• No results found

Conclusies en aanbevelingen

In 2008 is het Actieprogramma Betere Dienstverlening opgesteld door de Rijksoverheid.

Het doel hiervan is het bundelen van alle activiteiten van de rijksoverheid op het gebied van ICT-initiatieven. Naar aanleiding van het Actieprogramma Betere Dienstverlening is het Nationaal Uitvoeringsprogramma Betere Dienstverlening en e-overheid (NUP) opgesteld. Hierin moeten worden zowel de visie als de definitie van een e-overheid basisinformatiestructuur bepaald worden. Ook zijn 6 voorbeeldprojecten benoemd waarbij die infrastructuur merkbaar voor betere dienstverlening kan wordt ingezet. Voor uitvoering van het NUP krijgen gemeenten extra ondersteuning van de invoering. Het NUP is in de gemeente Nuenen vertaald naar de locale situatie en vastgelegd in het I&A beleidsplan 2008-2012 en het Dienstverleningsconcept. Op zich zit er in het NUP niet veel nieuws voor Nuenen, alle actiepunten daaruit waren al belegd in eerdere beleidsplannen. Alleen nu heeft het NUP de deadlines wat strakker gesteld. Dus de urgentie binnen de gemeente Nuenen is wel veel hoger geworden.

Het lijkt logisch dat alle activiteiten van de Rijksoverheid op het gebied van elektronische dienstverlening en elektronische communicatie precies passen in het NUP. Maar het NUP geeft voornamelijk zaken aan over informatiestructuur. De uitwerking van bijvoorbeeld de nieuwe Wet ruimtelijke ordening past wel in die basisstructuur, maar vraagt wel allerlei andere aanvullende acties. Dus alleen met het uitvoeren van het NUP is nog niet voldaan aan de wettelijke eisen die gesteld worden aan digitale communicatie, elektronisch verkeer of e-dienstverlening.

Er bestaat een groot aantal verschillende eisen over dit onderwerp. Aangezien al deze eisen wel met elkaar te maken hebben, bijvoorbeeld omdat er veel over de website handelen, is het wel belangrijk dat op een centraal punt in de gemeente Nuenen een overzicht is van al deze eisen, zodat zaken in samenhang uitgevoerd kunnen worden. Op dit moment is dat nog niet het geval in de gemeente Nuenen. De uitvoering van het NUP ligt bij de gezamenlijk afdeling I&A van de gemeenten Nuenen en Son en Breugel, de uitvoering van de verschillende wetten bij de vakinhoudelijke afdelingen (bijvoorbeeld Ruimtelijke ordening en handhaving). Intern meer samenhang creëren is wel aan te raden. Dit kan door een regulier overleg tussen alle medewerkers die bezig zijn met elektronisch verkeer/digitale communicatie in te stellen. Als dit niet werkt zou zelfs een medewerker als taak kunnen krijgen om die taken te coördineren. Het initiatief hiertoe zou vanuit de afdeling I&A moeten komen.

In deze scriptie is een inventarisatie gemaakt van de eisen op het gebied van digitale communicatie op dit moment. Er is gekeken naar de eisen die volgen uit Besluit indieningvereisten aanvraag bouwvergunning, Wet elektronische handtekeningen, Aanpassingswet richtlijn inzake elektronische handel, Wet Elektronisch Bestuurlijk

Verkeer, De nieuwe Wet ruimtelijke ordening, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Wet Elektronische Bekendmaking, Wet bescherming persoonsgegevens, Wetsvoorstel elektronisch verkeer met de bestuursrechter, Invoeringswet algemene bepalingen omgevingsrecht en jurisprudentie. Daaruit volgt een opsomming van zaken die nog geregeld moeten worden in de gemeente Nuenen, zie hoofdstuk 7.

Behalve dat nog niet (goed) voldaan wordt aan de eisen, zijn de medewerkers ook niet voldoende geïnformeerd over de verandering van de eisen. Het is aan te bevelen om daar aandacht aan te besteden bij het uitvoeren van de actiepunten.

De ontwikkelingen op het gebied van elektronische communicatie volgen elkaar snel op.

Het is belangrijk dat de veranderende eisen ook bijgehouden worden, en ook integraal opgepakt worden.

Het is overigens wel de vraag of de gemeente Nuenen in staat is om alle actiepunten die volgen uit de wetten, jurisprudentie en het NUP uit te voeren en alle ontwikkelingen goed te volgen. Maar dit is een probleem dat veel gemeenten hebben. Gelukkig probeert het VNG op te komen voor de gemeenten en in overleg met de Rijksoverheid afspraken te maken over de implementatie van instrumenten, de tijdsplanning daarvan, de

ondersteuning van het Rijk en de financiële aspecten daarvan. De gemeente Nuenen werkt bij ICT-projecten nauw samen met de gemeente Son en Breugel. De reden daarvoor is het grote aantal projecten dat beide gemeenten moeten realiseren met beperkte middelen. Maar het is belangrijk dat de gemeente Nuenen realistisch is in het stellen van doelen en prioriteiten. Het is beter een beperkt aantal doelen te selecteren en die ook op tijd te bereiken, dan heel veel doelen vast te stellen en dan niets te bereiken.

