• No results found

Prof. dr. L.F. de Geus-Oei, beste Fee, enthousiasmeren, organiseren, motiveren, regisseren, controleren, corrigeren. In al die woorden zit ‘eren’ verstopt. En dat is het enige dat past voor al het werk dat je, zonder morren en met enorme inzet, in mij hebt gestoken. Vooral na het afronden van mijn opleiding heb jij ervoor gezorgd dat ik de rust en tijd vond om verder te werken aan dit proefschrift. Zonder jou was ik nooit gestart en had ik het nooit voltooid. Heel erg veel dank daarvoor.

Prof. dr. H.W.M. van Laarhoven, beste Hanneke, jouw analyses zijn altijd kraakhelder en jouw opmerkingen zijn altijd terecht. Dankjewel voor alle vertrouwen dat je in mij hebt gehad, ook in tijden dat het niet erg opschoot met het genereren van resultaten, of dat het er juist veel te veel waren.

Prof. dr. W.J.G. Oyen, beste Wim, als man van weinig woorden maar des te meer daden heb ik veel gehad aan jouw bondige doch juiste suggesties en de manier waarop je me de juiste kant op hebt weten te pushen. Helaas hebben we elkaar al een lange tijd niet gesproken, maar ook via de mail heb ik veel steun gehad aan jou als doortastend co- promotor.

Dr. ir. M. Kuit en prof. dr. R.P.H. Veth, beste Martijn en René, jullie hebben mij de gelegenheid gegeven voor langere tijd fulltime aan dit proefschrift te werken, waarvoor ik jullie van harte wil bedanken. Zonder deze mogelijkheid zou het zeker nog een jaar extra hebben geduurd, of, zou het hele proefschrift misschien wel nooit zijn afgekomen.

Prof. dr. W. Steenbergen, beste Wiendelt, ondanks dat ik als vreemde eend in de bijt in jouw onderzoeksgroeep terecht ben gekomen, heb ik mij altijd welkom en thuis gevoeld bij Biomedical Photonic Imaging. Zelfs na onze eerste ontmoeting, toen jij me vroeg of ik kon programmeren met Matlab en ik je aankeek alsof het in Keulen donderde. Dank voor het vertrouwen in iemand van wie het onderwerp slechts rakelings met fotonen te maken heeft. Alle co-auteurs van mijn artikelen, in het bijzonder dr. Annelies Mavinkurve-Groothuis voor de broodnodige ondersteuning in het alllereerste begin van het traject, prof. dr. Livia Kapusta voor alle kinder-cardio correcties, Wim van Boxtel voor het ontdooien van de bloedmonsters, dr. Hein Verberne voor de mIBG kennis en Louise Bellersen voor het echoën van alle patiënten. Daarnaast een extra woord van dank voor dr. Caroline Mandigers en Harald Fliervloet voor het includeren van de TOXTAC-patiënten in het CWZ. En, natuurlijk, de patiënten die vrijwillig hebben geparticipeerd in ons onderzoek en er veelal één of meerdere vrije (mid)dagen voor hebben opgeofferd. Zonder jullie is er geen wetenschap mogelijk!

APPENDICES ACKNOWLEDGEMENTS | DANKWOORD

182 183

Beste Rick, sinds onze eerste ontmoeting in het Slingeland Ziekenhuis, waar wij beiden de eerste stappen op het doktersvlak hebben gezet en ons door de vooropleiding Interne hebben ‘gezwoegd’, bleek het dat wij qua insteek, houding en interesses meestal op dezelfde golflengte zitten. Jouw humor, nuchterheid en pragmatisme zijn legendarisch, evenals jouw eigenwijsheid en chagrijn als je honger hebt. Bedankt voor alle leuke momenten op de diverse festivals, voor het samen reizen naar Murica (wanneer gaan we weer?), voor de avonden lang strijd op het digitale veld en voor jouw bereidheid vandaag als paranimf op te treden.

Collega van der Bruggen, beste Wouter, jij hebt mij met jouw spectaculaire enthousiasme als een ware sirene het nucleaire vak ingekletst, in tien minuten was het gepiept, en sindsdien heeft het mij nooit meer losgelaten. Niet geheel toevallig misschien dat wij sinds 1 januari van dit jaar collega’s zijn in de Achterhoekse Ziekenhuizen. Jouw enthousiasme en innemendheid, gecombineerd met een forse dosis doe-maar-normaal attitude en een mespuntje perfectionisme maken van jouw een ideale collega, ook voor de STD-tjes, en als paranimf op deze HTD.

