• No results found

– BESCHRIJVING VAN DE WAARBORGEN VOOR GEZONDHEIDSBIJSTAND

In document EXCELLENCE 21 ALGEMENE VOORWAARDEN (pagina 13-16)

In alle omstandigheden komen we tussen onder de volgende voorwaarden:

MEDISCHE PERMANENTIE:

Behalve in een medisch noodgeval en bij afwezigheid van uw huisarts, kunt u ons 24 uur per dag bellen voor medisch advies van onze artsen.

Telefonische informatie of advies kan echter niet worden beschouwd als een medisch consult.

HET ZOEKEN EN STUREN VAN EEN MEDISCHE OF PARAMEDISCHE HULPVERLENER:

In geval van afwezigheid van uw huisarts, kunnen wij u helpen bij het vinden van een hulpverlener (arts, verpleegkundige of een andere medische of paramedische hulpverlener) door het aanreiken van adres- en telefoongegevens.

Indien nodig en indien u dat wenst, kunnen wij een van deze hulpverleners bij u thuis laten langskomen.

Wij zijn in geen geval aansprakelijk als geen hulpverlener beschikbaar is of als deze weigert zich te verplaatsen door de aanzienlijke afstand. Evenzo kunnen wij niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde zorg en kunnen wij hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

De verplaatsingskosten, zorgen, erelonen en andere kosten blijven in elk geval voor uw rekening.

VERVOER NAAR HET ZIEKENHUIS EN TERUG NAAR HUIS:

Uw gezondheidstoestand maakt een opname noodzakelijk. Behalve in noodgevallen en op medisch voorschrift, organiseren wij uw vervoer per ambulance of ander medisch voertuig van uw huis naar het geschikte ziekenhuiscentrum van uw keuze bij u in de buurt, of naar de instelling die op het doktersvoorschrift staat vermeld.

Bij ontslag uit het ziekenhuis kunnen wij ook het vervoer van het ziekenhuis naar uw huis organiseren.

De vervoerskosten heen en terug blijven voor uw rekening.

In geen geval kunnen wij de plaatselijke noodhulpdiensten vervangen.

RESERVATIE VAN EEN PLAATS IN EEN ZIEKENHUIS:

Behalve in noodgevallen en op medisch voorschrift, kunnen we, na goedkeuring van het opnamecentrum, een bed voor u reserveren in een ziekenhuis dat het dichtst bij uw huis gelegen is of het meest geschikt is om aan uw behoeften te voldoen.

Als u daarom vraagt, kunnen wij na uw ontslag uit het ziekenhuis uw vervoer naar de plaats van uw ziekenhuisopname regelen en daarna de terugkeer naar uw huis. In dat geval blijven de verplaatsingskosten voor uw rekening.

NIVM210304

In geen geval kunnen wij de plaatselijke noodhulpdiensten vervangen.

BEZORGEN VAN GENEESMIDDELEN:

U bent niet in staat zich buiten uw huis te begeven en niemand in uw directe omgeving kan medicijnen voor u ophalen die op doktersvoorschrift zijn voorgeschreven.

Binnen de grenzen van lokale beperkingen regelen wij de bezorging van de medicatie.

De kosten voor aankoop en bezorging van medicatie blijven voor uw rekening. Indien nodig kunnen wij deze kosten voorschieten, tegen vergoeding bij aflevering van de medicijnen.

Wij zijn niet gehouden aan deze verplichtingen als binnen een straal van maximaal 50 km rond uw woning het (de) betreffende geneesmiddel(en) niet beschikbaar zijn.

ADMINISTRATIEVE HULP

Indien de verzekerde ten gevolge van een medisch incident langer dan 48 uur gehospitaliseerd wordt, zorgen we voor een administratieve hulp die zal instaan voor het invullen van de nodige formaliteiten inzake het ziekenhuisverblijf.

