• No results found

HOOFDSTUK III – BELASTING OP DE LEEGSTAND VAN WONINGEN EN GEBOUWEN Artikel 7 Belastbaar feit

Artikel 13 Bezwaar tegen belasting

De belastingschuldige of zijn vertegenwoordiger kan tegen zijn aanslag, een belastingverhoging of een administratieve geldboete, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en schepenen.

Het bezwaar moet schriftelijk worden ingediend, ondertekend en gemotiveerd zijn en op straffe van verval worden ingediend binnen 3 maanden te rekenen vanaf de derde werkdag volgend op de datum van verzending van het aanslagbiljet of vanaf de kennisgeving van de aanslag.

Het college van burgemeester en schepenen of het personeelslid dat zij speciaal daarvoor heeft aangewezen, stuurt binnen vijftien kalenderdagen na de indiening van het bezwaarschrift een ontvangstmelding aan de belastingschuldige en, in voorkomend geval, zijn vertegenwoordiger.

Indien de belastingschuldige of zijn vertegenwoordiger dat in zijn bezwaarschrift heeft gevraagd, zal de belastingschuldige of zijn vertegenwoordiger uitgenodigd worden op een hoorzitting .

Artikel 14

Zonder afbreuk te doen aan de bepalingen van het decreet van 30 mei 2008, zijn de bepalingen van titel VII (Vestiging en invordering van de belastingen), hoofdstukken 1, 3, 4 ,6 tot en met 9bis van het Wetboek van de inkomstenbelastingen en de artikelen 126 tot 175 van het uitvoeringsbesluit van dit Wetboek van toepassing voor zover niet specifiek de belastingen op de inkomsten betreffen.

Artikel 15

Bij niet-betaling van de onbetwiste en opeisbare schuldvordering wordt de belasting ingevorderd conform het reglement houdende een retributie ter invordering van fiscale en niet-fiscale schuldvorderingen en gemeentelijke administratieve geldboetes zoals goedgekeurd door de gemeenteraad op 17/12/2019.

Artikel 16

Dit besluit wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 286,287 en 288 van het Decreet over het lokaal bestuur. De toezichthoudende overheid wordt hiervan op de hoogte gebracht overeenkomstig artikel 330 van het Decreet over het lokaal bestuur.

61 2019_GR_00491 Retributiereglement op de uitvoering van werken voor derden - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Artikel 1

Er wordt vanaf heden tot en met 31/12/2025 een retributie gevestigd op de uitvoering van werken voor derden.

Artikel 2

De retributie wordt vastgesteld als volgt:

UURTARIEF ARBEIDER:

Uurtarief (tijdens gewone werktijd): 36EUR/uur Oproep/interventie: 144EUR (éénmalig: 4 uren) Uurtarief (buiten werkuren: 8u00-16u06): 45EUR/uur

Uurtarief nacht (tussen 22u en 6u), Uurtarief zaterdag (vóór 6u en na 18u): 54EUR/uur Uurtarief (zondag – feestdag): 72EUR/uur

Het eerste uur wordt altijd volledig aangerekend. Vanaf het tweede uur wordt de werkelijke tijd geteld en doorgerekend.

GEBRUIK VOERTUIGEN :

Uurtarief voertuig< 3.5 ton (exclusief bestuurder) (bestelwagen): 35EUR/uur

Uurtarief voertuig >= 3.5 ton (exclusief bestuurder) (vrachtwagen, borstelwagen, veegmachine, kolkenzuiger, laad-graaf, podiumwagen, …): 45 EUR/uur

Het eerste uur wordt altijd volledig aangerekend. Vanaf het tweede uur wordt de werkelijke tijd geteld en door gerekend. De kilometervergoeding zit in het tarief inbegrepen.

ADMINISTRATIEKOST:

De administratiekost voor elk dossier bedraagt 30 EUR.

MATERIALEN (per eenheid):

Amsterdammer: 190 EUR Verkeersgeleider: 200 EUR Aanwijsborden: 100 EUR Putdeksels: 25 EUR

Verkeersbord en paal: werkelijke kostprijs Inritten: werkelijke kostprijs

VERHUUR SIGNALISATIE:

Verkeersborden: 2,50 EUR/dag

Bareel/hek met verlichting: 10 EUR/dag Verkeerskegel: 1 EUR/dag

Soldaat met verlichting: 2,50 EUR/dag Nadar: 0,50 EUR/dag

Werfhek: 2,50 EUR/dag Artikel 3

De retributie is algemeen verschuldigd door degene die de uitvoering van de werken aanvraagt.

