• No results found

Dinsdag 20 juni 2017 om 10 u.30 en om 14 u.15 (F

ORUM

2 - M

ARGUERITE

Y

OURCENARZAAL

)

Voorzitter : de heer Vincent Van Quickenborne

Om 10 u.30

1. Regeling van de werkzaamheden.

2. Het kunstenaarsstatuut.

Hoorzitting met :

- de heer Jean-Gilles Lowies (onderzoeker aan de Universiteit van Luik en aan de ULB);

- mevrouw Liesbeth Dejonghe (vertegenwoordiger van Overleg Kunstenorganisaties);

- de heer Nicolas Dubois (administratief en financieel directeur van “Théâtre national de la Communauté Française”);

- de heer Servaas Lecompte (gedelegeerd bestuurder van Artists United);

- de heer Jean-François Viot (theaterauteur en regisseur).

Er wordt voor broodjes gezorgd.

Om 14 u.15

3. Vraag van mevrouw Sybille de Coster-Bauchau aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "flexi-jobs en economische werkloosheid" (nr. 17256).

4. Samengevoegde vragen :

- Vraag van de heer Wim Van der Donckt aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de thuiszitpremie van 55-plussers bij ING België" (nr. 17973).

- Vraag van mevrouw Catherine Fonck aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "55-plussers bij ING"

(nr. 18055).

- Vraag van de heer Egbert Lachaert aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "het sociaal plan bij ENGIE en ING"

(nr. 18168).

- Vraag van mevrouw Fabienne Winckel aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "het sociaal plan bij ING en de kritiek op de maatregelen voor de 55-plussers" (nr. 18698).

5. Samengevoegde vragen :

- Vraag van mevrouw Catherine Fonck aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "Caterpillar" (nr. 17988).

- Vraag van de heer Éric Massin aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de omstandigheden waarin de onderhandelingen over het in het kader van de sluiting van de Caterpillarsite in Gosselies gesloten sociaal akkoord werden gevoerd" (nr. 18039).

6. Vraag van de heer Raoul Hedebouw aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "het gebruik van de nieuwe re-integratiewet als een ontslaginstrument voor werkgevers" (nr. 18091).

7. Samengevoegde vragen :

- Vraag van de heer Éric Massin aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de implementatie van het loopbaansparen" (nr. 18291).

- Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "het inruilen van verlof voor geld"

(nr. 18471).

8. Vraag van de heer Éric Massin aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de ongerustheid van werknemers en werkgevers over de wet-Peeters" (nr. 18292).

9. Samengevoegde vragen :

- Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de evolutie van het aantal Waalse werknemers in Vlaanderen" (nr. 18345).

- Vraag van mevrouw Fabienne Winckel aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de interregionale mobiliteit van de Belgische werknemers" (nr. 18699).

10. Vraag van de heer David Clarinval aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de Molièreclausule" (nr. 18419).

11. Samengevoegde vragen :

- Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de voorafgaande aangifte van vrijwilligerswerk voor de uitkeringsgerechtigde werkzoekenden" (nr. 18460).

- Vraag van de heer Michel de Lamotte aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de verplichte voorafgaande aangifte van vrijwilligerswerk voor werklozen" (nr. 18757).

- Vraag van mevrouw Véronique Caprasse aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de voorafgaande aangifte van vrijwilligerswerk" (nr. 18920).

12. Vraag van mevrouw Fabienne Winckel aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de eisen van de callcentersector in het licht van de wet inzake de flexibilisering van de arbeidstijd" (nr. 18462).

13. Samengevoegde vragen :

- Vraag van de heer Gautier Calomne aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "asbestverwijdering in België" (nr. 18481).

- Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de bescherming van de werknemers tegen de risico's van blootstelling aan asbest en de voorlichting van de werknemers in dat verband" (nr. 18754).

- Vraag van de heer Benoît Piedboeuf aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de grenswaarde voor de blootstelling aan asbest" (nr. 18941).

14. Vraag van mevrouw Véronique Caprasse aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "discriminatie op het werk op grond van gezondheid" (nr. 18588).