2/ BIJ HOSPITALISATIE LANGER DAN 48 UUR OF IMMOBILISATIE BIJ U THUIS VAN MEER DAN 5 DAGEN

U of uw echtgeno(o)t(e) wordt langer dan 48 uur in het ziekenhuis opgenomen of bent meer dan 5 opeenvolgende dagen thuis geïmmobiliseerd als gevolg van een ongeval met lichamelijk letsel of wegens ziekte.

Wij komen tussen onder de hieronder beschreven voorwaarden.

VERZEKERD VERVOER

Indien de verzekerde ten gevolge van een medisch incident dat aanleiding heeft gegeven tot een hospitalisatie zich niet met eigen middelen kan verplaatsen, regelen wij zijn verplaatsing heen en terug naar een ziekenhuis of medisch centrum voor de medische controlebezoeken of naar zijn werk, tot een maximumbedrag zoals aangegeven in de tabel met waarborgen.

MEDISCHE BIJSTAND THUIS

Indien de verzekerde ten gevolge van een medisch incident dat aanleiding heeft gegeven tot een hospitalisatie thuis geïmmobiliseerd is, organiseren wij het zenden van een medisch assistent(e) naar de woning, teneinde de verzekerde in het dagelijkse leven te helpen (opstaan, slapengaan, wassen, enz.) met uitzondering van de huishoudelijke taken, en nemen wij de kosten daarvan voor onze rekening.

BEWAKEN VAN DE WOONST

Indien een verzekerde gehospitaliseerd moet worden, hoewel zijn wettelijke woonplaats schade heeft opgelopen waardoor de bewaking ervan noodzakelijk wordt, dan organiseren wij de bewaking van de woning gedurende maximum 72 uur en nemen de kosten daarvan op ons.

VERSTUREN VAN DRINGENDE BERICHTEN:

Indien u niet in staat bent om een dringend bericht te versturen naar een naaste of naar uw bedrijf, dan helpen wij u met het versturen van uw bericht.

Wij zorgen ook voor de verzending van de berichten die voor u bedoeld zijn.

Berichten blijven de verantwoordelijkheid van hun auteurs, die identificeerbaar moeten zijn, en zijn enkel bindend voor hen. Wij treden in dit geval slechts op als tussenpersoon.

NIVM210304

HUISHOUDELIJKE HULP

Om de terugkeer naar het normale leven bij u thuis te vergemakkelijken, bieden wij u de diensten van een thuishulp:

• Ofwel vanaf de eerste dag van uw ziekenhuisopname, door uw gezin te helpen bij het vervullen van de huishoudelijke taken die gewoonlijk op u rusten,

• Ofwel zodra u de zorginstelling verlaat, door u te ontlasten van huishoudelijke taken die u tijdens uw herstel niet kunt aannemen.

Deze waarborg wordt uitgeoefend tot de limiet die is aangegeven in de tabel met waarborgen. Het aantal uren en de duur van de toepassing worden in alle gevallen bepaald door onze medische dienst.

OPVANG VAN KINDEREN JONGER DAN 16 JAAR

Op uw verzoek of dat van uw wettelijke of feitelijke echtgenoot als deze het ouderlijk gezag heeft, organiseren en betalen wij, binnen de grenzen van lokale beperkingen en beschikbaarheid, een van de volgende diensten:

• hetzij het vervoer heen/terug van een naaste die op minder dan 500 km afstand woont om voor de kinderen bij u thuis te zorgen, op de meest adequate manier.

• hetzij het begeleid vervoer van kinderen tot aan de woonst van een naaste.

In dit geval betalen we ook het vervoersbewijs heen/terug van de begeleidende volwassene. Als er geen door u aangewezen begeleider beschikbaar is, regelen en betalen wij de begeleiding van de kinderen door een van onze geconventioneerde zorgverstrekkers.

• hetzij het vervoer naar en opvang door een kinderverzorgster, binnen de limieten zoals aangegeven in de tabel met waarborgen.

• hetzij de opvang thuis van kinderen door een kinderverzorgster, tussen 8.00 u. en 19.00 u., binnen de limiet zoals aangegeven in de tabel met waarborgen. De kinderverzorgster zal desgevallend de begeleiding van de kinderen naar school op zich nemen.

