• No results found

II. CONTRACTUELE BEPALINGEN

II.8 B ETALINGSTERMIJN

Perceel 1 “Brandstoffen in bulk: “Gasolie voor verbrandingsmotoren””

en Perceel 2 “Brandstoffen in bulk: “Gasolie extra voor verwarming””

en Perceel 3 “Brandstoffen in bulk: “Diesel (B7) voor voertuigen op de weg””

en Perceel 4 “Brandstoffen in bulk: “Loodvrije benzine (E10)) voor voertuigen op de weg””

De opmaak van een factuur gebeurt na elke levering, voor elk deelnemend bestuur afzonderlijk, op het facturatieadres zoals vermeld in bijlage C.

De factuur vermeldt minimum:

- De plaats van de levering;

- Datum van de levering;

- De soort brandstof;

- De hoeveelheid geleverde brandstof;

- De officiële eenheidsprijs in euro op het ogenblik van de levering;

- De vaste korting in euro per soort brandstof;

- De btw (percentage en bedrag in euro);

- Het totaalbedrag in euro.

Bij iedere levering dient de leverancier een officiële leveringslijst af te geven, deze vermeldt de datum, aard en samenstelling van de levering, leveringsplaats en hoeveelheid. Ook de officieel geldende maximale dagprijs (zoals gepubliceerd door de FOD Economie) + de daarop toegepaste korting per liter worden duidelijk vermeld op de factuur en leveringslijst.

Alleen de leveringslijsten die afgetekend zijn door de leverancier en de afgevaardigde van het opdrachtgevend bestuur kunnen in rekening worden gebracht.

De aanbestedende overheid beschikt over een verificatietermijn van 30 dagen vanaf de datum van de levering om de formaliteiten van de oplevering te vervullen. Deze termijn gaat in de dag volgend op de dag waarop de leveringen ter bestemming zijn gekomen, voor zover de aanbestedende overheid in het bezit van de leveringslijst of factuur wordt gesteld.

De betaling van het aan de leverancier verschuldigde bedrag vindt plaats binnen de betalingstermijn van 30 kalenderdagen vanaf de datum van beëindiging van de verificatie, voor zover de

aanbestedende overheid tegelijk over de regelmatig opgemaakte factuur beschikt, alsook over de andere, eventueel vereiste documenten. Deze factuur geldt als schuldvordering.

Elk bestuur is verantwoordelijk voor de tijdige betaling van deze facturen.

De factuur dient te worden opgemaakt in euro.

Indien het bestuur dit wenst, moet een digitale facturatie mogelijk zijn en inbegrepen zijn in de prijs.

Dit bestek wijkt uitdrukkelijk af van de bepalingen van artikel 1254 van het Burgerlijk Wetboek inzake de toerekening van de betalingen. Elke betaling zal dan ook bij voorrang toegerekend worden op de hoofdsommen en pas daarna op de intresten.

II.10 Voorlopige oplevering

Bij het verstrijken van de verificatietermijn, wordt naargelang het geval een proces-verbaal van voorlopige oplevering of van weigering van oplevering opgesteld.

II.11 Definitieve oplevering

De definitieve oplevering heeft plaats bij het verstrijken van de waarborgtermijn. Ze gebeurt stilzwijgend wanneer de levering gedurende die termijn geen aanleiding tot klachten heeft gegeven.

Wanneer de levering tijdens de waarborgtermijn aanleiding heeft gegeven tot klachten, wordt binnen vijftien dagen voorafgaand aan het verstrijken van die termijn een proces-verbaal van definitieve oplevering of van weigering van definitieve oplevering opgesteld.

II.12 Illegaal verblijvende onderdanen

Wanneer de opdrachtnemer of onderaannemer het in artikel 49/2, vierde lid, van het Sociaal Strafwetboek bedoelde afschrift ontvangt waarmee zij ervan in kennis wordt gesteld dat zij een of meerdere illegaal verblijvende onderdanen van een derde land in België tewerkstelt, onthoudt deze onderneming zich ervan, met onmiddellijke ingang, de plaats van uitvoering van de opdracht nog verder te betreden of nog verder uitvoering aan de opdracht te geven, en wel tot de aanbestedende instantie een bevel in andere zin zou geven.

