• No results found

VV Balk Support zoekt nieuwe leden

VV Balk Support zoekt nieuwe leden voor het Bord van 100 in de kantine. Met de opbrengsten steunt VV Balk Support de club.

Logische vraag is dan natuurlijk: wat doet VV Balk Support eigenlijk?

Even terug in de geschiedenis. VV Balk Support is jaren geleden opgericht door een groepje fanatieke Balk supporters. Wie kent ze niet: Egbert Kroes, Theo Bakker, Eppie Dam, Theo Meinen, Jan Reinsma en Klaas Hornstra. Hun doel? Bijdragen aan het positieve imago van hun club. En het organiseren van activitei-ten om financiële middelen te krijgen om extra dingen voor de club te kunnen doen.

De presentatiegids die u nu leest is hiervan een voorbeeld.

Volledig in kleur wordt de gids in een oplage van 2.300 stuks huis aan huis verspreid in Balk, Wyckel, Harich en Ruigahuizen.

Daarnaast wordt jaarlijks de Gaasterlân Rabo Run georgani-seerd. Uitgegroeid tot inmiddels een regionaal zeer bekend loopevenement waar meer dan 700 sporters op afkomen om een 4 mijl, 12 km of een halve marathon te lopen. Blij zijn wij met alle sponsoren die dit alles mogelijk maken.

Hoe u bij kunt dragen? In de kantine hangt het Bord van 100.

Bedoeld voor particulieren die VV Balk een warm hart toedragen.

Voor €45 per jaar komt uw naam op dit bord te hangen.

U wordt dan ook uitgenodigd voor de jaarlijkse avond met een bekende spreker die VV Balk Support verzorgt voor al haar leden van het Bord van 100, vrijwilligers en sponsoren.

Voorbeelden van sprekers in het recente verleden zijn Foppe de Haan, Roelof Luinge, Riemer van der Velde, Ron Jans, Jan Ykema, Dwight Lodeweges en het afgelopen jaar Bas Nijhuis.

Met de opbrengsten van de presentatiegids, de Run en het Bord van 100 is VV Balk Support van grote waarde voor de club.

Ieder jaar wordt tijdens de Algemene Ledenvergadering een cheque van 50% van de opbrengsten aan de voorzitter over-handigd. Met de andere 50% financierde VV Balk Support in de afgelopen jaren het grootste deel van de nieuwe lichtmasten rond het hoofdveld, maakte het – samen met hoofdsponsor AVK – de eerste beide edities van het Paastoernooi mogelijk, schafte nieuwe trainingsgoals aan en zorgt er nu voor dat de pupillenteams kunnen beschikken over mooie nieuwe reserve-shirts.

Nieuw is dat VV Balk Support jaarlijks een tegoedbon bij één van haar sponsoren onder de leden van het Bord van 100 verloot. Dit eerste jaar is de prijs (een tegoedbon bij Teernstra) gewonnen door

…… Balk United.

We hopen u snel als lid van het bord van 100 te mogen verwelkomen! Meld u aan bij iemand van VV Balk Support:

Yvonne, Afke, Riemer, Niels, Sipke of Goffe.

26

JO11-M5

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Anna de Jong, Maaike Rottiné, Kaia Franzen, Nika Franzen, Lieke Braakman, Josha de Vries (teammanager).

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Lieke Braam, Oriana Ambrosio, Sofie de Leeuw, Nynke Heere, Maren de Vries.

JO9-2

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Rindert Veltman (teammanager), Tygo Veltman, Senne Boukes, Henk-Wieger Ruiter (teammanager).

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Tygo Homma, Wybren van der Berg, Jorik Schilstra, Bjarne Ruiter, Jarno Pander.

JO9-1

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Klaas Riemersma (teammanager), Eelko de Vries (teammanager).

Middelste rij: ( v.l.n.r.): Swen van der Meer Hidde Nijholt, Yvan Riemersma, Jorik de Vries.

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Karst Reinsma, Alan Biedny, Jesper de Vries.

JO11-4

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Erwin Franssen (teammanager), Sven van der Molen, Lyam Mous, Mark Schilstra, Stefan de Vries, Klaas Muizelaar (teammanager).

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Bent Franssen, Lars Agricola, Jitse Swart, Rutger Muizelaar, Merijn van Ginhoven.

JO11-3

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Arjan Kuperus (teammanager), Hendrika Stegenga, Rosanna de Vries, Thijs Jan Jaarsma, Julian De Jager, Henri Pander (teammanager).

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Sem Kuperus, Finn Van Minderhout, Sjoerd Walda, Fimme Pander, Prince Bazaka.

JO9-3

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Alberta van der weg (teammanager), Owen Mous, Rudmer van der Weg, Wiebe Boonstra, Jan Rienstra (teammanager).

