• No results found

Hierbij wil ik graag een aantal mensen bedanken die de afgelopen vier jaar tot een bijzondere periode hebben gemaakt!

Mijn promotor Menno, hoewel ik veel van je geleerd heb over het doen en beschrijven van wetenschappelijk onderzoek, was het vooral je inzicht en begrip voor mijn manier van werken, manier van denken, persoonlijkheid, en nog meer, dat voor mij essentieel is geweest voor het afronden van mijn pro-motie. Ik had mij geen betere begeleider kunnen wensen, bedankt hiervoor!

Mijn copromotor Leo, dank je wel dat je een leuke en gezellige copromotor was en dank je wel voor je kritische blik op mijn werk, het nakijken van mijn vergelijkingen en het checken van mijn modellen. Dit heeft mijn werk altijd verbeterd!

Members of my core committee, Gijs Wuite, Gil Lee and Bert Koopmans. Thank you for assessing my thesis, and for keeping all my deadlines . Bert daarnaast ook bedankt voor het eerste contact met Philips en het begeleiden van mijn afstuderen hier, en ook voor het onder de pannen brengen van Wiebe gedurende de afgelopen jaartjes!

Jeroen, dank je dat je op niet-indringende wijze mijn eigenwijze ik wist te begeleiden gedurende mijn afstuderen en eerste promotie-jaar. Jean, dank je wel voor je hulp bij het evanescente veld-werk de laatste twee jaar! Hans, je hebt al heel wat Van Ommering-jaartjes moeten verduren in je leven (ze be-gonnen zelfs al voordat ik geboren was), maar hopelijk vond je het niet erg. Ik was in ieder geval blij dat je er was, er waren er niet veel die zo goed begrepen wat ik deed. Ook bedankt voor de gezellige gesprekken over het leven buiten Philips (ik hoop wel dat jouw meditatie-beoefening succesvoller is dan mijn gitaar-kunsten). Marjo, als jij het assay met de vier DNA lengtes niet ontwik-keld had, weet ik echt niet hoe en of mijn thesis geschreven had kunnen wor-den. Ik wens je veel liefde toe in je gezinnetje, en succes in je verdere (weten-schappelijke?) carrière.

Ook heel erg bedankt aan alle andere projectleden met wie ik de afgelopen vier jaar projectmeetings, lunches, biolunches en labruimte heb gedeeld, jullie zijn met teveel om met naam te noemen (~40?) maar ben blij dat jullie er waren! Wel nog speciale dank aan de Philips-meiden, o.a. Peggy, Mara, Willie, Marjo, Anne, Lian, Anke en Martijntje (Philips Lighting, zag ik je toch nog af en toe!), voor de leuke activiteiten die we samen ondernamen (bonbons maken, pizza eten, tapas maken, buik- en paaldansen; niet allemaal tegelijk gelukkig).

Henk, dank je wel voor het tekenen van en meedenken over mijn evanes-cente veld set-up. Ad, Paul en Co, bedankt voor al jullie hulp op het gebied van imaging en microscopy, van het aanschaffen van nieuwe (high-speed) camera’s tot het regelen van microscopen en zelfs accomodatie naast jullie kelder-ruimte (wat een service! ).

Paul, dank je wel voor je steun als groepsleider en het vertrouwen dat je had in het tijdig afronden van mijn promotie. Wilma en Ellen, dank je wel dat jullie als secretaresse altijd klaar stonden voor hulp of een gezellig gesprek.