De retributie voor herstel van schade en/of opruimkosten is verschuldigd door degene die verantwoordelijk is voor de veroorzaakte schade of overlast.

Indien meerdere personen kunnen verantwoordelijk worden gesteld, zoals bewoner of huurder en eigenaar, zijn zij elk hoofdelijk gehouden voor de betaling van deze retributie.

Artikel 4

Zijn vrijgesteld van deze retributie: openbare besturen, OCMW’s, autonome gemeentebedrijven, EVA Toerisme, vzw Erfgoed, hulpverleningszones en politiezones

Dit reglement is evenwel niet van toepassing indien de stedelijke diensten genoodzaakt zijn op te treden als gevolg van de werking van onvoorziene factoren zoals overstromingen, onvoorziene natuurfenomenen e.a. Het College zal per geval oordelen over de toepasselijkheid van deze bepaling.

Artikel 6

Bij betwisting of gebrek aan betaling kan het College weigeren nog verder de in dit reglement genoemde diensten te verstrekken indien de retributies verschuldigd voor de vorige verstrekkingen, door de schuld van de retributieplichtige, niet of zeer moeilijk konden geïnd worden.

Artikel 7

Bij niet-betaling van de onbetwiste en opeisbare retributie wordt deze ingevorderd conform het reglement houdende een retributie ter invordering van fiscale en niet-fiscale schuldvorderinngen en gemeentelijke administratieve geldboetes zoals goedgekeurd door de gemeenteraad op 17/12/2019.

Artikel 8

Dit besluit wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 286, 287 en 288 van het Decreet over het lokaal bestuur. De toezichthoudende overheid wordt hiervan op de hoogte gebracht overeenkomstig artikel 330 van het Decreet over het lokaal bestuur.

62 2019_GR_00492 Retributiereglement op het maaien en borstelen van grasvelden - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Artikel 1

Er wordt vanaf heden tot en met 31/12/2025 een retributie gevestigd op het maaien en borstelen van grasvelden op het grondgebied van de stad Lommel.

Artikel 2

De retributie is verschuldigd door de vereniging die aan het stadsbestuur gevraagd heeft het werk uit te voeren.

Artikel 3

De retributie bedraagt 20 EUR per maai- of borstelbeurt per terrein. Verenigingen die meerdere terreinen laten maaien/borstelen zullen een evenredig veelvoud van dit bedrag betalen.

De retributie is gekoppeld aan de evolutie van de consumptieprijsindex en stemt overeen met de index van januari 2020 (basisjaar 2013). Ze wordt jaarlijks aangepast aan de consumptieprijsindex van de maand januari van het lopende jaar volgens de formule:

Basistarief x nieuwe index Geïndexeerd tarief = Oude index

De eerste aanpassing zal gebeuren in 2021.

Artikel 4

De aanvraag voor het maaien of borstelen van de terreinen moet door de verenigingen minstens 1 week voor de geplande werken gebeuren. De periode waarin gemaaid of geborsteld wordt loopt van 1 april tot en met eind oktober van ieder jaar.

Artikel 5

Iedere maai- of borstelbeurt wordt ingeschreven op een fiche, waarop de datum en het uur van het maaien/borstelen vermeld wordt. Van ieder grasveld wordt een fiche bijgehouden. Het is aan de hand van deze fiche dat de invordering zal vastgesteld worden.

Artikel 6

Bij niet-betaling van de onbetwiste en opeisbare retributie wordt deze ingevorderd conform het reglement houdende een retributie ter invordering van fiscale en niet-fiscale schuldvorderingen en gemeentelijke administratieve geldboetes zoals goedgekeurd door de gemeenteraad op 17/12/2019.

Artikel 7

Dit besluit wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 286,287 en 288 van het Decreet over het lokaal bestuur. De toezichthoudende overheid wordt hiervan op de hoogte gebracht overeenkomstig artikel 330 van het Decreet over het lokaal bestuur.

