• No results found

Drielandendag Aachen

In document Kerkdienst 10 januari: 10:00 uur! (pagina 65-68)

Impressie, door Ruud Steen van de Drielandendag in Aken op 26 juni 2016.

Klik hier om de film te zien.

PGGBU/PGGBU, 30-06-2016

Bron: historisch archief van www.pggbu.nl, Content-Id: 2051, Groep: 201;.

Pagina 65 van 131

In memoriam: Hennie Booij - van de Manakker

In memoriam: Hennie Booij - van de Manakker

Op vrijdag 24 juni overleed Hennie Booij - van de Manakker in de leeftijd van 78 jaar. Ze is geboren in Treebeek. Op jonge leeftijd kwam ze met haar ouders naar Geleen. Hennie was in haar jeugd sportief aangelegd. Zo was ze een enthousiast korfbalster. Haar man Klaas Booij leerde ze op de schaatsbaan kennen. Samen kregen ze twee kinderen. Het waren mooie en onbezorgde jaren met vakanties naar het buitenland. Het zelf maken van wijn en drank. En het verwerken van vele kilo"s groeten van de volkstuin. Hennie was een zorgzame en betrokken echtgenote en moeder, die altijd klaar stond.

Haar man kon al vroeg stoppen met zijn werk op de mijn. Maar een half jaar na zijn vervroegde uitreding overleed hij.

Hennie was nog maar 54 toen ze weduwe werd. Toen er een paar keetr ingebroken werd in haar huis in de Daalstraat, voelde ze zich daar niet meer thuis. Ze verhuisde naar een flat in de Jos Klijnenlaan. Waar ze de zorg voor haar moeder op zich nam,

Vele jaren heeft ze daar gewoond. Ze was graag op zichzelf. Contacten onderhouden naar buiten, vond ze niet zo

gemakkelijk. Ze kon moeilijk tegen onverwachte momenten en verassingen. Uitnodigingen om ergens naar toe te gaan, sloeg ze het liefst af.

De dagelijks de telefoontjes van haar kinderen waren voor haar een grote steun. Ook het meeleven van de kleinkinderen gaf haar veel vreugde. En haar achterkleinkinderen vond ze prachtig.

De laatste jaren moest ze steeds vaker opgenomen worden in het ziekenhuis. Want haar gezondheid liet haar in toenemende mate in de steek. Hoe kwetsbaar haar lichaam ook was, haar geest was sterk en ze beschikte over veel wilskracht en veerkracht. Elke keer kwam ze er weer bovenop en ging ze naar haar huis. Dat wilde ze het ook het liefst. Eind april werd ze opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Ze merkte dat haar krachten afnamen, En toch bleef ze vechten. Het leven moeten loslaten en afscheid moeten nemen van haar geliefden, viel haar zwaar. Uiteindelijk kon ze zich overgeven aan het naderende levenseinde, toen duidelijk werd dat behandelingen niet meer aansloegen

Op woensdag 29 juni hebben we in besloten kring afscheid van haar genomen in het uitvaarthuis in Buchten. We lazen Psalm 23 over God die er ook voor Hennie was als de Herder.

Pier Prins

PGGBU/PGGBU, 03-07-2016

Bron: historisch archief van www.pggbu.nl, Content-Id: 2052, Groep: 201;227;.

[ PGGBU> Nieuwsbericht ]

03-07-2016

In memoriam: Dirk Lensen

I n memoriam: Dirk Lensen

Dirk Lensen is geboren op de Lindeheuvel in Geleen. Hij groeide op samen met zijn oudere broer Nico. Na de protestantse lagere school volgde de ambachtsschool. Maar omdat hij zich niet thuis voelde in het onderwijs, kwam hij bij zijn vader in de kapperszaak terecht. Zo leerde hij al jong het kappersvak.

Na verloop van tijd vond hij werk bij de DSM. Hij volgde diverse opleidingen en cursussen en kon uiteindelijk als laborant aan het werk op het Stikstofbindingbedrijf.

Hij trouwde met Jannie van der Hoeven. Ze kregen drie zonen.

In 1991 trad Dirk vervroegd uit zijn werk. Aanvankelijk miste hij zijn werk en collega;s. Maar gelukkig kon hij veel

tijd en energie besteden aan de toenmalige Protestantse Uitvaartvereniging &dquot;Eendracht maakt macht&dquot;. Hij zat in het bestuur en lang is hij ook drager geweest. En verder fietste hij graag. Orgelspelen behoorde tot zijn hobby"s.

Een groot verdriet overviel hem toen bleek dat bij zijn vrouw zich de ziekte van Alzheimer had geopenbaard. Na verloop van tijd moest ze worden opgenomen in het verpleeghuis, waar Dirk en de kinderen haar liefdevol bezochten. Maar thuis werd het stil. Hij vond het moeilijk het dagelijkse ritme vast te houden. In die tijd leerde kreeg hij opnieuw contact Bep Nauta, die hij nog van vroeger uit zijn jonge jaren kende. Bep kwam regelmatig naar Geleen om Dirk bij te staan.

Deze hernieuwde kennismaking leidde tot een huwelijk. Gezamenlijk gingen ze altijd op bezoek bij Jannie in het verpleeghuis, totdat zij in 2007 overleed.

Dirk en Bep hebben tien mooie jaren gehad. Maar Dirk kreeg in toenemende mate gezondheidsklachten. Na een ziekenhuisopname werd hij dit voorjaar opgenomen in de Olympiastaete. Daar is overleden op 29 juni in de leeftijd van 86 jaar.

Met hem verliezen we een betrokken en meelevende vader, een fijne schoonvader en een leuke opa. Zijn leven was niet denkbaar zonder geloof en kerk. Vooral voor de vroegere Tunnelkerk heeft hij veel gedaan.

Op zaterdag 2 juli was de afscheidsdienst in de Ontmoetingskerk. Daar lazen we Psalm 23. De woorden van die Psalm waren voor Dirk een troost, zeker op de momenten dat voor hem de dalen donker waren. Aansluitend op de dienst vond de ter aarde bestelling plaats op de begraafplaats Lindeheuvel

Pier Prins

PGGBU/PGGBU, 03-07-2016

Bron: historisch archief van www.pggbu.nl, Content-Id: 2053, Groep: 201;227;.

Pagina 67 van 131

In document Kerkdienst 10 januari: 10:00 uur! (pagina 65-68)