Hetzelfde geldt wanneer de voormelde opdrachtnemer of onderaannemer ervan in kennis wordt gesteld:

- ofwel door de opdrachtnemer of de aanbestedende instantie, dat zij de in artikel 49/2, eerste dan wel tweede lid, van het Sociaal Strafwetboek bedoelde kennisgeving heeft ontvangen die betrekking heeft op deze onderneming;

- ofwel door middel van de in artikel 35/12 van de wet van 12 april 1965 betreffende de bescherming van het loon der werknemers bedoelde aanplakking, dat zij een of meerdere illegaal verblijvende onderdanen van een derde land in België tewerkstelt.

De opdrachtnemer of onderaannemer is er bovendien toe gehouden een clausule op te nemen in de onderaannemingsovereenkomst die zij desgevallend zou sluiten, op grond waarvan:

1° de onderaannemer er zich van onthoudt de plaats van uitvoering van de opdracht nog verder te betreden of nog verder uitvoering aan de opdracht te geven, indien uit een in uitvoering van artikel 49/2 van het Sociaal Strafwetboek opgestelde kennisgeving blijkt dat deze onderaannemer een illegaal verblijvende onderdaan van een derde land tewerkstelt;

2° de niet-naleving van de onder 1° gestelde verplichting aanzien wordt als een ernstige tekortkoming in hoofde van de onderaannemer, ingevolge waarvan de onderneming is gemachtigd de

overeenkomst te verbreken;

3° de onderaannemer ertoe is gehouden een soortgelijke clausule als onder 1° en 2° op te nemen in de onderaannemingsovereenkomsten en ervoor te zorgen dat dergelijke clausules ook in de verdere onderaannemingsovereenkomsten worden opgenomen.

II.13 Loon verschuldigd aan werknemers

Wanneer de opdrachtnemer of onderaannemer het in artikel 49/1, derde lid van het Sociaal

Strafwetboek bedoelde afschrift ontvangt van kennisgeving waarmee hij ervan in kennis wordt gesteld

betalen waarop deze recht hebben, onthoudt hij zich ervan, met onmiddellijke ingang, de plaats van uitvoering van de opdracht nog verder te betreden of nog verder uitvoering aan de opdracht te geven, en wel tot hij het bewijs voorlegt aan de aanbestedende instantie dat de betrokken werknemers integraal zijn uitbetaald.

Hetzelfde geldt wanneer de voormelde opdrachtnemer of onderaannemer ervan in kennis wordt gesteld:

- ofwel, naargelang het geval, door de opdrachtnemer of de aanbestedende instantie, dat hij de in artikel 49/1, eerste lid, van het Sociaal Strafwetboek bedoelde kennisgeving heeft ontvangen die betrekking heeft op deze opdrachtnemer of onderaannemer;

- ofwel door middel van de in artikel 35/4 van de wet van 12 april 1965 betreffende de bescherming van het loon der werknemers bedoelde aanplakking.

De opdrachtnemer of onderaannemer is er bovendien toe gehouden een clausule op te nemen in de onderaannemingsovereenkomst die hij desgevallend zou sluiten, op grond waarvan:

1° de onderaannemer er zich van onthoudt de plaats van uitvoering van de opdracht nog verder te betreden of nog verder uitvoering aan de opdracht te geven, indien uit een in uitvoering van artikel 49/1 van het Sociaal Strafwetboek opgestelde kennisgeving blijkt dat deze onderaannemer op zwaarwichtige wijze tekortschiet in zijn verplichting het aan zijn werknemers verschuldigde loon tijdig uit te betalen;

2° de niet-naleving van de onder 1° gestelde verplichting aanzien wordt als een ernstige tekortkoming in hoofde van de onderaannemer, ingevolge waarvan de opdrachtnemer is gemachtigd de

overeenkomst te verbreken;

3° de onderaannemer ertoe is gehouden een soortgelijke clausule als onder 1° en 2° op te nemen in de onderaannemingsovereenkomsten en ervoor te zorgen dat dergelijke clausules ook in de verder onderaannemingsovereenkomsten worden opgenomen.