15. Samengevoegde vragen :

- Vraag van de heer Marco Van Hees aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "het misbruik van dagcontracten bij DHL en andere bedrijven" (nr. 18642).

- Vraag van mevrouw Meryame Kitir aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de precaire werkomstandigheden van uitzendkrachten die tewerkgesteld zijn bij DHL-Aviation" (nr. 19357).

16. Vraag van mevrouw Gwenaëlle Grovonius aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "het recht op een werkloosheidsuitkering voor coöperanten" (nr. 18662).

17. Vraag van mevrouw Gwenaëlle Grovonius aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "het recht op een beroepsinschakelingsuitkering voor kinderen van diplomaten in het buitenland" (nr. 18663).

18. Vraag van de heer Frédéric Daerden aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de herinvoering van de proefperiode"

(nr. 18670).

19. Samengevoegde vragen :

- Vraag van de heer Frédéric Daerden aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de op e-commerce en de bouwsector gerichte taxshift bis" (nr. 18671).

- Vraag van mevrouw Fabienne Winckel aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de mogelijkheid van een taxshift bis, meer bepaald voor de e-commerce" (nr. 18697).

20. Vraag van de heer Wim Van der Donckt aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de (in)coherentie tussen het recente Brusselse mobiliteitsvoorstel en het federale plan van een mobiliteitsbudget" (nr. 18730).

21. Vraag van de heer Wim Van der Donckt aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de uitvoering van de wet van 5 maart 2017 betreffende werkbaar en wendbaar werk" (nr. 18946).

22. Vraag van de heer Johan Klaps aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de verdere gesprekken om de logistiek en de e-commerce uit de wet-Major te lichten" (nr. 19011).

23. Vraag van de heer Georges Gilkinet aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "het rapport van de sociale inspectie betreffende het loonbeleid van de banken en het verloningssysteem in het plan Visie 2020 van BNP Paribas Fortis" (nr. 19054).

24. Vraag van de heer Raoul Hedebouw aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de uitbreiding van het geboorteverlof voor vaders en meemoeders" (nr. 19182).

25. Vraag van de heer Werner Janssen aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "handcarwashes en sociale regelgeving"

(nr. 19186).

26. Vraag van de heer Wim Van der Donckt aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de eventuele hiaten in de outplacementwetgeving wat betreft onbeschikbaarheid voor de algemene arbeidsmarkt"

(nr. 19199).

27. Vraag van mevrouw Meryame Kitir aan de vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, over "de houding van de Belgische regering inzake het Commissievoorstel tot aanpassing van de detacheringsrichtlijn" (nr. 19356).

Samenstelling van de Commissie voor de Sociale Zaken : Vaste leden

N-VA : Daphné Dumery, Wouter Raskin, Jan Spooren, Wim Van der Donckt, PS : Frédéric Daerden, Jean-Marc Delizée, Eric Massin, MR : David Clarinval, Sybille de Coster-Bauchau, Stéphanie Thoron, CD&V : Nahima Lanjri, Stefaan Vercamer, Open Vld : Egbert Lachaert, Vincent Van Quickenborne, sp.a : Meryame Kitir, Ecolo-Groen : Evita Willaert, cdH : Catherine Fonck

Plaatsvervangers

N-VA : Peter De Roover, Rita Gantois, Werner Janssen, Goedele Uyttersprot, Valerie Van Peel, PS : Emir Kir, Laurette Onkelinx, Daniel Senesael, Fabienne Winckel, MR : Olivier Chastel, Gilles Foret, Richard Miller, Damien Thiéry, CD&V : Sonja Becq, Franky Demon, Jef Van den Bergh, Open Vld : Dirk Janssens, Sabien Lahaye-Battheu, Ine Somers, sp.a : Karin Jiroflée, Karin Temmerman, Ecolo-Groen : Anne Dedry, Georges Gilkinet, cdH : Michel de Lamotte, Isabelle Poncelet

Niet-stemgerechtigde leden

PTB-GO! : Raoul Hedebouw, DéFI : Véronique Caprasse, PP : Aldo Carcaci