• No results found

DIALOOG Over kanker

In document Zohra Noach (pagina 31-35)

--- Is kanker in een vorig leven als karma opgebouwd, of kan de oorzaak ook in dit leven liggen?

Z: Kanker is een karmische ziekte. Kanker is in vorige levens door de mens zelf opgebouwd. Kanker is ook een zuivering. Een totale destructie van het oude negatieve aspect wat de mens psychisch zodanig in zijn macht heeft gehad, dat hij in een leven stoffelijk daarmee kan afrekenen.

Kanker is niet een vloek, maar in wezen een zegen. Kanker vernietigt totaal het negatieve aspect dat de mens zichzelf in een vorig leven heeft opgebouwd en hoeft niet gezien te wor-den als een straf, maar als een ervaringsbron waaruit men kan halen wat er uit te halen is.

31 Handicap bij geboorte

--- Hoe staat u tegenover iemand die reeds bij de geboorte een handicap heeft?

Z: Ieder menselijk wezen kiest zelf met zijn eigen heilige vrije wil of hij zal genezen of niet.

Wanneer deze gehandicapte niet vanuit eigen keuze naar een genezer wordt gebracht, zal er waarschijnlijk geen gene-zing intreden. Hij verkrijgt hooguit een zodanige energie, die hem meer bewust maakt van zichzelf, zodat hij iets meer contact in zichzelf met zijn eigen wezen krijgt, wat nog niet inhoudt dat hij dan ook geneest. Ieder mens maakt zelf uit of hij wil genezen. Want soms is een lijden, een ziekte, voor de mens juist de ervaring die hij nodig heeft om bepaalde aspec-ten te kunnen transformeren.

--- In verband met het ziek zijn hebt u gezegd dat wij zo'n incarnatie zelf kiezen. In hoeverre zijn wij vrij in het kiezen?

Z: Wij zijn niet vrij in het kiezen, omdat wij datgene kunnen kiezen waardoor wij ons kunnen verlossen, opdat wij God in ons kunnen realiseren.

Dus ieder mens kiest dat leven, wat hem door de ervaring brengt tot het Goddelijk inzicht in zichzelf.

Verbinden met Christelijke levensovertuiging

--- Hoe is datgene wat u zegt te verbinden met de Christelijke levensovertuiging? U zegt dat de verlossende kracht van de mens in zichzelf ligt. Terwijl Christus zegt: 'Kom tot Mij, gij die vermoeid en beladen zijt en ik zal u rust geven.'

32

Z: De Christus heeft uit de liefde zichzelf geofferd voor de mensheid. Dit was een bewustzijnsverruiming voor de mens-heid. 'Niemand zal tot God geraken dan door Mij alleen', heeft Hij gezegd. Dat is het bewustzijn, het begrip van wat Hij gaf door zijn offer: de liefde, de Christuskracht in de mens. 'Wij zijn geschapen naar Zijn beeld en gelijkenis' betekent de realisatie en de manifestatie van dat goddelijke, van Zijn beeld en gelijkenis in de mens zelf.

Dat kan alleen gebeuren indien de mens in zichzelf God, de Christuskracht, herkent en accepteert.

--- Christus, de apostelen en velen die in onze tijd een posi-tieve boodschap brengen worden vernietigd. Waarom?

Z: Hij heeft geen foute boodschap gebracht. Hij heeft die boodschap in die tijd niet vanuit zijn persoonlijkheid gebracht, maar vanuit zijn vergoddelijking. De mensen die het ontvin-gen reageerden vanuit hun persoonlijkheid.

Dat gebeurt in deze tijd nog net zo.

Dat is het waar ik u in het begin van mijn voordracht naar toe bracht. Naar de werkelijke religiositeit in uzelf. Dat is niet de macht van de menselijke persoonlijkheid, nee, dat is de stilte van uw eigen hogere wezen, uw ziel, uw innerlijk.

In de tweeduizend jaar die achter ons liggen hebben de men-sen - wij doen dat nog steeds - deze boodschap van liefde gebruikt voor hun persoonlijkheid en met de persoonlijkheid.

In deze tijd, waarin wij eindelijk tot andere bewustzijnsvormen beginnen te raken, daagt het in ons dat wij met onze per-soonlijkheid de verantwoording daarvoor dragen. Dat wij de-ze boodschap van liefde alleen kunnen integreren, realiseren en daardoor manifesteren naar de ander toe, wanneer wij dat

33

doen vanuit het hogere wezen, de onsterfelijke ziel die wij zijn. Niet vanuit het ego, het begeren, het zijn, het willen heb-ben.

Drie-eenheid

-- Kunt u een verband leggen tussen de drie-eenheid, God en de structuur van de mens en daarna de invloed van de engel van het licht, Lucifer en de invloed van Michaël?

Z: De drie-eenheid van het Goddelijk wezen is in de mens gemanifesteerd, want de mens is Zijn beeld en gelijkenis. Er is het lichaam, de macht van de persoonlijkheid, het licht van Lucifer.

Er is de onsterfelijke ziel, Michaël de behouder en de behoe-der. Er is de totale integratie van deze onsterfelijke ziel met het ego, Michaël en Lucifer, die tezamen de hogere geest worden, de Monade van de mens.

Dit is de Christus in de mens.

Dit is de drie-eenheid die in de mens is vertegenwoordigd.

Handoplegging

--- Wat gebeurt er als men de hand krijgt opgelegd?

Z: Dat is afhankelijk van de mate waarop de mens het zelf opneemt. Bij de één is het verlichting, bij de ander is het ge-nezing en bij nog een ander is het een opgaan tot gege-nezing, tot verlichting. Dat is individueel.

34 HOOFDSTUK 3

Mystieke tekst

DE BEVRIJDE MENS

In document Zohra Noach (pagina 31-35)