De 12 vrienden, Flophouse-collega’s en alle andere ‘losse’ vrienden en familie, voor het veraangenamen van het leven buiten werktijd en het meebeleven van elkaars hoogte- en dieptepunten. Volgend weekend weer?

Lieve pa en ma, aan jullie heb ik zo veel veel te danken dat het lastig is dat in woorden te vatten. Ik ga het toch een klein beetje proberen, maar er zullen veel dingen ontbreken... een geborgen en zorgeloze jeugd; een (redelijk) stabiele puberteit op een fijne school; de gastvrijheid gedurende, voor én na mijn studietijd, waarbij het regelmatig voorkwam dat ik jullie niet zag maar wel gebruik maakte van alle faciliteiten van het ouderlijk huis (gevulde koelkast, er wordt gewassen en gestreken); financiële ondersteuning van mijn studie; de tientallen keren mee-eten; de mogelijkheid een eigen huis te kopen en naar eigen inzicht te verbouwen, etcetera. Duizendmaal dank hiervoor.

Lieve Stieny, wij zijn inmiddels ruim vier jaar getrouwd en die vier jaren zijn wat mij betreft de gelukkigste ooit. Ik besef dat ik dat niet snel benoem, maar langs deze weg wil ik je laten weten dat ik van je houd en samen met jou de toekomst verder wil beleven. Er is met dit proefschrift een periode afgesloten: nu meer tijd voor Pinterest en het klaren van de volgende klus, maar dan samen.

Also, the kindest thank you to Paola Erba: you have provided the opportunity to add an animal study to my thesis, which has, to my opinion, surely completed the work. Many thanks for all Skype sessions and numerous questions which you had to answer, often rather today than tomorrow.

De manuscriptcommisie, bestaande uit prof. dr. ir. W. Steenbergen, prof. dr. ir. C.H. Slump, prof. dr. J.F. Verzijlbergen, prof. dr. ir. J.J.M. van der Hoeven en dr. H.J. Verberne. Ik wil u allen bij deze hartelijk bedanken voor uw zittingname en de bereidheid uw licht te laten schijnen over mijn proefschrift.

Alle collega’s binnen de onderzoeksgroep BMPI, met name Syl voor haar organisatorische hulp (en het ontwijken van allerlei onnodig werk), Colin en Sjoukje voor het verhelpen van softwareproblemen (van SPSS tot Adobe Illustrator) en de heerlijke koffie, Peter voor alle nutteloze discussies en Nienke voor het aangename gezelschap op kantoor en het afstaan van haar volledige proefschrift in Word om als voorbeeld te dienen voor dit boekwerk. Alle mede-AIOS van het Radboudumc, voor onze gezellige gezamenlijke opleidingstijd en de soms hilarische vrijdagmiddagen, eerst met foute muziek en afsluiten met een biertje in de kantine. Erik en Dennis (dr. Arentius en ‘prof.’ Vriens), voor al uw statistische problemen en creatieve software-oplossingen. En ook de kijk van dr. Willem Grootjans op het afbeelden van SPECTs met ImageJ en IRW en het reconstrueren van SPECT beelden in het algemeen.

Alle andere collega’s op de Nucl van het Radboud: mijn opleiders Fee, Wim, Martin, Marcel en Anne. Alle laboranten, maar met name Eddy, Martin, Michel en Maikel, voor het beantwoorden van ingewikkelde vragen midden tussen de patiëntenstroom door en het uit de krochten van de digitale archieven opduikelen van ruwe SPECT-beelden omdat ik zo nodig weer een andere reconstructie wilde. En natuurlijk voor het scannen van de patiënten, die zonder jullie vertrouwenswekkende houding en jarenlange ervaring nooit zo soepel waren verlopen (want twee keer een half uur stilligen is best lang).

Beste Ees, Joost en Wim, de zomeravonden werden altijd heerlijk opgefleurd door een barbeque aan de Venusstraat, waarbij er dan ingewikkelde dilemma’s aan de orde werden gesteld als de noodzaak van plaatsbepaling in een dating-app, de invloed van de temperatuur op de garing van de beer-stuffed chicken en hoe parachutespringen je leven kan verbeteren. Erg veel dank voor de op het eerste gezicht onbenullige discussiepunten die echter bij diepere uitgraving tot interessante inzichten konden leiden. Maar meestal leverde het alleen een geanimeerd gesprek op.