Ula, Leonie, Richard, Andrea, dank je wel dat jullie fijne kamergenootjes waren de afgelopen jaren. Het voordeel van promoveren binnen een bedrijf is dat je je bureau kan delen met een vers-gepromoveerde (Leonie), met de nodige tips en tricks uit eigen ervaring. Dankzij jou was ik geïnspireerd mijn promotie niet maandenlang uit te stellen. Andrea, thanks for being fun to spend time with, and for always being open-minded (in listening for example to my Trinidad stories). I wish you much joy and success in finishing your PhD! Deelnemers aan mijn meditatiegroepen, ontzettend bedankt dat ik drie keer in de week mijn lunchpauze in meditatie mocht doorbrengen! Behalve mijn co-founders en incidentele vervangers, Michel en Martin, wil ik verder geen namen noemen want er waren zoveel trouwe bezoekers! Ik heb ervan genoten dat dit mogelijk was binnen een bedrijf, heb er ontzettend veel van geleerd over meditatie (begeleiden), en ik hoop zeker dat jullie doorgaan zonder mij! Ik blijf aan jullie denken (of niet-denken?).

Leden van de MBx groep (Universiteit Eindhoven), Xander, Francis, Roy, Arthur, Leo, Menno, Matthias, Loes, Marijn, Kelly, Asha, bedankt voor de goede samenwerking, het bakken van steeds fancier taarten voor de werkbespre-kingen, en de ijzige of hoogdravende groepsactiviteiten. Speciale dank aan diegenen die met mij op conferentie zijn geweest (met de bus door Wenen, met een gehuurde auto langs de Costa Brava, met een catamaran walvissen spotten op zee bij Boston, wat wil je nog meer? O ja, wetenschap?). Carolien, Philip en Rik, dank je wel voor jullie bijdrage als student aan mijn onderzoek.

Dispuut Daedalus, Thijs, Thijs, Robert, Benjamin, Patrick, Rob, Coen en Jaco, ook al zagen we elkaar niet meer vaak, ik heb goede herinneringen aan jaarlijkse verjaardagsetentjes en Sinterklaasavondjes, die hopelijk nog lang door mogen gaan.

Daarnaast waren er ook nog bijzondere vrienden die mij stimuleerden mijn leven bewust te leven. Ik wil hierbij vooral Marjolein, Erik en Michaëla noemen, en Jenny, Nico en Jasmijn, die ik allemaal met grote regelmaat zag, en die mij enorm hebben weten te inspireren en motiveren. Marjolein stuurde me bijvoorbeeld de quote van Ghandi (zie stellingen). Ik ben blij dat jullie in mijn leven zijn! Ook mijn ‘schoon’-familie Dianne en Olga horen hierbij. Dank jullie wel dat jullie mij op dit pad hebben gebracht.

Mijn ouders, Rob en Anja, dank je wel voor jullie onvoorwaardelijke steun, en daarnaast ook voor de leuke vakanties (ben je volwassen, ga je opeens toch weer met je ouders op vakantie!). Papa en opa, nog speciaal bedankt voor de inspiratie, ben trots de derde generatie Technische Universiteit en Philips Research te zijn . Tenslotte nog bedankt aan Michael en Jamie, en Gerard en Gerda.

Wiebe, mijn thesis was er niet geweest zonder jou. Je dacht bijvoorbeeld graag mee over onverklaarbare experimenten en nieuwe theorieën, en hielp ook met de lay-out van deze thesis. Maar vooral was ik niet ‘ik’ geweest zonder jou. Dank je wel voor je steun, liefde en bijdrage aan ‘mij’ en ik hoop dat ons ‘ik’ samen steeds mooier zal worden!

Finally, you may have noticed that I have dedicated this thesis to Guru. Guru is not only a person, but more so a principle in our Universe that makes us learn in our lives, so we can go from ignorance (‘Gu’: darkness) to knowing the truth of our existence (‘Ru’: light). A person who has reached this destina-tion, shows us the goal and is a powerful guide on our way. Such a being is my teacher Sri Vasudeva. Without him this thesis would not have been completed, and without him I would not have known numerous moments of deep peace, divine love and incredible power over the last years. Guruji, I thank you from the bottom of my heart, and may you and the entire Universe continue to help me to discover the depths of my own being! Tvameva Sarvam Mama Deva Deva. Kim

GERELATEERDE DOCUMENTEN