• No results found

Afsprakennota voor ondersteuning: ‘’t Ergohuisje’

Deze afsprakennota legt de afspraken vast over de inhoud en de uitvoering voor:

1. Contactgegevens

De contactpersonen voor de uitvoering van de afsprakennota zijn:

1.1. Contactgegevens voor de ondersteuningsverstrekker

Bedrijfseenheid en afdeling/dienst: district Antwerpen

Adres: Lange Gasthuisstraat 21, 2000 Antwerpen

e-mailadres: burgerbegroting@antwerpen.be

1.2. Contactgegevens voor de ontvanger

Ontvanger: Ergohuisje vzw

Naam contactpersoon: Margalit Stroli

Adres: Van Eycklei 3, 2018 Antwerpen

Rekeningnummer: BE59 7370 5157 3226

Ondernemingsnummer: 0737.880.582

e-mailadres: ergohuisjevzw@gmail.com

Wijzigingen van deze gegevens moeten door de ontvanger onmiddellijk worden meegedeeld aan de ondersteuningverstrekker. De ondersteuningverstrekker is niet verantwoordelijk voor vergissingen of fouten, wanneer de ontvanger dit niet correct opgeeft of nalaat wijzigingen door te geven.

Alle formele correspondentie over deze afsprakennota verloopt digitaal via de bovenstaande e-mailadressen.

2. Doel van de ondersteuning

De ondersteuning wordt gegeven om volgend doel te bereiken:

t Ergohuisje biedt met een 2/5de medewerker minstens 240 momenten quasi kosteloze huiswerkbegeleiding en leertherapie aan kinderen en jongeren met leer- en/of

ontwikkelingsstoornissen.

3. Ingangsdatum

De afsprakennota gaat in op 1-1-2021

4. Einddatum

De afsprakennota eindigt op 15-12-2021

De afsprakennota eindigt automatisch bij het einde van de periode waarvoor ze werd afgesloten.

5.

Waarvoor de ondersteuning gegeven wordt

De ondersteuningsverstrekker verleent ondersteuning voor het volgende:

Projectresultaat 1: start begeleidingen (28 februari 2021) Projectresultaat 2: tussentijdse evaluatie (30 april 2021) Projectresultaat 3: tussentijdse evaluatie (31 augustus 2021) Projectresultaat 4: tussentijdse evaluatie (31 oktober 2021)

Projectresultaat 5: 100 bijkomende sessies (één maand na de laatste activiteit of ten laatste 15 december 2021)

6. Criteria of voorwaarden

De ondersteunde acties, prestaties of projecten moeten beantwoorden aan de volgende criteria of voorwaarden:

• Het project moet uitgevoerd worden zoals het gestemd is door de bewoners van district Antwerpen. Afwijkingen hierop gebeuren met akkoord van beide partijen.

• Het project moet uitgevoerd binnen het beschikbare budget, met de begrote verdeling van middelen voor investerings- en exploitatiekosten.

• Het project komt de inwoners van het district ten goede en vindt waar mogelijk plaats in district Antwerpen.

• Levensbeschouwelijke evenementen, commerciële activiteiten, activiteiten met een politiek doeleinde of fondsenwerving kunnen door de Burgerbegroting niet ondersteund worden.

• De ontvanger verbindt zich ertoe om duurzame investeringsgoederen na afloop van het project niet te verkopen maar te blijven gebruiken waarvoor ze zijn toegekend, zoals de ondersteuningswet voorziet.

• Als het coronavirus een impact heeft op de uitvoering van deze afsprakennota, dan kan een aangepaste planning van het initiatief worden voorgesteld. Dit wordt steeds tijdig ter goedkeuring voorgelegd aan het district Antwerpen.

7. Bedrag van de ondersteuning

De ondersteuningsverstrekker kent ondersteuning toe aan de ontvanger, volgens de bepalingen van deze afsprakennota, voor een bedrag van maximaal 28.800,00 EUR.

8. Berekeningswijze van de ondersteuning

De ondersteuning wordt berekend op basis van:

Investeringskosten: 0,00 EUR Exploitatiekosten:

Personeel: max. 22.000,00 EUR Huur: max. 4.800,00 EUR

Didactisch materiaal: max. 2.500,00 EUR

Website + Promotie/drukwerk: max. 4.000,00 EUR

23 / 62

Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen info@antwerpen.be

9. Betalingstermijnen

de ondersteuningsverstrekker stort:

● 30% van dit bedrag wordt gestort bij het behalen van projectresultaat 1, (28 februari 2021: start begeleidingen)

● 20% bij het behalen van projectresultaat 2, (30 april 2021: tussentijdse evaluatie)

● 20% bij het behalen van projectresultaat 3, (31 augustus 2021: tussentijdse evaluatie)

● 20% bij het behalen van projectresultaat 4, (31 oktober 2021: tussentijdse evaluatie)

● 10% bij het behalen van projectresultaat 5 (resterend budget) wordt uitgekeerd na een positieve evaluatie van het eindrapport, maar ten laatste drie maanden na het indienen van voornoemd verslag (één maand na de laatste activiteit of ten laatste 15 december 2021: 100 bijkomende sessies, oplevering stukken)

10. Rapporteren

De ontvanger moet het bereiken van de vereiste resultaten aantonen door het indienen van Projectresultaat 1: start begeleidingen (28 februari 2021)

● 2 dagen per week, met twee therapeuten, in totaal 15.2 uur per week, krijgen kinderen vanaf 6 jaar sessies ergotherapeutische huiswerkbegeleiding (30/min per kind) (een sessie vereist uiteraard ook voorbereiding en verslag name). Dit komt neer op ongeveer 20 sessies per week.

