• No results found

Beleid & Strategie Doelen Wat willen we bereiken?

In document Handhavingsbeleidsplan 2011-2013 (pagina 197-200)

Bijzonder programma samenleving

C. Confrontatie weerstandsvermogen en risico’s

6. Beleid & Strategie Doelen Wat willen we bereiken?

Door samen te werken met andere gemeenten wil de gemeente Oosterhout waar mogelijk een impuls geven aan de dienstverlening, efficiencyvoordelen (o.a. op bedrijfsvoering) en het bieden van een oplossing voor grensoverstijgende beleidsvraagstukken.

Activiteiten Wat hebben we gedaan?

Dienstverlening

De gemeente Oosterhout heeft een goede dienstverlening aan burgers, bedrijven en bezoekers hoog in het vaandel staan. We willen een organisatie zijn die sterk is in dienstverlening. Er is in de afgelopen jaren geïnvesteerd in de professionalisering van de dienstverlening. Klanttevredenheidsonderzoeken geven aan, dat de gemeente Oosterhout momenteel op een gemiddeld niveau functioneert en landelijke dienstverleningsmonitors geven de gemeente Oosterhout een topscore (“Overheidsmonitor.nl” : nr. 12 van alle gemeenten en www.5beloften.nl : gedeelde 2e plaats in Nederland).

In het jaar 2008 heeft het college een dienstverleningsvisie vastgesteld die aangeeft hoe de gemeente Oosterhout haar professionele dienstverlening tot het jaar 2012 wil staande houden in een omgeving (burgers, bedrijven, bezoekers, landelijke

overheid) die steeds meer eisen gaat stellen aan professionaliteit. Deze visie is in mei 2009 uitgebreid met een blik op de dienstverlening in 2015 en in de jaren 2008 t/m 2010 zijn grote stappen gezet in de uitvoering van deze visie. Begin 2009 is er een rapport verschenen van de Gemeentelijke Rekenkamer dat aangeeft dat in het realisatieplan dienstverlening de juiste stappen zijn gezet in de professionalisering van de dienstverlening.

Het jaar 2010 stond onder meer in het teken van de start van het Informatie- en Servicecentrum. De ontwikkelrichting van deze afdeling en van de organisatie als geheel is gericht op een snelle en soepele dienstverlening via alle kanalen (fysiek bezoek, digitaal, telefonisch, post). Vooral digitale dienstverlening kreeg en krijgt een 'boost'. Het is de bedoeling dat in het jaar 2012 het Informatie- en Servicecentrum het grootste deel (80%) van de vragen afhandelt.

Gemeente Oosterhout Jaarverslag en jaarrekening 2010 198 Dit vindt plaats op basis van vooraf bepaalde servicenormen. Om dit te bereiken is/wordt geïnvesteerd in de optimalisatie van kanalen, de inrichting van

dienstverleningsprocessen (zaakgericht werken) en de digitalisering van dienstverlening.

In het jaar 2010 zijn veel projecten afgerond op het gebied van digitale

dienstverlening. Hierover is de raad geïnformeerd via een brief van het college in maart 2011. In deze brief is een relatie gelegd met het collegeakkoord waarin staat dat digitale dienstverlening versneld moet worden ingevoerd.

Concreet betekent de verdere ontwikkeling van dienstverlening het stap-voor-stap groeien in verbreding en professionalisering van de dienstverlening. ‘Verbreding’

door zo veel mogelijk taken toe te voegen aan de ‘eerste lijn’ van het Informatie- en Servicecentrum (de éénloketgedachte). Dit gebeurt vanuit het principe snel (door korte wachttijden), slim (digitaal en multichannel), slank (met zo min mogelijk administratieve lasten) en soepel (door een klantgerichte houding van professionele dienstverleners). Het aanbrengen van een duidelijke scheiding tussen

standaardproducten en maatwerkproducten is een belangrijke voorwaarde voor deze stap.

‘Professionalisering’ betekent product voor product, gebruik makend van digitale mogelijkheden, zorgen voor kortere doorlooptijden, hogere kwaliteit, hogere klantgerichtheid, kostenbesparing en kwetsbaarheidreductie. Hierbij staat het denken vanuit de klant centraal en niet vanuit het product. Dit resulteert in een belangrijke organisatieontwikkeling van taak- naar zaakgericht werken. Een ontwikkeling die voortgang zal vinden in de komende jaren.

Gemeente Oosterhout Jaarverslag en jaarrekening 2010 199

5.6 Verbonden partijen

Algemeen

Deze paragraaf Verbonden Partijen gaat in op de partijen waarmee de gemeente een bestuurlijke relatie onderhoudt en waarin zij een financieel belang heeft. Onder bestuurlijke relatie wordt verstaan een zetel in het bestuur van een participatie en/of stemrecht. Van een financieel belang is sprake wanneer de gemeente middelen ter beschikking heeft gesteld en die kwijt is in geval van faillissement van de verbonden partij en/of wanneer financiële problemen bij de verbonden partijen kunnen worden verhaald op de gemeente.

