en gebak op de eerste dag in motel Maarsbergen - bezoek met proeverij in een kaasmuseum

- een koffietafel in de Oude Hoeve te Arcen

- een welkomstdrankje bij het inchecken in het hotel - een 4-gangendiner plus glas wijn in Auberge Fort St. Pieter - sightseeing in Maastricht

- overnachting in het 4-sterrenhotel Barbizon - een buffet-ontbijt op 10 augustus

- koffie met vlaai op de Van Stiphout-boot - een buffet-lunch tijdens de vaartocht naar Luik - een rondtoer door de Ardennen

- een theestop in het witte stadje Thorn

- een vaarweldiner in restaurant De Woerd te Zuilichem Senioren (sport)dagen in 1990 en 1993

Larserbos ‘Senioren(sport)dag'. Een reünie in de openlucht met koffie en gebak, lunch en afsluitende barbecue. En daartussen door gezellig bijpraten en kijken of liever nog meedoen aan spelen en sporten. In navolging van 1990 werd er een Zo-merdag gehouden, te weten een sportdag op het Larserbos , gecombineerd met een rij- en vaartocht. Dit evenement viel in het water, blijkens het volgende: ‘Het gecombineerde dagje uit op 24 augustus jl. is onderwerp van evaluerende bespre-king geweest in de bestuursvergadering. Met vele deelnemers is het bestuur van mening dat de combinatie boottocht/sportdag, mede onder invloed van het on-plezierige weer, geen onverdeeld succes is geweest. De boottocht duurde te lang, het sportzaaltje in het Larserbos was ongezellig, verschillende programmaonder-delen (museumbezoek, barbecue) kwamen in de knel. Besloten is voortaan geen combinatie van activiteiten voor gesplitste groepen deelnemers meer te organi-seren.’

Op 1 en 2 september 1999 Jubileumexcursie naar Groningen

Voor de eerste dag een middag, die u naar eigen wens in de stad Groningen kunt besteden, bijvoorbeeld een bustoer, een wandeling, een boottocht, een bezoek aan het inmiddels internationaal beroemde Groninger Museum. In de namiddag diner in de Hortus in Haren. Daarna wandelen we door de Chinese Tuin, een na-tuurgetrouwe replica van een Chinese tuin uit de Ming-dynastie. Tenslotte naar ons hotel.

Op de tweede dag gaan we naar het kasteel ‘De Menkemaborg’, waar huis en tui-nen een boeiend beeld geven van het wotui-nen op een Groninger borg in de 17e en 18e eeuw. Boertange brengt ons terug in het jaar 1742 en gelukkig ook tot de lunch. 's-Avonds diner in het hotel te Zuidbroek.

63

Op 25 en 26 augustus 2004 Jubileumexcursie naar Limburg

Dag een: Per touringcar naar Nijmegen, waarna boottocht naar Arcen. Via een be-zoek aan het Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten naar het hotel in Stein.

Dag twee: bezoek aan het Mondo Verde in Landgraaf, een park met thema’s uit alle werelddelen. Afsluiting met een afscheidsdiner. Punt van zorg: de organisatie had het maximum op 350 deelnemers gesteld, hoewel de belangstelling groter was.

Geen jaarlijkse excursie in 2008

Geen jaarlijkse excursie in verband met het 125-jarig jubileum personeelsfeest van de ANWB, wel aanbevolen bezoekdatum van het personeelsfeest voor VG-ANWB-leden.

64

Jubileumjaar 2009

Annette Notenboom neemt het stokje over van Jaap Kuper. Dit jaar een een-daagse excursie naar het Openlucht Museum in Arnhem. ‘Twee van onze trouw-ste deelnemers waren Norbert Diederix en zijn broer. Norbert heeft jarenlang dienst gedaan in de postkamer. Hij had die dag zoveel gelopen, dat de zool van zijn schoenen losliet. Om hem toch op de been te houden hebben we de zolen met stevige lijm weer vastgeplakt. Zo heeft hij het einde gehaald’.

Uitbreiding naar twee excursies in 2010

Dit jaar zullen voor het eerst twee excursies plaatsvinden, een keer varen en een stadswandeling. De stadswandeling is later door gebrek aan belangstelling geannuleerd. Deze was gepland in Apeldoorn met moderne (of futuristische) hulpmiddelen in de vorm van gesproken instructies via mobiele telefoons. Dat was toch een stap te ver voor velen.