63 2019_GR_00508 Vaststelling van het meerjarenplan 2020 - 2025 voor de stad en OCMW van Lommel - Goedkeuring

GOEDGEKEURD

Stemming op het agendapunt

Goedgekeurd door de gemeenteraad met

- 18 stem(men) voor: Nancy Bleys; Johan Bosmans; Pieter Cox; Jan Geurts; Ine Loomans; Sophie Loots; Peter Luykx; Joris Mertens; Sofie Mertens; Stijn Mertens; Bob Nijs; Luc Ooms; Jaak Theuws;

Kris Vanden Boer; Dirk Vanderhoydonks; Peter Vanderkrieken; Karel Wieërs; Jan Willekens - 12 stem(men) tegen: Kelly Bosmans; Carine Creemers; Walter Cremers; Ronny Geysen; Geert Jansen; Ersin Kemaldar; An-Sofie Maes; Jean-Jacques Mélotte; Rita Phlippo; Sooi Van Limbergen; Rina Ven; Kris Verduyckt

Notulen

Raadslid Walter Cremers zegt dat op het college van 17 september 2019 werd beslist om gordijnen aan te kopen voor de burelen van de schepenen. Het vorige college keek en liet transparant kijken door de ramen, nu kwamen er plotseling gordijnen. Er kwam meer privacy, studies werden uitgevoerd rond mobiliteit, parkeren, verdichting maar weinig of niets werd naar de raad gecommuniceerd. De meerjarenplanning en het budget lezen met de achterliggende visie was dan ook erg moeilijk.

En dus stellen we ons de vraag of er wel een visie is na één jaar studeren en besturen?

Waar wil je met Lommel naar toe?

Zeker is dat er de volgende 5 jaren, naast weliswaar verkoop van gronden voor een bedrag van € 2.800.000, geen budgetten worden voorzien voor de aankoop van grond (patrimonium). Dus vindt een verarming van het gemeentelijk patrimonium plaats.

Of toch? Er wordt grond aangekocht voor € 5.220.000 in functie van de stadslaan die wordt opgenomen in het openbaar domein. Zware ramingen worden ten belope van € 1.355.000 voorzien voor gronden waar akkoorden over bestonden, om ze gratis over te dragen. Maar neen volgens de woorden van de burgemeester begin dit jaar op de raad, betaalde hij graag voor die grond om het aanpalend bouwproject lager maar daardoor niet beter te maken.

Alleen moet de burgemeester dit niet betalen maar wel de Lommelse belastingsbetaler.

Er wordt rijkelijk met vergoedingen gezwaaid die op deze wijze een historische vergissing zijn om verschillende redenen.

Vooreerst wijkt men af van een traditie die ontstond begin jaren zeventig waar het aanleggen van verkavelingen en het beter uitrusten van bestaande wegen, de gemeenten noopten tot zuinig beheer van het openbaar domein. Ook door CD&V werden in die periode grondafstanden gevraagd.

Door deze solidariteit tussen alle Lommelaars op te heffen en te handelen naar de zin van enkelingen, legt dit bestuur een hele zware hypotheek op projecten zoals losliggende fietspaden... Ze zullen praktisch onbetaalbaar worden.

Dit is nu al merkbaar.

Noodzakelijke dossiers zoals de beveiliging van het verkeer op Maatheide voor fietsers en toekomstige bezoekers van het nieuwe recyclagepark worden in de volgende 5 jaren niet voorzien.

De noodzakelijke herstelling en ontkoppeling van de riolering in Septakkers-Loberg wordt ook tijdens de legislatuur niet uitgevoerd.

De budgetten voor structureel onderhoud van bestaande wegen zijn te laag om de noodzakelijke herstellingen uit te voeren.

Geen nieuwe investeringen voor sociale huisvesting, in deze moeilijke tijden waar armoede helaas meer zichtbaar wordt, een volwaardige huisvesting voor iedereen een prioriteit zou moeten zijn.

Integendeel de sociale woningen van het OCMW worden aan het Kempisch Tehuis verkocht en de opbrengsten verdwijnen in de algemene middelen.

Geen budgetten voor de aankoop van patrimonium waar deze uitdagingen mee kunnen worden aangegaan.