Gemeenschappelijke regelingen

Van een gemeenschappelijke regeling is sprake wanneer het bestuur van twee of meer gemeenten samen een regeling treffen ter behartiging van één of meer belangen van die gemeenten. In deze paragraaf worden de gemeenschappelijke regelingen beschreven waarin de Gemeente Oosterhout participeert.

Procedure begroting algemeen

Hieronder wordt de algemene begrotingsprocedure voor gemeenschappelijke regelingen

beschreven. Als deze procedure door een verbonden partij wordt gehanteerd wordt hiernaar in de navolgende beschrijving van de verschillende verbonden partijen verwezen (standaard

procedure).

Indien in een gemeenschappelijke regeling geen aangepaste begrotingsprocedure is opgenomen is de Wet gemeenschappelijke regelingen van toepassing. Dit houdt in dat de ontwerpbegroting 6 weken voor aanbieding aan het algemeen bestuur aan de gemeenteraden toegezonden. De raden kunnen binnen 6 weken bij het dagelijks bestuur hun zienswijzen kenbaar maken. Het algemeen bestuur stelt uiterlijk 15 juli (voorafgaande aan het jaar waarvoor deze geldt) de begroting vast. Bij verschillende gemeenschappelijke regelingen wordt de termijn voor de raad om zienswijze kenbaar te maken op acht weken gesteld.

Gemeente Oosterhout Jaarverslag en jaarrekening 2010 200 Regiobureau Breda

Doel Het op doelmatige wijze bewerkstelligen van beleidsinhoudelijke afstemming en samenwerking op verschillende beleidsterreinen.

Behartigen van regiobelangen op diverse beleidsterreinen maakt intergemeentelijke samenwerking noodzakelijk. De beleidsterreinen zijn:

Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening, Verkeer en vervoer, Milieu en Algemene Zaken.

Bijdrage aan algemene doelstelling

Het bereikbaar maken en houden van woningen, winkels en bedrijven (voor alle doelgroepen) op een zo efficiënt en veilig mogelijke wijze. Op deze manier de kwaliteiten van “Oosterhout Familiestad” minimaal waarborgen en waar mogelijk verbeteren (programma 5).

Via een gevarieerd aanbod van woningen en het creëren van ruimte voor bedrijven, ondersteunen van de ambities van “Oosterhout Familiestad”.

Op die manier wordt ervoor gezorgd dat Oosterhout een aantrekkelijke woon- en werkgemeente is en blijft voor alle categorieën inwoners (programma 7).

Betrokkenen Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem, Zundert.

Bestuurlijke betrokkenheid Portefeuillehoudersoverleggen op de vier genoemde beleidsterreinen. De Oosterhoutse vertegenwoordiging op de vier beleidsterreinen is

gebaseerd op de portefeuilleverdeling.

Financieel belang In 2010 is de bijdrage € 76.318.

Procedure begroting Standaard procedure.

Uittredingsbepalingen Opzegtermijn is 1 jaar. Eerste 3 jaar na uittreding; respectievelijk 100%, 66% en 33% van laatste bijdrage verschuldigd aan overige deelnemers.

Ontwikkelingen 2010 Verkeer en Vervoer

Binnen het beleidsveld verkeer en vervoer hebben dit jaar vier onderwerpen centraal gestaan. Het openbaar vervoer was dit jaar een punt van aandacht samen met het mobiliteitsmanagement en het thema fiets.

Ruimtelijke ontwikkeling

Als rode draad door het vastgestelde jaarprogramma 2010 loopt het uitwerken en realiseren van de bestuursopdracht Ruimtelijke Visie West-Brabant.

Wonen

In 2010 heeft de voorbereiding plaatsgevonden voor de overgang naar de nieuwe samenwerking in West Brabant.

Inhoudelijk heeft vooral de huisvesting van arbeidsmigranten, de doorontwikkeling van de regionale woonmonitor en de provinciale matrix en de aanzet voor de discussie 'van kantiteit naar kwaliteit' in de

woningbouwprogramma's centraal gestaan. De gemeente Oosterhout heeft het jaarlijks werkbezoek georganiseerd met als thema het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in de Contreie. Daarnaast heeft ook het 'Bouwberaad' (gezamenlijk overleg tussen gemeenten en haar regiopartners) plaatsgevonden waarbij is stilgestaan bij de

woningbouwontwikkelingen in het algemeen en de voortgang van projecten in de regio in het bijzonder.

In document Handhavingsbeleidsplan 2011-2013 (pagina 197-200)