• No results found

 WAAR EN WANNEER: Verzamelen aan de sporthal, 19u30-22u30

 WAT:Zwemmen in een tropische sfeer met DJ, alcoholvrije cocktails en chips.

 KOSTPRIJS:€6

 MEE TE NEMEN:Zwemgerief, wat zakgeld.

24

INFORMATIE GEMEENTELIJKE DIENSTVERLENING

LOCATIE

Voor alle gemeentelijke activiteiten is de sportsite (Tieltstraat 46A, 8755 Ruiselede) de uitvalsbasis. De meeste activiteiten vinden hier plaats. Enkel de SWAP-activiteiten en uitstappen gaan door op verplaatsing, maar ook hiervoor wordt aan de sporthal verzameld.

INSCHRIJVINGEN

Inschrijven voor alle gemeentelijke activiteiten in deze brochure, nl. de speelpleinwerking, de sportkampen en de SWAP-activiteiten, gebeurt sinds 2020 via een digitale toepassing op www.ruiselede.be/reservaties.

Om in te schrijven wordt gevraagd om te registreren en in te loggen. Je kan dit op elk moment van het jaar doen! Alle informatie over de digitale toepassing staat in de handleidingen die je op de website kan raadplegen.

Enkele tips en aandachtspunten bij het inschrijven:

- Registreer je vooraf en maak daarbij een familieprofiel aan. Vul vervolgens je gezinsprofiel aan. Voeg hier alle gezinsleden aan toe. Zorg er ook voor dat voor alle kinderen de medische fiches goedgekeurd werden en dat er een huisarts toegevoegd werd. Op die manier zal de inschrijving veel vlotter verlopen. Zonder deze gegevens zal de inschrijving niet uitgevoerd kunnen worden.

- Duid bij de gezinsleden ook steeds aan indien wij foto’s van je kind mogen gebruiken in gemeentelijke communicaties (brochure, website, Facebook,…). De foto’s worden steeds met zorg geselecteerd.

- Om alles veilig te laten verlopen wordt er deze zomer opnieuw met bubbels gewerkt. De bubbels worden op basis van leeftijd ingedeeld.

Naar analogie met vorig jaar schrijf je je kind opnieuw in voor een speelpleinweek als volledige activiteit. Nadien kan je dan de dagen waarop je kind zal deelnemen aanduiden als “Extra”, net zoals je ook de opvang en de deelname aan uitstappen kan aanduiden.

- Als je je kind inschrijft voor een extra activiteit, dan moet je kind ook ingeschreven zijn voor een speelpleindag. Vergeet je kind dus niet voor beiden in te schrijven. In het voorbeeld hieronder: als je je kind wil inschrijven voor de uitstap naar Harry Malter dien je zowel de activiteit als de dag aan te duiden.

25

- De inschrijving blijft 30 minuten gereserveerd, daarna wordt dit vrijgegeven voor iemand anders. Rond de inschrijving dus meteen af.

Voor alle gemeentelijke activiteiten starten de inschrijvingen op maandag 3 mei om 12u. De inschrijvingen worden telkens afgesloten op de donderdag voorafgaand aan de activiteit. De week of de dag zelf kan er niet meer ingeschreven worden.

Opgelet: als je je kind inschrijft en op de reservelijst belandt, hoeft niet dit meteen te betekenen dat er voor jullie geen plaats meer is. Neem contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

FISCALE ATTEST EN MUTUALITEITSATTEST

Ouders kunnen het deelnamegeld van de speelpleinwerking voor kinderen jonger dan 12 jaar inbrengen als vermindering van het belastbaar inkomen.

Nadat de diensten de nodige documenten aangemaakt hebben, kan je dit fiscaal attest gemakkelijk zelf downloaden via je login in de digitale toepassing.

Ook voor de terugbetaling via de mutualiteit zal je zelf de documenten kunnen downloaden.

26

BETALINGSMOEILIJKHEDEN?

Indien het financiële luik van opvang een probleem vormt, kan je steeds terecht in het Sociaal Huis.

