• No results found

Opgroeien in veiligheid betekent ook dat je je digitaal veilig moet voelen. Zo vindt D66 dat iedereen moet kunnen profiteren van het internet, zonder daarbij slachtoffer te worden van digitale criminaliteit. Ook willen we dat zorgvuldig wordt omgegaan met onze gegevens, bijvoorbeeld door de gemeente. We kunnen hierbij niet achter de feiten aanlopen, terwijl de digitalisering zich verder ontwikkelt. Ook de gemeente maakt steeds vaker gebruik van data bij haar taken. Het is van groot belang dat dit op een zorgvuldige wijze gebeurt! Hier hoort bij dat we niet willen dat de gemeente ons onnodig in de gaten houdt, bijvoorbeeld via sociale media of camera’s. In grote mate draait het waarborgen van digitale veiligheid om kennis, kunde en weerbaarheid. Bij de gemeente, maar ook bij inwoners van de stad.

We maken iedereen op het internet weerbaarder tegen cybercrime

Helaas zien we door een toename in het internetgebruik tijdens de coronacrisis, ook een toename in cybercrime en digitale fraude. Criminelen worden hierin steeds slimmer, maar wij ook! Door onszelf te ontwikkelen maken we onszelf digitaal weerbaar. Zeker in tijden waarin we steeds meer gebruik maken van het internet, moeten we ons bewust zijn van de gevaren. Wij willen dat er een gerichte aanpak komt voor het weerbaar maken van specifieke doelgroepen tegen specifieke vormen van cybercriminaliteit, zoals sexting bij jongeren en phishing bij ouderen. Zo vinden we dat iedereen laagdrempelig toegang moet hebben tot effectieve trainingen.

We bewaken onze privacy te allen tijde

Privacy is een groot goed. De instrumenten die de gemeente inzet om onze veiligheid te waarborgen, moeten altijd worden afgewogen tegen het belang van privacy. Zo zijn we terughoudend in het plaatsen van camera’s. Wanneer deze wel worden geplaatst, wordt geen gezichtsherkenningstechnologie gebruikt. Ook zijn we alert op het oneigenlijk gebruik van algoritmes.

Mensen die meer afhankelijk zijn van de gemeente (bijvoorbeeld mensen die gebruik maken van de bijstand) worden vaak

48

meer (digitaal) gecontroleerd. D66 wil daar zeer terughoudend mee omgaan. In bredere zin willen we dat de gemeente hierop een visie ontwikkeld: hoe waarborgen we dat op een verantwoorde manier met gegevens wordt omgegaan, via systemen en door medewerkers bij de gemeente zelf? Ten slotte willen wij een onafhankelijke Ethisch Commissie instellen.

Die zal fungeren als klankbord bij de besluitvorming over ethische vraagstukken. Bijvoorbeeld bij de inzet van nieuwe technologie of het innovatief gebruiken van data.

We maken de gemeente digitaal veilig

Het op zorgvuldige wijze omgaan met data en technologie vraagt een solide basis in IT en data-infrastructuur, waarin de data en informatie van de gemeente veilig en betrouwbaar zijn. Dit vraagt onder andere dat het niveau van informatiebeveiliging en gegevensbescherming op orde is en dat IT-systemen bestand zijn tegen hacks. Om dit te

garanderen moet ook zijn gewaarborgd dat ambtenaren die voor de gemeente werken zelf over voldoende kennis beschikken. En dat de gemeente met regelmaat controles laat uitvoeren, bijvoorbeeld via ethische hackers. Ook aan de partijen die de gemeente contracteert stellen we strenge eisen wat betreft digitale veiligheid.

Verkeersveiligheid

Het aantal verkeersongevallen neemt af! Dat is goed nieuws. Toch hebben we nog steeds ook in Utrecht onveilige situaties in het verkeer. Mensen ergeren zich ook bijvoorbeeld aan de verkeersonveiligheid, bijvoorbeeld langs het Vredenburg, de Kanaalstraat en het kruispunt bij de Nachtegaalstraat en de Wittevrouwensingel. Ook zijn te hard rijdende auto’s, bijvoorbeeld in Leidsche Rijn en langs de Amsterdamsestraatweg, of scooters op de fietspaden een bron van zorg en ergernis bij inwoners. De groei van de stad maakt het extra belangrijk dat we goed nadenken over veiligheid in het verkeer en de handhaving hiervan. Zo kan de herinrichting van straten een hele buurt veiliger en aangenamer maken. Waar precies de knelpunten zitten, is iets dat de bewoners vaak het best weten. Bij het herinrichten van een straat moet de gemeente er dan ook voor zorgen dat een diverse groep van bewoners wordt gehoord.

We verlagen de maximumsnelheid

Op veel plekken in de stad geldt als maximumsnelheid 50 km/u. Dit creëert onveilige situaties voor kinderen, fietsers, ouderen, etc. Wij willen dat de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom wordt verlaagd naar maximaal 30km/uur, met uitzondering van de stadsboulevards. In overleg met buurten kunnen we ook gebieden aanwijzen tot woonerf om de snelheid te verlagen naar 15 km/uur.

We willen dat kinderen veilig naar school moeten kunnen lopen of fietsen

Kinderen moeten zelfstandig vanaf acht jaar naar school kunnen lopen of fietsen. Het project ‘schoolstraten’, waarbij een aantal scholen in pilotvorm een zogenaamde schoolstraat maakten, was een succes. Met behulp van ouders en verkeersregelaars werd de straat van de school twee keer per dag 30 minuten afgezet voor auto’s. Wat ons betreft wordt dit de norm voor alle scholen. Een voorwaarde voor het kunnen fietsen naar school is dat ieder kind een fiets heeft. Wij willen dat de gemeente hierin voorziet, bijvoorbeeld door een circulaire fietsenbank in te richten waar U-pashouders gratis fietsen kunnen lenen, voor zichzelf en hun kinderen.

49 We garanderen veilige fietsroutes

Wij vinden het fantastisch dat zoveel mensen kiezen voor de fiets in de stad! Om dit te faciliteren, leggen we veilige fietsroutes aan. Fietsroutes die de drukke paden in de binnenstad ontlasten (zie hierover De Groeiende Stad), maar ook fietsroutes die veilig zijn in de avond en nacht. We zorgen voor goed zicht en goede verlichting en voorkomen verstopplekken op routes buiten woonwijken waar minder zicht op is.

Maatwerk voor de snelle fiets

Elektrische fietsen bieden kansen! Uit onderzoek blijkt dat 61% van de Nederlandse bevolking binnen 15 kilometer van het werk woont. Voor deze afstanden zijn elektrische fietsen een uitkomst. Fietsen is gezond en zorgt bovendien voor minder uitstoot. Wel vinden wij het belangrijk dat het gebruik van elektrische fietsen niet leidt tot gevaarlijke situaties op de weg.

Met name de snelle e-bikes, die tot 45 km/u kunnen rijden, horen met die snelheid niet op het fietspad in de bebouwde kom, maar op de rijbaan. Ze horen wat ons betreft wel thuis op de brede snelfietsroutes buiten de bebouwde kom.

Handhaven op schadelijk en gevaarlijk gedrag

Ieder verkeersslachtoffer is er één teveel. Wij vinden het belangrijk dat bij de handhaving van verkeersregels prioriteit gegeven wordt aan het voorkomen van (dodelijke) verkeersongevallen. Dit betekent in de praktijk dat wij vooral blijven inzetten op handhaving bij gevaarlijk rijdend gemotoriseerd verkeer en minder op minder schadelijke verkeersovertredingen

50