• No results found

Met ABBYY FineReader kunt u OCR-resultaten in bewerkbare indelingen opslaan. Bedenk bij het kiezen van een indeling hoe u het document wilt gebruiken.

· Documenten opslaan als DOC(X)/RTF/ODT

· Documenten opslaan als PPTX

· Opslaan als platte tekst (TXT)

DOC(X)/RTF/ODT

U kunt de tekst als volgt opslaan als DOCX/RTF/ODT:

· Klik op de pijl naast de Opslaan als knop op de hoofdwerkbalk en selecteer Microsoft Word-document, RTF-document of ODT-document. Als de indeling die u nodig hebt niet voorkomt in de lijst, selecteert u In andere indelingen opslaan... en in het dialoogscherm dat wordt geopend selecteert u de gewenste indeling. U kunt ook klikken op Bestand >

Opslaan als en de vereiste opslagindeling selecteren.

Het document wordt opgeslagen in de indeling die u hebt opgegeven. Om de opslagopties te wijzigen, klikt u op de Opties... knop in het opslagdialoogvenster en selecteert u de gewenste opslagopties op het DOC(X)/RTF/ODT tabblad.

Als u maar een paar pagina's van het document wilt opslaan, kunt u in het Pagina's

deelvenster de pagina's selecteren die u wilt opslaan en in het snelkoppelingsmenu klikt u op Opslaan als > Microsoft Word-document. RTF-document ODT-document

Aanvullende opslagopties kunt u selecteren op het Indelingsinstellingen > DOC(X) / RTF / ODT tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit

dialoogvenster te openen).

PPTX

U kunt de tekst als volgt in de PPTX-indeling opslaan:

· Klik op de pijl naast de Opslaan als knop op de hoofdwerkbalk en selecteer Microsoft PowerPoint-presentatie. Als de indeling die u nodig hebt niet voorkomt in de lijst, selecteert u In andere indelingen opslaan... en in het dialoogscherm dat wordt geopend selecteert u de gewenste indeling. U kunt ook klikken op Bestand > Opslaan als >

Microsoft PowerPoint®-presentatie.

Het document wordt opgeslagen in de PPTX-indeling. Om de opslagopties te wijzigen, klikt u op de Opties... knop in het opslagdialoogvenster en selecteert u de gewenste opslagopties op het PPTX tabblad.

185 Als u maar een paar pagina's van het document wilt opslaan, kunt u in het Pagina's

deelvenster de pagina's selecteren die u wilt opslaan en in het snelkoppelingsmenu klikt u op Opslaan als > Microsoft PowerPoint-presentatie.

Aanvullende opslagopties kunt u selecteren op het Indelingsinstellingen > PPTX tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).

TXT-U kunt de tekst als volgt in de TXT-indeling opslaan:

· Klik op de pijl naast de Opslaan als knop op de hoofdwerkbalk en selecteer

TXT-document. Als de indeling die u nodig hebt niet voorkomt in de lijst, selecteert u In andere indelingen opslaan... en in het dialoogscherm dat wordt geopend selecteert u de gewenste indeling. U kunt ook klikken op Bestand > Opslaan als > TXT-document.

Het document wordt opgeslagen in de TXT-indeling. Om de opslagopties te wijzigen, klikt u op de Opties... knop in het opslagdialoogvenster en selecteert u de gewenste opslagopties op het TXT- tabblad.

Als u maar een paar pagina's van het document wilt opslaan, kunt u in het Pagina's

deelvenster de pagina's selecteren die u wilt opslaan en in het snelkoppelingsmenu klikt u op Opslaan als > Tekstdocument.

Aanvullende opslagopties kunt u selecteren op het Indelingsinstellingen > TXT tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).

243

133

254

243

Tabellen opslaan

Met ABBYY FineReader kunt u tabellen opslaan in de indelingen XLS, XLSX en CSV.

XLS en XLSX

U kunt de tekst als volgt in de XLS- of XLSX-indeling opslaan:

· Klik op de pijl naast de Opslaan als knop op de hoofdwerkbalk en selecteer Microsoft Excel-werkmap. Als de indeling die u nodig hebt niet voorkomt in de lijst, selecteert u In andere indelingen opslaan... en in het dialoogscherm dat wordt geopend selecteert u de gewenste indeling. U kunt ook klikken op Bestand > Opslaan als > Microsoft Excel-werkmap.