Literatuurlijst

N. Appel “Wat levert het NUP gemeenten op? De baten van de e-overheid op een rijtje”, EGEM-i rapport 7 april 2009.

CBP Richtsnoeren: Publicatie van persoonsgegevens op internet, College Bescherming persoonsgegevens, december 2007.

Dienstverleningsconceptl Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten: De klant centraal, Nuenen, 7 augustus 2008.

J.N.A. Groenendijk, G.A.Th. Hazekamp & J. Mastenbroek, Public Relations &

Voorlichting, Alphen aan de Rijn: Samsom 1987.

M.M. Groothuis, ‘Het voorontwerp Elektronisch verkeer met de bestuursrechter en het wetsvoorstel Elektronische bekendmaking’, Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht, juni 2008, p. 167-175.

S. Hilligers, T.E.P.A. Lam & A.G.A. Nijmeijer, ‘Invoering van de Wet ruimtelijke ordening’, de Gemeentestem 21 juli 2007, p. 381

S. Hilligers & T.E.P.A. Lam, ‘Het Bro belicht’, de Gemeentestem, 28 augustus 2008, p.

374

I&A Beleidsplan 2008-2012: opstap naar de e-gemeente, Nuenen, november 2008.

Ministerie van VROM, ‘Digitale plannen verplicht met nieuwe Wet Ruimtelijke ordening’, Den Haag, april 2007.

Ministerie van VROM, ‘Implicaties overgangsregeling digitale aspecten Wro’, Den Haag, 24 juni 2008.

Ministerie van VROM, ‘Samenhang VROM ICT-projecten voor gemeenten, provincies en waterschappen’, Den Haag, maart 2008.

Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en E-overheid: “Burger en bedrijf centraal”, Ministerie van Binnenlandse zaken, 25 september 2008.

G. Overkleeft-Verburg, ‘Elektronisch bestuurlijk verkeer in de Awb: rechtspraktijk en rechtspraak’, Jurisprudentie Bestuursrecht plus, 2008, p. 20 ev.

G. Overkleeft-Verburg, ‘Uitspraak CRvB 1 september 2006, LJN: AY9485, zaaknr.

04/5342 WAO’, Jurisprudentie Bestuursrecht plus, 2006, nr 310.

B. van Pampus, Kwaliteitsmanagement: een praktische handleiding voor de invoering van kwaliteitszorg, Amsterdam: Boom Onderwijs 2007.

J.G. Stappers, Massacommunicatie: een inleiding, Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers 1983.

W.R. van der Velde & J. van der Velde, Digitalisering binnen de ruimtelijke ordening, Tijdschrift voor Bouwrecht 2008-2, p.143.

Visie Betere dienstverlening overheid en Actieprogramma dienstverlening en e-overheid, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, 2 juni 2008.

VNG-advies, ‘wetsvoorstel elektronische verkeer met de bestuursrechter’, 10 maart 2008.

VNG-bericht, Wabo en BAG in gemeentelijke werkprocessen, 6 april 2009.

VNG-brief reactie VNG op de invoeringswet WABO aan minister Cramer, 11 februari 2009.

VNG-brief, ‘Invoering Wro’, 30 mei 2008.

VNG ledenbrief, ‘Vanaf 1 januari 2008 is het Digitaal Klantdossier wettelijk verplicht, 20 december 2007.

VNG ledenbrief, ‘Officiële Elektronische publicaties, 22 februari 2008.

VNG-ledenbrief, ‘Wetsvoorstel elektronische bekendmaking, 4 december 2008.

VNG-ledenbrief, ‘Invoering Basisadministratie Personen’, 15 december 2008.

VNG-ledenbrief, Digitale verplichtingen Wet ruimtelijke ordening, 6 mei 2009.

VNG-nieuwsbrief, ‘Wet Elektronische handtekeningen’, Den Haag 28 mei 2003.

VNG-persbericht, ‘VNG steunt kabinetsvoorstel voor prioriteiten in e-overheid’, Den Haag 2 juni 2008.

VNG-persbericht, ‘Scan uw “oude” ruimtelijke plannen in PDF-formaat’, Den Haag 31 juli 2008.

VNG-persbericht, ‘Modernisering GBA maakt vliegende start met nieuw programma’, 5 maart 2009.

VNG-persbericht, ‘Oproep aan gemeenten: betaal rekeningen zo snel mogelijk’, 16 april 2009.

VNG-visiedocument, ‘Globale schets van het stelsel van basisadministraties’, januari 2009.

J. Wils, Periodieke monitor digitale verplichtingen Wro bij gemeenten, resultaten derde meting, ministerie van VROM, Zoetermeer, 2 april 2009.

www.ictu.nl

www.nieuwewro.nl/digitale_aspecten_wro/standaarden www.vng.nl/nieuwsberichten 2009

www.vrom.nl, ‘Nieuw aanvraagformulier bouwvergunning’ nieuwsbericht 29 juli 2008.

<www.webrichtlijnen.nl>