• No results found

Curriculum Vitae

In document High-spin through bond and space (pagina 168-171)

Martin Struijk werd geboren op 15 augustus 1971 te Doesburg. Na het doorlopen van het VWO aan het Newman College in Breda begon hij in 1989 aan de studie Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het propaedeutisch examen werd in 1990 behaald en het afstudeerproject binnen de vakgroep Organische Chemie (prof.dr. E.W. Meijer) werd in 1996 afgerond. Vanaf april 1996 tot april 2000 was hij als onderzoeker in opleiding in dienst van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Onder leiding van prof.dr.ir. René Janssen en prof.dr. E.W. Meijer in de capaciteitsgroep Macromoleculaire en Organische Chemie werkte hij aan zijn promotieonderzoek waarvan de resultaten in dit proefschrift beschreven staan.

Martin Struijk was born in Doesburg (The Netherlands) on the 15th of August 1971. In 1989, after he obtained his high school degree at the ‘Newman College’ in Breda, he started his study in Chemical Engineering at the Eindhoven University of Technology. In 1996 he graduated with a major in Organic Chemistry (prof.dr. E.W. Meijer). From April 1996 to April 2000 he was employed by the Netherlands Organization for Scientific Research. In the group of ‘Macromolecular and Organic Chemistry’ he worked under the guidance of prof.dr. R.A.J. Janssen and prof.dr. E.W. Meijer on his PhD-research of which the results are described in this thesis.

Dankwoord

Ook al ben ik nu echt aan het einde van mijn promotieperiode gekomen, nog steeds is het moeilijk voor te stellen dat het boekje er werkelijk ligt. Dat het allemaal zover is gekomen is dan ook mede te danken aan de hulp, afleiding en steun van diverse mensen in mijn omgeving.

Allereerst wil ik mijn promotoren René Janssen en Bert Meijer bedanken. Jullie geduld, inzet en enthousiaste begeleiding zijn van grote invloed geweest op mijn ontwikkeling als onderzoeker. De vrijheid om mijn eigen onderzoek te sturen en de onderwerpen te bestuderen waarin ik geloofde, heb ik zeer op prijs gesteld. Ik voel me dan ook erg bevoorrecht dat ik in deze uitgebalanceerde vakgroep heb mogen meedraaien.

I would like to thank dr. Martin Baumgarten for taking a position in my manuscript committee and for your valuable suggestions to my thesis. Verder wil ik prof.dr. H. H. Brongersma bedanken voor het lezen van het manuscript en het plaatsnemen in mijn promotie commissie. I’m grateful to prof. J. Salbeck for his generous providing of the spirofluorenes, although unfortunately they did not behave like we expected. Henk Claessens en Hervé Cottet, ook al staan de resultaten van de samenwerking niet in dit proefschrift, ik wil jullie toch bedanken voor het interessante uitstapje op het gebied van de analytische chemie.

Rob Peerlings en Bert Groenendaal wil ik bedanken voor hun enthousiaste dagelijkse begeleiding gedurende mijn jaren als student binnen de groep. Het is ook mede dankzij jullie dat ik verder ben gegaan in de organische chemie. Ook Martijn Wienk en John van Haare ben ik erkentelijk voor het wegwijs maken in de diverse fysisch organische meettechnieken gedurende de eerste jaren van mijn promotie.

Jef Vekemans bedank ik voor de synthetische adviezen en discussies, Jolanda Spiering voor de diverse producten die ik heb mogen afnemen, maar zeker ook voor de jaarlijkse volleybal traditie.

Joost van Dongen, allereerst ben ik je dankbaar voor de hulp bij de diverse scheidingsproblemen die ik gedurende mijn promotieperiode ben tegengekomen, maar ook voor de muzikale uitstapjes en gezellige auditorium lunches. Ook wil ik hierbij Tonny Bosman, Luc Brunsveld, Henk Janssen en Emiel Peeters bedanken voor hun aandeel in die momenten van ontspanning naast het werk en de fijne discussies over het dagelijks nieuws.

Het is altijd makkelijk als je iemand hebt die net een klein beetje voorloopt en het dus allemaal al eens heeft moeten regelen, daarom ben ik Jan-Willem Weener als schrijfkamergenoot dankbaar voor de diverse tips op bureaucratisch, schrijf en sollicitatiegebied maar ook voor de oeverloze verhalen waar uiteindelijk waarheid over ging in fictie. Mijn dank gaat ook uit naar Albert Schenning voor zijn medewerking aan het polyactyleen project dat uiteindelijk niet helemaal werkte maar toch een interessante zijsprong was.

Uiteraard ben ik Ingrid Dirkx, Henk Eding, Hanny van der Lee en Hanneke Veldhoen dank verschuldigd voor het feit dat ze ervoor hebben gezorgd dat de vakgroep en mijn promotie soepel draaiden gedurende de afgelopen jaren. Hans Damen, bedankt voor alle ‘informatie’ uitwisselingen en conversaties gedurende de koffiepauzes ‘s ochtends en ‘s middags, jouw kritische kijk heb ik zeer gewaardeerd.

Mijn kamergenoot Robert van Mullekom wil ik niet alleen bedanken voor de prettige samenwerking tijdens - naar wat nu blijkt - een trendsettend vakgroepsuitje, maar ook voor je humor en taalgrappen. Koen Pieterse, nu jij nog, als laatste van een memorabele generatie. Bedankt ook voor Brugge maar zeker ook voor de gezellige uitstapjes onder andere in het teken van science fiction samen met Marcel van Genderen, die ik hier ook tevens voor bedank.

Ik bedank ook alle (ex)bewoners van Lab zuidoost en kernlab één voor de fijne werksfeer. Rest mij nog alle mensen die door de jaren heen een grote of kleine bijdrage hebben geleverd aan mijn promotieonderzoek te bedanken voor hun medewerking.

Lieve familie, ook al denk ik dat jullie de afgelopen jaren inhoudelijk weinig van mijn promotie hebben begrepen, zonder jullie warmte en steun om op terug te vallen zou promoveren voor mij een hele moeilijke opgave zijn geworden. Het feit dat ik er straks echt sta komt ook mede door jullie. Niet te min wil ik toch nog een aantal van jullie in het bijzonder bedanken.

Joke, door jou en jouw gezin kreeg mijn sportieve kant een positieve impuls. Ook was het bijzonder fijn om zomaar aan te kunnen schuiven en af en toe de auto te mogen lenen.

Oma Noordzij, voor al die dinsdagavonden waarin de wandelingen door het park mij niet alleen hielpen om op de hoogte blijven van alle familie perikelen, maar tevens momenten van ontspanning waren.

Thea, Petra en Harry, voor de culinaire uitspattingen, wijsheid en hulp gedurende de afgelopen jaren.

En natuurlijk Ard en Anne-Hélène, voor de momenten van gezelligheid en onvoorwaardelijke steun aan die ‘kleine’ broer.

Pa en Ma, ik weet dat jullie ontzettend meegeleefd hebben en altijd voor mij klaar stonden de afgelopen jaren. Ma, jouw creativiteit en enthousiasme werken aanstekelijk. Pa, jouw adviezen en visie op onderzoek heb ik altijd als zeer waardevol beschouwd.

Judith, je weet nog niet half hoeveel energie ik uit onze relatie heb geput om deze schrijfperiode door te komen. Alle momenten samen waren bijzonder en zullen in de toekomst vast nog mooier worden.

In document High-spin through bond and space (pagina 168-171)

GERELATEERDE DOCUMENTEN