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Klaas Jan Rienstra, Thymen de Kroon, Finn Prinsen, Stan van der Goot, Robin Hoekstra.

Jeugdvoetbal

Een kloppend hart, zo zou je de jeugdcommissie van een voetbal- vereniging kunnen omschrijven. “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.

Voor de jeugdcommissie is het een hoofdtaak om te zorgen dat alles binnen de teams goed geregeld is, dat er getraind en wedstrijden gespeeld kunnen worden. Tevens zorgt de jeugd-commissie ervoor dat de randvoorwaarden goed zijn geregeld. Plezier en actief bezig zijn staat voorop.

De jeugdcommissie bestaat uit vier leden, Jenette Rienstra (voorzitter), Bianca Vleer (secretaris en coördinator kabouter/

JO7), Mark Schotanus (coördinator JO13-JO15) en Angelo de Groot (coördinator JO8 t/m JO12). Wij hebben op dit moment nog een vacature voor de functie coördinator JO17-JO19-MO19.

De coördinatoren hebben een sturende rol naar de leiders en zijn aanspreekpunt voor de leiders, ouders en spelers van de betreffende leeftijdsgroepen.

Afgelopen twee jaar is er een hele omslag gekomen in het jeugdvoetbal. Eerst de nieuwe spelvormen voor de JO7, JO8 en JO9 en afgelopen seizoen zijn de spelvormen ook voor de JO10, JO11 en JO12 veranderd.

Het is eerst even wennen, een kleiner speelveld, nieuwe spel- regels en geen scheidsrechter, maar een spelbegeleider. Nu twee seizoenen verder is iedereen gewend aan de nieuwe situatie.

Voor onze allerjongste jeugd, de kabouters worden er door de ZWH-commissie in het najaar en voorjaar toernooitjes georganiseerd. Ook organiseert de commissie de competitie voor onze JO7 teams.

Tijdens wintermaanden kan de jongste jeugd in de sportzaal doortrainen en doen zij mee met de zaaltoernooien die door de ZWH-commissie worden georganiseerd.

Ook de oudere jeugd speelt zaaltoernooien, zij doen mee met de KNVB kerstzaaltoernooien.

Voor de jeugd worden er veel activiteiten naast het voetballen georganiseerd. Het oliebollentoernooi, de vossenjacht en de jaarlijkse filmmiddag zijn vaste onderdelen op het programma.

Vrijwilligers, als vereniging heb je er veel nodig. Trainers, leiders, limonadeschenkers, veldonderhoud, kleding- en materi-aalbeheer, kantinemedewerkers, schoonmaak en commissieleden maar ook ouders die eens meehelpen als er à la minute hulp nodig is. Voor iedereen is er wel iets te doen voor de club.

Vele handen maken licht werk. Wij wensen alle (jeugd)leden, supporters en vrijwilligers een sportief seizoen toe.

Jeugdcommissie VV Balk

COLOFON

Uitgave, samenstelling en redactie:

Balk Support

Opmaak en druk: Groenewold Media, Lemmer

Zeventiende jaargang VV Balk

Voetbalcomplex De Wilgen, Balk 0514-605990

www.vvbalk.nl

28

JO7-1

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Geert van der Linden (teammanager), Niek de vries, Thijs Visser, Roan Vleer, Hessel Van Rijs, Allard van der Weg.

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Aaron van der Linden, Jorn Geertsma, Ivan Mous.

G-TEAM

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Renske Wiendels, Dedmer Feenstra, Remco Felkers, Jelmer van Loon, Owen Buwalda, Minne Wienia, Mirjam Buwalda (team manager), Tiemen van den Berg, Milan Kuipers.

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Riemer van Loon (trainer), Freerk vd Zee (trainer), Giovanni Hendriks, Melissa Aukema (trainer).

JO8-2

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Jilke Folmer (teammanager), Jesper Tromp, Jesse van der Linden, Tiemen van der Zee, Meine van der Zee (teammanager).

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Hylke Rienstra, Fenna van der Wal, Robbe van Ginhoven, Sym Folmer, Jasper de Vries.

JO8-1

Bovenste rij: ( v.l.n.r.): Melissa Aukema (trainer), Freerk van der Zee (trainer), Chris Schilstra, Jilke van der Zee, Martijn Stegenga, Sebastiaan Visser (teammanager).

Onderste rij: ( v.l.n.r.): Tygo Konst, Jelle Heere, Bas Visser, Fardau Zeldenrust, Emma Agricola.

De Oper 1, 8561 EW Balk

Tel: 0514 - 602231, www.jongsmawonen.nl

SINDS 1915

Bedden · Vloeren · Gordijnen

Zonwering · Stoelen