• No results found

Betalingsregeling

In document Schoolgids School in beweging (pagina 30-33)

Wij begrijpen dat het best veel geld voor u kan zijn om te betalen. Als dit zo is, kunt u in termijnen betalen.

Hiervoor kunt u contact opnemen met Jolanda Wedage, directeur van OBS De Eendracht.

Ook kunt u bij stichting Leergeld een verzoek aanvragen, om uw bijdragen aan ons te betalen. Voorwaarde is hiervoor wel dat u niet boven een bepaalde inkomstengrens mag zitten. Stichting Leergeld Oosterschelderegio Postbus 395 4460 AT Goes Telefoon: 0113 – 764 148 of 06 – 389 303 71 bereikbaar ma t/m do 9.00-12.00 uur E-mailadres: info@leergeldoosterschelderegio.nl

13 Eendracht allerlei

Hieronder vindt u diverse zaken beknopt weergegeven op alfabetische volgorde:

Acties

Op school wordt regelmatig een actie georganiseerd voor verschillende goede doelen.

De ouderraden van de beide Hansweertse basisscholen organiseren jaarlijks samen een verkoopactie (Paaseitjes) ten bate van de scholen. Ook worden dit jaar verschillende acties georganiseerd voor de Fruitvriendjes, het gratis fruit dat 3 x per week wordt aangeboden voorafgaand en na afloop van de EU-schoolfruitperode.

Bescherming van de privacy

Op school worden geregeld foto’s gemaakt van allerlei activiteiten van de leerlingen. De foto’s komen vaak

op de website van de school of worden soms voor de schoolkalender gebruikt. Indien er ouders zijn die er bezwaar tegen hebben dat foto’s van hun kind op deze manier in de openbaarheid komen, dan kunnen zij dit aan de school doorgeven.

Sinds 25 mei 2018 is in de hele Europese Gemeenschap de AVG van kracht. AVG staat voor Algemene Verordening voor Gegevensbescherming. Ook onze school moet zich aan die regels houden en wij hebben allerlei maatregelen genomen om de privacy van alle betrokkenen te waarborgen.

In de AVG staat dat er privacygevoelige gegevens verwerkt mogen worden als daar goede redenen voor zijn. Om goed onderwijs te kunnen geven en de bekostiging daarvoor te kunnen regelen is het noodzakelijk om over persoonsgegevens te beschikken. Soms is het nodig om die gegevens te delen met derden. Met die instanties zijn verwerkersovereenkomsten gesloten om ervoor te zorgen dat ook bij hen de gegevens veilig zijn. Dat is namelijk één van de andere pijlers van de AVG. Alle verwerking, opslag en uitwisseling moet veilig gebeuren.

Wat er precies wordt bewaarden waarom en hoe de veiligheid gewaarborgd wordt, is te lezen in de privacyverklaring die op de website van de school kan worden gedownload.

Boekenweek

Jaarlijks doen wij mee aan de Kinderboekenweek. Rondom het jaarlijkse thema werken wij een aantal weken en sluiten dit af met een avond voor ouders en kinderen.

Burgerschap en integratie

In de wet is vastgelegd dat wij aandacht moeten besteden aan burgerschap en integratie. Deze thema’s zitten verweven in onze zaakvakmethodes. Verder komen deze onderwerpen regelmatig terug bij School-TV. De school volgt het protocol Burgerschap en integratie.

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak gemaakt worden op de inhoud van deze schoolgids. De mogelijkheid bestaat, door vernieuwingen en/of veranderingen binnen de school, dat informatie verouderd of niet meer correct is.

Obs de Eendracht niet aansprakelijk voor de eventuele schade door het gebruik van gegevens uit deze schoolgids. Iedere aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van toegang tot en het gebruik van de schoolgids wordt door obs de Eendracht uitdrukkelijk afgewezen.

Dokter

Het komt regelmatig voor dat kinderen naar de dokter/tandarts/orthodontist gaan onder schooltijd en dan een paar uur verzuimen. Dat is lastig en niet de bedoeling. Wij vragen u afspraken voor- of na schooltijd te maken.

Godsdienstonderwijs

In de groepen 7 en 8 wordt godsdienstles gegeven. Dit onderwijs is niet verplicht. De lessen worden gegeven vanuit de Hervormde Kerk en op school verzorgd door mevr. Tina de Jager Kerkhof.

Eén keer in het schooljaar wordt u gevraagd op een formulier kenbaar te maken of uw kind deze lessen gaat volgen. Aanmelding geldt in principe voor het gehele schooljaar.

Leerlingen die niet deelnemen aan het godsdienstonderwijs krijgen werkopdrachten van de groepsleerkracht.

De leerling werkt daar zelfstandig aan.