II.14 Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank

Het Belgische recht is van toepassing op deze overheidsopdracht.

Elke rechtsvordering aangaande deze overheidsopdracht wordt ingesteld bij de materieel bevoegde rechtbank van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Turnhout, behoudens ingeval van een vordering tot tussenkomst in een bestaand geding.

II.15 Vervanging van de opdrachtnemer bij faillissement, gerechtelijke reorganisatie of vergelijkbare toestand

In geval van faillissement of gerechtelijke reorganisatie van de opdrachtnemer, of wanneer de opdrachtnemer zich in een vergelijkbare toestand bevindt, kan de opdracht overgedragen worden aan een andere opdrachtnemer (op voorstel van de curator, opdrachtnemer of eigen keuze van de aanbestedende overheid). De overnemende opdrachtnemer dient te voldoen aan de oorspronkelijk vastgelegde selectiecriteria en de vervanging mag geen wezenlijke wijzigingen aanbrengen aan de opdracht. (artikel 38/3 KB Uitvoering).

gemorste vloeistof niet wordt verwijderd of niet met aangepast middelen wordt verwijderd, dan stelt de opdrachtgever iemand aan en zal hij deze kosten, met een minimum van € 250 per geval, doorrekenen aan de opdrachtnemer.

- Bij het laattijdig leveren van de individuele afroepen wordt een boete opgelegd van € 250 per dag dat er laattijdig geleverd wordt, per individuele afroep.

- Per vastgestelde inbreuk met betrekking tot de prijstoepassing: indien de door de opdrachtnemer gefactureerde prijzen niet conform de in dit bestek vermelde voorwaarden werden bepaald, wordt een bijzondere straf van 250 euro toegepast. Deze bijzondere straf geldt per individuele levering waarbij er een inbreuk werd vastgesteld.

De aanbestedende overheid en/of de bestellers staan in voor de toepassing van deze straf.

Opmerking: De door het opdrachtgevend bestuur opgelegde boetes zullen per aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht en afgehouden worden van de op dat ogenblik laatst ontvangen factuur.

III. Technische bepalingen III.1 Algemeen

Deze opdracht heeft als voorwerp het sluiten van een raamovereenkomst, met één ondernemer per perceel, voor 48 maanden, voor het leveren van brandstoffen in bulk, bij de besturen die zullen deelnemen aan deze groepsaankoop.

De opdracht is opgedeeld in verschillende percelen.

III.2 Leveren van brandstoffen in bulk – percelen 1 t.e.m. 4

De opdracht betreft het leveren van gasolie voor verbrandingsmotoren (perceel 1), het leveren van gasolie extra voor verwarming (perceel 2), het leveren van diesel (B7) voor voertuigen op de weg (perceel 3) en het leveren van loodvrije benzine (E10) voor voertuigen op de weg (perceel 4).

De geleverde brandstoffen dienen te voldoen aan de wettelijke normen. De leveringen geschieden conform de geldende reglementeringen.

Men stelt alles in het werk om morsen te voorkomen. Gemorste vloeistof moet door de leverancier met aangepaste middelen verwijderd worden.

Het bestuur heeft steeds het recht analyses te laten uitvoeren. Bij overeenstemming met de karakteristieken zijn de kosten hiervan ten laste van het bestuur. In het andere geval zijn de kosten ten laste van de leverancier, en dient de volledige voorraad door toedoen en op kosten van de leverancier leeg getrokken, gereinigd en terug gevuld te worden met goede brandstof die beantwoordt aan de normen.

In de winterperiode dient de brandstof aangeleverd te worden met aangepaste, en reeds toegevoegde, anti-stollingsproducten.

De te leveren brandstof dient vrij van water, zand, zuren en alle andere verontreinigingen te zijn.

