• No results found

de voorwaarden en procedures voor de interne personeelsmobiliteit

Artikel 140 (OR 30/08/2017)

De kandidaten moeten ten minste:

1. een minimale graadanciënniteit van één jaar hebben;

2. geen ongunstig evaluatieresultaat gekregen hebben bij de laatste evaluatie;

3. voldoen aan de competentievereisten die vastgesteld zijn in de functiebeschrijving;

4. zo nodig, voldoen aan de diplomavereiste voor de functie.

Artikel 141

Paragraaf 1 (OR ??/??/????)

De aanstellende overheid brengt de personeelsleden van de interne vacature op de hoogte en doet een oproep tot kandidaatstelling met behulp van minstens twee van de volgende communicatiemiddelen met de bedoeling alle personeelsleden te bereiken:

• e-mail;

• intranet;

• interne post;

• affiche op de werkplaatsen;

• personeelsblad;

• brief.

Indien de interne vacature enkel via e-mail of intranet bekendgemaakt wordt, worden de personeelsleden die hier slechts onregelmatig toegang toe hebben, hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht.

De personeelsleden die vanwege hun afwezigheid geen kennis kunnen nemen van de vacature binnen de termijn nodig voor de indiening van de kandidaturen, worden per post op de hoogte gebracht van de vacature.

Paragraaf 2 (OR 24/05/2012; OR ??/??/????)

Het vacaturebericht omvat een omschrijving van de functie, het dienstverband, de salarisschaal, de voorwaarden voor interne mobiliteit en de wijze en het tijdstip waarop de kandidaturen dienen ingediend te worden.

Het vacaturebericht bevat ten minste:

1. de naam van de betrekking en het geïndexeerd brutojaarsalaris;

2. de vermelding of de betrekking in statutair dan wel in contractueel dienstverband vervuld wordt;

3. de vermelding of de betrekking voltijds dan wel deeltijds vervuld wordt;

4. de voorwaarden en de selectieproeven;

5. de wijze waarop de kandidaturen worden ingediend en de uiterste datum voor de indiening ervan;

6. de vermelding van het contactpunt voor meer informatie over de functie, de arbeidsvoorwaarden en de selectieprocedure.

De kandidaturen kunnen ingediend worden op de volgende manieren, gericht aan de persoon of dienst vermeld in het vacaturebericht:

a. door een per post verzonden sollicitatiebrief;

b. door een persoonlijk overhandigde sollicitatiebrief tegen ontvangstbewijs.

Paragraaf 3 (OR ??/??/????)

Tussen de bekendmaking van een vacature en de uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen, verlopen minstens zevenveertien kalenderdagen. De dag van de bekendmaking van de vacature is niet in de termijn begrepen, de uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen wel.

Als de uiterste datum op een zaterdag, zondag of feestdag valt, wordt de termijn verlengd tot de eerstvolgende werkdag.

De datum van de verzending van de kandidatuur wordt beschouwd als de datum waarop de kandidatuur is ingediend.

De datum van de poststempel of van de persoonlijke afgifte van de sollicitatiebrief tegen ontvangstbewijs geldt als datum van verzending.

Paragraaf 4

De aanstellende overheid beoordeelt de geldigheid van de ingediende kandidaturen, tenzij de raad de aanstellende overheid is. In dat geval beoordeelt de voorzitter van het OCMW de geldigheid.

Alleen kandidaten die voldoen aan de voorwaarden, worden toegelaten tot de selectieprocedure. Voor de aanvang van de selectieprocedure worden de kandidaten die niet tot de selectieprocedure worden toegelaten er schriftelijk van op de hoogte gebracht dat ze geweigerd zijn, met vermelding van de reden daarvoor.

Artikel 142

De vacature kan vervuld worden door functiewijziging of door graadverandering.

Bij functiewijziging komen de kandidaten in aanmerking die in dezelfde graad zijn aangesteld als de graad van de vacante functie.

Bij graadverandering komen de kandidaten in aanmerking die een andere graad bekleden van dezelfde rang, waaraan dezelfde salarisschalen en dezelfde functionele loopbaan verbonden zijn.

Artikel 143 Paragraaf 1

Als de functie vervuld wordt door functiewijziging, dan worden de kandidaten onderworpen aan een gestructureerd interview.

Het interview is onder meer gebaseerd op:

1. de selectiecriteria, afgeleid van de functiebeschrijving voor de vacante functie;

2. een vooraf door de kandidaten ingevuld CV-formulier;

3. de laatste evaluatie van de kandidaat.

Paragraaf 2

Als de functie vervuld wordt door graadverandering, dan worden de kandidaten onderworpen aan een selectieprocedure die bestaat uit:

1. een gestructureerd interview, gebaseerd op:

a. de selectiecriteria, afgeleid van de functiebeschrijving voor de vacante functie;

b. een vooraf door de kandidaten ingevuld CV-formulier;

c. de laatste evaluatie van de kandidaat.

2. naargelang van de aard van de functie, ofwel:

a. een praktische proef;

b. een schriftelijke proef, afgestemd op de functie.

De aanstellende overheid bepaalt deze keuze.

Paragraaf 3 (OR 24/05/2012)

Een selectiecommissie wordt samengesteld volgens de regels vastgesteld in artikel 14, uitgezonderd 2°

en 3°, functioneert in overeenstemming met de bepalingen van artikel 15 en 16 en gaat na of de kandidaat voldoet aan de competentievereisten voor de vacante functie.

De selectiecommissie formuleert op basis van de selectie een conclusie over de geschiktheid of de ongeschiktheid van de kandidaten en stelt een rangorde van geschikt bevonden kandidaten voor.

Paragraaf 4

Als de vacante functie zowel door functiewijziging als door graadverandering toegankelijk is, dan is

§2 van toepassing voor de wijze waarop nagegaan wordt of de kandidaten voldoen aan de competentievereisten voor de functie.

Artikel 144 (OR 26/06/2013)

Het personeelslid behoudt na de heraanstelling in een andere functie, ongeacht of die tot dezelfde of tot een andere graad behoort, de salarisschaal en de schaalanciënniteit die het verworven had in de functionele loopbaan van zijn vorige functie. Het personeelslid dat heraangesteld wordt in een functie waarmee een andere functionele loopbaan met andere salarisschalen verbonden is, behoudt zijn schaalanciënniteit en wordt in die schaalanciënniteit ingeschaald in de overeenstemmende salarisschaal van de nieuwe functionele loopbaan. Het personeelslid dat als gevolg van die inschaling een lager jaarsalaris zou krijgen, behoudt zijn vorig jaarsalaris ten persoonlijke titel zolang dat gunstiger is.

De graadanciënniteit wordt na een graadverandering vastgesteld op basis van een vergelijking van de diensten in de vorige graad met de voorwaarden en met het functieprofiel van de functie waarin het personeelslid aangesteld wordt op een wijze als bepaald in artikel 113.

TITEL 3. OPDRACHTHOUDERSCHAP EN DE WAARNEMING VAN