● De kinderen betalen 5 euro per sessie ergotherapie-huiswerk, kinderen uit een gezin met verhoogde tegemoetkoming betalen 3 euro per sessie of minder.

● De scholen en ouders van de deelnemende kinderen werden geïnformeerd via het oudercontact van die scholen. Een overzicht van al deze oudercontacten (waar, wanneer, aantal aanwezige ouders) en een kort verslag van de wijze waarop ouders op de hoogte werden gebracht (individuele gesprekken met leraren of met indiener, plenaire presentatie door school of indiener, website van school, flyers,…), werden aan het district bezorgd.

● de projecthouder bezorgt het district een ingevuld logboek, een ingevuld overzicht van de kastickets, facturen... samen met de kastickets, facturen,… en ondertekende

ontvangstbewijzen van vrijwilligers- of vergoedingen voor deze periode. De verslagen van de sessies zijn aan het district bezorgd.

Projectresultaat 2: tussentijdse evaluatie (30 april 2021)

● Sinds het begin van het project zijn er minstens 60 sessies doorgegaan voor minstens 20 individuele kinderen/jongeren.

● Het benodigde extra didactisch materiaal is aangekocht.

● de projecthouder bezorgt het district een ingevuld logboek, een ingevuld overzicht van de kastickets, facturen... samen met de kastickets, facturen,… en ondertekende

ontvangstbewijzen van vrijwilligers- of vergoedingen voor deze periode Projectresultaat 3: tussentijdse evaluatie (31 augustus 2021)

● Sinds het begin van het project zijn er minstens 100 sessies doorgegaan voor minstens 30 individuele kinderen/jongeren.

● Een voorbereiding voor het nieuwe schooljaar is gehouden met geïnteresseerde ouders

● Inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zijn opengesteld.

● Er is promotie gemaakt voor het aanbod via sociale media (betalende advertenties) Het district ontving het ontwerp hiervan vooraleer de advertenties online gingen én een

schermafbeelding van de online ads.

● Er zijn speciale sessies huiswerkbegeleiding gehouden ter voorbereiding van de zomerexamens.

● de projecthouder bezorgt het district een ingevuld logboek, een ingevuld overzicht van de kastickets, facturen... samen met de kastickets, facturen,… en ondertekende

ontvangstbewijzen van vrijwilligersvergoedingen voor deze periode Projectresultaat 4: tussentijdse evaluatie (31 oktober 2021)

● Sinds het begin van het project zijn er minstens 140 sessies doorgegaan voor minstens 50 individuele kinderen/jongeren.

● de projecthouder bezorgt het district een ingevuld logboek, een ingevuld overzicht van de kastickets, facturen... samen met de kastickets, facturen,… en ondertekende

ontvangstbewijzen van vrijwilligersvergoedingen voor deze periode

Projectresultaat 5: 100 bijkomende sessies, oplevering stukken (één maand na de laatste activiteit of ten laatste 15 december 2021)

● Sinds het begin van het project zijn er minstens 240 sessies doorgegaan voor minstens 60 individuele kinderen/jongeren.

● Het district ontving een overzicht van alle persoonlijke bijdragen én een kopie van de mutualiteitsstrookjes van de kinderen met verhoogde tegemoetkoming.

● Het district ontving een overzicht van de sessies met data, aantal kinderen (met onderscheid tussen de kinderen met én zonder verhoogde tegemoetkoming) en kopie van de mutualiteitsstrookjes van de kinderen met verhoogde tegemoetkoming)

● Eventuele van inkomsten van het project werden gebruikt ten gunste van het kind zoals bijv. aankoop van fruit of individuele hulpmiddelen voor thuis, overschotten van deze inkomsten worden in mindering gebracht bij de afrekening van het project

● de projecthouder bezorgt het district een ingevuld logboek, een ingevuld overzicht van de kastickets, facturen... samen met de kastickets, facturen,… en ondertekende

ontvangstbewijzen van vrijwilligersvergoedingen voor deze periode

● het eindrapport met foto’s zijn aan de contactpersoon van district Antwerpen bezorgd

11. Opzeg

De ondersteuningsverstrekker heeft het recht de samenwerking stop te zetten indien de ontvanger zijn verbintenissen niet naleeft of een samenwerking niet langer mogelijk is. De onmogelijkheid tot verdere samenwerking moet blijken uit een duidelijke motivering en indien mogelijk nadat partijen daarover in dialoog zijn gegaan.

In geval van stopzetting van de samenwerking, moet de ontvanger het niet (correct) gebruikte of niet- verantwoorde gedeelte van de reeds uitbetaalde ondersteuning terugstorten.

De ondersteuningsverstrekker kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de schade die geleden wordt naar aanleiding van de stopzetting van de samenwerking.

12. Toepasselijke bepalingen

De wet van 14 november 1983 ‘betreffende de controle op de toekenning en op de

aanwending van sommige toelagen’ is van toepassing op deze afsprakennota, evenals alle andere toepasselijke wettelijke regels.

Het Kaderbesluit basisprincipes ondersteuningsbeleid zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 26 oktober 2020 (jaarnummer 595).

25 / 62

Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen info@antwerpen.be

13. Bevoegde Rechtbank

In geval van gerechtelijke betwisting over de uitvoering van de afsprakennota zijn alleen de rechtbanken van Antwerpen, afdeling Antwerpen bevoegd.

De eventuele ongeldigheid van een bepaling uit de afsprakennota, heeft geen invloed op de geldigheid van de andere bepalingen van de afsprakennota.