Drie excursies in 2011

Dit jaar een technische excursie naar Louwman Automuseum in Wassenaar en een stadswandeling in Den Bosch. De vaartocht was een experiment: De groep werd wel gezamenlijk vervoerd met radarschip de Frysian Queen naar Sneek. De ene helft van de groep bezocht het Scheepvaart museum of de Beerenburg distil-leerdrij van Weduwe Joustra in Sneek. De andere groep ging per bus naar Joure en bezocht daar het Jouster Museum met vele oude ambachten. Na afloop kwamen de groepen weer tezamen in Akkrum voor een facultatief afscheidsdiner.

Nat pak in 2014

De jaarlijkse vaartocht was van Harderwijk naar Elburg, maar bijna hadden we het schip zelf moeten terugvaren vanuit Elburg. De kapitein lag dubbel aange-meerd met een collega rondvaartboot en wilde even overstappen. Dat ging mis.

Hij viel tussen de twee schepen in het water. Gelukkig geen verwondingen, maar wel een nat pak!

65

Infomiddag pensioenen 2012.

Record aantal deelnemers in 2015

De belangstelling voor het splinternieuwe Militaire Museum in Soesterberg was bijzonder groot. Een record aantal van 215 personen heeft zich aangemeld.

Zeer drukke vaartocht in 2017

De belangstelling voor de boottocht over de Linge was ook zeer groot. Dat noopte ons er een tweede schip bij te huren, zodat we niemand hoefden teleur te stellen.

66

Technische excursie.

Stadswandeling 2014.

Nieuwjaarsrecepties

Eerste Nieuwjaarsreceptie in 1994 in Kantoor Utrecht

In het vijftiende verenigingsjaar geeft de VG-ANWB voor het eerst in haar geschiedenis een Nieuwjaars-receptie. Het Bestuur nodigt alle leden uit om daar-voor op donderdag 6 januari naar Utrecht te komen, naar het ANWB-kantoor aan de Van Vollenhoven-laan 211-219 (1e- et.). Daar kunt u elkaar en het Be-stuur een ‘voorspoedig 1994’ wensen van

14.00 tot 15.30 uur.

Nieuwjaarsreceptie vanaf 1996 op Hoofdkantoor ANWB

Op 18 januari organiseert het bestuur van de VG-ANWB de inmiddels traditioneel geworden Nieuwjaarsreceptie. Ditmaal in het ANWB hoofdkantoor in Den Haag, vanaf 13.30 tot 15.30 uur. Wij komen bijeen in het Museum in gebouw A, via de Rotonde, waar u het dichtst bij het museum bent.

Drie Nieuwjaarsrecepties in 1998 en vijf in 2011

In 1998 worden er drie Nieuwjaarsrecepties gehouden (Den Haag, Hoogeveen, Eindhoven). In 2011 waren er vijf (Den Haag, Assen, Apeldoorn, De Bilt en Eind-hoven). Later is Eindhoven vervangen door Gilze-Rijen en is De Bilt geschrapt.

67 Vaartocht 2016.

Eerste Algemene Leden Vergadering in 1981

Op 26-03-1981 werd de eerste ALV gehouden en wel op het Hoofdkantoor van de ANWB in de grote zaal op de tweede etage van het A-gebouw. De volgende jaren was de ALV steeds bij de ANWB.

Algemene jaarvergadering 1999 in de Bijhorst in Wassenaar

De reden hiervoor was dat de ANWB ook aan de Gepensioneerden alle kosten (zaalhuur, techniek en organisatiekosten) ging doorbelasten. Dat werd daardoor voor de VG-ANWB veel te kostbaar. De penningmeester troostte zich met het feit dat de jaarvergadering in de Bijhorst 9000 gulden goedkoper was.

ALV 2004 weer terug op het ANWB-hoofdkantoor

De voorzitter van de VG-ANWB opende de vergadering ‘in vliegende start’ met primair een woord van dank aan de hoofddirecteur van de ANWB, de heer Van Woerkom, voor de riante gastvrijheid in het nieuwe gebouw van het ANWB-hoofdkantoor.`