Het is duidelijk, omwille van de financiële aanpak inzake grondverwervingen komen noodzakelijke dossiers niet tot uitvoering, is er in de meerjarenplannning een verarming van de stedelijke eigendommen en worden er geen nieuwe initiatieven voor sociale woonprojecten voorzien.

En dan de visie achter de nieuwe gordijnen in het Huis van de Stad, ze is er na 1 jaar besturen niet.

Ruimtelijke uitdagingen worden niet beantwoord, de gewijzigde ruimtelijke visie is er niet of wordt zeker niet gecommuniceerd, de toekomstige invulling van de velbosite wordt voorlopig geparkeerd, bestaande projecten van de vorige meerderheid, Adelberg West, Mudhoven, Stationsomgeving worden moeizaam voortgezet, anderen, zoals Wonen aan het Water, de verbinding Koning

Leopoldlaan Norbert Neeckxlaan worden zelfs tegengewerkt. De verdichtingscan van de bouwmeester bestelt door de vorige meerderheid, werd ondertussen uitgevoerd maar niet omgezet in een goed te lezen visie naar de toekomst voor Lommel.

De sneltoets van het mobiliteitsplan werd in de eindfase stilgelegd waardoor weer tijd verloren gaat en subsidies definitief aan Lommel voorbijgaan.

Met betrekking tot de vergunningen stelde de burgemeester neen want wordt ja maar, het voorbije jaar werd meermaals neen beslist zonder maar of want.

Het is erg onduidelijk waar dit beleid naar toe stuurt, de visie is er niet.

Toch leveren studies duidelijke voorzetten op zoals in de Bouwmeester scan op bladzijde 39 met betrekking tot de woonkernen:

Lommel zal duidelijke keuzes maken voor de correcte woonzones, die worden versterkt en verdicht.

De focus ligt daarbij ten eerste op het stadshart en de 'stedelijke as' naar het station. Die worden versterkt met een attractief voorzieningenaanbod en een leefomgeving die een brede waaier aan woonvoorkeuren kan dekken. Het stadshart wordt een plek waar de nadruk ligt op een aangenaam publiek domein, zowel groen als stedelijk, waar de zachte weggebruiker centraal staat. De stedelijk as draagt nieuwe grootschalige ontwikkelingen met voorzieningen en tewerkstelling, die de stad aan het station en aan het Kristalpark verbindt. Rond stadshart en stedelijke as kan aan punctuele

woonverdichting worden gedaan. Deze zone ligt op enkele minuten fietsen van alle

voorzieningen. Hetzelfde rond de lokale voorzieningencentra in Lutlommel en Barrier. Die laatste kern verdient versterking zodat ook de omliggende verkavelingen en Kolonie gegarandeerd bediend zijn.

Of omtrent de verdere industriële ontwikkeling van onze stad op dezelfde blz. SPRONG VOORWAARTS NAAR NIEUWE ECONOMIE

De diagnose toonde enorme potenties voor Lommel in enkele innovatieve sectoren die vermoedelijk steeds sterker ondersteund zullen worden vanuit Europa en Vlaanderen (omwille van eindigheid van onze grondstoffen en de globale doelstellingen om de opwarming van de aarde te beperken). Die potenties zitten in hernieuwbare energieproductie enerzijds, en in een economie die onafhankelijk is van grondstofwinning en afvaldumping. Lommel heeft grote, aangetoonde potenties in die sectoren:

in quasi alle gekende hernieuwbare energiebronnen; ook als materialenhub die functioneert op

regionaal tot Vlaams niveau. Lommel zal zorgen dat ze hier aan de kop van het peleton zit. Niet door haar immense beschikbare ruimte hiervoor te reserveren en af te wachten. Wel door actief de kiemen te ontwikkelen: proefprojecten en pilootprojecten definiëren, subsidies binnen halen, een beperkte ruimte als proeftuin ter beschikking stellen, actief promoten, de allianties vormen met de regionale partners die aan hetzelfde verhaal willen trekken. Op enkele vlakken, zon en wind, heeft Lommel gedurfd. Met hetzelfde lef zet Lommel zich op de kaart als de stad waar (dat specifiek deel van) de circulaire economie realiteit wordt, en als bron van hernieuwbare energie voor een ruimere regio. Lommel als eerste klimaatneutraal!