Sociaal Huis

 Kasteelstraat 1, 8755 Ruiselede

 051 68 94 84

ocmw@ruiselede.be

MEER INFORMATIE

Wie nog vragen heeft over de gemeentelijke dienstverlening, kan zich steeds tot het gemeentebestuur richten via de onderstaande contactgegevens.

Wie moeilijkheden ondervindt bij het inschrijven via de digitale toepassing kan op afspraak langskomen bij de vrijetijdsdiensten.

Sportdienst |Dieter Hantson

 Tielstraat 46A, 8755 Ruiselede

 051 68 73 73

 sport@ruiselede.be

Dienst Vrije Tijd| Leonie Lemey  Markt 1, 8755 Ruiselede  051 68 80 63

 vrijetijd@ruiselede.be

27

BABBELOE

Babbeloe is een kleine vakantiewerking op maat van kinderen (5 t.e.m. 12 jaar) met een beperking uit de regio Tielt. We zorgen voor een aangepaste omgeving, een plezant spelprogramma, extra aandachtsvrijwilligers en individuele ondersteuning waar nodig.

Babbeloe PLUS is een speelproject voor tieners (13 t.e.m. 16 jaar) met een beperking uit de regio Tielt. We zorgen voor uitdagende activiteiten en een specifiek aanbod op maat.

In beide werkingen zijn ook hun broers en/of zussen welkom! De gemotiveerde vrijwilligersploeg wordt ondersteund door een beroepskracht van VOC Opstap vzw.

WANNEER?

2 t.em. 16 juli; 19 t.e.m. 23 juli (m.u.v. 21 juli); 26 t.e.m. 30 juli; 2 t.e.m. 6 augustus WAAR?

Godelieveschool (afdeling Kunstacademie – ingang via Kerkstraat), 8700 Tielt TARIEVEN EN INSCHRIJVINGEN?

€8 per dag

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kan je terecht bij de organisatie VOC Opstap via onderstaande contactgegevens. Bij een eerste deelname word je vooraf uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Tine Vansteenkiste

Jeugdwerker VOC Opstap

 Bruggestraat 19, 8700 Tielt

 051 40 15 57

 0472 61 97 42

 jeugdwerk@vocopstap.be

WIE?

Babbeloe: 5 t.e.m. 12 jaar Babbeloe Plus: 13 t.e.m. 16 jaar

28

BIBLIOTHEEK

WAT?

De Ruiseleedse bibliotheek is een filiaal van de hoofdbibliotheek van Aalter. De filiaalbibliotheek biedt een mooi aanbod aan boeken, dvd’s, cd’s en cd-roms voor klein en groot.

Voor de jongste lezertjes (3-8 jaar) worden er reistrolleys gevuld met zomerse materialen op kindermaat. In de trolley vind je boeken, cd’s en dvd’s die op je reisbestemming goed van pas komen of die de thuisblijvers kunnen plezieren.

Daarnaast wordt elke trolley voorzien van een gadget waarmee kan gespeeld of geknutseld worden.

De trolleys staan uitleenklaar in de hoofd-bibliotheek gedurende de gehele zomervakantie.

Elk gezin kan telkens 1 trolley per keer lenen aan de gangbare voorwaarden.

WAAR EN WANNEER?

Filiaalbibliotheek Ruiselede Nieuwstraat 8, 8755 Ruiselede

Maandag 16u-18u

Dinsdag Gesloten

Woensdag 17u-19u Donderdag Gesloten

Vrijdag Gesloten

Zaterdag 10u-12u

Zondag Gesloten

De bibliotheek in Ruiselede zal gesloten zijn van 19 juli tot en met 31 juli. Ook op woensdag 25 augustus is er geen bibliotheekwerking.

MEER INFORMATIE

Meer informatie, waaronder de openingsuren van de hoofdbibliotheek kan je nalezen via www.aalter.be/bibliotheek.

29

GERELATEERDE DOCUMENTEN