Het document wordt opgeslagen in de indeling die u hebt opgegeven. Om de opslagopties te wijzigen, klikt u op de Opties... knop in het opslagdialoogvenster en selecteert u de gewenste opslagopties op het XLS(X)- tabblad.

Als u maar een paar pagina's van het document wilt opslaan, kunt u in het Pagina's

deelvenster de pagina's selecteren die u wilt opslaan en in het snelkoppelingsmenu klikt u op Opslaan als > Microsoft Excel-werkmap.

Aanvullende opslagopties kunt u selecteren op het Indelingsinstellingen > XLS(X) tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).

CSV

U kunt de tekst als volgt in de CSV-indeling opslaan:

· Klik op de pijl naast de Opslaan als knop op de hoofdwerkbalk en selecteer

CSV-document. Als de indeling die u nodig hebt niet voorkomt in de lijst, selecteert u In andere indelingen opslaan... en in het dialoogscherm dat wordt geopend selecteert u de gewenste indeling. U kunt ook klikken op Bestand > Opslaan als > CSV-document.

Het document wordt opgeslagen in de CSV-indeling. Om de opslagopties te wijzigen, klikt u op de Opties... knop in het opslagdialoogvenster en selecteert u de gewenste opslagopties op het CSV- tabblad.

Als u maar een paar pagina's van het document wilt opslaan, kunt u in het Pagina's

deelvenster de pagina's selecteren die u wilt opslaan en in het snelkoppelingsmenu klikt u op Opslaan als > CSV-document.

Aanvullende opslagopties kunt u selecteren op het Indelingsinstellingen > CSV tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).

133

187

E-books opslaan

Met ABBYY FineReader 15 kunt u papieren boeken scannen en converteren naar EPUB-, FB2- en DjVu-indelingen. U kunt de resulterende e-books lezen op tablets als de iPad en op andere mobiele

apparaten, of uploaden naar uw Kindle-account.

U kunt een e-book ook opslaan in HTML-indeling. Zie voor meer informatie Opslaan als HTML . Opslaan als FB2 of EPUB

U kunt de tekst als volgt opslaan als FB2 of EPUB:

· Klik op de pijl naast de Opslaan als knop op de hoofdwerkbalk en selecteer FB2-document of EPUB-document. Als de indeling die u nodig hebt niet voorkomt in de lijst, klikt u op In andere indelingen opslaan... en selecteert u de vereiste indeling. U kunt ook klikken op Bestand > Opslaan als > FB2-document, (of EPUB®-document).

Het document wordt opgeslagen in de indeling die u hebt opgegeven. Om de opslagopties te wijzigen, klikt u op de Opties... knop in het opslagdialoogvenster en selecteert u de gewenste opslagopties op het EPUB/FB2 tabblad.

Als u maar een paar pagina's van het document wilt opslaan, kunt u in het Pagina's

deelvenster de pagina's selecteren die u wilt opslaan en in het snelkoppelingsmenu klikt u op Opslaan als > Elektronische publicatie (EPUB), (of FictionBook (FB2)).

Aanvullende opslagopties kunt u selecteren op het Indelingsinstellingen > EPUB / FB2

tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).

Opslaan als DjVu

U kunt de tekst als volgt in de DjVu-indeling opslaan:

· Klik op de pijl naast de Opslaan als-knop op de hoofdwerkbalk en selecteer DjVu-document. Als de indeling die u nodig hebt niet voorkomt in de lijst, selecteert u In andere indelingen opslaan... en in het dialoogscherm dat wordt geopend selecteert u de gewenste indeling. U kunt ook klikken op Bestand > Opslaan als > DjVu-document.

Het document wordt opgeslagen in de indeling die u hebt opgegeven. Om de opslagopties te wijzigen, klikt u op de Opties... knop in het opslagdialoogvenster en selecteert u de gewenste opslagopties op het DjVu tabblad.

Als u maar een paar pagina's van het document wilt opslaan, kunt u in het Pagina's

deelvenster de pagina's selecteren die u wilt opslaan en in het snelkoppelingsmenu klikt u op Opslaan als > DjVu-document.

Aanvullende opslagopties kunt u selecteren op het Indelingsinstellingen > DjVu tabblad van het Opties dialoogvenster (klik op Gereedschappen > Opties... om dit dialoogvenster te openen).

192