Niets van dit alles is te bespeuren in de meerjarenplanning die voorligt, enkel een studie om een nieuwe belasting in te voeren voor nieuwbouwappartementen.

Raadslid Rita Phlippo richt zich vooral op de cijfers. Het is uiteraard positief dat de belastingen laag gehouden worden, maar heeft wel enkele bedenkingen. Er zijn de werkingskosten die stevig stijgen, namelijk van € 42.000.000 tot € 45.000.000 in de komende jaren. Tijdens de vorige legislatuur bleven deze beperkt tot gemiddeld € 40.000.000 voor de stad. De teugels worden losgelaten. De investeringen daarentegen vindt ze zeer positief, maar deze zijn bijna volledig betaald door de Lommelse Burger. Bij de inkomsten worden er echter weinig subsidies van de hogere overheden vermeld. Voor bijvoorbeeld het crematorium, de uitkijktoren en het dierenasiel werden subsidies ontvangen. Ook werden verschillende investeringen onderschat. De stadsfeestzaal voor € 2.000.000? Dat is wel erg weinig. Ook voor de aanleg van de Rondweg wordt slechts € 2.200.000 voorzien. Dit is in schril contrast met de gelden die voorzien worden voor de grondinnames bij dit project, namelijk € 5.300.000. Dit grote bedrag is naar alle waarschijnlijkheid een gevolg van de keuze om te onteigenen. Deze keuze zal in de toekomst een hypotheek leggen op alle grote infrastructuurwerken in Lommel. SAMEN sp.a bedenkt dat de spaarpot van € 40.000.000 op het einde van deze legislatuur verdwenen zal zijn. Ook denkt SAMEN sp.a dat de schuldenlasten fors zullen stijgen, zelfs verdubbelen naar het einde van de legislatuur toe. Ook wordt het patrimonium verarmd door verkoop van sociale woningen aan Kempisch Tehuis. Ze kunnen enkel vaststellen dat de stadskas waarschijnlijk leeg wordt achtergelaten door deze meerderheid. Het volgend bestuur zal gedwongen worden tot hogere belastingen en minder investeringen. Het huidige stadsbestuur legt een begroting neer waarin de kosten van haar werking stevig stijgt en een investeringsprogramma heeft dat te verscheiden is en zonder een duidelijke doel. Ook zijn er weinig initiatieven in het beleidsplan rond kansarmoede.

Schepen Johan Bosmans zegt dat appelen met peren vergeleken worden. Het voorgestelde budget wordt namelijk vergeleken met de rekeningen van vorige jaren, terwijl je budgetten met budgetten dient te vergelijken. Rekeningen vallen over het algemeen positiever uit. Als we die oefening maken, stellen we vast dat de budgetten van 2017 en 2018, met € 42.177.500 respectievelijk € 44.895.050 van hetzelfde niveau waren als de thans voorgestelde budgetten in het meerjarenplan. Het budget van 2020 (€ 41.967.920) is bijvoorbeeld zelfs lager dan dat van 2017. Als de jaarlijkse vergoeding aan Optisport (€ 1.200.000) hiervan zou worden afgetrokken, komen we zelfs een stuk lager uit. Ook de vorige coalitie ging grote leningen aan. Er werd tijdens de vorige bestuursperiode € 25 miljoen geleend voor de woonzorgcentra (door Stad en OCMW samen). Bovendien werden er oorspronkelijk andere bedragen (ontvangsten en uitgaven) begroot voor de realisatie van het zwembad, toen men nog van plan was dit zelf op te richten. Gaandeweg werd gekozen voor de PPS-formule en werden de cijfers aangepast, waardoor de exploitatieuitgaven toenamen. Een budget is dan ook een dynamisch document dat steeds kan worden aangepast. Wat betreft de subsidiëringen: deze werden niet ingeschreven wanneer er geen zekerheid was dat deze toegekend werden. Maar het stadbestuur en haar diensten gaan zeker alles in het werk stellen om de nodige subsidies te bekomen.

Burgemeester Bob Nijs stelt dat er inmiddels al subsidies zijn binnengekomen bijvoorbeeld voor de kleine wildernissen.