De vrachtwagens die ingezet worden voor het uitvoeren van de leveringen voldoen aan de recentste Euronormen.

III.2.1 Perceel 1 “Gasolie voor verbrandingsmotoren”

De brandstof moet ten alle tijde beantwoorden aan de wettelijke normen zoals bepaald de

Verordening (EU) 2016/1628 van 14 september 2016 van het Europees Parlement en de Raad inzake voorschriften met betrekking tot emissiegrenswaarden voor verontreinigende gassen en deeltjes en typegoedkeuring voor in niet voor de weg bestemde mobiele machines gemonteerde interne verbrandingsmotoren.

III.2.2 Perceel 2 “Gasolie extra voor verwarming”

III.2.3 Perceel 3 “Diesel (B7) voor voertuigen op de weg”

De brandstof moet ten alle tijde beantwoorden aan de wettelijke normen zoals bepaald in art. 2 van het KB van 8 juli 2018 betreffende de benaming en de kenmerken de gasolie-diesel en van de benzines. (NBN-EN 590)

III.2.4 Perceel 4 “Loodvrije benzine (E10) voor voertuigen op de weg”

De brandstof moet ten alle tijde beantwoorden aan de wettelijke normen zoals bepaald in art. 2 van het KB van 8 juli 2018 betreffende de benaming en de kenmerken de gasolie-diesel en van de benzines. (NBN EN 228).

III.3 Rapportage aan de aanbestedende overheid aankoopcentrale IOK

De opdrachtnemer zal halfjaarlijks een rapport overmaken aan de heer Rob Eyckmans, per mail op rob.eyckmans@iok.be, betreffende de afgenomen hoeveelheden en omzetten van deze

raamovereenkomst, in zijn globaliteit, en dit per bestuur en per perceel.

Bijlage A: OFFERTEFORMULIER

PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP

“GROEPSAANKOOP BRANDSTOFFEN IN BULK, TANKEN VIA TANKKAARTEN EN LAADKAARTEN ELEKTRISCH TANKEN”

Openbare procedure Belangrijk: dit formulier dient volledig te worden ingevuld.

Natuurlijke persoon

met zetel te (volledig adres):

Telefoon:

(De gemachtigden voegen bij hun offerte de authentieke of onderhandse akte waaruit hun

bevoegdheid blijkt of een gewaarmerkt afschrift van hun volmacht; zij kunnen zich ook beperken tot een verwijzing naar het nr. van de bijlage van het Belgisch Staatsblad waarin hun bevoegdheden zijn bekendgemaakt.)

Ofwel (1)

Combinatie van ondernemers (met inbegrip van de tijdelijke vennootschap) Naam en voornaam hetzij handelsnaam en rechtsvorm:

Hoedanigheid of beroep:

Nationaliteit:

Adres hetzij zetel:

De combinatie die wordt vertegenwoordigd door één van de deelnemers, met name:

VERBINDT OF VERBINDEN ZICH TOT UITVOERING VAN DE AANNEMING OVEREENKOMSTIG DE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VAN HET BESTEK VOOR BOVENGENOEMDE OVERHEIDSOPDRACHT (2020/16RE):

Perceel 1 “Brandstoffen in bulk: “Gasolie voor verbrandingsmotoren””

tegen een korting per liter van € ______________ excl. btw op de officiële maximum dagprijs van gasolie voor verbrandingsmotoren.

Het toepasselijk btw-percentage:______________%.

Perceel 2 “Brandstoffen in bulk: “Gasolie extra voor verwarming””

tegen een korting per liter van € ______________ excl. btw op de officiële maximum dagprijs van gasolie extra voor verwarming.

Het toepasselijk btw-percentage:______________%.

Perceel 3 “Brandstoffen in bulk: “Diesel (B7) voor voertuigen op de weg””

tegen een korting per liter van € ______________ excl. btw op de officiële maximum dagprijs van diesel (B7)voor voertuigen.

Het toepasselijk btw-percentage:______________%.

