• No results found

Over de auteurs

In document Bundel Uit de koker van (pagina 116-121)

Jos Baecke is werkzaam als partner bij de bmc Groep en heeft veel ervaring in de zorgsec- tor en in het bijzonder in het veld van de jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, cjg en ggd. Hij was onder andere projectleider van de recent uitgevoerde evaluatie van de Wet op de jeugdzorg (2009) en van de evaluatie van het impulsproject Opvoed- en Gezinsonder- steuning (2007). Hij doet zowel opdrachten voor ministeries, provincies en gemeenten als voor landelijke koepels en afzonderlijke instellingen.

Annet Bertram is sinds 2007 gemeentesecretaris van de gemeente Den Haag. Voorheen was zij directeur-generaal Wonen bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (vrom) en bekleedde zij diverse andere managementfuncties bij vrom. In haar nevenfuncties is zij onder andere bestuurslid van forum Stedelijke Ver- nieuwing en lid van het Curatorium van nicis.

Alex Brenninkmeijer is sinds 2005 de Nationale ombudsman. Het Verslag 2008 van de ombudsman heeft als titel ‘De burger in de ketens’. De complexiteit van de overheid en het vaak verkokerde functioneren staan daarin centraal.

Bert Burger is directeur-eigenaar van Burger Advies, dat organisatieadvies geeft op het gebied van onderwijs, veiligheid en milieu.

Marcel Dela Haije is stadsmarinier in Rotterdam. In de deelgemeente Delfshaven werkt hij aan de veiligheid van Middelland en het Nieuwe Westen.

Peter Paul Doodkorte is werkzaam als partner bij de bmc Groep en heeft bestuurserva- ring binnen de lokale en regionale overheid en advieservaring als adviseur voor overheid, (jeugd)zorginstellingen en het bedrijfsleven. In het bijzonder heeft hij zich bekwaamd op het terrein van strategie en samenwerking, bedrijfsvoering en ketenmanagement op het terrein van jeugd(zorg)beleid.

116 | Over de auteurs

Paul Frissen is decaan en bestuursvoorzitter van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur te Den Haag, hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en lid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Hij was voorzitter van de commissie die het advies ‘De ontkokering voorbij. Slim organiseren voor meer regelruimte’ voorbereidde. Eind 2009 publiceerde hij ‘Gevaar Verplicht. Over de noodzaak van aristocratische politiek’.

Erik Gerritsen is bestuursvoorzitter van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Daarvoor was hij ondermeer Gemeentesecretaris van Amsterdam. Hij werkt aan een promotieonderzoek over de slimme gemeente (www.deslimmegemeente.nl).

Rob Gilsing is sinds 1 september 2009 hoofd van de onderzoeksgroep Jeugd, opvoeding en onderwijs bij het Verwey-Jonkerinstituut. Daarvoor was hij projectleider Wmo-evalua- tie bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij schreef deze bijdrage op persoonlijke titel.

Boukje Keijzer werkt sinds 2005 bij b&a als principal adviseur op het gebied van Wonen en Wijken. Procesmatig focussen haar werkzaamheden zich op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. In dat kader ontwikkelde zij samen met collega’s de methodiek van Maatschappelijk Aanbesteden, die zij in verschillende gemeenten en bij verschillende vraagstukken toepast. Daarbij ondersteunt zij gemeenten, maatschappelijke organisaties en bewoners bij het vormgeven invullen van de nieuwe verhoudingen die hieruit voortkomen.

Leon Klinkers is manager bij de Inspectie Verkeer- en Waterstaat en secretaris van de Vereniging voor overheidsheidsmanagement.

Fred Meerhof is directeur van Syrima advies. Hij richt zich in uiteenlopende projecten als adviseur, manager en onderzoeker op het verbinden van overheid en samenleving. De begeleiding van ketensamenwerking staat daarbij regelmatig centraal.

Lex Meiberg is een zelfstandig gevestigde consultant Zorg en Veiligheid. Hij is in gemeentelijke dienst pionier geweest als procesmanager in Enschede, en heeft in die stad mede het experiment Wijkcoaches opgezet.

Caroline Mobach is werkzaam als senior adviseur bij de bmc Groep en heeft ruime erva- ring met jeugd(zorg)beleid en samenhangende thema’s, en met strategische en innova- tieve advisering op het snijvlak van bestuur/overheid en uitvoering. Zij maakte deel uit van het projectteam dat de evaluatie van de Wet op de jeugdzorg heeft uitgevoerd en was recent betrokken bij het Actieplan Beperking Regeldruk in de jeugdzorg voor de provincie Noord-Brabant.

Adri van Montfoort is jurist en pedagoog. Hij is werkzaam als lector Jeugdzorg en Jeugd- beleid aan de Hogeschool Leiden en raadsheer plaatsvervanger in de familiekamer van het gerechtshof in Den Haag.

André Peters is voor anderhalf jaar gedetacheerd bij Communicatie voor het verbeterpro- ject Interactieve Communicatie en Beleidsvorming. Hij werkt al langer als beleidsonder- zoeker voor gemeente Breda bij Onderzoek en Informatie. In een klein projectteam is, samen met betrokkenen van binnen en buiten de gemeentelijke organisatie, met ‘Mee- doen’ een andere manier van burgerparticipatie geïntroduceerd.

Ton Quadt is programmadirecteur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond en voormalig directeur Veiligheid bij de gemeente Rotterdam.

Wouter Smits is als Allround Projectleider werkzaam bij de Sector Cultuur, Welzijn en Sociale Zaken van de gemeente ‘s Hertogenbosch. Sinds 2008 is hij verantwoordelijk voor de implementatie van Centra voor Jeugd & Gezin. Vanuit deze rol gaat zijn aandacht uit naar organisatievraagstukken in de publieke sector.

Ton van Snellenberg is bestuurskundige en werkzaam als programmanager Roombeek bij de gemeente Enschede.

Lotte van Vliet is als adviseur werkzaam bij de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Zij maakte deel uit van de commissie die het advies ‘De ontkokering voorbij. Slim organi- seren voor meer regelruimte’ heeft voorbereid, en werkt momenteel aan een advies over sociale stijgers en dalers.

Hans Weggemans is directeur Wijkontwikkeling, Zorg en Welzijn bij de Gemeente Enschede.

Colofon

Tekstbewerking: Pauline Slot Auteursrecht voorbehouden

Vormgeving: bureau Stijlzorg, Utrecht Foto’s: Thinkstock

isbn 978-90-77758-19-9

© Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling, Den Haag, 2010 Vereniging voor Overheidsmanagement, Den Haag, 2010

Niets in deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een dataverwerkend systeem of uitgezonden in enige vorm door middel van druk, foto- kopie, microfilm of op welke wijze dan ook zonder toestemming van de rmo.

In document Bundel Uit de koker van (pagina 116-121)