• No results found

6. CONCLUSIE

6.1 Beantwoording onderzoeksvraag

De hoofdvraag van dit onderzoek luidde als volgt:

Hoe kunnen de mogelijke effecten van de cases OMS en Brandveilig Leven op de publieke waarde van Brandweer Brabant-Noord worden verklaard en welke aanbevelingen vloeien uit deze verklaringen voort?

Publieke waarde bij de brandweer houdt datgene in waar de maatschappij waarde aan hecht en de bijdrage van de handelingen van de brandweer aan de maatschappij. In dit onderzoek is nagegaan welke aspecten van bijdragen Brandweer Brabant-Noord benoemt die de publieke waarde van haar organisatie vormen. De aspecten die hierbij naar voren kwamen zijn als volgt:

 BBN als responsorganisatie; vangnet voor de samenleving ten behoeve van fysieke veiligheid;

 BBN biedt 24/7 paraatheid;

 BBN als de engel van Murphy; de maatschappij voorbereiden op brandveiligheidsrisico’s;

 BBN is hét kennisinstituut op het gebied van branden en ongevallen.

De eerste twee aspecten zijn te linken aan de repressieve taak van de brandweer, namelijk het beperken en bestrijden van brand en andere ongevallen dan brand. De laatste twee aspecten zijn

82

te linken aan de preventieve taak van de brandweer, namelijk het voorkomen en beperken van brand en andere ongevallen dan brand.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de cases OMS en Brandveilig Leven waarden hebben gecreëerd die overeenkomen met de publieke waarde van Brandweer Brabant- Noord. De casus OMS meldingen heeft waarden gecreëerd die overeenkomen met de genoemde repressieve aspecten van de publieke waarde. De casus Brandveilig Leven heeft waarden gecreëerd die overeenkomen met de preventieve aspecten van de publieke waarde.

Uit het onderzoek is gebleken dat voor de cases verschillende verklaringen zijn te benoemen voor hun effecten op de publieke waarde van Brandweer Brabant-Noord. De effecten van de casus OMS meldingen op de publieke waarde worden verklaard door een, volgens het theoretisch model van Moore, goede strategische invulling en de toepassing van interne storytelling om de waarden te creëren. De effecten van de casus Brandveilig Leven op de publieke waarde worden verklaard door een, volgens het theoretisch model van Moore, nog minimale strategische invulling en de krachtige externe storytelling naar de maatschappij om waarden te creëren.

De effecten van de cases OMS en Brandveilig Leven op de publieke waarde van Brandweer Brabant-Noord kunnen worden verklaard door de mate waarin ze strategisch zijn ingevuld en de manier waarop ze storytelling in de casus hebben toegepast. De geconstateerde conservatieve cultuur binnen Brandweer Brabant-Noord speelt een grote rol in deze verklaringen.

Hoewel beide cases de aspecten van de publieke waarde creëren, zijn uit het onderzoek een aantal bevindingen naar voren gekomen waarvan kan worden gesteld dat Brandweer Brabant- Noord prioriteit moet geven aan een verandering in de organisatorische cultuur. Doel hiervan is om zich te conformeren aan de nieuwe preventieve visie van de brandweer en in staat te blijven publieke waarde te creëren en te optimaliseren. De concrete aanbevelingen zijn daarom als volgt:

 Binnen Brandweer Brabant-Noord dient een corresponderend beeld van de publieke waarde die ze wil nastreven te worden gevormd en geïntegreerd. Dit kan door middel van een organisatiebreed programma waarin gezamenlijk wordt gedacht en gesproken over de publieke waarde van Brandweer Brabant-Noord. Hierdoor is de organisatie ook in staat om haar publieke waarde naar buiten toe te dragen;

 Om zich te conformeren aan de preventieve visie, dient binnen Brandweer Brabant- Noord meer prioriteit te worden gegeven aan preventieve activiteiten waarbij

83

Brandveilig Leven een leidende rol heeft. Daarvoor is het herzien van de personeelscapaciteitsverdeling tussen en binnen de sectoren van de organisatie een belangrijk actiepunt;

 Om als organisatie intern te ontwikkelen ten behoeve van de optimalisering van haar publieke waarde, dient brandweer Brabant-Noord de interne sturings- en beheercyclus te herzien. Ten behoeve van de kwaliteitszorg dienen de mogelijkheden te worden onderzocht om een kwaliteitsmanagementmethode, zoals het INK-model, en een prestatiemetingssyteem in te voeren. Hiermee wordt op zowel medewerkers als organisatorisch niveau ingezet op het stimuleren van een lerende organisatie en het integreren van de visie binnen Brandweer Brabant-Noord en in de maatschappij.

Hoewel de transitie van repressief naar preventief denken wel is opgenomen in de beleidsplannen, is dit gedachtegoed nog onvoldoende verankerd binnen Brandweer Brabant- Noord. De conservatieve cultuur van Brandweer Brabant-Noord speelt hierin een cruciale rol, doordat deze manier van denken een omslag is in een uitvoeringsorganisatie die is ontstaan ten behoeve van repressief handelen. Om zich te conformeren aan de nieuwe visie dient brandweer Brabant-Noord preventieve projecten, zoals Brandveilig Leven, meer te verankeren in haar kernactiviteiten. Hiervoor dient het management deze nieuwe denkwijze en de publieke waarde middels verhalen te verspreiden binnen Brandweer Brabant-Noord, zodat deze verhalen doorsijpelen in de gehele organisatie. Indien Brandweer Brabant-Noord hierin slaagt, is ze in staat om haar publieke waarde ook naar buiten toe te dragen. Hierdoor kan Brandweer Brabant- Noord zich beter legitimeren aan de maatschappij en de gedachten over de publieke waarde van Brandweer Brabant-Noord in de maatschappij toetsen. Dat door verhalen en interactie een beeld wordt gecreëerd van de publieke waarde van Brandweer Brabant-Noord wordt ook bevestigd door eerder onderzoek over het overbrengen van de essentie van de veiligheidsregio’s (WODC, 2015). Voor deze organisatorische verandering biedt de toepassing van het theoretisch model van Moore handvatten om na te gaan waarin de verbeteringen liggen voor Brandweer Brabant- Noord om haar strategie dusdanig in te richten teneinde publieke waarde te creëren en behouden.

84