• hetzij het brengen naar school en terug naar huis, binnen de limiet zoals aangegeven in de tabel met waarborgen, indien geen naaste beschikbaar is om hen te begeleiden.

OPVANG VAN HUISDIEREN

Teneinde de opvang van uw huisdieren te verzekeren en op voorwaarde dat zij alle verplichte vaccinaties hebben gehad, nemen wij volgende taken op ons:

• hetzij het overbrengen van de dieren naar de woning van een naaste,

• hetzij de opvang van de dieren in een gespecialiseerde accommodatie, binnen de limiet die is aangegeven in de tabel met waarborgen.

Dieren die getraind zijn om aan te vallen, vallen niet onder deze regeling.

De kosten voor voeding evenals het terugbrengen van de huisdieren naar de woonplaats blijven voor uw rekening.

BEZORGEN VAN MAALTIJDEN

U bent niet in staat om uw eigen maaltijden te bereiden en er is ook niemand in uw omgeving die dat kan doen.

Binnen de grenzen van lokale beperkingen organiseren wij de levering van deze maaltijden, tot de limiet zoals aangegeven in de tabel van waarborgen. De kosten voor de maaltijden blijven voor uw rekening.

HULPLIJN

Indien u dat wenst, kunnen wij u een medische hulplijn vrij ter beschikking stellen, en dit voor een termijn van drie maanden.

Na deze periode kunnen wij, op uw verzoek, het gebruik van deze dienst tegen een voorkeurstarief verlengen.

De kosten voor deze verlengde dienst zijn voor uw rekening.

NIVM210304

Indien u ouder bent dan 75 jaar, wordt deze termijn verlengd tot 6 maanden.

3/ BIJ HOSPITALISATIE OF IMMOBILISATIE VAN EEN KIND THUIS OPVANG VAN ANDERE KINDEREN JONGER DAN 16 JAAR

Een of meerdere van uw kinderen ten laste zijn gehospitaliseerd voor een periode van meer dan 24 uur of zijn voor een periode langer dan 48 uur geïmmobiliseerd.

Op uw verzoek of dat van uw wettelijke of feitelijke echtgenoot als deze het ouderlijk gezag heeft, nemen wij een van de volgende taken op ons, vanaf de eerste dag en binnen de grenzen van lokale beperkingen en beschikbaarheid. Dit betreft de zorg voor kinderen die u niet op zich kunt nemen:

• hetzij het vervoer heen/terug van een naaste die op minder dan 500 km afstand woont om voor de kinderen bij u thuis te zorgen, op de meest adequate manier.

• hetzij de opvang thuis van kinderen door een kinderverzorgster, tussen 8.00 u. en 19.00 u., binnen de limiet zoals aangegeven in de tabel met waarborgen. De kinderverzorgster zal desgevallend de begeleiding van de kinderen naar school op zich nemen.

• hetzij het brengen naar school en terug naar huis, binnen de limiet zoals aangegeven in de tabel met waarborgen, indien geen naaste beschikbaar is om hen te begeleiden.

TUTORING/BIJLES

Uw kind is ten gevolge van ziekte of ongeval met lichamelijk letsel geïmmobiliseerd of gehospitaliseerd gedurende een periode van 14 opeenvolgende dagen of langer.

Vanaf de 15e dag organiseren en betalen we de diensten van een schoolbegeleider die hem/haar de pedagogische ondersteuning zal bieden die hij/zij voor de hoofdvakken nodig heeft.

Deze waarborg is van toepassing op elk schoolkind (van lager tot secundair) binnen de limiet aangegeven in de tabel met waarborgen, met uitzondering van weekends, feestdagen en schoolvakanties, en zolang het kind niet kan terugkeren naar de klas.

De waarborg eindigt zodra het kind weer naar school kan gaan of in elk geval aan het einde van het lopende schooljaar.

In document EXCELLENCE 21 ALGEMENE VOORWAARDEN (pagina 13-16)