Raadslid Sooi Van Limbergen klaagt het gebrek aan armoedebeleid aan. Ook betaalbaar wonen ontbreekt in deze nota. Hij vreest dat wonen alleen maar duurder wordt voor de Lommelaar. Ook klimaatnormen en maatregelen daaromtrent vond hij niet terug.

Schepen Nancy Bleys spreekt dit tegen en zegt dat in de reguliere werking zeker heel wat aandacht gaat naar kansarmoede. Zij verwijst naar 'Het Huis van het Kind' en 'Compagnie en co' waarvoor het stadbestuur een locatie en een werkingsbudget heeft voorzien.

Raadslid Geert Jansen vond de nota positief, zeker de keuze voor de renovatie van het voetbalstadion in samenwerking met enkele stedelijke actoren. Ook de verbinding Kerkstraat-Mudhoven is een goede zaak, maar er blijven teveel auto's zichtbaar in de Kerkstraat. Hij vind het wel jammer dat het jeugdcentrum niet in het uitgangscentrum zal komen. Ook stelt hij zich vragen bij de bestemming van het gebied naast de ring waar eerst het nieuwe voetbalstadion zou komen. Wat met het horecagebeuren binnen de nieuwe dienst toerisme. Laat ons hopen dat er een goed overleg gaat plaatsvinden met de overige horeca in Lommel-centrum. En wat met de ontwikkeling van de parkeerplaats naast het Tuincafé? Zijn daar al plannen voor?

Ook raadsleden de heer Luc Ooms en Peter Luykx hadden positieve woorden voor het werk van de meerderheid.

Artikel 1

De gemeenteraad stelt het meerjarenplan 2020 - 2025, wat betreft haar deel, vast.

Artikel 2

De gemeenteraad keurt het meerjarenplan 2020 - 2025 voor het deel OCMW van Lommel goed.

Artikel 3

De gemeenteraad stelt het gehele meerjarenplan 2020 -2025 vast.

Artikel 4

Afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan de provinciegouverneur overeenkomstig het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

Middenstand

64 2019_GR_00495 Verlenging en aanpassing subsidiereglement "Lommel Loont" - Goedkeuring

GOEDGEKEURD

Stemming op het agendapunt

Goedgekeurd door de gemeenteraad met

- 29 stem(men) voor: Nancy Bleys; Kelly Bosmans; Johan Bosmans; Pieter Cox; Carine Creemers;

Walter Cremers; Jan Geurts; Ronny Geysen; Geert Jansen; Ersin Kemaldar; Ine Loomans; Sophie Loots; Peter Luykx; An-Sofie Maes; Joris Mertens; Sofie Mertens; Stijn Mertens; Jean-Jacques Mélotte;

Bob Nijs; Luc Ooms; Rita Phlippo; Jaak Theuws; Kris Vanden Boer; Dirk Vanderhoydonks; Peter Vanderkrieken; Rina Ven; Kris Verduyckt; Karel Wieërs; Jan Willekens

- 1 onthouding(en): Sooi Van Limbergen Artikel 1

De gemeenteraad verleent goedkeuring aan de verlenging en voorgestelde aanpassingen van het subsidiereglement Lommel Loont.

65 2019_GR_00498 Vernieuwing subsidie-overeenkomst VZW Bruisend Lommel - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Notulen

Raadslid Geert Jansen informeert of de gelden ook goed worden besteed door de handelaren. Het is van zeer groot belang dat het retailapparaat aan de gang blijft.

Artikel 1

De gemeenteraad verleent goedkeuring aan bijgevoegde subsidie-overeenkomst tussen de Stad Lommel en de VZW Bruisend Lommel.

Bob Nijs Bedrijfsleven

66 2019_GR_00525 Goedkeuren vestigen hypotheek op grond en opstallen t/p Lodewijk de Raetstraat 36-38 - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Artikel 1

De gemeenteraad verleent goedkeuring aan de aanvraag tot vestigen van een hypotheek op grond en de opstallen t/p Lodewijk de Raetstraat 38, kadastraal gekend als sectie C nr. 1399/W/6 met een totale

De gemeenteraad verleent goedkeuring aan de aanvraag tot vestigen van een hypotheek op grond en de opstallen t/p Lodewijk de Raetstraat 38, kadastraal gekend als sectie C nr. 1399/W/6 met een totale