• No results found

Decembertoernooi mini’s Smashing Velsen

In document Krant op woensdag (pagina 22-31)

24 december 2014 26

Actie: Sponsorloop

Organisator: Brederode Dal-tonschool

Info: brederodedalton.nl De afgelopen weken heeft elke klas van de Brederode Dalton-schook een eigen activiteit be-dacht waarmee geld werd in-gezameld voor Serious Request.

De kleutergroepen hielden een sponsorloop in de grote gym-zaal. Zij hebben per groep zeven minuten hardgelopen. Per rond-je werden zij door hun sponso-ren betaald. De kindesponso-ren uit a Groep 8 moedigden de lopers aan en een aantal tekenden de kaart per rondje af. De kinderen waren erg enthousiast. Niemand is gaan lopen en iedereen bleef rennen. Hoeveel de sponsorloop precies heeft opgeleverd, is nog niet bekend.

Actie: Diverse acties Organisator: Jan Campert-school

Info: jancampertschool.nl Vrijdagochtend 19 december is een delegatie van de Jan Cam-pertschool naar de Grote Markt in Haarlem vertrokken om het

eindbedrag van de acties in de brievenbus van het Glazen Huis te doen. Eerst hebben de kinde-ren hun verhaal kunnen vertellen over de acties voor de camera in de Chequebox. Daarna hebben zij met elkaar het geld in de brie-venbus gedaan. Het totaal opge-haald bedrag is 2856,78 euro.

Actie: Glazen Dorp

Organisator: Kunstencentrum Velsen

Info: kunstencentrumvelsen.nl In de aanloop naar 3FM Serious Request 2014 heeft het Kunsten-centrum Velsen een Glazen Dorp voor het Glazen Huis gebouwd.

De afgelopen weekenden was het een drukte van belang in het Centrum tijdens de workshops

die de docenten van de afdeling Ateliers gaven en de dansvoor-stellingen van DanceWorks. Er werd niet alleen enthousiast ge-werkt en genoten maar ook gul gedoneerd. Het streefbedrag van 2.500 euro is ruimschoots over-troffen: de eindstand was name-lijk 3.167,18 euro. Het bedrag is dinsdag 23 december aange-boden aan de dj’s in het Glazen Huis in Haarlem.

Actie: Kerstmarkt

Organisator: Parnassiaschool Info: parnassia-santpoort.nl Dinsdag 16 december heeft Ba-sisschool de Parnassia uit Sant-poort-Noord een kerstmarkt georganiseerd voor Serious Request. De ouders waren van harte welkom en in alle groepen waren activiteiten bedacht om geld in te zamelen voor dit goede doel. Zo konden bij de kleuters zelfgebakken koekjes en cakejes worden gekocht. In de groepen 3 werden versierde glazen kerst-lichtjes en kandelaars aangebo-den. In groep 4 was een doorlo-pende muziek- en dansvoorstel-ling. De groepen 5 sloten aan bij het thema en werden er foto’s van de kinderen verkocht, verkleed als Romein. In de groepen 6 wer-den er kerstversiering en koekjes verkocht en kon men blikgooi-en, knikkeren en meedoen aan

een quiz. In de groepen 7 wer-den armbandjes, kerststukjes, en schilderijtjes verkocht. Ook kon je daar een bezoek brengen aan de beautysalon. De groepen 8 slo-ten aan bij hun thema en had-den een wereldmarkt met ‘we-reldse’ hapjes georganiseerd.

Bij de ingang stond een school-bandje van kinderen uit groep 7 kerstliedjes te spelen en in de au-la kon men tegen betaling mee-zingen met de karaoke. Een klap-per was de dienstenveiling. Leer-lingen uit groep 8 en leerkrach-ten boden hun diensleerkrach-ten aan. Het hoogste bod werd uitgebracht op een goochelvoorstelling door een van de leerkrachten. De volgen-de dag werd het geld geteld door een aantal kinderen uit groep 8 en werd het totaalbedrag bekend gemaakt: 2170 euro. Vrijdagoch-tend werd dit bedrag door vier leerlingen aangeboden bij het Glazen Huis in Haarlem.

Actie: Diverse acties Organisator: Duin en Kruid-bergmavo

Info: duinenkruidbergmavo.nl Op de Duin en Kruidbergmavo zijn enkele leerlingen uit de vier-de klas een actie gestart om Se-rious Request te ondersteunen.

De leerlingen hebben de afge-lopen weken in de schoolpauzes tosti’s, pannenkoeken en allerlei andere lekkernijen verkocht om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie Hands off our Girls.

Onder leiding van initiatiefneem-ster Maxime de Koning en met

behulp van enkele moeders wer-den thuis de heerlijkste brood-jes gemaakt die vervolgens de volgende dag op school wer-den verkocht. Zowel de leerlin-gen als het team van de Duin en Kruidbergmavo waren zeer te spreken over de actie en heb-ben zich de heerlijkheden goed laten smaken. Uiteindelijk heb-ben de leerlingen een fl inke som geld opgehaald dat door de op-brengst van de kaartverkoop van het Kerstbal nog werd verhoogd en uitkwam op 1500 euro. Hulde voor het initiatief van deze mei-den.

Actie: Sponsorskiloop Organisator: Wiawaha Info: wiawaha.nl

Dat het thema van Serious Request zo goed bij deze mei-dengroep paste, was de drijfveer om er iets bijzonders van te ma-ken. Er werd een sponsor skiloop bedacht, maar moest er ook niet iets verkocht worden? Dat wer-den gelukspoppetjes, want het is voor iedereen fi jn om een beet-je geluk en liefde te geven of te krijgen. Er werden ruim 750 ge-lukspoppetjes verkocht, waar-door een mooi bedrag 750,40 euro werd opgehaald voor Seri-ous Request. Zaterdagochtend stonden de meiden om 07.00 uur voor de brievenbus van het Glazen Huis. Het was erg vroeg, maar zeker de moeite waard.

Gerard Ekdom nam alle tijd om te luisteren naar de acties en de meiden kwamen heel goed en lang op de tv. Met hun fel oran-je hesoran-jes aan, vielen ze ook nog eens extra goed op.

Infopagina

24 december 2014 Stafafdeling Communicatie | 14 0255 | info@velsen.nl | www.velsen.nl

Het gemeentebestuur van Velsen wenst u prettige kerstdagen en een goede gezondheid in 2015

Voor een persoonlijke uitwisseling van

nieuwjaarswensen nodigt het gemeentebestuur van Velsen u hierbij van harte uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst.

Deze vindt plaats op maandag 5 januari 2015 van 17.00 tot 19.30 uur in het Gemeentehuis, Plein 1945 te IJmuiden.

Het gemeentebestuur heeft er voor gekozen om geen persoonlijke uitnodigingen te versturen. Deze publicatie komt daarvoor in de plaats.

In document Krant op woensdag (pagina 22-31)