• No results found

Zou je het dagboekje, het geplastificeerde blauwe A4 en het blauwe document met de doelen nu in de grote gele envelop willen doen?

POSTTEST CONDITIE 1 T/M 4:

12. Zou je het dagboekje, het geplastificeerde blauwe A4 en het blauwe document met de doelen nu in de grote gele envelop willen doen?

13. Als laatst wil ik graag nog een afspraak inplannen voor over 2 weken.

Daarin doen we de laatste vragenlijst en de speltaak met uw kind.

AFRONDING

14. Bespreek het weekoverzicht met daarin de planning. Maak een afspraak voor over 2 weken waarop je met ouders en kind zal bellen (kind moet dus ook thuis zijn, in de avond als de andere kinderen op bed liggen is bijvoorbeeld een goed moment). Leg uit dat dat het laatste onderdeel van het onderzoek zal zijn en dat er dan een speltaak bij zit waarvoor ze het nog ingepakte cadeautje zullen gebruiken. Benadruk dat dit nog NIET opengemaakt mag worden.

15. Bedank de ouder en benadruk jullie belafspraak voor over 2 weken. Zeg dat je bereikbaar bent voor eventuele vragen.

Na afloop

1. Noteer alle gegevens in logboek

2. E-mail de geformuleerde doelen letterlijk naar Jolien

3. Stel de SMS-dienst (via App: Do It Later, om 20:00u savonds) in voor dag 15 (dezelfde dag als de belafspraak) en dag 22:

Goedenavond! Een reminder: de volgende belafspraak is op …. Uw doelen zijn: 1)… 2)… 3)… Hartelijk dank. Groeten, [jouw naam]

4. Plan een surprise call voor over precies één week (dag 22).

Exact één week na je belafspraak vindt de surprise call plaats. Je belt ouder om te vragen of het ze lukt om stil te blijven staan bij de doelen (herhaal doelen!). Daarnaast herinner je hen aan de belafspraak over een week, en vraag of hij/zij nog vragen heeft. Benadruk nog een keer dat het ingepakte cadeautje nog niet opengemaakt mag worden. Bel ouder

aan het begin van de avond, om de kans te vergroten dat je hem/haar precies op die dag te pakken krijgt. Geef op het logformulier aan na hoeveel dagen de surprise call heeft plaatsgevonden.

CONDITIE 5:

POSTTEST METING

1. Op de datum en tijd van de afspraak bel je de ouder. Zorg dat je de email klaar hebt staan (in dropbox: “e-mail vragenlijst posttest”) zodat je ouders het direct kunt sturen.

2. Vraag na hoe de ouder het heeft gevonden om twee weken lang op complimenten te focussen, en of het is gelukt het dagboekje af te ronden. Ik ben benieuwd hoe het de afgelopen week is gegaan? Geef ruimte aan ouders om hun verhaal kwijt te kunnen. Als jullie uitgepraat zijn:

Klopt het dat u gisteren de laatste dag van het dagboekje hebt ingevuld? Oke, de oefenperiode is hiermee dan afgerond. Onderdeel van deze belafspraak is dat u weer een vragenlijst invult. De link naar de

vragenlijst heb ik u zojuist gestuurd. Kunt u het nu openen? Het invullen kost meestal zo’n 15 tot 20 minuten. Ik bel u over 20 minuten terug. 3. Als je terugbelt, vraag ouders of zij de dichte envelop openmaken.

4. In de dichte envelop zit een ingepakt cadeautje. Vraag ouders dit cadeautje in de envelop te laten zitten. Dit is namelijk pas voor de laatste meting.

5. In de dichte envelop zit ook een retour envelop. Hierin kunnen zij het

dagboekje doen. Je zegt niets over het groene A4, zij mogen die laten hangen als ze willen, maar het hoeft niet. Dit is de keuze aan ouders.

6. Bespreek het weekoverzicht met daarin de planning. Maak alvast een afspraak voor over 2 weken waarop je met ouders en kind zal bellen (kind moet dus ook thuis zijn, in de avond als de andere kinderen op bed liggen is bijvoorbeeld een goed moment). Leg uit dat dat het laatste onderdeel van het onderzoek zal zijn en dat er dan een speltaak bij zit waarvoor ze het nog

ingepakte cadeautje zullen gebruiken. Benadruk dat dit nog NIET opengemaakt mag worden.

7. Bedank de ouder en benadruk jullie belafspraak voor over 2 weken. Zeg dat je bereikbaar bent voor eventuele vragen.

Na afloop

5. Noteer alle gegevens in logboek

6. Stel de SMS-dienst (via App: Do It Later) in voor dag 15 (dezelfde dag als de belafspraak) en dag 22 om 20:00u:

Goedenavond! Een reminder: de volgende belafspraak is op …. Hartelijk dank. Groeten, [jouw naam]

7. Plan een surprise call voor over precies één week (dag 22).

Exact één week na je belafspraak vindt weer de surprise call plaats. Je belt ouder om te herinneren aan de belafspraak over een week, en of hij/zij nog vragen heeft. Benadruk nog een keer dat het cadeautje nog NIET opengemaakt mag worden. Bel ouder aan het begin van de avond, om de kans te vergroten dat je hem/haar precies op die dag te pakken krijgt. Geef op het logformulier aan na hoeveel dagen de surprise call heeft plaatsgevonden.

CONDITIE 6:

POSTTEST METING

8. Op de datum en tijd van de afspraak bel je de ouder.

9. Vertel ouders dat onderdeel van deze belafspraak is, dat zij de vragenlijst online invullen nadat jullie hebben opgehangen. Zorg dat je de email klaar hebt (in dropbox: “e-mail vragenlijst posttest”) staan zodat je het meteen kunt sturen aan de ouders.

10. Maak voordat je ophangt een nieuwe belafspraak voor over twee weken. Leg uit dat dat het laatste onderdeel van het onderzoek zal zijn en dat er dan een speltaak bij zit waarvoor ze nog post ontvangen. In het postpakketje zal een ingepakt cadeautje zitten. Benadruk dat dit nog NIET opengemaakt mag worden, maar dat we dat nodig zullen hebben bij de volgende belafspraak. 11. Bedank de ouder en benadruk jullie belafspraak voor over 2 weken. Stuur nu

ook de email met de link naar de vragenlijst en vraag of de ouder het meteen invult. Zeg dat je bereikbaar bent voor eventuele vragen.

Na afloop

8. Noteer alle gegevens in logboek

9. Email Jolien met de adresgegevens van de familie, zodat Jolien het memoryspel kan opsturen die nodig zijn voor de follow-up meting.

FOLLOW-UP