Jaarplanning

Aan het begin van het schooljaar heeft u onze kalender ontvangen waarop de belangrijke data al ingevuld zijn. Handig om op te hangen en zelf data aan toe te voegen.

Jeugdtijdschriften en internet

Jaarlijks stellen we de leerlingen in de gelegenheid zich via school te abonneren op educatieve tijdschriften.

Ook kunnen er verschillende series leesboeken aangeschaft worden.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen de leerlingen de informatiefolders mee naar huis.

Via school krijgen kinderen gratis toegang tot diverse educatieve websites die aansluiten bij ons onderwijs.

Op deze manier kunnen kinderen thuis op speelse wijze zelf aan de slag.

Musical

Elk jaar bereidt groep 7/8 een eindmusical voor.

Nieuwsbrief

Iedere twee weken ontvangt u onze nieuwsbrief. Op de eerste donderdag van iedere maand is dit een algemene nieuwsbrief en in de tweede week is het een klassennieuwsbrief. Op deze manier wordt u op de hoogte gehouden van schoolnieuws. De nieuwsbrief wordt in principe per e-mail verspreid.

Problemen

Ook op school doen zich weleens kleine of grote problemen voor. Als een gesprek met uw kind niet voldoende is, bespreek het voorval dan met de groepsleerkracht. Indien er problemen zijn die betrekking hebben op ouderraad of medezeggenschapsraad, wilt u dan contact zoeken met deze organisaties?

Advies: praten met de betrokkenen lost vaak een hoop op.

Speelplaats

We hebben twee pleinen: een apart kleuterplein en het grote plein. Daarnaast is er een patio, een binnentuin. De leersituatie kan ook tot het speelplein of deze patio doorgetrokken worden.

Telefoon

‘s Morgens van 08.00 uur tot 08.20 uur zijn we altijd telefonisch te bereiken, evenals na schooltijd vanaf 14:15 uur. 0113-320090. Tussendoor kan het gebeuren dat er niet wordt opgenomen, omdat de leerkrachten dan voor de groep staan.

Traktaties

Als een kind jarig is, wil hij of zij meestal de klasgenoten en de leerkrachten trakteren. Hiervoor gelden de volgende punten:

 Je trakteert in je eigen groep

 Samen met 2 klasgenoten mag je vervolgens met je traktatie naar de andere leerkrachten

 Denk je ook aan een gezonde traktatie? Op voedingscentrum.nl/trakteren staan leuke ideeën.

14 Privacybeleid

Sinds 25 mei 2018 is in de hele Europese Gemeenschap de AVG van kracht. AVG staat voor Algemene Verordening voor Gegevensbescherming. Ook onze school moet zich aan die regels houden en wij hebben allerlei maatregelen genomen om de privacy van alle betrokkenen te waarborgen.

In de AVG staat dat er privacygevoelige gegevens verwerkt mogen worden als daar goede redenen voor zijn. Om goed onderwijs te kunnen geven en de bekostiging daarvoor te kunnen regelen is het

noodzakelijk om over persoonsgegevens te beschikken. Soms is het nodig om die gegevens te delen met derden. Met die instanties zijn verwerkersovereenkomsten gesloten om ervoor te zorgen dat ook bij hen de gegevens veilig zijn. Dat is namelijk één van de andere pijlers van de AVG. Alle verwerking, opslag en uitwisseling moet veilig gebeuren.

Wat er precies wordt bewaarden waarom en hoe de veiligheid gewaarborgd wordt, is te lezen in de privacyverklaring die op de website van de school kan worden gedownload.

Disclaimer voor Obs De Eendracht

In deze disclaimer geven wij aan onder welk voorbehoud wij de informatie in onze schoolgids aan u aanbieden.

Intellectueel eigendom

Het gebruik van de informatie van deze schoolgids is vrij zolang u deze informatie niet kopieert, verspreidt of op een andere manier gebruikt of misbruikt. U mag de informatie alleen hergebruiken volgens de regelingen van het dwingend recht. Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Obs Eendracht is het niet toegestaan tekst, fotomateriaal of andere materialen op deze schoolgids her te gebruiken. Het intellectueel eigendom berust bij Obs De Eendracht.

Geen garantie op juistheid

Voor informatie, die in de schoolgids staat, geldt dat wij streven naar een zo groot mogelijke

zorgvuldigheid. Fouten die daarbij ontstaan en herkenbaar zijn als programmeer dan wel typefouten, vormen nooit een aanleiding om een contract dan wel overeenkomst met Obs De Eendracht e mogen claimen of te veronderstellen.

Obs De Eendracht streeft naar een zo actueel informatieverstrekking. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze schoolgids onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij

daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

In document Schoolgids School in beweging (pagina 30-33)