Perceel 4 “Brandstoffen in bulk: “Loodvrije benzine (E10)) voor voertuigen op de weg””

tegen een korting per liter van € ______________ excl. btw op de officiële maximum dagprijs van loodvrije benzine (E10) voor voertuigen.

Het toepasselijk btw-percentage:______________%.

Algemene inlichtingen Inschrijvingsnr. bij de RSZ.:

Ondernemingsnummer (alleen in België):

De inschrijver is een micro-, kleine- of middelgrote onderneming : JA / NEE (doorhalen wat niet van toepassing is) (2)

Onderaannemers

Er zullen onderaannemers worden aangewend: JA / NEE (doorhalen wat niet van toepassing is) Personeel

Er wordt personeel tewerkgesteld dat onderworpen is aan de sociale zekerheidswetgeving van een andere lidstaat van de Europese Unie:

JA / NEE (doorhalen wat niet van toepassing is) Het betreft volgende EU-lidstaat:

Betalingen

De betalingen zullen geldig worden uitgevoerd door overschrijving op volgende rekening (IBAN/BIC) ... van de financiële instelling ... geopend op naam

Verbetering voorgesteld door de inschrijver indien meerdere percelen gegund:

...

Attesten

Bij deze offerte voeg ik of voegen wij:

Het UEA, waarmee de ondernemer verklaart dat hij zich niet bevindt in een van de uitsluitingssituaties als bedoeld in de artikelen 67 tot 69 van de wet van 17 juni 2016.

Bij de offerte te voegen documenten Bij deze offerte zijn eveneens gevoegd:

- de documenten die het bestek verplicht over te leggen;

- de modellen, monsters en andere inlichtingen, die het bestek verplicht over te leggen.

Gedaan te ...

De ...

De inschrijver,

Naam en voornaam: ...

Functie: ...

Belangrijke nota

Er mag geen beroep worden aangetekend tegen mogelijke vormgebreken, fouten of leemten (artikel 82 van het koninklijk besluit van 18 april 2017).

(1) Doorhalen wat niet van toepassing is

(2) In de zin van de aanbeveling van de Europese Commissie van 6 mei 2003 betreffende de definitie van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen.

Micro-ondernemingen : een onderneming met minder dan 10 werknemers en met een jaaromzet en/of jaarlijks balanstotaal van niet meer dan 2 miljoen euro.

Kleine ondernemingen: een onderneming met minder dan 50 werknemers en met een jaaromzet en/of jaarlijks balanstotaal van niet meer dan 10 miljoen euro.

Middelgrote ondernemingen: ondernemingen die micro noch klein zijn en met minder dan 250 personen werknemers en een jaaromzet van niet meer dan 50 miljoen euro en/of een jaarlijks balanstotaal van niet meer dan 43 miljoen euro.

Bijlage B: DETAIL DEELNEMENDE BESTUREN VOOR 48 MAANDEN PERCELEN 1 - 4

Bijlage B - Detail per

bestuur brandstoffen in bulk perceel 1 - Leveren van gasolie voor verbrandingsmotoren.xlsxBijlage B - Detail per

bestuur brandstoffen in bulkperceel 4 - Leveren van benzine voor voertuigen op de weg.xlsxBijlage B - Detail per

bestuur brandstoffen in bulk perceel 3 - Leveren van diesel voor voertuigen op de weg.xlsxBijlage B - Detail per

bestuur brandstoffen in bulk perceel 2 - Leveren van gasolie extra voor verwarming.xlsx

Bijlage C: GEÏNTERESSEERDE BESTUREN EN LEVERINGSLOCATIES PERCELEN 1 - 4

Bijlage C - Overzicht

geïnteresseerde besturen perceel 2 - Leveren van gasolie extra voor verwarming.xlsxBijlage C - Overzicht

geïnteresseerde besturen perceel 1 - Leveren van gasolie voor verbrandingsmotoren.xlsxBijlage C - Overzicht geïnteresseerde besturen perceel 4 - Leveren van loodvrije benzine.xlsxBijlage C - Overzicht

geïnteresseerde besturen perceel 3 - Leveren van diesel.xlsx